Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki ekili alanlarda çıkan anız yangınında beş kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına müdahale için çevre illerden AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Diyarbakır ve Mardin Valilikleri de yangının kontrol altına alındığını duyurdu.
21 Haziran 2024

Muş'ta Alparslan 1 Baraj Gölü'ne serinlemek için giren beş kişi boğularak hayatını kaybetti. Olay, Bostankent Köyü'nde meydana geldi ve ölenlerin aynı aileden olduğu belirtildi. AFAD Su Altı Arama ve Kurtarma ekibi tarafından yapılan arama sonucunda, Yasin (18), Edanur (20), Rabia (13), Fatma Karakay (22) ve Eylül Tekin (15) isimli kişilerin cansız bedenlerine ulaşıldı.
9 Ağustos 2024

Adana'nın Feke ilçesinde, Şahmuratlı Mahallesi'nde su kuyusuna inen 60 yaşındaki Bilal Arkın ve onu aramak için kuyuya inen komşusu 60 yaşındaki Eyüp Bircan hayatını kaybetti. Çevredekilerin durumu jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirmesi üzerine, ekipler iki kişinin cansız bedenini kuyudan çıkardı. Cesetler otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
26 Ağustos 2024

Erzurum'un Tortum ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanda, Suriye uyruklu Mohamad Tarek Mhabbek'in kullandığı araç akarsuya sürüklendi. Araçta bulunan anne hayatını kaybederken, sekiz aylık bebeği kayboldu. Sürücü ve diğer üç kişi kendi imkanlarıyla araçtan çıkmayı başardı. AFAD ve sağlık ekipleri kayıp bebeği arama çalışmalarına devam ediyor.
14 Temmuz 2024

Bursa'nın İznik ilçesinde, Karadere mevkisindeki bir mağarada define aramak için giren Teyfik Ö., oğlu Okan Ö. ve İbrahim E. isimli üç kişi, mağarada gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Kayıpların yakınları durumu fark edip yetkililere haber verdikten sonra, AFAD, JAK, UMKE, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılan yaklaşık 2 saatlik kurtarma operasyonu sonucunda üç kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Cesetler, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
18 Nisan 2024

İzmir'in Bornova ilçesinde Vesim Ş. isimli bir baba, yaşları iki, dört ve 14 olan üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü ve 11 yaşındaki bir çocuğunu yaraladı. Olay, Çınar mevkisine yakın bir arazide gerçekleşti. Baba Vesim Ş.'nin eşiyle boşanma aşamasında olduğu öğrenildi. Yaralı çocuk ve intihara kalkıştığı iddia edilen baba hastaneye kaldırıldı.
27 Ağustos 2024

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Aziziye Mahallesi Bürümcük Sokak'taki beş katlı bir apartmanın giriş katında doğalgaz patlaması meydana geldi. Patlama sonrası çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Olay yerinde yapılan incelemede Kemal Altuğ'un hayatını kaybettiği belirlendi. Patlama çevredeki bazı evlerin camlarının kırılmasına neden oldu.
6 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarda beş kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi yaralanmıştır. Yangının anızlar nedeniyle çıktığı iddia edilmiştir. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili Çınar Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştur. Diyarbakır Barosu, yangına müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulması amacıyla suç duyurusunda bulunmuştur.
21 Haziran 2024

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, iki yaşındaki kız çocuğunu dövdüğü iddia edilen anne tutuklandı. Çocuk, beyin kanaması şüphesiyle hastaneye sevk edilip ameliyat edildi ve yoğun bakıma alındı. Anne B.Y. ve 18 yaşından küçük iki şüpheli gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. B.Y. tutuklanırken, diğer iki şüpheli yeniden emniyete götürüldü.
11 Eylül 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan özel bir huzurevinde yangın çıktı ve üç kişi yaralandı. Yangın, huzurevinin birinci katında bilinmeyen bir nedenle başladı. Yaralılar ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. İtfaiye, polis ve huzurevi personeli, vatandaşların da yardımıyla içeride kalan diğer kişileri tahliye etti.
14 Ağustos 2024

İstanbul Esenyurt'ta 33 katlı bir binanın girişindeki elektrik panosunda yangın çıktı. Yangın nedeniyle bina dumanla kaplanırken, itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla üst katlardaki biri çocuk beş kişiyi kurtardı. Dumandan etkilenen beş kişi hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin tahliye çalışmaları devam ederken, yangın nedeniyle Nazım Hikmet Bulvarı çift yönlü trafiğe kapatıldı.
31 Ağustos 2024

Trabzon'un Araklı ilçesindeki Haçovit Yaylası'nda Arif A.'ya ait evde çıkan yangında üç kişi hayatını kaybetti. Trabzon Valiliği, yangının kundaklama sonucu çıktığını ve üç şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin Gülüzar, Kasım ve Arif Altuntaş olduğu bildirildi. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.
21 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kızının elini tutarken çekilen fotoğrafla tanınan Mesut Hançer, felaketin yıl dönümünde kızı Irmak Leyla'nın mezarını ziyaret etti. Baba Hançer, yaşadığı acının tarif edilemez olduğunu belirterek, kızının yanı sıra birçok aile ferdini kaybettiğini ancak evlat acısının çok daha ağır olduğunu ifade etti. Ayrıca, felaket sonrası Ankara'ya taşınan ve yeni bir hayat kurmaya çalışan Hançer, her ay kızının mezarını ziyaret ettiğini ve dava süreçlerinin başladığını söyledi.
6 Şubat 2024

Mardin Tabip Odası, Diyarbakır-Mardin arasında çıkan yangınla ilgili hazırladığı ön raporda yangının elektrik tellerinden çıktığını ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını belirtti. Yangında 15 kişi hayatını kaybetti. Raporda, yangına havadan müdahale edilmemesinin kayıpları artırdığı ve bölgede yanık tedavi ünitesi bulunmaması nedeniyle hastaların civar illere sevk edilmek zorunda kaldığı vurgulandı. Ayrıca, yangının halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekildi ve bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiği ifade edildi.
23 Haziran 2024

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi. Yangın, ekili alanlarda başlamış ve yerleşim alanlarına sıçramıştı. Hastanede tedavi gören yaralılardan Zekiye Erdenli'nin de hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı arttı. Yangınla ilgili adli soruşturma başlatıldı ve hastanelerde yanık tedavi ünitesi eksikliği dikkat çekti.
23 Haziran 2024

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, 50 yaşındaki Zehra Elesli ve 15 yaşındaki kızı Hatun Elesli, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay, Akçalı Mahallesi’nde tek katlı evlerinin damında salça yaparken meydana geldi. Anne Zehra Elesli elektrik akımına kapıldıktan sonra, kızı Hatun Elesli annesini kurtarmaya çalışırken aynı şekilde elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralanan anne ve kızı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve cenazeleri Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.
23 Temmuz 2024

Trabzon'un Hayrat ilçesinde, içme suyu hattı çalışmaları sırasında toprak kayması sonucu bir göçük meydana geldi. Göçük altında kalan üç işçi, arama kurtarma ekiplerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. İşçilerin cansız bedenleri, olay yerinde yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda bulunarak Trabzon Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Olayla ilgili valilik tarafından yapılan açıklamada, vefat eden işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilendi.
27 Mart 2024

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim alanlarına sıçramış ve 15 kişi hayatını kaybetmişti. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Diyarbakır Şubesi, yangının çıkış nedenlerini araştırarak birçok ihmal tespit etti. EMO'nun raporuna göre, elektrik dağıtım şebekesinin eski ve bakımsız olduğu, izolatörlerin kırık olduğu ve gerekli bakım çalışmalarının yapılmadığı belirlendi. Ayrıca, tarımsal sulama tesisinde yüksek gerilim işletme sorumlusunun bulunmadığı ve yangına karşı alınması gereken önlemlerin ihmal edildiği tespit edildi.
24 Haziran 2024

Şanlıurfa'da Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında gece saatlerinde kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kazada beş çocuk hayatını kaybetti, biri ağır üç kişi yaralandı. Ehliyetsiz olduğu belirtilen sürücü Mustafa K. ve yanındaki Ş.İ. kazadan bir süre sonra polise teslim oldu. Hayatını kaybeden çocukların cenazeleri ailelerine teslim edilerek Siverek ilçesine gönderildi.
2 Ağustos 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde beş yaşındaki Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddia edilen Suriye uyruklu bir şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından kentte toplanan kalabalık, araçları ters çevirip yabancı uyruklu vatandaşlara ait iş yerlerini yaktı. Polis, kalabalığı dağıtmak için TOMA araçlarıyla müdahale etti. Kayseri Valiliği, çocuğun koruma altına alındığını ve olayın titizlikle takip edildiğini duyurdu.
1 Temmuz 2024
İşaretlediklerim