Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen beş hisse BRSAN, BRYAT, GWIND, ALFAS ve ULKER oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler EUREN, GUBRF, SOKM, HEKTS ve YYLGD olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
2 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen hisseler GESAN, GUBRF, KORDS, CIMSA ve AKSA oldu. En çok değer kaybeden hisseler ise GWIND, ULKER, YYLGD, AGHOL ve BRSAN olarak belirtildi.
28 Eylül 2023

Borsa İstanbul, ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerle açıldı ve şirketler, stopajın sıfırlanması gibi vergi muafiyetlerinden faydalanarak hisse geri alımına devam etti. Investing'in raporuna göre, hisse geri alımı yapan şirketler arasında Türkiye Sigorta, İşbir Sentetik, Inveo Yatırım gibi çeşitli sektörlerden firmalar yer aldı. Bu hareketlilik, borsanın deprem sonrası hasarını telafi etme çabasının bir parçası olarak görülüyor.
17 Şubat 2023

14 Mayıs seçim sonrasında yaşanan düşüşlerin ardından Borsa İstanbul'da 18 şirket kendi hisselerini geri aldı. Piyasaların mayıs ayının ilk haftalarında seçimin ilk turda sonuçlanmasını beklediği ancak ikinci turun getirdiği belirsizlik nedeniyle düşüş yaşandığı belirtiliyor. Geçen haftanın son iş gününde 11 şirketin hisse geri alımı yaptığı, dün ise 18 şirketin daha hisse geri alımı gerçekleştirdiği bildiriliyor.
23 Mayıs 2023

Borsa İstanbul, seçimlerin ikinci tura kalacağının anlaşılmasının ardından haftanın ilk işlem gününde yüzde 6,38 oranında bir düşüş yaşadı. Bu düşüş sonucunda BIST 100 endeksi 4.489,58 puana geriledi. Bankacılık endeksi yüzde 9,54 ve holding endeksi yüzde 7,86 değer kaybetti. Yaşanan bu sert düşüş üzerine piyasalarda devre kesici sistemi aktif hale getirildi.
15 Mayıs 2023

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların hisse tutma süresi son 10 yılda önemli ölçüde azalarak 2012'deki 389 günden 2023'te 29 güne geriledi. Yabancı takas oranı %65'ten %28,25'e düşerek tarihi bir dip seviyeye ulaştı. Yerli yatırımcıların hisse tutma süresi de 2012'de 46 günden 2022'de 27 güne indi. Sanayi ve banka hisselerinde de benzer bir düşüş yaşandı, sanayi hisselerinde tutma süresi 639 günden 28 güne, banka hisselerinde ise 272 günden 22 güne düştü.
7 Nisan 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, QNBFB, ISATR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında EGGUB, GUBRF, ISBTR gibi şirketler bulunuyor.
21 Aralık 2023

14 Mayıs seçim sonrasında yaşanan düşüşlerin ardından Borsa İstanbul'da 11 şirket, hisse geri alımı yaptı. Piyasalar mayıs ayının ilk haftalarında seçimin ilk turda sonuçlanmasını bekliyordu, ancak ikinci turun getirdiği belirsizlik nedeniyle düşüş yaşandı. Bu düşüşe karşı bazı şirketler, haftanın son iş gününde hisse geri alımı yaparak tepki gösterdi.
22 Mayıs 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından dalgalı bir piyasa hareketliliği gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün borsada en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, DIRIT, ISATR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında SAMAT, BAYRK, QUAGR gibi şirketler bulunuyor.
5 Ocak 2024

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından dalgalı bir piyasa hareketliliği gözlemleniyor. Bloomberg HT'nin aktardığı bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, ISATR, EKOS gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında TSPOR, DAPGM, CEMAS gibi şirketler bulunuyor.
11 Ocak 2024

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen beş hisse BRSAN, ODAS, BRYAT, HALKB ve BERA oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler TAVHL, PGSUS, THYAO, ASUZU ve GUBRF olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
16 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da bugün altı hisse senedi, yeni tedbirlerle işlem görmeye başlayacak. GEREL, HATSN, KCAER, SAYAS, SELVA ve SMRTG payları, 29 Eylül'den 27 Ekim'e kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin değerinde ani ve kontrolsüz dalgalanmaları önlemek amacıyla uygulanıyor.
29 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından bazı hisse senetleri değer kazanırken bazıları değer kaybetti. En çok değer kazanan beş hisse ECZYT, OTKAR, ALFAS, IZMDC ve TUKAS olarak sıralanırken, en çok değer kaybeden hisseler AKSEN, CANTE, SAHOL, OYAKC ve BERA oldu.
19 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 22 Kasım 2023 tarihinde yüzde 0,74 oranında değer kaybederek günü 7.987,03 puandan tamamladı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa genel olarak yüksek seviyelerde işlem görmesine rağmen, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle son zamanlarda dalgalı bir seyir izledi. Endeks, güne 8.046,62 puanla başlamıştı.
22 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören 12 şirketin hisselerine daha önce uygulanan tedbirler bugün kaldırıldı. Tedbir kaldırılan şirketler arasında sağlık, gıda, turizm, otomotiv yedek parça, yatırım menkul değerler, gayrimenkul ve kağıt üretimi gibi çeşitli sektörlerden firmalar bulunuyor. Ancak Sasa Polyester ve Hektaş şirketlerinin hisselerine uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbirleri bir ay daha devam edecek.
23 Ocak 2023

Investing tarafından 23-27 Ocak haftasında Borsa İstanbul'da en çok para girişi ve çıkışı olan hisse senetleri belirlendi. En çok para girişi olan hisseler arasında Anadolu Isuzu, Selçuk Ecza Deposu, Pegasus Hava Taşımacılığı ve Türkiye Petrol Rafinerileri yer alırken, en çok para çıkışı olan hisseler ise Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları, Gübre Fabrikaları, Aksa Akrilik, Migros Ticaret ve Koza Anadolu Metal Madencilik olarak sıralandı.
30 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da bu hafta 15 hisse üzerindeki tedbirler kaldırılıyor. Bu hisseler arasında MARKA, AYEN, PAPIL, CMENT, TETMT, GOKNR, MEGAP, SANKO, QNBFL, KENT, PKART, DAPGM, IHYAY, KAYSE ve METUR bulunuyor. Ayrıca, OSTIM ve TMSN hisseleri 18 Eylül-17 Ekim tarihleri arasında açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. ATSYH ve GRSEL üzerindeki açığa satışa ve kredili işlemle brüt takas tedbiri 17 Ekim’e kadar uzatıldı.
18 Eylül 2023

Seçimlerin ardından yükselişe geçen Borsa İstanbul, bu görünümünü sürdürüyor. BIST-100 endeksinde en çok yükselen hisseler GWIND, ULKER, SNGYO, KOZAL ve SKBNK oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise TUKAS, BRSAN, ISCTR, GENIL ve SELEC oldu.
12 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle işlemlerin durdurulduğu Borsa İstanbul, düzenlemelerin ardından yeniden açıldı ve şirketler hisse geri alım programlarına yoğun ilgi gösterdi. Bireysel emeklilik sistemi portföyündeki değişiklik ve Merkez Bankası'nın tahvil alım kararı gibi faktörlerle borsada önemli bir yükseliş yaşandı. Saat 11:30 itibariyle endeks yüzde 10'a yakın bir artış gösterdi ve hisse geri alımı yapan şirketlerin hisseleri tavan fiyatlarına ulaştı.
15 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da 2024 yılının ilk ayında en çok değer kazanan hisse senedi Kuzey Boru (KBORU) olurken, yüzde 226'lık bir artış gösterdi. Diğer kazandıran hisseler arasında Bayrak EBT Taban ve Mega Metal de yüzde 100'ün üzerinde değer kazançlarıyla dikkat çekti. En çok değer kaybeden hisse ise Sekuro Plastik (SEKUR) oldu ve yüzde 58,44'lük bir düşüş yaşandı. Sönmez Pamuklu ve Qua Granite de en çok değer kaybeden hisseler arasında yer aldı.
29 Ocak 2024
İşaretlediklerim