Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlasında çalışan Hikmet Şen ve Salim Demir, yıldırım isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayı gören Hakkı Şen, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Ancak yapılan incelemeler sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Şen ve Demir, Taşköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
26 Haziran 2023

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Ö.D., henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi S.D.'yi silahla öldürdü. Olayın ardından Ö.D., aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. S.D., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ö.D.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
2 Ekim 2023

Gaziantep'in Şirinevler Mahallesi'nde akraba olan iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle silahlı kavga çıktı. Çıkan kavgada Uğur Çeliktop, Yılmaz Kıranşal ve Kenan Kıranşal isimli üç kişi yaşamını yitirdi. Yaralanan Nigar Kıranşal ve Leyla Çeliktop hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olay yerine gelerek güvenlik önlemleri aldı.
16 Ocak 2023

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir kavgayı ayırmaya çalışan Şerafeddin Yüce, S.K'nin ağabeyi İ.K tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Yüce, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, S.K. ve İ.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.K ve S.K, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
28 Temmuz 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan silahlı kavgada bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, biri ağır yedi kişi yaralandı. Olayın ardından şüphelilerin kaçtığı otomobil, İnönü Caddesi’nde boş bir arsada bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
19 Ağustos 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, Zeliha Yağmur isimli kadın, oğlu Sefa Yağmur tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Anne ve oğul arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu yaşanan olayda, zanlı olay yerinden ayrılamadan Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekipleri tarafından yakalandı.
27 Haziran 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sümeyye Y.'nin katil zanlısı eşi M.Y, polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Sümeyye Y.'nin daha önce eşi tarafından hakarete uğradığı ve tehdit edildiği, ancak bu şikayetlerinden vazgeçtiği ve koruma talebinde bulunmadığı belirtildi.
22 Ağustos 2023

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, TRT'nin dijital platformunda yayınlanan ve kamu kaynaklarıyla finanse edilen 'Metamorfoz' adlı dizinin kendisi hakkında gerçek dışı bilgiler içerdiğini ve bir 'itibar suikasti' olduğunu belirtti. Kavala, 2058 gündür hapiste olup, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) serbest bırakılması yönünde karar vermesine rağmen serbest kalmadı. Kavala, dizide rol alan genç sanatçıların bu projede yer almaktan rahatsızlık duymamalarına üzüldüğünü ifade etti. Ayrıca, Kavala'nın yargılanma süreci ve Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) başvurusunun reddedilmesi gibi konulara değinildi.
20 Haziran 2023

İstanbul Esenyurt'ta M.Ö. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi F.Ö.'yü silahla vurarak öldürdü ve ardından kendisini vurdu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, çiftin hayatını kaybettiğini belirledi. Cesetler, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.
21 Eylül 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde yamaç paraşütü eğitmeni Necip Ferhat Yayla, paraşütle denize düştü ve hayatını kaybetti. Yayla, Uçmakdere Mahallesi'nde 300 metrelik pistten yamaç paraşütüyle havalandı ve inişe geçtiği sırada dengesini kaybederek denize düştü. Çevredekiler tarafından kıyıya çıkarılan Yayla, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yayla'nın Türk Hava Kurumu'na ait eğitmen belgesi bulunuyordu.
28 Haziran 2023

İstanbul'un Kartal ilçesinde Melek Dönmez ve iki çocuğu evlerinde ölü bulundu. Yakınlarının bir süredir haber alamaması üzerine polise ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, kapıyı çilingir yardımıyla açarak içeri girdiklerinde üç kişinin cesediyle karşılaştı. Olayın gaz zehirlenmesinden kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.
31 Ocak 2023

30 yıl önce Ankara'da bir bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu'nun cinayeti, bir dizi projesine konu oluyor. Yazar ve müzisyen Sina Koloğlu'nun Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, BKM'nin yapımcılığını üstleneceği dizi, Mumcu'nun suikastıyla başlayacak ve ailesinin katilleri bulma sürecini işleyecek. Dizi öncelikle film olarak düşünülmüş, ancak daha sonra mini dizi formatında karar kılınmış ve dijital platformlara taşınmış. Proje için geniş çaplı bir araştırma yapıldığı ve diziye dair önemli ilerlemeler kaydedildiği belirtiliyor.
18 Mart 2023

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023

İran polisi, ünlü yönetmen Daryuş Mehrcuyi ve oyuncu eşi Vahide Muhammedifer'in evlerinde bıçaklanarak öldürülmesi olayının failinin tutuklandığını duyurdu. Polis Teşkilatı Sözcüsü Said Muntazer el-Mehdi, cinayetin suç ortaklarını ve gizli yönlerini tespit etmeye yönelik soruşturmaların devam ettiğini belirtti. Ancak el-Mehdi, failin motivasyonu ve Mehrcuyi ile Muhammedifer'le bağlantısına dair bir bilgi vermedi.
19 Ekim 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde cezaevinden izinli çıkan N.S, dini nikahla birlikte yaşadığı Damla D'yi telefonundaki mesajlardan dolayı aldattığını düşünerek bıçakla ağır yaraladı ve olay yerinden kaçtı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Damla D'yi hastaneye kaldırdı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, sekiz yıldır cezaevinde olan ve izinli olarak evine gelen şüpheli N.S'yi yakalamak için çalışma başlattı.
15 Eylül 2023

İstanbul'un Avcılar ilçesinde sahne aldığı mekandan çıkan şarkıcı Erkan Doğanay, gri renkli bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Karnına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla yaralanan 20 yaşındaki şarkıcı, önce özel bir hastaneye, ardından tıbbi olanakların yetersiz olması sebebiyle Başakşehir Çam Sakura Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
16 Temmuz 2023

Esenyurt, Zafer Mahallesi'nde bir kafeteryada oturan üç kişiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda Mehmet S. isimli kişi hayatını kaybetti, Erman K. ve Bahattin A. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, polis saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.
31 Aralık 2023

Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan sonra ölü bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin davanın duruşmasında, anne Selvi Yağal, kayınpederi Hasan Yağal'ın cinsel saldırısına uğradığını itiraf etti. Daha önce bu iddiaları yalanlayan Selvi Yağal, 'suçluyu kayırma' suçundan tutuksuz yargılanıyor. Mahkeme, Müslüme'nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp raporunun beklenmesine ve dede Hasan Yağal'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.
10 Ocak 2023

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir kişi, N.A, tabancayla bacağından vuruldu ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıyla yapılan görüşmede, olayın yağma suçundan aranan M.A. tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Polis, M.A'ya ulaştığında, zanlı polisin 'dur' ihtarına uymayarak silahını başına doğrulttu ve evine gitti. Polisin ikna çabalarına rağmen M.A, evinde silahla intihar etti ve hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti.
20 Eylül 2023
İşaretlediklerim