Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Güney Kore merkezli sigara üreticisi KT&G grubunun ürünlerine 3 lira zam yaptığını duyurdu. Zamlar yarından itibaren geçerli olacak. Bu zamla birlikte markanın en ucuz sigarası 61 lira, en pahalı sigarası ise 70 lira olacak.
2 Haziran 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, British American Tobacco (BAT), Imperial Tobacco ve TT sigara gruplarına zam yapıldığını duyurdu. Zamlar yarından itibaren geçerli olacak. Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son zammın TT grubuna geldiğini belirtti. Bu zamlar, sigara kullanıcılarını etkileyecek ve ekonomik yükü artıracak.
7 Temmuz 2024

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Parlamentosu önünde toplanan süt üreticileri, ürünlerine adil fiyat talebiyle protesto düzenledi. Çiftçiler, iklim dönüşümünde önemli bir rol oynadıklarını ve adil bir ücret ödenmeden varlıklarını sürdüremeyeceklerini belirtti. Kent genelinde 250'den fazla traktörle yapılan protesto, otobüs seferlerinin aksamasına neden oldu. Brüksel Taşımacılık Şirketi, vatandaşların mağdur olmaması için metro ve trenlerin kullanılmasını tavsiye etti.
27 Mayıs 2024

Trabzon'da 1 Eylül itibarıyla av sezonunun açılması sonrası palamut bolluğu yaşanıyor. Ortahisar ilçesindeki balıkçı tezgahlarında palamutun tanesi 40 ile 75 lira arasında satılıyor. Geçen sezonda 150-200 lira olan palamut fiyatları, bu sezon yarı yarıya düşmüş durumda. Balıkçılar, hava sıcaklıklarının düşmesiyle balıkların daha da bol olacağını ve fiyatların daha da düşebileceğini belirtiyor.
3 Eylül 2024

Kakao fiyatları, Afrika'daki olumsuz hava koşulları ve arz açığı nedeniyle artış göstermeye devam ediyor. Ton başına fiyatı 10 bin doları aşarak, bakırın ton fiyatını geride bıraktı. Avrupa Birliği'nin orman tahribatına neden olan ürünlerin ithalatına sınırlama getirmesi de fiyat artışını etkiliyor. Bu durumun çikolata fiyatlarına yansıması bekleniyor.
26 Mart 2024
İşaretlediklerim