İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'deki ilk duruşmasında, Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Anne-oğul, kazadan sonra Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmış ve Boston'da yakalanmıştı. Türkiye'nin iade talebiyle gözaltına alınan ikilinin bir sonraki duruşması 27 Haziran'a ertelendi.
18 Haziran 2024

Abdulkadir Selvi, bir suikast girişimi sırasında yaşanan olayları ve suikastçının öldürülmesinin arkasındaki nedenleri tartışıyor. Suikastçının tetiğe basmasına kadar beklenmesi ve ardından öldürülmesi, 'Omerta' yani 'Suskunluk Yasası' ile açıklanıyor. Selvi, bu kuralın mafya ve derin devletin altın kuralı olduğunu belirtiyor ve Kennedy suikastı örneğini veriyor.
23 Temmuz 2024

Ölümlü bir kazaya karışan Timur Cihantimuroğlu ve annesi Eylem Tok için kırmızı bülten çıkarıldı. İkilinin ABD'ye kaçtığı bildirildi. Kırmızı bülten, uluslararası polis teşkilatları tarafından aranan kişilerin yakalanması için çıkarılan bir uyarıdır. Bu gelişme, olayın uluslararası boyut kazanmasına neden oldu.
23 Mayıs 2024

Fatih Polat, Türkiye'nin Somali'deki ekonomik faaliyetlerini ve iktidara yakın şirketlerin bu faaliyetlerden elde ettiği kazançları ele alıyor. Albayraklar Şirketler Grubu'nun Mogadishu Limanı'nı işletme hakkını alması ve bu limanın gelişimi üzerine yapılan yatırımların detayları veriliyor. Ayrıca, Türkiye'nin Somali askerlerine eğitim verdiği ve ihracat gelirlerinin arttığı belirtiliyor. Ancak, bu gelirlerin Türkiye'deki halkın cebine girmediği ve iktidara yakın isimlerin kazançlarını artırdığı vurgulanıyor.
29 Temmuz 2024

Bangladeş'te hükümet karşıtı protestoların ardından istifa eden ve Hindistan'a kaçan eski başbakan Şeyh Hasina'ya, bir eylemcinin polis tarafından öldürülmesi nedeniyle cinayetten dava açıldı. Ülkede işsizlik ve kamuda liyakat talebiyle başlayan protestolarda 400'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Başkent Dakka'daki mahkeme, polis hakkında da soruşturma başlattı. Hasina'dan önce hükümetten altı üst düzey yetkili hakkında da soruşturma açılmıştı.
14 Ağustos 2024

Bangladeş'te Başbakan Şeyh Hasina'nın istifası ve Hindistan'a kaçmasının ardından, Nobel Barış Ödülü sahibi Muhammed Yunus geçici hükümetin başına getirildi. Ülkede yüksek genç işsizlik oranı ve liyakat eksikliği nedeniyle başlayan öğrenci protestoları, hükümet karşıtı bir harekete dönüştü ve şiddetli çatışmalarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Yunus, öğrenci liderlerinin ve askeri şeflerin kararıyla geçici hükümeti yönetmeyi kabul etti.
7 Ağustos 2024

Güney Kore'nin Paju kentinde, 30 yaşlarındaki bir Kuzey Koreli, çaldığı otobüsle Tongil Köprüsü'nü geçmeye çalışırken gözaltına alındı. Polis, adamın askerlerin 'dur' uyarılarına rağmen barikata çarptığını ve yakalandığını bildirdi. Bu kişi, 10 yıldan uzun bir süre önce Kuzey Kore'den Güney Kore'ye kaçmıştı. Güney Kore'de 34 binden fazla Kuzey Koreli bulunduğu tahmin ediliyor.
2 Ekim 2024

Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan bir doktor öğretim üyesi ataması, akademisyenlerin yargıya taşıması sonucu İstanbul 14'üncü İdare Mahkemesi tarafından hukuksuz bulunarak iptal edildi. Atama, 1416 sayılı kanuna dayanarak yurtdışı doktora eğitimine gönderilmiş olan Safa Kemal Kaptan'a, ilgili bölümün görüşü alınmadan ve üniversite atama kriterlerine uygunluğu değerlendirilmeksizin yapılmıştı. Mahkeme, bu atamanın hukuka aykırı olduğuna hükmederek, kayyım yönetimi tarafından usulsüz kadrolaşmanın bir aracı haline getirildiğini onayladı.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim