Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin batı bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrediyor ancak Salı gününden itibaren artış gösterecek. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklenmiyor. Öte yandan, doğu illerinde sağanak yağışlar görülecek ve yüksek kesimlerde don olayı yaşanabilir. Hafta sonuna doğru batı bölgeleri yeniden yağışlı havanın etkisine girecek.
6 Mayıs 2024

Türkiye genelinde önümüzdeki üç gün boyunca kavurucu sıcakların etkili olması bekleniyor. Marmara, İç Anadolu, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerinde seyredecek. Doğu Karadeniz, Kars ve Iğdır çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Göller Yöresi'nde Uşak ve Denizli'de bahar sağanakları görülecek. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmiyor ve sıcaklıkların sırasıyla 31, 34 ve 37 derece olacağı tahmin ediliyor.
20 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hafta hava durumu tahminlerini yayınladı. MGM'ye göre, yağışlar hafta ortasına kadar etkisini sürdürecek ve sonra Türkiye'yi terk edecek. Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında kalan yerlerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların Marmara, Ege ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise normallerinin 3-5 derece altında seyretmesi bekleniyor.
2 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tokat, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Erzurum, Van, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Ülkenin diğer kesimlerinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, Marmara’nın güneyi ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Vatandaşların olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
11 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Burdur, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu ve Malatya çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı, yer yer kuvvetli yağışların olabileceğine işaret ediyor. Ayrıca, Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
28 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, İstanbul'da parçalı ve çok bulutlu hava koşulları altında aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, yurt genelinin büyük bir bölümünde de benzer hava durumunun hakim olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve diğer bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olması bekleniyor.
2 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Akdeniz'in iç kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşeceği öngörülüyor. Ülke genelinde çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun çoğu, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağışların kuvvetli olması bekleniyor.
31 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Erzurum, Bingöl, Muş, Ağrı ve Van illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklenirken, iç kesimlerde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Akdeniz ve Ege kıyılarında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.
18 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve Kars için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Öğle saatlerinden sonra bu bölgelerde yerel kuvvetli yağış beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
24 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Yozgat, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, iç ve doğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette rüzgarın esmesi, yağış anında ise kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
31 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sakarya, Düzce, Karabük, Çankırı, Kırıkkale ve Bolu’nun kuzey kesimleri ile Kastamonu’nun batısı ve güneyinde yerel kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenirken, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
10 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışların beklendiğini açıkladı. Trakya, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars, Hakkari, Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinde, doğu kesimlerde ise normallerin üzerinde seyredeceği belirtildi.
29 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, yeni haftada da aşırı sıcaklar devam edecek. İç ve güney bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde olacak. Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıklar 45 dereceyi bulacak. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmezken, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda sağanak yağışlar görülecek.
22 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı, Ege'nin güney ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Samsun çevreleri, Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinin iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
28 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin yarından itibaren yağışlı bir hava dalgasının etkisi altına gireceğini duyurdu. Yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, bazı bölgelerde gök gürültülü sağanakların beklendiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, yağış alan yerlerde ise azalarak normallerin altına düşebileceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde çığ tehlikesine dikkat çekildi. Deprem bölgesinde perşembeye kadar yağış beklenmiyor, ancak sonrasında yerel olarak kuvvetli yağışlar olabileceği öngörülüyor.
21 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar yarından itibaren 3 ila 5 derece artacak. Kuzey ve doğu kesimlerde görülen sağanak yağışlar azalacak, ancak Orta ve Doğu Karadeniz'de yağışlar sürecek. Uzmanlar, Türkiye'nin 'La Nina' etkisine girdiğini ve önümüzdeki kışın beklendiği kadar soğuk olmayacağını belirtti.
23 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize, Sakarya, Osmaniye ve bazı diğer bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sarı kod yayınladı. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde rüzgârın kuvvetli esmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Trakya'da artacağı, İç Anadolu ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 ili sarı kodla uyararak bu bölgelerde potansiyel tehlikeli hava koşulları beklediğini duyurdu. Hafta başından hafta ortasına kadar yurdun iç, kuzey ve güney kesimlerinde yağış bekleniyor. Ankara'da bu sabah yağış beklenirken, İstanbul'da sadece salı günü için sağanak yağış öngörülüyor. Hava sıcaklıkları pazartesi ve salı günleri mevsim normallerinin altında kalacak, ancak cuma gününden itibaren artış gösterecek.
27 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve birçok ilde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor.
8 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Kilis illeri için gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, belirtilen illerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve sis oluşabileceği, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
16 Ocak 2023
İşaretlediklerim