İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek iktisat politikalarını belirlemek amacıyla 'Yeniliğe Davet' sloganıyla İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'ni düzenledi. Kongre, bir hafta süresince çeşitli bilim insanları ve sosyal figürlerin katılımıyla gerçekleşti. Sekiz aylık bir hazırlık sürecinin ardından, 211 maddenin yer aldığı ve çoğunluğu oy birliğiyle kabul edilen sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirge, İzmir'den tüm Türkiye'ye ve dünyaya hitap eden katılımcı bir girişim olarak nitelendiriliyor.
22 Mart 2023

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 dalda toplam 94 sporcuyla mücadele ediyor. 3 Eylül programında atletizm, yüzme, okçuluk, masa tenisi, tekerlekli sandalye tenis, goalball ve B1 futbol gibi çeşitli branşlarda Türk sporcular yer alacak. Öne çıkan etkinlikler arasında Mikail Al'ın T13 1500 metre finali, Sümeyye Boyacı ve Sevilay Öztürk'ün 50 metre sırtüstü elemesi ve Aysel Önder'in 400 metre finali bulunuyor. Ayrıca, milli para okçu Öznur Cüre Girdi altın madalya kazandı.
3 Eylül 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 4 Ağustos'ta Türkiye'nin programında voleybol, atıcılık, okçuluk, boks, yelken, cimnastik, yüzme ve atletizm gibi çeşitli spor dallarında yarışmalar yer alıyor. Özellikle 16 yaşındaki yüzücü Kuzey Tunçelli'nin finalde yer alması dikkat çekiyor. Ayrıca, Ersu Şaşma sırıkla atlamada finale kalırken, milli boksör Buse Naz Çakıroğlu yarı finalde mücadele edecek.
4 Ağustos 2024

Aziz Çelik'in analizine göre, 2024 seçimleri, Türkiye'de ekonominin doğrudan etkilediği önemli bir dönüm noktasıdır. AKP'nin ekonomi politikaları, enflasyonun yüzde 70-80 bandına yükselmesi, döviz kurundaki artış ve emek gelirlerinin alım gücünün düşmesi gibi faktörler nedeniyle eleştirilmiştir. 2002'den 2010'ların ortasına kadar ekonomik büyüme ve toplumsal refah artışı sağlanmışken, sonraki dönemde ekonomik koşulların zorlaşması ve emekçi sınıfların yoksullaşması, 2024 seçimlerinde siyasal iktidarın yenilgisine yol açan ana faktörlerden biri olmuştur.
8 Nisan 2024

Bilim Akademisi, 'Sesimi Duyan Var mı? Afetlere Karşı Akıl ve Bilim' başlıklı bir panel serisi düzenliyor. İlk panel, 3 Mart 2023'te İstanbul'da yapılacak ve herkese açık olacak. Panelde, afet yönetimi, ekonomi, halk sağlığı gibi konular ele alınacak. Moderatörlüğünü Bilim Akademisi Kurucu Başkanı Prof. Dr. M. Ali Alpar'ın yapacağı panelde, Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Sibel Salman ve Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu konuşmacı olarak yer alacak.
20 Şubat 2023

AKP, 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmak için Kürt seçmen üzerinde yoğunlaşacak. Parti, Kürt seçmeni ikiye ayırarak, önceliği 'HDP'ye mesafeli' olanlara veriyor ve bu bağlamda İstanbul'daki Kürt kanaat önderleri, iş insanları ve büyük ailelerin temsilcileriyle buluşmaların sayısını artırmayı planlıyor. HDP seçmeni içinse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzalanan protokolün öne çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun aday olması durumunda 'İstanbul yerine partisiyle uğraşıyor' söyleminin benimseneceği belirtiliyor.
10 Ağustos 2023

2024-2028 dönemini kapsayan 12'nci Kalkınma Planı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Planın ana hedefleri arasında sosyal kalkınmayla refahı yükseltmek, enerji ve ulaşımda Türkiye'yi merkez ülke haline getirmek yer alıyor. 2028'de gayrisafi yurt içi hasılanın 2 trilyon 820 milyar liraya, kişi başına gelirin 17 bin 554 dolara yükseltilmesi, işsizliğin yüzde 7,5'e düşürülmesi ve büyümenin ortalama yüzde 5 olması hedefleniyor. Ayrıca, enflasyonun 2028'de yüzde 4,7'ye düşürülmesi planlanıyor.
16 Ekim 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla İstanbul Maltepe'de bir miting düzenlendi. Mitinge, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Mitinge katılımın yoğun olduğu ve İstanbulluların etkinlik başlamadan saatler önce alana geldiği belirtildi.
6 Mayıs 2023

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 10 Ağustos'ta Türkiye'nin programında atletizm, taekwondo, güreş, modern pentatlon ve voleybol gibi branşlar yer alıyor. Milli sporcular Buse Naz Çakıroğlu ve Hatice Akbaş gümüş madalya kazanırken, Esra Yıldız Kahraman ve Buse Tosun Çavuşoğlu bronz madalya kazandı. Ayrıca, Kuzey Tunçelli dünya gençler rekoru kırarak Olimpiyat beşincisi oldu.
10 Ağustos 2024

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Demokratların adayı Kamala Harris ile 4 Eylül'de Fox News canlı yayınında tartışmayı kabul etti. Bu karar, Başkan Joe Biden'ın sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmesinin ardından geldi. Biden, aday olarak yardımcısı Kamala Harris'i işaret etmişti ve Harris kısa sürede Demokrat delegelerin çoğunun desteğini alarak seçim kampanyasına 200 milyon dolar topladı. Trump, Harris ile yapılacak tartışmanın kurallarının Biden ile yapılan tartışmayla aynı olacağını belirtti.
3 Ağustos 2024

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 seçimleri için Demokrat Parti adaylığından çekildiğini ve başkan adayı olarak yardımcısı Kamala Harris'i önerdiğini duyurdu. Biden, yaşına ve performansına yönelik eleştiriler ve bağışçıların baskısı nedeniyle bu kararı aldı. Harris, Biden'ın kampanyasında topladığı fonlarla seçim yarışına başladı ve Demokrat Parti içinde geniş destek görüyor. Ancak, Harris'in adaylığı Demokrat Parti Kurultayı'nda resmileşecek ve bu süreçte başka adaylar da ortaya çıkabilir.
22 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla 2024 seçimleri için yeniden başkan adayı olduğunu duyurdu. Biden, demokrasi ve temel özgürlükler için duruş sergilemenin önemini vurgulayarak destekçilerine 'işimizi bitirelim' çağrısında bulundu. Biden'ın adaylığını resmi olarak ilan etmesi son iki haftadır bekleniyordu. Kasım 2024'te 82 yaşında olacak Biden, ABD tarihinde görevde bulunan en yaşlı başkan unvanını da taşıyor.
25 Nisan 2023

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, seçim kampanyası sırasında yaptığı bir konuşmada, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçmişteki sözlerini abartarak aktardı ve 14 Mayıs seçimlerinin bir darbe girişimi olduğunu iddia etti. Soylu, Biden'ın 'Türkiye'yi Gezi, 17-25 Aralık, 6-8 Ekim ve 15 Temmuz'da yenemedik, şimdi 14 Mayıs'ta yeneceğiz' dediğini öne sürdü. Biden'ın aslında 2020 ABD başkanlık seçimleri sırasında Türkiye'deki muhalif liderleri desteklemenin öneminden bahsettiği ve Erdoğan'a farklı bir yaklaşım uygulanması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.
29 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanı adayı olması halinde izlemesi gereken seçim kampanyası stratejisini içeren bir sunum yaptı. Sunum, Dudullu-Bostancı metrosunun açılışının ardından gerçekleşti ve İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın başkanı Emrah Şahan ile İmamoğlu'nun danışmanı Gökhan Günaydın tarafından CHP'nin merkez yürütme kurulu üyelerine de anlatıldı. Model, maliye, saha organizasyonu, Ar-Ge, siyasal iletişim, reklam, hukuk ve seçim güvenliği gibi birden çok alandan oluşuyor ve işlemesi için en az 150 kişilik bir ekip gerektiriyor.
16 Ocak 2023

UEFA İcra Kurulu üyesi Servet Yardımcı, 2026 Avrupa Ligi ve 2027 Avrupa Konferans Ligi finallerinin İstanbul'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu karar, İstanbul'un uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapma kapasitesini ve önemini bir kez daha vurguluyor. İstanbul, daha önce de çeşitli UEFA finallerine ev sahipliği yapmıştı.
22 Mayıs 2024

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 31 Mart 2024'te düzenlenecek yerel seçimlere kendi logosu ve ismiyle gireceğini açıkladı. Davutoğlu, bu kararın partinin başkanlık kurulunda alındığını ve olası ittifaklar mahfuz tutulmak şartıyla Türkiye'nin bütün belde, ilçe ve illerinde Gelecek Partisi logosu ve ismiyle seçimlere girileceğini belirtti.
13 Ağustos 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 4. Yıl Projeleri Tanıtım Töreni'ne katılan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi bölgesinin en güçlü ülkesi yapacaklarını ve hiçbir çocuğun aç yatmayacağını vaat etti. Törende ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yer aldı. Kılıçdaroğlu, genç seçmenlere hitap ederek onların Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini ifade etti.
13 Nisan 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 27. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde Türkiye'den 11, yurtdışından ise 9 olmak üzere toplam 20 tiyatro, performans ve dans gösterisi sahnelenecek. Festival programı, belgesel tiyatrodan klasik sahnelemelere, çağdaş danstan mask tiyatrosuna, kukla sinemasından mekâna özgü eserlere, dans tiyatrosundan performatif enstalasyonlara uzanan geniş bir yelpazede eserler sunuyor. Festivalin yerli yapımlarında genç kuşak yazarlar, yönetmenler ve oyuncular ile özgün ve yeni metinler öne çıkarken, deneyimli oyuncular da izleyicilerle buluşacak.
31 Ağustos 2023

Hepsiburada, 2023 yılının ilk altı ayında en çok satılan ürünler ve tüketici eğilimlerini açıkladı. En çok alışveriş yapan şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli oldu. En çok alışveriş akşam 8 ile 10 arasında ve mart ayında yapıldı. En çok satılan ürünler arasında akıllı çocuk saatleri, otel rahatlığındaki yastıklar, fritözler, Apple, Samsung ve Xiaomi marka cep telefonları, yüz bakım ürünleri, ıslak mendiller, tişörtler ve spor malzemeleri yer aldı.
3 Ağustos 2023

31 Mart 2024'teki yerel seçimler öncesi AKP ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kürt seçmenlere yönelik stratejiler geliştirmeye başladı. AKP, İstanbul'da yoğun nüfusu olan ve seçim sonuçlarında etkili olacağı bilinen Kürt seçmen için özel bir çalışma yürütüyor. İmamoğlu ise Kürt seçmen için yakın bir kurmayını görevlendirdi. AKP'nin olası adayları arasında eski ulaştırma ve altyapı bakanı Adil Karaismailoğlu, eski çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın adı öne çıkıyor.
25 Eylül 2023
İşaretlediklerim