Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan sessizce geçti. Teklifin içeriği ve hedefleri detaylı bir şekilde incelenmesi ve tartışılması gerektiği belirtiliyor. Vakfın mütevelli heyetinin başkanı Dışişleri Bakanı olacak ve vakıf, geniş yetkilerle donatılacak. Vakıf, üniversite kurabilecek, taşınmaz alıp satabilecek ve çeşitli ticari faaliyetlerde bulunabilecek.
29 Mayıs 2024

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) yönetimine aday olan sol bloktaki Etkin Demokratik TTB Grubu ile Tabip Odaları İnisiyatifi, tek liste üzerinde uzlaştı. Yarın yapılacak seçimde bu ittifak, Çağdaş Türk Hekimleri Birliği ile TTB’nin iki yıllık yönetimi için yarışacak. Seçim, Ankara Tıp Fakültesi Morfoloji Binası önündeki öğrenci kantininde gerçekleştirilecek. Sol blok, TTB’yi iktidarın arka bahçesi yapmaya çalışmakla suçladığı Çağdaş Türk Hekimleri Birliği ile rekabet edecek.
29 Haziran 2024

Türk Tabipler Birliği'nin 28-30 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 76’ncı Büyük Kongresi'nde seçilen Merkez Konseyi, görev dağılımını tamamladı. Dr. Alpay Azap başkan olarak seçilirken, diğer üyeler de çeşitli pozisyonlara getirildi. Toplantı sonrası önceki dönem ve yeni seçilen Merkez Konseyi üyeleri bir araya gelerek dayanışma mesajları verdi. Kongrede 'Etkin Demokratik TTB- Tabip Odaları İnisiyatifi İttifakı' kazanan taraf oldu.
7 Temmuz 2024

Ankara Tabip Odası, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında yapılan seçimlerde yeni yönetimini belirledi. Çağdaş Hekimler Grubu, Beyaz Önlük Dayanışması ile yarıştı ve 249 oy farkla seçimi kazandı. Seçim sürecinde baskı iddiaları gündeme geldi. Çağdaş Hekimler Grubu, demokratik ve katılımcı bir yönetim vaadiyle seçimleri kazandığını duyurdu.
5 Mayıs 2024

Britanya'da yapılan genel seçimlerde İşçi Partisi, sandık çıkış anketlerine göre 650 sandalyeli Avam Kamarası'nda 410 milletvekili çıkararak çoğunluğu elde etti. İşçi Partisi lideri Keir Starmer, eşi Victoria Starmer ile birlikte oy kullandı. Muhafazakar Parti'nin sandalye sayısı 365'ten 131'e düşerken, diğer partiler de çeşitli sayılarda sandalye kazandı. Kesin sonuçların sabah saatlerinde netleşmesi bekleniyor.
5 Temmuz 2024
İşaretlediklerim