Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19-24 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını bildirdi. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların 3 ila 8 derece, diğer bölgelerde ise 1 ila 5 derece mevsim normallerinin üstünde olması bekleniyor. Bazı illerde sıcaklıkların 41 dereceye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor. Vatandaşlar, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için günün en sıcak saatlerinde dikkatli olmaları ve tedbir almaları konusunda uyarıldı.
18 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çarşamba günü Türkiye'nin 27 ilinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu iller arasında Ankara, Konya, Adana, Mersin ve Gaziantep gibi büyük şehirler de bulunuyor. Vatandaşlar, olası su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Hava durumu tahminlerine göre, yağışların bazı bölgelerde şiddetli olabileceği öngörülüyor.
30 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu bekleniyor. Özellikle Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Ankara çevreleri ve Mersin'in doğusu yağışlı geçecek. Bu durum, bölgede yaşayan vatandaşlar için önemli bir uyarı niteliği taşımaktadır.
9 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarılar, rüzgar, gök gürültülü sağanak yağış ve toz taşınımı beklentileri üzerine yapıldı. Sıcaklıkların batıda mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise normal seviyelerde olması bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olabileceği ve olası olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
20 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), iki bölgede kuvvetli sağanak yağış beklendiğini ve hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağını bildirdi. MGM'nin açıklamasında, Marmara'da rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiği ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağı, yurdun doğusunda mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
20 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon, Rize ve Artvin için 'sarı kod' yayınlayarak gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey, Trabzon’un doğu kesimlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölge genelinde 8 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Rüzgarın; Kıyı Ege ve Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatıdan yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
28 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok kentinde sağanak yağış beklendiğini ve çığ riski olduğunu duyurdu. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun bazı bölgeleri ile Antep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Ayrıca, deprem bölgesinde de yağışların etkisini artırarak yeni haftaya devam etmesi bekleniyor.
23 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman ve Trabzon'un batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunarak sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, İç Ege'nin güney ve doğusunda sıcaklıkların mevsim normallerinin dört ila altı derece altında olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
12 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların, iki haftadır devam eden sıcak ve bunaltıcı havanın etkisini azaltması bekleniyor. Kentte rüzgâr, poyrazdan orta kuvvette aralıklarla esecek ve sıcaklıklar 33 derece civarında olacak. Hava sıcaklıklarının 5 Ağustos’a kadar mevsim normallerinde veya normallerin 1-3 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor.
23 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazartesiden itibaren Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerine çıkacağını bildirdi. Özellikle kıyı kesimlerde, Marmara Bölgesi’nin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ve Doğu Anadolu’yla Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kuzey kesimlerinde sıcaklık artışı bekleniyor. Vatandaşlara, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanlar için, sıcaklıkların en etkili olduğu 11.00-16.00 saatlerinde açık alanda bulunmamaları uyarısı yapıldı.
16 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini açıkladı. Hakkari, Van ve Çorum çevresinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Mayıs ayının ilk iki günü hariç, 29 gün boyunca rekor sıcaklıklar kaydedildi. Yeni haftada sıcaklıkların 45 dereceye kadar çıkabileceği belirtildi.
12 Haziran 2024

Bu hafta Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması bekleniyor. Ege, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun batısında sıcaklıkların 40 dereceyi aşacağı öngörülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, bazı bölgelerde yaz yağmurları etkili olacakken, İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmiyor. Uzmanlar, aşırı sıcaklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.
24 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı öngörülüyor. Ege bölgesinde hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu'da ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneybatısı ve diğer bazı illerde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağış beklenen iller arasında İzmir, Manisa, Kars, Ardahan, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Van bulunuyor. Ayrıca, Batı Akdeniz’in batısında (Kaş-Kumluca) cuma, cumartesi ve pazar günleri fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın pazar günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.
14 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), iç ve kuzey kesimlerde sıcaklıkların 2-4 derece arasında artacağını açıkladı. Yurdun diğer kesimlerinde ise sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor ve bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılar yapıldı. Sıcaklıkların bu hafta mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtildi.
3 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacakken, belirtilen bölgelerde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Samsun için 'turuncu', Ordu için 'sarı' kodlu uyarılar yayınlandı. İç ve batı kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer yerlerde sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
6 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, hava sıcaklığının Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da 2 ila 4 derece, diğer bölgelerdeyse 4 ila 8 derecenin üzerine çıkacağını tahmin ettiklerini bildirdi. Özellikle güney kesimlerde 2-4 derece, iç kesimlerdeyse 6-8 dereceye varan mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık artışı beklendiğini dile getirdi. Ankara’da hava sıcaklığının hafta sonuna kadar yaklaşık 40, İstanbul’da 34, İzmir’de 36, Antalya’da da 34 dereceye çıkmasını beklediklerini belirtti.
31 Temmuz 2023

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde hava sıcaklıklarının ülke genelinde azalacağı ve yer yer yağışların etkili olacağı bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, bayramın ilk gününden itibaren Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer günlerde de çeşitli bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise hava parçalı bulutlu olacak.
15 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin iç ve doğu bölgelerindeki 18 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Hafta içi sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği belirtilirken, hafta sonu yağışlı geçecek. Sarı kodlu uyarı, potansiyel tehlikeli hava durumu anlamına geliyor ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.
8 Haziran 2024

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde bugün ve Kurban Bayramı'nın ikinci günü için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Bayramın ilk günü bölge genelinin parçalı ve az bulutlu olacağı, ikinci gün ise İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olabileceği belirtildi.
27 Haziran 2023
İşaretlediklerim