Paylaşımlı yolculuk uygulaması Martı TAG'ın kurucusu Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Odası'nın şikayeti üzerine kendilerine reklam yasağı getirildiğini duyurdu. İstanbul'daki taksiciler, TAG sürücülerini trafikte darp etmiş ve bu görüntüler TAG tarafından reklam olarak kullanılmıştı. İstanbul Taksiciler Odası, TAG'ın 'güvenli' olduğu yönündeki reklamların yasaklanmasını talep etti ve Reklam Kurulu bu talebi kabul etti. Öktem, bu durumu sosyal medya hesabından eleştirerek duyurdu.
24 Mayıs 2024

Paylaşımlı yolculuk uygulaması Martı TAG'ın kurucusu Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Odası'nın şikayeti üzerine kendilerine reklam yasağı getirildiğini duyurdu. İstanbul'daki taksiciler, TAG sürücülerini trafikte darp etmiş ve bu görüntüler TAG'ın reklamlarında kullanılmıştı. İstanbul Taksiciler Odası, bu reklamların yasaklanmasını talep etti ve Reklam Kurulu, TAG sürücülerinin sık sık darp ve hakaretle karşılaştığını belirterek 'güvenle gidersin' tanıtımlarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Öktem, bu durumu sosyal medya hesabından eleştirdi.
24 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan kararla, Tuzla, Pendik ve Adalar arasında yeni bir deniz hattı kurulacak. Bu yeni hat, bölgedeki ulaşım sorunlarını hafifletmeyi ve deniz ulaşımını daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor. İBB, deniz dolmuşlarının pazartesi günü seferlere başlayacağını duyurdu.
26 Temmuz 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, araç sahiplerinin tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemelerini e-Devlet üzerinden yapabileceklerini açıkladı. Bu yeni ödeme yöntemi, sadece üzerine plakası kayıtlı araçları olan kişiler tarafından kullanılabilecek. Bu sayede, yasal takibe konu olmamış geçiş borçları ve cezaya düşmemiş geçiş ödemeleri e-Devlet üzerinden kolayca takip edilebilecek ve ödenebilecek.
12 Ağustos 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni düzenleme kapsamında kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcuların uçağa kabul edilmeyeceğini açıkladı. Sivil Havacılık Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Yeni düzenlemeye göre, havalimanı girişlerinde tüm yolcular cihazla aranacak ve cihazla aranmanın yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılacak. Ayrıca, özel güvenlik personeli genel kolluk nezaretinde eşya, bagaj ve kargolarda arama yapabilecek.
21 Mayıs 2024

Yaklaşık 11 bin Londralı taksici, Uber'i 2012 ile 2018 yılları arasındaki faaliyetleri nedeniyle Britanya Yüksek Mahkemesi'ne dava ediyor. Davacılar, Uber'in Londra'da lisans almak için Transport for London'ı yanılttığını ve hukuka aykırı şekilde taksicilerin işlerini aldığını iddia ediyor. Talep edilen tazminat miktarı en az 250 milyon sterlin olarak belirlenmiş. Uber, daha önce lisans yenileme sorunları yaşamış ve 2022'de Londra'da iki buçuk yıllık bir lisans almıştı.
2 Mayıs 2024

Otomotiv sektöründe 7 Temmuz’da yürürlüğe girmesi beklenen genel güvenlik yönetmeliği, 31 Ağustos’a ertelendi. Avrupa Birliği güvenlik mevzuatını esas alan bu yönetmelik, araçlarda opsiyonel olan güvenlik donanımını zorunlu hale getiriyordu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayınlanan kararına göre, stokta olan ve güvenlik donanım şartlarını sağlamayan mevcut araçlar iki ay boyunca satılmaya devam edecek.
26 Haziran 2024

Euro NCAP, yeni otomobillerde yaygınlaşan dokunmatik ekranların sürücüler için tehlike oluşturduğunu ve bazı temel kontrollerin fiziksel düğmelerle yapılması gerektiğini savunuyor. 2026'da yapılacak yeni testlerle, üreticilerin temel işlevler için fiziksel kontroller kullanmaya teşvik edileceği belirtiliyor. Euro NCAP'in bu tavsiyesi, otomobil üreticilerinin dokunmatik ekran kontrollerine olan güvenini yeniden değerlendirmesine neden olabilir.
12 Mart 2024

Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai'nin 2026 yılına kadar uçan taksi hizmeti sunmaya başlayacağını duyurdu. Bu hizmet, pilot ve dört yolcu taşıyabilen, sıfır emisyonlu araçlar kullanacak. Uçan taksiler, Dubai Uluslararası Havaalanı, Downtown, Dubai Marina ve Palm Jumeirah olmak üzere dört istasyonda hizmet verecek. Bu yeni ulaşım şekli, bazı yolculuk sürelerini 45 dakikadan 10 dakikaya indirecek.
12 Şubat 2024

Maddi hasarlı trafik kazalarında sürücülerin tutması gereken kaza tespit tutanakları artık e-Devlet üzerinden oluşturulabilecek. Sürücüler, e-Devlet'te 'kaza tespit' araması yaparak ilgili sekmeye ulaşabilir ve tutanak işlemlerini gerçekleştirebilir. Bu yeni özellik sayesinde sürücüler, araç ve sürücü bilgilerini, kazanın konumunu tutanağa ekleyebilir ve daha önce tutulan tüm tutanaklara mobil uygulamadan erişebilir. Bu hizmetten faydalanmak için e-Devlet uygulamasının güncellenmesi gerekmektedir.
23 Mayıs 2024

Hindistan'ın en büyük havayolu şirketi IndiGo, kadın yolculara uçak rezervasyonunda erkeklerin yanına oturmama hakkı tanıyan bir uygulama başlattı. Şirket temsilcisi, kadın yolcuların yanında bulunan koltukların internet sitesinde pembeyle işaretleneceğini ve bu bilgiyi erkek yolcuların göremeyeceğini belirtti. Uygulama, kadın yolculara daha rahat bir uçuş sağlama amacı taşıyor. Sosyal medyada uygulama hem olumlu hem de olumsuz tepkiler aldı.
7 Ağustos 2024
İşaretlediklerim