Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın sığınmacılar hakkındaki tweet'ini beğendi. Özcan, 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimin sığınmacıları gönderme vaadinde bulunanlarla göndermeyecek olanlar arasında geçeceğini belirtti ve 'Ben nasıl gönderdiysem Bay Kemal de gönderecek!' ifadesini kullandı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçimin ikinci tura kaldığını açıklamıştı.
16 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen özel oturumda konuştu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin zorluklarla dolu bir dönemden geçtiğini ancak umutsuz olmak için bir neden olmadığını belirtti. 14 Mayıs genel seçimlerine yaklaşırken, ülkenin demokrasi ile taçlandırılacak bir heyecanla sarıldığını ve yeni bir döneme yaklaşıldığını ifade etti. Bu yeni dönemde yoksulluğun ve yolsuzluğun sona ereceğini, liyakatin hâkim olacağını ve Türkiye'nin yaşama sevincini geri alacağını söyledi.
23 Nisan 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyona yakın Suriyeli mültecinin geri dönüşü için Suriye'de konut yapımı projelerinin hazırlandığını belirtti. Türkiye'de kayıtlı geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısının 3 milyon 411 bin 29 olduğu bildirildi. Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın Türk askerinin çekilmesi talebini reddetti ve terör tehdidinin devam ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacakken, Sinan Oğan'ın destek vereceği ittifak ve talepleri gündemdeki yerini koruyor.
19 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'de düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağını belirterek, açlık ve yoksullukla mücadele, demokrasi, adalet ve eşitlik vurgusu yaptı. KHK'lılara bahar geleceğini, yurtdışına kaçırılan paraların geri getirileceğini ve uyuşturucu baronlarıyla mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, saray yerine Çankaya'da oturacağını ifade etti.
6 Mayıs 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, TRT'deki konuşmasında, onarıcı ve kucaklayıcı liderlik yapmayı, depremzedelerin evlerini inşa etmeyi, ev kadınlarına sosyal güvence ve emeklilik hakkı vermeyi, kadına şiddete sıfır tolerans göstermeyi, aile destekleri sigortası ile sosyal yardımları birleştirmeyi, gençlere ekonomik kriz ve gelecek endişesi yerine umut vaat etmeyi, devlet kaynaklarına çöreklenmiş çetelerden çalınan paraları geri almayı ve iki farklı Türkiye vizyonu arasında bir seçim yapılacağını belirtti.
13 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bay Kemal’in tahtası' serisinin beşinci bölümünde Hatay İskenderun'da yeni bir gemi sanayi özel ekonomi bölgesi kuracaklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin üretim ve ticaret üssü haline gelmesinin önemine vurgu yaparak, bu bölgenin dünya ticaretinde önemli bir rol oynayacağını ve Türk armatörlerinin ihtiyaç duyduğu büyük tonajlı gemilerin üretimini yerli tersanelerde yapmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, bu tersanenin diğer tersanelerle orantısız rekabet yaratmaması için belirli bir büyüklüğün altındaki gemilerin üretimini kabul etmeyeceğini ifade etti.
28 Nisan 2023

Genel seçimlerin ardından muhalefet, Anadolu Ajansı'nın yayınladığı verilerin manipülatif olduğunu iddia ederek, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu sandıklara itiraz ettiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, sandık müşahitlerinin ve seçim kurullarındaki görevlilerin yerlerinden ayrılmaması gerektiğini belirtti ve Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) illerdeki veri girişini sağlamakla yükümlü olduğu konusunda uyardı.
14 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte bir etkinlikte konuştu. Kılıçdaroğlu, çiftçi ve esnafın kazanacağı bir Türkiye vaat etti ve 'beşli çete' olarak adlandırdığı grupların kazanmayacağını belirtti. Ayrıca, yurt dışına kaçırıldığını iddia ettiği 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceğini ve bu konuda kararlı olduğunu ifade etti. Okullarda beslenme çantası uygulamasını sonlandıracağını ve çiftçi ile esnafın kredi faizlerini sileceğini de vaat etti.
17 Nisan 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de katıldığı programda iktidarın 'Biz gitmeyeceğiz' şeklindeki mesajlarını eleştirdi ve vatandaşları sandığa gitmeye çağırdı. Seçim güvenliği konusunda her oy kullanma yerinde avukat bulunduracaklarını ve özel güvenlik önlemleri alındığını belirtti. Ayrıca, Rusya'nın Türkiye seçimlerine müdahale etmeyeceğini açıklamasını olumlu karşıladığını ve Türkiye'nin uyuşturucu sorunu ile mücadele edeceğini ifade etti. Ekonomik vaatler arasında asgari ücretin vergi dışı bırakılması ve ücretliler için ayrı bir vergi tarifesi oluşturulması yer aldı.
12 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, BBC'ye verdiği röportajda, seçilirse Türkiye'nin dış politikada Rusya yerine Batı ile ilişkilere öncelik vereceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, modern dünya ile uyumlu olmak istediklerini ve Erdoğan'ın aksine daha demokratik bir yönetim anlayışına sahip olduklarını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin son yıllarda Rusya ile ekonomik ve enerji alanlarında yakınlaştığına dikkat çekildi. Türkiye'nin Rusya'dan yüksek miktarda kömür ve motorin ithalatı yaptığı ve Rus turist sayısında artış olduğu bilgileri paylaşıldı.
4 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bay Kemal’in Tahtası' video serisinin sekizinci bölümünde, iktidara gelmeleri halinde İstanbul, İzmir ve Antalya'da başlayarak 'sağlık kentleri' kuracaklarını duyurdu. Bu kentlerin turizm ve sağlık sektörlerini birleştireceğini, uluslararası standartlarda hizmet vereceğini ve 5 yıl içinde 3 milyar dolar ek gelir ile 50 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtti. Ayrıca yurt dışına göç etmiş doktor ve hemşirelere geri dönme çağrısında bulundu.
8 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kaybetme korkusuyla çok sayıda taahhütte bulunduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, devlet yönetiminin taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini ve kendisinin de devlet terbiyesiyle yetiştiğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın seçimler yaklaşırken halkın yararına vaatlerde bulunmasını, daha önce yaşanan krizlerde halkın unutulduğunu ancak seçim zamanı hatırlandığını ima ederek eleştirdi.
21 Nisan 2023

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye sınır hattında incelemelerde bulundu ve yasa dışı geçiş iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yüksek teknoloji ile donatılmış ve görevini başarıyla yerine getirdiğini belirtti. Yasa dışı geçişle ilgili videoların ve fotoğrafların Türkiye sınırlarıyla ilgisi olmadığını ifade etti ve eleştirilere, 'İsteyen, kendine güvenen varsa yasadışı geçişi denesin' diyerek meydan okudu.
24 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde ikinci tura kalma ihtimali göz önünde bulundurularak, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için kamuoyu baskısının arttığı bir dönemde, Memleket Partisi ile görüşme yapacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, HDP ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini ve iktidar medyasındaki 'bakanlık verecekler' iddialarını yalanladı.
22 Mart 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de geçici koruma altında bulunan 238 bin 55 Suriyeli sığınmacının Türk vatandaşlığına geçtiğini belirtti. Bu kişilerin 134 bin 422'si yetişkin, 100 bin 633'ü ise çocuk. Ayrıca, Yerlikaya ülkede 4 milyon 613 bin 984 düzenli göçmenin bulunduğunu ifade etti. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Mayıs 2022'de vatandaşlık alan Suriyeli sayısının 200 bin 950 olduğunu söylemişti.
17 Aralık 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya'nın Türkiye'deki seçim sürecine müdahale ettiğini ve 'deep fake' içeriklerin arkasında Rusların olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, bu iddialarını somut delillere dayandırdığını ve Türkiye'nin iç işlerine karışılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Rusya'nın Ukrayna işgalini eleştirdi ve NATO'nun genişlemesine destek vereceğini ifade etti. YETAM Başkanı Yuriy Mavaşev ise Rus özel kuvvetlerinin Erdoğan'ın kazanması için her şeyi yapmaya hazır olduğunu ve Putin'in Türk muhalefetinden korktuğunu söyledi.
12 Mayıs 2023

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içindeki Süleymaniye'ye yapılan İHA saldırısının ardından Türkiye'nin askeri operasyonlarının devam edeceğini belirtti. ABD'li yetkililer, saldırının hedefinin Demokratik Suriye Güçleri komutanı Mazlum Abdi olduğunu ve olayda zayiat olmadığını ifade etti. Irak merkezi hükümeti Türkiye'yi suçlayarak özür talep etti, ancak Türkiye Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili Ankara'nın saldırıyla ilgisinin olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, Süleymaniye'de PKK ve PYD'nin kontrolü altında olduğunu ve hava sahasının kapatıldığını açıkladı.
10 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da düzenlenen bir mitingde konuştu. Depremzedelere ev, iş yeri ve ahır inşa etme; gençlere işsizlikle mücadele, eğitimde iyileştirmeler ve ÖTV'siz araç alma imkanı gibi vaatlerde bulundu. Ayrıca, yolsuzlukla mücadele edeceğini ve yurt dışına kaçırılan paraları geri getireceğini söyledi. Uyuşturucu baronlarına karşı da sert bir tutum sergileyeceğini belirtti.
8 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin istifasına yol açan 'kaset kumpası' olayının arkasında Rusların olduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu, Rusya'yı Türkiye'nin iç işlerine müdahale etmekle suçlayarak, 15 Mayıs sonrası iki ülke arasındaki dostluğun devamı için Rusya'nın bu tür eylemlerden kaçınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, iktidar yanlısı sosyal medya hesaplarının İnce'nin çekilmesinin ardından CHP'yi suçladığı ve Memleket Partisi seçmenlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verilmesi çağrısında bulunduğu gözlemlendi. Datailor isimli veri analizi firması, Türkiye Twitter'ında Rus ve Macar menşeli hesapların etkinleştirildiğini kaydetti.
11 Mayıs 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresinin süresinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi. Detaylar henüz açıklanmadı.
17 Ekim 2023
İşaretlediklerim