Garanti BBVA'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasına göre, bankanın olağan genel kurul toplantısında alınan kararlar arasında, 1 lira nominal değerli pay başına 1,88 lira nakit kar payı ödenmesi yer alıyor. Kar payının 18 Nisan'da peşin olarak ödenmesi planlanıyor ve pay biçiminde ödeme yapılmayacak. 2022'de enflasyonun yüksek seyrettiği bir dönemde, Türkiye'deki bankaların Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) kar payı dağıtımı yapmak istediklerini bildirdikleri ve bankacılık sektörünün karının bir önceki yıla göre yüzde 366 artarak 433,46 milyar TL'ye ulaştığı belirtiliyor.
13 Nisan 2023

Ereğli Demir Çelik ve İskenderun Demir Çelik, yatırım dönemlerinde nakit akışını korumak amacıyla temettü dağıtmama kararı aldı. Bu karar, 31 Mart'ta yapılacak genel kurul toplantısında onaylanacak. Ereğli Demir Çelik ayrıca, kendi hisselerini geri almak için yeni bir Pay Geri Alım Programı başlatmayı planladığını açıkladı ve bu program da aynı genel kurul toplantısında oylanacak.
10 Mart 2023

Akbank'ın pay sahipleri Dilek Sabancı ve Sevil Sabancı, toplamda 50 milyon 861 bin 882 TL değerindeki borsada işlem görmeyen Akbank paylarını borsada işlem gören niteliğe dönüştürmeye karar verdiklerini açıkladılar. Bu dönüşüm işlemlerinin ardından payların kısa ve orta vadede satışının olmayacağı, dönüştürülen payların serbest özel fonlara devredileceği belirtildi. Ayrıca, Akbank hisselerinde devre kesici uygulandığı ve sürekli işleme ara verildiği KAP'ta duyuruldu.
9 Mart 2023

Ford Otomotiv Sanayi AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada hisse başı net 26,78 TL temettü dağıtmaya karar verdiğini duyurdu. Bu karar, yönetim kurulunun 2 Ekim 2023 tarihli toplantısında alındı. Toplamda 10 milyar 443 milyon 81 bin lira tutarında nakit kar payı dağıtılacak. Dağıtım, 30 Ekim 2023 tarihinden itibaren Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. tarafından belirlenen esaslara göre yapılacak.
3 Ekim 2023

Borsa İstanbul, Kurban Bayramı nedeniyle 3,5 günlük tatile gireceği için hisse senedi yatırımcıları için nakde dönüş işlemleri konusunda bugün son gün olarak belirtiliyor. Yarın gerçekleştirilecek işlemlerin takası 3 Temmuz'da, 26 ve 27 Haziran'da yapılacak işlemlerin takası ise 4 Temmuz'da gerçekleşecek. Arife günü pay piyasaları saat 09:40'ta açılacak ve sürekli müzayede işlemleri 10:00-12:30 saatleri arasında yapılacak, kapanış seansı ise 12:30-12:40 arasında gerçekleştirilecek.
22 Haziran 2023

Borsa İstanbul'da BNTAS ve FONET hisselerine 25 Mart'a kadar brüt takas tedbiri uygulanacak. Aynı süre zarfında BORSK ve DOBUR hisseleri kredili işlemlere konu edilemeyecek ve KSTUR hisseleri emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla alınmıştır.
26 Şubat 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin hisse geri alımlarını artırmak amacıyla vergi muafiyeti getirmeyi planlıyor. Bakan Nureddin Nebati'nin ilgili kurum yetkilileriyle yaptığı toplantıda, şirketlerin yüzde 15 stopaj vergisi ödemeden hisselerini geri alabilmesi öngörülüyor. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Borsa İstanbul'un beş iş günü süreyle kapatılmasının ardından alındı.
14 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da bu hafta 15 hisse üzerindeki tedbirler kaldırılıyor. Bu hisseler arasında MARKA, AYEN, PAPIL, CMENT, TETMT, GOKNR, MEGAP, SANKO, QNBFL, KENT, PKART, DAPGM, IHYAY, KAYSE ve METUR bulunuyor. Ayrıca, OSTIM ve TMSN hisseleri 18 Eylül-17 Ekim tarihleri arasında açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. ATSYH ve GRSEL üzerindeki açığa satışa ve kredili işlemle brüt takas tedbiri 17 Ekim’e kadar uzatıldı.
18 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da ACSEL, BFREN, ERBOS ve INTEM hisseleri 17 Kasım'a kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. IHYAY hisselerinde aynı dönemde brüt takas uygulanacak. AYCES ve SNKRN hisseleri ise emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması uygulamalarını içeriyor.
18 Ekim 2023

Investing tarafından yapılan bir derlemeye göre, 20-24 Mart haftasında Borsa İstanbul'da en çok para girişi olan hisseler arasında Fenerbahçe, Net Holding ve Alkim Alkali Kimya gibi şirketler yer aldı. Bu hisseler arasında Kiler Holding, yüzde 15 değer artışıyla dikkat çekti. Öte yandan, en çok para çıkışı yaşanan hisseler arasında Akfen GYO, Kontrolmatik Teknoloji ve Smart Güneş Enerjisi bulunuyor.
27 Mart 2023

Borsa İstanbul, 'BIST Geri Alım Endeksi' ve 'BIST Temettü 25 Ağırlık Sınırlamalı 10' adlı iki yeni endeksin 15 Ağustos itibariyle hesaplanmaya başlayacağını duyurdu. BIST Geri Alım Endeksi, geri alım programı olan ve belirli bir oranda payı geri almış olan şirketlerin paylarından oluşacak. BIST Temettü 25 Ağırlık Sınırlamalı 10 endeksi ise piyasa ihtiyaçları gözetilerek hesaplanacak ve BIST Temettü 25 Endeksi'nin yayım sıklığı saniyede bir olarak değiştirilecek.
7 Ağustos 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören Escar Filo Kiralama Hizmetleri AŞ, 2023 yılının ilk dokuz ayında elde ettiği karın bir kısmını hissedarlarına temettü avansı olarak dağıtma kararı aldı. Şirket, hisse başına net 1,53 lira avans kar payı ödeyecek ve toplamda 92 milyon lira temettü avansı dağıtılacak.
6 Kasım 2023

Borsa İstanbul, Avrupa Yatırım Holding hissesinin iki ayda yüzde 576 oranında değer kazanmasının ardından, bu hissede işlem yapan İranlı illüzyonist Aref Ghafouri ve Eren Çayır isimli kişilere yatırımcı bazında tedbir uyguladı. Tedbirler, açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve internetten emir iletilmesinin kısıtlanması şeklinde uygulanacak. Ayrıca, hisseler 21 Temmuz'a kadar tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek.
22 Haziran 2023

Borsa İstanbul'da MIPAZ ve PKART hisselerine 13 Mart'a kadar brüt takas tedbiri uygulanmaya başlandı. Aynı dönemde KARYE hisseleri için de emir paketi tedbiri uygulanacak. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önemli olduğu belirtiliyor.
14 Şubat 2024

Borsa İstanbul, ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerle açıldı ve şirketler, stopajın sıfırlanması gibi vergi muafiyetlerinden faydalanarak hisse geri alımına devam etti. Investing'in raporuna göre, hisse geri alımı yapan şirketler arasında Türkiye Sigorta, İşbir Sentetik, Inveo Yatırım gibi çeşitli sektörlerden firmalar yer aldı. Bu hareketlilik, borsanın deprem sonrası hasarını telafi etme çabasının bir parçası olarak görülüyor.
17 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da PKENT, UFUK ve YONGA hisselerine yeni tedbirler getirildi. PKENT hisseleri 26 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. UFUK hisseleri aynı dönemde tek fiyat işlem yöntemiyle, YONGA hisseleri ise emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önem taşıyor.
27 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri arasında, dünya genelinde fiyat/kazanç oranına göre en ucuz 100 şirket arasına giren tek Türk şirketi Akbank oldu. Borsa İstanbul, yıllık dolar bazlı getiride yüzde 100'lere yakın performans gösteriyor. Piyasa değeri/defter değeri oranına göre en ucuz 100 şirket arasında Türk şirketi bulunmazken, en ucuz ilk 1000 içinde beş Türk şirketi yer alıyor. Türkiye'de hisse senetleri genel olarak ucuz kabul edilse de, küresel piyasalara kıyasla ucuz olan tek sektör bankacılık olarak belirtiliyor.
9 Ocak 2023

Gür-Sel Turizm, Taşımacılık ve Servis Ticaret AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, temettü dağıtımının 26-27 Ekim tarihlerinde yapılacağını duyurdu. Şirket, 2022 yılı karından brüt 10 milyon TL, net 9 milyon TL nakit kar dağıtılacağını belirtti. Ödemelerin peşin yapılacağı ve kalan karın olağanüstü yedek akçe olarak ayrılacağı ifade edildi.
20 Eylül 2023

Seçim öncesinde yükselişe geçen borsa, seçim sonrasında düşüşe geçti. İş Bankası, Koç Holding, Akbank, Anadolu Efes, Coca-Cola gibi hisselerde sert düşüşler gözlemlendi. Örneğin, İş Bankası yüzde 19, Koç Holding yüzde 17 değer kaybetti. Buna karşın, Flap Kongre, Avrupa Yatırım Holding ve Emlak Konut gibi hisselerde yüzde 20'nin üzerinde değer kazançları yaşandı.
17 Mayıs 2023

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu kararıyla PENTA.E ve CMBTN.E hisselerine işlem tedbirleri getirdi. PENTA.E hisseleri 24 Kasım - 22 Aralık tarihleri arasında kredili işlemlere konu edilemeyecek. CMBTN.E hisseleri ise aynı dönemde emir paketi tedbiri altında işlem görecek. Ayrıca, MEDTR hisselerinde Remzi Hayri Kayhan ve KOZAL.E payına dayalı KZBAG.V varantında Sahire Ayrık isimli yatırımcılara çeşitli tedbirler uygulanacak.
24 Kasım 2023
İşaretlediklerim