Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın eşi Hatice Uysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın eşi Nursen Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yayınladıkları videolu mesajla kadınlara 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için oy kullanma ve sandığa sahip çıkma çağrısında bulundu. Mesajlarında, çocukların ve kadınların özgürce yaşayabileceği bir ülke için bu eylemin önemine vurgu yaptılar.
26 Mayıs 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından sanatçı ve siyasetçilerin çağrıları sonucu cezaevindeki annesi Gülten Sayın ile ziyaret hakkı kapsamında buluştu. Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak suçundan altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezası Yargıtay tarafından onaylanınca Aralık ayında cezaevine girmişti. Baba Süleyman Sayın, oğlunun annesiyle son günlerini geçirebilmesi için cezanın ertelenmesini talep ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu desteklerini ifade etmişler ve change.org'da bir imza kampanyası başlatılmıştı.
28 Şubat 2023

Gaziantep'te yaşanan deprem felaketinde babalarını kaybeden dokuz çocuk, anneleri olmadan İsmailağa Cemaati'ne yakın Sakarya Erenler İlme Hizmet Vakfı tarafından işletilen bir Kuran kursuna yerleştirildi. Olayın medyada yer almasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukları bu kurstan aldı. Vakıf yöneticisi ve il müftüsü, çocukların durumu ve kursun işleyişi hakkında bilgi verdi. Bakanlık ise daha önce iddiaları yalanlamıştı.
25 Şubat 2023

İstanbul Başakşehir'de, Hacı Ali Osman Gül İlkokulu'nda bir veli, çocuğunu sınıfa kadar bırakmasına izin verilmemesi üzerine üç aylık hamile öğretmen E.Ç'ye şiddet uygulayıp hakaret etti. Aynı veli, güvenlik görevlisi R.Ç'ye de saldırdı. Veli M.Ö, 'görevli memura mukavemet', 'kasten yaralama', 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.
20 Aralık 2023

Ewing Sarkom hastalığına yakalanan altı yaşındaki Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak' suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılmış ve cezaevine girmişti. Yusuf Kerim'in annesini istediği yönündeki görüntülerin ardından kamuoyu ve siyasetçilerin çağrıları sonucu yargıda yapılan yeni düzenlemelerle kadın hükümlülerin cezalarının çocuklarının hastalığı nedeniyle ertelenebilmesi sağlandı. Bu kapsamda Gülten Sayın'ın tahliye kararı verildi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından duyuruldu.
19 Nisan 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Baba Süleyman Sayın, oğlunun tedavisi için işinden ayrıldı. Sanatçı Haluk Levent ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun çabalarıyla anne kısa süreliğine oğluyla görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yusuf'un annesiyle birleşmesi için destek sözü verdi. TİP'li Kadıgil, annenin cezasının ertelenmesi için kamuoyuna çağrıda bulundu.
14 Ocak 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Yusuf Kerim'in tedavi gördüğü hastanede 'Annemi istiyorum' diye ağladığı görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, sanatçılar ve siyasetçiler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslenerek annenin cezasının ertelenmesi çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu destek verirken, change.org'da imza kampanyası başlatıldı ve sosyal medyada #YusufAnnesineKavuşsun etiketiyle destek mesajları paylaşıldı.
26 Şubat 2023

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasına bakacak olan istinaf heyetinin başkanı ve bir üyesini görevden aldı. İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor ve kendisine iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası verilmişti. İstinaf mahkemesinde itiraz edilen kararın onanması durumunda İmamoğlu siyasi yasaklı hale gelecek. İstinaf incelemesi henüz tamamlanmadı ve İmamoğlu davasının öne çekilmesi bekleniyor.
25 Ağustos 2023

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görevli savcı Ş.B. hakkında, bir kâtibi taciz ettiği iddiasıyla dava açıldı. Ş.B.'nin adliyede başka kişileri de sözlü taciz ettiği öne sürüldü. Katip, savcının ısrarla kendisini evine davet ettiğini ve evde yaklaşık bir saat kaldığını ifade etti. Mahkeme başkanı, savcı hakkında zorla getirme kararı verdi ve duruşma ertelendi.
24 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla açılan ve ceza almasına yol açan davanın önceki hakimi Hüseyin Zengin'in yerinin değiştirilmesi ve yerine Mehdi Komşul'un atanması sonrasında, İmamoğlu'nun avukatları HSK'ya başvurarak Zengin'in ifadesinin alınmasını talep edecekler. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Zengin'in ceza verilmesi konusunda baskı gördüğünü ve bu baskıya direnince görev yerinin değiştirildiğini iddia etmişti. İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Adalet Bakanı Bozdağ'a hakime baskı yapılıp yapılmadığını araştırması çağrısında bulundu.
13 Ocak 2023

Gelecek Partisi kurucularından Yavuz Değirmenci, genel sekreter Kani Torun'un vefat eden kızı için düzenlenmek istenen hatim programının müftülük tarafından engellendiğini iddia etti. Diyanet İşleri Başkanlığı ise iddiaların doğru olmadığını, Mevlana Gençlik Merkezi'nin tadilatta olması sebebiyle Mevlana Camii'nin önerildiği ancak yanıt alınamadığını açıkladı. Değirmenci, Diyanet İşleri Başkanı'nın açıklamasını eleştirerek sert ifadeler kullandı.
31 Ocak 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, trans kadın sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci'nin eski eşi Gökhan Çıra ile evlat edindikleri yönündeki iddialarının ardından suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Ciğerci, evlat edinmek için gerekli başvuruların yapıldığını ve çocuğun yakında kendisine geleceğini ifade etmişti. Ancak Bakanlık, Ciğerci ve Çıra'nın evlat edinme için resmi bir başvuruda bulunmadıklarını ve konuyla ilgili gerekli tüm tedbirlerin alınması için savcılığa başvurulduğunu belirtti.
27 Ocak 2023

Mardin'de 'beşik kertmesi' yapılan sekiz yaşındaki kız çocuğu ve dokuz yaşındaki amca oğlu için aile arasında 'nişan töreni' düzenlenmişti. Sosyal medyada görüntüleri paylaşılan törenin, büyükbaba ve büyükannelerinin isteğiyle düzenlendiği ileri sürülse de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü inceleme başlatmış ve çocuklar korumaya alınmıştı. Mardin başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında çocukların dört ebeveyni de gözaltına alındı.
17 Ekim 2023

İstanbul Cebeci Camii imamı Murat Gündoğdu, cuma hutbesinde cemaate silahlanma çağrısında bulundu. Bu olayın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından soruşturma başlatıldı ve Gündoğdu açığa alındı. İmam Gündoğdu, soruşturma sırasında verdiği ifadede provokatif bir eylem peşinde olmadıklarını ve cemaatin kendilerini tanıdığını belirtti.
23 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada iki yıl yedi ay hapis cezası almıştı. İmamoğlu, ceza veren hakimin kardeşinin 'FETÖ' ile ilişkili olduğu iddiaları üzerine, Hakimler Savcılar Kurulu'nun (HSK) bu konuda sınavda olduğunu ve adalet bakanının da duruma müdahale etmesi gerektiğini belirtti. İmamoğlu, sürecin takipçisi olduklarını ve avukatlarının gerekli işlemleri yürüttüğünü ifade etti.
27 Mart 2023

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili ve Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erkan K., çocuk sporculara cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı. Gazeteci Metin Cihan, müdürün istismarını ifşa eden çocukların elindeki kanıtların açık olduğunu belirtti ve müdüre ait olduğu iddia edilen bir Instagram mesajlaşmasının görüntüsünü paylaştı. Ağrı Valiliği, Erkan K. hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı ve soruşturma kapsamında Yozgat'ta gözaltına alınan Erkan K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24 Aralık 2023

Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan sonra ölü bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin davanın duruşmasında, anne Selvi Yağal, kayınpederi Hasan Yağal'ın cinsel saldırısına uğradığını itiraf etti. Daha önce bu iddiaları yalanlayan Selvi Yağal, 'suçluyu kayırma' suçundan tutuksuz yargılanıyor. Mahkeme, Müslüme'nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp raporunun beklenmesine ve dede Hasan Yağal'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.
10 Ocak 2023

TBMM Genel Kurulu, çocuklara yönelik cinsel istismarın önlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu'nun kurulmasını kabul etti. Bu karar, İsmailağa Cemaati'ne bağlı bir vakfın kurucusunun kızının, altı yaşındayken imam nikahıyla evlendirildiği ve cinsel istismara uğradığı iddiası sonrasında geldi. Olayın araştırılması ve benzer durumların önlenmesi için alınacak tedbirlerin belirlenmesi amaçlanıyor. Komisyon, tüm siyasi partilerin olumlu oyuyla 19 üyeden oluşacak ve üç ay süreyle çalışacak.
3 Ocak 2023

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli ve idari yargıda yaz kararnamesini yayımlayarak 3 bin 423 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Yargıtay'a 40 tetkik hakimi ve dört savcı atandı. Deprem bölgesinde yeni mahkemeler açıldı ve 20 ilin başsavcısı değişti. Gezi davasında Osman Kavala'nın tahliyesi yönünde oy kullanan İstanbul Ağır Ceza Hakimi Sercan Karagöz, Ağrı'ya hakim olarak atandı. Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan da Adana Hakimi olarak görevlendirildi.
18 Temmuz 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yeğenini 12 yaşından itibaren istismar eden amca Y.K. hakkında mahkeme beraat kararı verdi. Mağdurun ifadelerine göre, Y.K. tarafından tehdit edilmiş ve zorla cinsel ilişkiye zorlanmıştır. Y.K. ise suçlamaları reddederek mağdurun rızası olduğunu iddia etmiştir. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede Y.K.'nin çeşitli suçlardan cezalandırılması istenmiş, ancak mahkeme Y.K.'nin suçlarını işlediğinin sabit olmadığına hükmederek beraatine ve tahliyesine karar vermiştir. Mağdurun can güvenliğinden endişe edildiği ve koruma kararı talep edildiği belirtilmiştir.
2 Haziran 2023
İşaretlediklerim