Türkiye'de yaşanan depremler sonrası borsada yaşanan sert düşüşler ve işlem iptallerinin ardından, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) devlet katkısı fonlarında hisse senedi payı yüzde 10'dan yüzde 30'a çıkarıldı. Bu değişiklikle borsaya 10 milyar TL'ye varan, hatta 25 milyar TL'ye kadar çıkabilecek bir giriş öngörülüyor. Merkez Bankası, bu düzenlemeye uyum sağlamak amacıyla 15 Şubat'ta tahvil alımı yapacağını açıkladı.
15 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da bugün altı hisse yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. ISKUR hisseleri, 25 Ekim 2023'e kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek. MIATK payları, aynı dönemde tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek. Ayrıca ATATP, GWIND, KNFRT ve NATEN payları, yine aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
26 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da PATEK ve VESTL hisseleri 21 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. EUKYO hisseleri aynı dönemde emir paketi tedbiriyle, GARFA hisselerine ise brüt takas tedbiri uygulanacak. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından yönetilmesi amacıyla alınmıştır.
22 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da CMBTN, DESPC ve TDGYO hisseleri 20 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. AVTUR hisseleri ise aynı dönemde tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek. Bu hisselerde daha önce uygulanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri de devam edecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önemli olduğu için alınmıştır.
21 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, geçen haftayı yüzde 3,20 değer kazanarak 9.111,50 puandan tamamladı. Haftanın en çok kazandıran hissesi yüzde 20,87 ile Yapı ve Kredi Bankası olurken, en çok kaybettiren hisse yüzde 23,10 ile Akfen Yenilenebilir Enerji oldu. Sektörel bazda, Mali Endeksi yüzde 4,16 ile en fazla değer kazanan endeks olurken, Teknoloji Endeksi yüzde 2,21 ile değer kaybetti. Borsa İstanbul'da işlem gören en değerli şirketler sırasıyla Koç Holding, Türk Hava Yolları ve Ford Otomotiv olarak belirlendi.
23 Mart 2024

Merkez Bankası verilerine göre, yabancı yatırımcılar 12 Mayıs haftasında 135 milyon dolarlık hisse satışı yaparak üç haftalık toplam satış miktarını 357 milyon dolara çıkardı. Bu satışlarla birlikte yılbaşından bu yana yabancı yatırımcıların net hisse satışı 1 milyar 142 milyon dolara ulaştı. Önceki haftalarda da yabancı yatırımcılar sırasıyla 178,4 milyon dolar ve 43,9 milyon dolarlık hisse satışı gerçekleştirmişti.
19 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören pazarlar beş iş günü için kapatılmıştı. Yarın endeksin açılması beklenirken, bankacılık kaynakları depremin etkisini azaltacak düzenlemelerin yapıldığını ve bu düzenlemelerin yakında açıklanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası düzenlemeleri açıklaması bekleniyor. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hisse geri alımları için vergi muafiyeti sağlamayı planladığı ve bireysel emeklilik sisteminde yapılan bir düzenleme ile borsaya önemli miktarda fon girişi bekleniyor.
14 Şubat 2023

14 Mayıs seçim sonrasında yaşanan düşüşlerin ardından Borsa İstanbul'da 18 şirket kendi hisselerini geri aldı. Piyasaların mayıs ayının ilk haftalarında seçimin ilk turda sonuçlanmasını beklediği ancak ikinci turun getirdiği belirsizlik nedeniyle düşüş yaşandığı belirtiliyor. Geçen haftanın son iş gününde 11 şirketin hisse geri alımı yaptığı, dün ise 18 şirketin daha hisse geri alımı gerçekleştirdiği bildiriliyor.
23 Mayıs 2023

Borsa İstanbul'da bugün altı hisse senedi, yeni tedbirlerle işlem görmeye başlayacak. GEREL, HATSN, KCAER, SAYAS, SELVA ve SMRTG payları, 29 Eylül'den 27 Ekim'e kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin değerinde ani ve kontrolsüz dalgalanmaları önlemek amacıyla uygulanıyor.
29 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından olumlu bir hava hakim olmaya devam ediyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün borsada en çok değer kazanan hisseler SUMAR, ISATR, PATEK, DIRIT, QNBFL, OTTO, KERVN, QNBFB, TETMT ve ISYAT olarak sıralandı. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise ISKUR, UMPAS, KTLEV, SODSN, CMENT, MPARK, LINK, IHYAY, ORMA ve SEKUR oldu. Borsa, 29 Şubat 2024 tarihinde günü yükselişle tamamladı.
1 Mart 2024

Borsa İstanbul'da, BANVT ve LINK hisseleri 9 Nisan'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek şekilde tedbir alındı. Aynı zamanda MARKA, OYAYO ve SELGD hisselerine emir paketi tedbiri uygulanacak. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla getirildi. 13 Mart 2024 tarihinde Borsa İstanbul günü düşüşle tamamladı.
14 Mart 2024

Investing tarafından 23-27 Ocak haftasında Borsa İstanbul'da en çok para girişi ve çıkışı olan hisse senetleri belirlendi. En çok para girişi olan hisseler arasında Anadolu Isuzu, Selçuk Ecza Deposu, Pegasus Hava Taşımacılığı ve Türkiye Petrol Rafinerileri yer alırken, en çok para çıkışı olan hisseler ise Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları, Gübre Fabrikaları, Aksa Akrilik, Migros Ticaret ve Koza Anadolu Metal Madencilik olarak sıralandı.
30 Ocak 2023

Borsa İstanbul, açılış seansının işleyişiyle ilgili yeni kararları bugün devreye sokuyor. Bu kapsamda, pay piyasasında emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine karar verildi. Ayrıca, sermaye piyasası araçlarında da benzer düzenlemeler yapıldı. Yıldız Pazar, Ana Pazar ve diğer sermaye piyasası araçlarında piyasa ve piyasadan limite emir türlerinin iletilebilmesine karar verildi. VİOP tarafında da tüm sözleşmelerde emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesi kararlaştırıldı.
25 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 4,39 kazançla 9.045,97 puandan tamamladı. Haftanın en çok kazandıran hissesi yüzde 22,46 ile Akfen Yenilenebilir Enerji oldu. En çok kaybettiren hisseler ise Kocaer Çelik, Turkcell ve Kayseri Şeker Fabrikası olarak sıralandı. Borsa İstanbul'da işlem gören en değerli şirketler sırasıyla Koç Holding, Türk Hava Yolları ve Ford Otomotiv oldu.
10 Şubat 2024

Bloomberg HT'nin Borsa İstanbul verilerine göre, yabancı yatırımcılar Eylül ayında en çok Akbank hissesi satın aldı. Satın alınan diğer hisseler arasında Sabancı, BİM, Koç ve Sasa yer aldı. Yabancı yatırımcıların en çok sattığı hisse ise Türk Hava Yolları oldu. Diğer satılan hisseler arasında Tüpraş, İş Bankası, Hektaş ve Tofaş bulunuyor.
12 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da Sabancı Holding, Alarko Holding, Şişecam, Halkbank ve diğer bazı şirketler dahil olmak üzere toplam 15 şirket, kendi hisselerini geri alım işlemi gerçekleştirdi. Şirketler, farklı fiyat aralıklarında ve nominal değerlerde hisse geri alımları yaptılar. Bu işlemler, şirketlerin piyasa değerlerini ve hissedar değerlerini yönetme stratejilerinin bir parçası olarak görülebilir.
3 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da AVGYO, AZTEK, COSMO, EKOS ve PAPIL hisseleri 29 Aralık tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. IDEAS hisselerine ise aynı süre zarfında brüt takas tedbiri uygulanacak. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla getirildi.
30 Kasım 2023

14 Mayıs seçim sonrasında yaşanan düşüşlerin ardından Borsa İstanbul'da 11 şirket, hisse geri alımı yaptı. Piyasalar mayıs ayının ilk haftalarında seçimin ilk turda sonuçlanmasını bekliyordu, ancak ikinci turun getirdiği belirsizlik nedeniyle düşüş yaşandı. Bu düşüşe karşı bazı şirketler, haftanın son iş gününde hisse geri alımı yaparak tepki gösterdi.
22 Mayıs 2023

Borsa İstanbul'da DAPGM, KIMMR, LIDFA ve TLMAN hisse senetleri için 26 Aralık tarihine kadar yeni tedbirler uygulanacak. Bu tedbirler kapsamında söz konusu hisseler kredili işlemlere konu edilemeyecek. Ayrıca, Borsa İstanbul haftayı kazançla kapatırken, altın ve doların değeri yükseldi.
27 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 3,68 değer kazandı. Dolar/TL yüzde 0,92, avro/TL yüzde 0,08 değer kazanırken, altının gram satış fiyatı yüzde 2,55 değer kaybetti. BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 3,68 değer kazanarak 8.334,94 puandan tamamladı. Yatırım fonları bu hafta yüzde 1,50, bireysel emeklilik fonları yüzde 1,53 değer kazandı.
30 Eylül 2023
İşaretlediklerim