CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 13 Mayıs 2014'te 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasının 10. yıl dönümünde düzenlenen anma törenine katıldı. Özel, konuşmasında işçilerin örgütlenmesinin önemine vurgu yaparak, iş cinayetlerine karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, işçilerin sendikalı olmalarının önemini vurgulayarak, örgütlü mücadelenin iş cinayetlerine karşı koruma sağlayacağını ifade etti.
13 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs'ta işçilerin polis barikatlarıyla karşılaşmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Özel, olası provokasyonları önlemek amacıyla yürüyüşten vazgeçtiklerini belirtti. Ayrıca, CHP'nin gelecekte Türkiye'yi yönetecek parti olarak sorumluluklarının arttığını ve bu nedenle çatışma yerine seçim yoluyla sorunları çözme niyetinde olduklarını ifade etti. Özel, seçimleri kazanmaları halinde polis barikatlarını kaldıracağını söyledi.
2 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ağlatan sözleriyle tanınan AKP'li Bolu Belediye Meclisi üyesi Hacer Çınar, ekonomik zamlara tepki gösterdi. Çınar, sağlık işçilerinin geriye dönük haklarının ödenmesi konusunda bir basın açıklaması yaptı ve 'sabırlarının tükendiğini' belirtti. Çınar, ev kiralarının, vergi oranlarının ve temel ihtiyaç maliyetlerinin arttığını, altın ve döviz fiyatlarının fırladığını ve bu durumun işçilerin yaşamını zorlaştırdığını ifade etti.
21 Temmuz 2023

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Fernas Madencilik'te işten çıkarılan işçiler, çalışma koşullarını ve işten çıkarmaları protesto etmek amacıyla açlık grevi başlattı. Ankara'da Kurtuluş Parkı'nda grevin ikinci gününde polis, işçilere müdahale etti ve gözaltına aldı. İşçiler, daha önce taleplerini Meclis'e iletmiş ancak çözüm bulamamışlardı. Bağımsız Maden İş Sendikası, sosyal medya üzerinden gözaltına alındıklarını duyurdu.
15 Ekim 2024

Manisa'nın Soma ilçesindeki Fernas Madencilik'te işten çıkarılan işçiler, işten çıkarmaları ve çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla Ankara'ya yürüyüş başlattı. Polis tarafından Ankara girişinde durdurulan işçiler, oturma eylemi yaparak barikatı kaldırdı ve yürüyüşlerine devam etti. Bağımsız Maden İş Sendikası, direniş ve dayanışma ile barikatları aştıklarını belirtti. CHP'li vekiller ve eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu işçilere destek verdi.
2 Ekim 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş’in ailesine yapılan saldırıyı kınayarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi'ni sorumlu tuttu. Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e adliye bahçesinde fiziksel saldırıda bulunuldu ve saldırgan gözaltına alındı. Özel, Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşmanın bu saldırıya zemin hazırladığını iddia etti. Sinan Ateş’in annesi saldırı sonrası rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.
2 Ekim 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin kadın cinayetlerini artırdığını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Özel, İsrail ile ticaretin devam ettiğini ve bu konuda hükümetin samimiyetsiz olduğunu iddia etti. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'na yönelik siyasi yasak davasının Türk halkının seçme hakkına bir saldırı olduğunu savundu. Gülşah Durbay ile ilgili iddialara da sert tepki gösteren Özel, partisine yönelik dış saldırılara karşı duracaklarını ifade etti.
8 Ekim 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi direnişi için özür dilemesini istemesi üzerine, Erdoğan'dan Kadir Mısırlıoğlu'nun ifadeleri için özür dilemesini talep etti. Özel, Erdoğan'ın kutuplaşma ve gerginlik üzerinden siyasi düşüşünü engellemeye çalıştığını belirtti. Ayrıca, vatandaşın kutuplaşma değil kucaklaşma istediğini ve CHP'nin bu doğrultuda çalıştığını vurguladı.
14 Eylül 2024

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Fernas Madencilik'te işten çıkarılan işçiler, çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla açlık grevi başlattı. İşçiler, taleplerinin karşılanmaması durumunda grevi sürdüreceklerini belirtti. Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, işçilerin haklarını alana kadar direneceklerini ifade etti. Ankara'da gerçekleşen grev, işçilerin seslerini duyurmak için başlattıkları bir dizi eylemin parçası olarak devam ediyor.
15 Ekim 2024

Ahmet Hakan, Yılmaz Özdil ve Özgür Özel arasındaki tartışmayı ele alıyor. Hakan, CHP kaybettiğinde Özgür Özel'in sorumlu tutulduğunu, ancak Yılmaz Özdil'in hiçbir sorumluluk almadığını belirtiyor. Özdil'in CHP'yi eleştirerek kendi kitlesinden destek aldığını ve her durumda kazanan taraf olduğunu vurguluyor.
21 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kobani davasında verilen cezalara tepki gösterdi ve yargılama sürecinin hukuki olmadığını vurguladı. 18'i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı davada, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 32 yıl dokuz ay, Ahmet Türk'e ise 10 yıl hapis cezası verildi. Özel, davanın siyasi olduğunu ve verilen cezaların kabul edilemez olduğunu belirtti.
16 Mayıs 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talip olduğunu ifade etti. Adaylık tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Özel, sorumluluk almak ve fedakarlık yapmak gerektiğini belirtti. Ayrıca, altılı masadaki diğer partilere CHP listesinden kontenjan ayrılmasıyla ilgili olarak, kendi listelerinden girilseydi yüzde 25'in üzerinde oy alınabileceğini ve ciddi bir oy kaybına uğrandığını söyledi.
3 Ağustos 2023

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Fernas Madencilik'te işten çıkarılan işçiler, hem işten çıkarmaları hem de çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla Ankara'ya yürüyüş başlattı. Polis tarafından Ankara girişinde durdurulan işçiler, CHP, DEM Parti, EMEP ve İYİ Partili vekillerin desteğiyle Meclis'e ulaştı. İşçiler, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve işten çıkarmaların durdurulması taleplerini dile getirdi. Bağımsız Maden İş Sendikası, işçilerin direnişinin ve dayanışmanın gücüyle barikatları aştığını belirtti.
2 Ekim 2024

Gazeteci Enver Aysever, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisine dava açtığını duyurdu. Aysever, Özel'i 'Erdoğan'laşıyor' diyerek eleştirdi ve dava açılmasını tuhaf bulduğunu belirtti. Aysever, davanın YouTube'daki yorumları ve alaycı ifadeleri nedeniyle açıldığını tahmin ettiğini söyledi. Ayrıca, Özel'in yayın durdurma talebinde bulunduğunu ancak hakimin bu talebi reddettiğini ifade etti.
15 Ekim 2024

CHP'li Özgür Özel'in Meclis ofisinde çekilmiş bir fotoğraf sosyal medyada dolaşıma girdi. Fotoğrafta Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yakın arkadaşı ve Atatürk'e hakaret içeren tweetler atmış Taha Hüseyin Karagöz ile görülüyor. Özel, Karagöz'ün ziyaretini, daha önce televizyon programlarına birlikte katıldıkları biri olarak açıkladı ve ziyaretin sadece bir nikah davetiyesi vermek için olduğunu belirtti. Can Ataklı ise bu durumu bir 'danışman faciası' olarak nitelendirerek, Özel'in böyle bir kişiyi bilerek kabul etmeyeceğini öne sürdü.
9 Mayıs 2024

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yeniden bir araya geldi. Görüşme sonrası Ayşe Ateş, Özel'in duruşma günü yanlarında olacağını ve cinayetin tüm yönleriyle aydınlanması için destek vereceğini belirtti. Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Özel'e teşekkür ederek, insanlığını kaybetmeyenlere selam gönderdi.
25 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'suç ortağı' söylemine tepki gösterdi. Erdoğan, siyasette yumuşama ve kibarlık getirmek istediklerini ancak CHP'nin bu kibarlığı anlamadığını belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise AKP ile CHP arasında yeni bir ittifakın kurulmasının kendileri açısından bir sorun olmadığını ifade etti. Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın duruşundan taviz vermeyeceğini vurguladı.
15 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi direnişi için özür dilemesini istemesine karşılık, Erdoğan'dan Kadir Mısırlıoğlu'nun ifadeleri için özür dilemesini talep etti. Özel, Erdoğan'ın kutuplaşma ve gerginlik üzerinden siyasi düşüşünü engellemeye çalıştığını belirtti. Ayrıca, vatandaşın artık kutuplaşma değil, kucaklaşma istediğini ve siyasi polemiklerden bıktığını vurguladı.
14 Eylül 2024

AKP'nin hukuk anlayışı ve siyasi ittifak arayışları tartışılıyor. CHP lideri Özgür Özel, AKP'nin ittifak önerilerine karşı çıkarak, 'Kimse bize ittifak önermesin' dedi. Kulislerde, Gezi hükümlüleri ve Osman Kavala gibi konularda adımlar atılabileceği iddia ediliyor. Ekonomik zorluklar nedeniyle Erdoğan'ın hem iç hem de dış politikada zayıfladığı belirtiliyor.
14 Haziran 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 'kahraman' ilan edilen organize suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in cinayet emrini veren kişinin FETÖ'cü olduğunu öne sürdü. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. Yılmaz, yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu tür oyunlara gelmemesi gerektiğini ve hiçbir yetkiliyle görüşmeden bu iddiaları dile getirdiğini ifade etti.
6 Ocak 2023
İşaretlediklerim