Şanlıurfa'da yaşanan şiddetli yağışlar sonucu Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve bazı konutlar ile iş yerleri su baskınına uğradı. AKP'li Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Twitter hesabından sahada çalıştığını gösteren fotoğraflar paylaşarak duruma müdahale ettiklerini belirtti. Ancak, belediyenin yetersiz kaldığı yönündeki eleştirileri içeren yorumlar, Beyazgül tarafından Twitter üzerinden gizlendi.
15 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Feshane'de açılan 'Ortadan Başlamak' sergisi, AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz tarafından eleştirildi. Türkyılmaz, serginin kaldırılmasını talep etti ve aksi takdirde demokratik ve hukuki haklarını arayacaklarını ifade etti. Daha önce sergi, 'LGBTİ+ propagandası' iddiasıyla saldırı girişimine uğramıştı. Türkyılmaz, Feshane'nin manevi bir mekan olduğunu ve İBB Başkanı'nın buranın tasavvuf müzesi olarak işlev göreceğini taahhüt ettiğini belirtti.
10 Temmuz 2023

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Atatürk Anıtı'na sprey boyayla hakaret içerikli yazı yazdığı iddia edilen 16 yaşındaki bir çocuk tutuklandı. Olay, 9 Eylül Cumartesi gecesi meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin İ.Y. olduğunu belirledi. Şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.
11 Eylül 2023

Tayvan merkezli mikroçip üretim sektörü lideri TSMC, Japonya'da ikinci bir çip imalat tesisi kuracağını duyurdu. TSMC CEO'su C. C. Wei, müşteri talepleri ve Japon hükümetinin destekleriyle alınan bu kararı basın toplantısında açıkladı. Şirket, küresel çip piyasasının bu yıl yüzde 4 oranında daralmasını beklerken, ileri teknolojisi sayesinde gelir seviyesini korumayı hedefliyor. Japon hükümeti, TSMC'nin Kumamoto'da devam eden ve 8,6 milyar dolar değerindeki fabrika yatırımına finansal destek sağlayacağını belirtti.
13 Ocak 2023

İstanbul Ataşehir'deki Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nde alkol kullandığını gösteren bir fotoğrafı sosyal medyada paylaştığı için S.Y.Ö. isimli kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen S.Y.Ö, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
17 Eylül 2023

Türkiye'nin daha önce Avrupa'da düzenlediği 'Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları'nın Asya ayağı, Çin'de başladı. Bu toplantılar, Türkiye'ye yatırım ve döviz çekmeyi hedefliyor. Toplantıya Türkiye Varlık Fonu yetkilileri ve Türk ve Çinli iş insanları katıldı. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Çinli yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.
25 Temmuz 2023

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve eski adalet bakanı Abdulhamit Gül, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararına dolaylı yoldan eleştirilerde bulundu. Yazıcı, devlet erklerinin sorun çözmesi gerektiğini belirtirken, Gül yüksek yargı mercileri arasındaki çatışmanın endişe verici olduğunu ifade etti. Bu karar, Gezi Parkı davasından hüküm giyen ve daha sonra TİP milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliyesi yönünde AYM'nin aldığı kararın uygulanmaması ve AYM üyelerine suç duyurusunda bulunulması kararı sonrasında geldi.
8 Kasım 2023

ABD, Asya-Pasifik bölgesinde Çin'e karşı askeri varlığını ve işbirliklerini güçlendiriyor. Bu kapsamda, ABD Başkanı Joe Biden, Japonya Başbakanı Fumio Kişida ve Filipin Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr. ile bir üçlü zirve düzenleyerek bölgede ortak savunma taahhütlerini vurguladı ve Çin'e karşı ortak devriye düzenleme planları açıkladı. Ayrıca, ABD ve Japonya ikili askeri işbirliklerini güçlendirme kararı alarak, Japonya ile ortak bir komuta yapısı kurma, bölgede ortak bir hava ve füze savunma ağı geliştirme ve üçlü askeri tatbikatlar yapma planlarını duyurdu.
13 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 76 ülkeden diplomatik temsilcilerin katıldığı bir etkinlik öncesinde Yerebatan Sarnıcı Müzesi'nde kimyasal bir koku hissedildi. Durumun bildirilmesi üzerine müzeye itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi ve yapılan incelemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. İtfaiye ekipleri müzede hava tahliyesi çalışması gerçekleştirdi ve kokunun, etkinlik öncesinde yapılan ilaçlamadan kaynaklanmış olabileceği belirtildi.
13 Temmuz 2023

Beyoğlu Belediyesi'nin hukuki süreç devam ederken yıkımına devam ettiği eski Fransız Saint Joseph Yetimhanesi'nin bahçesinde kazı sırasında tarihi çini ve tuğlalar bulundu. Bulunan tarihi malzemeler, belediye ekipleri tarafından toprakla kapatıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yetimhanenin Tophane gençlerinin buluşma noktası olmasını istediğini belirtmiş, ancak hukuki sürecin tamamlanmasını beklemeden bahçedeki çalışmaların devam ettiği görüldü. Yetimhanenin 1868 yılında inşa edildiği ve İstanbul'un önemli yapılarının kartonpiyer kalıplarının da burada bulunduğu bilgisi verildi.
5 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki bazı yabancı konsoloslukların 'güvenlik' gerekçesiyle geçici olarak kapatılmasını 'psikolojik harp' olarak değerlendirdi. Soylu, bir istihbarat elemanının DEAŞ mensubu olabilecek kişilere elemanlık teklif ettiğini ve bu durumun Türkiye tarafından izlendiğini belirtti. Bu olayın ardından 15 kişi gözaltına alındı ve beş kişi tutuklandı. Soylu, bu gelişmelerin Türkiye'nin turizm hedeflerine zarar verme amacı taşıdığını ifade etti.
2 Şubat 2023

İtalya'nın antik Pompeii kentinde bir İngiliz turist, bir evin duvarına kızlarının isimlerinin baş harflerini kazıdığı için 60 bin avro para cezasına çarptırıldı. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan antik kentteki güvenlik personeli tarafından suçüstü yakalanan turist, tarihi eserlere zarar verdiği için pişman olduğunu belirtti. Pompeii, Vezüv Yanardağı'nın patlaması sonucu küller altında kalan ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir yer olarak biliniyor.
12 Ağustos 2024

Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen ve yardımcısı William Lai, Türkiye'deki deprem felaketi sonrasında Türkiye'ye destek olmak amacıyla kendi birer aylık maaşlarını bağışlayacaklarını açıkladı. Tayvan Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Türkiye'nin yeniden inşasına katkıda bulunmayı umduklarını belirtti. Tayvan daha önce de 2 milyon dolarlık yardım yapacağını duyurmuş ve arama kurtarma çalışmaları için iki ekip göndermişti.
9 Şubat 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde açılan ve mübadele ile göç sürecini anlatan 'Gavur Mahallesi' sergisine saldırı gerçekleşti. Serginin açık hava bölümünde bulunan eserler, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zarar gördü. Mermer bloklar devrildi ve içlerinde sergilenen valizlerden bazıları çalındı. Sergi, şimdiye kadar 1,5 milyon ziyaretçiyi ağırlamış ve yoğun ilgi nedeniyle 7 Mayıs'a kadar uzatılmıştı.
16 Nisan 2023

Hatay'da meydana gelen depremler sonrası içme suyu erişim sorununa dikkat çeken yurttaşlar ve Hatay Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada '#HataydaSuYok' etiketiyle konuyu gündeme taşıdı. Hatay Valiliği, şebeke arızalarının giderildiğini ve içme suyu olarak damacana ve şişe suyunun kullanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sosyal medyada 'kara propaganda' yaptığı iddia edilen kişilere cezai işlem uygulanacağını duyurdu. Valiliğin bu açıklamasına sosyal medyada tepkiler yükseldi.
4 Mart 2023

İstanbul'da iki gün önce yaşanan şiddetli yağış, Başakşehir'deki Millet Bahçesi ve Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sel baskınına yol açtı. Nisan 2020'de açılan hastanenin Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme (ÇSED) raporu, yağmur suyu drenajı koşullarının uygun olmamasının sel baskınına yol açabileceğini belirtmişti. Ayrıca, hastanenin yakınında planlanan bir alışveriş, otel ve lüks konut projesinin tanıtım dosyasında herhangi bir sel, su baskını veya afet riski bulunmadığı belirtilmişti. Ancak, yaşanan sel baskını bu iddiaları çürüttü.
7 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası birçok depremzede çadırsız kalmışken, Şanlıurfa'da AKP Karaköprü ilçe yönetim kurulu üyesi Sertaç Kaya'nın zarar görmemiş villasının bahçesine AFAD çadırı kurulduğu ortaya çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bu durumu Twitter üzerinden eleştirdi. Sertaç Kaya, çadırın Adıyaman'dan getirilen bir engelli için kurulduğunu iddia etse de, sosyal medyada tepkiler artınca çadır sökülüp götürüldü.
22 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti sırasında, Türkiye'nin en büyük ikinci camisi olan Selahaddin Eyyubi Camisi'nin açılış töreni gerçekleştirildi. Caminin girişine Erdoğan'ın bir posteri asıldı. Ayrıca, Erdoğan için kentte asılan afişlerde yazar Şeyhmus Diken'in kitap isminin izinsiz kullanıldığı iddia edildi.
14 Nisan 2023

Zafer Partisi yöneticisi Adem Taşkaya, 13 Kasım 2022'de İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırı sonrasında avukat Jiyan Tosun'u sosyal medyada 'fail' olarak hedef göstermişti. Küçükçekmece 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Taşkaya, Tosun'un fotoğrafını yanlışlıkla paylaştığını savundu. Mahkeme, Taşkaya'ya toplamda beş yıl dört ay hapis cezası verdi, ancak 'hal ve davranışları' gerekçesiyle cezayı üç yıl 17 ay 10 güne indirdi. Tosun'un avukatı Eren Keskin, bilgilerin polis veya jandarmadan alındığını iddia ederek, Telegram hesaplarının araştırılmasını talep etti.
31 Mayıs 2023

Anadolu Ajansı, İspanyol sismolog Jordi Diaz'ın Türkiye'deki depremlerin Japonya'dakinden 30 kat daha güçlü olduğunu söylediğini iddia etti. Ancak Diaz, AA muhabirinin kendisini yanlış anladığını ve böyle bir açıklama yapmadığını belirtti. Türkiye'de meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda 24 bin 617 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 97 kişi yaralandı ve 6 bin 444 bina yıkıldı. İktidara yakın basın, yaşananları 'asrın felaketi' olarak nitelendirirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu durumu algı yönetimi olarak eleştirdi.
12 Şubat 2023
İşaretlediklerim