İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'deki sivillerin bölgeyi terk etmesi için çağrıda bulundu. Ayrıca, tüm askeri güçlerini kullanacaklarını belirtti. Bu durum, İsrail ve Gazze arasındaki gerilimin daha da artabileceğine işaret ediyor.
7 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı ve Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atamalar yaptı. Türk Silahlı Kuvvetlerindeki atamalara göre, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak Genelkurmay Başkanı, Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Kara Kuvvetleri Komutanı ve Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Yüksel Özgen ve Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğüne Rahmi Güney atandı.
4 Ağustos 2023

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluğuna düzenlediği saldırı sonrası, aralarında iki üst düzey komutanın da olduğu yedi Devrim Muhafızları subayının ölümü üzerine İran'dan beklenen misilleme saldırısı nedeniyle güvenlik önlemlerini artırdı. Bu kapsamda, İsrail genelinde okullar iki gün süreyle tatil edildi ve toplantılara kısıtlamalar getirildi. ABD Başkanı Joe Biden, artan gerilim nedeniyle tatilini yarıda keserek durumu yakından takip etmeye başladı.
13 Nisan 2024

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Gazze için planlanan kara harekatının aylarca sürebileceğini ifade etti. Galant, İsrail ordusunun durdurulamayacağını ve Gazze'deki kara harekatının, oradaki son savaş olacağını belirtti. Ayrıca, bu harekatın sonunda Hamas'ın Gazze'de kalmayacağını iddia etti.
23 Ekim 2023

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Filistin krizinin farklı olduğunu ve İsrail'in büyük bir intikam peşinde olduğunu belirtti. Fidan, İsrail'in 7 Ekim'de verdiği kayıpların, şimdiye kadar verdiği en büyük kayıplar olduğunu ve bu kaybın telafisini barışta değil, intikamda gördüğü için büyük bir misilleme peşinde olduğunu ifade etti. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmıştı.
20 Ekim 2023

Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilen Kızılay Başkanı Kerem Kınık, istifa çağrılarına karşı çıkarak görevine devam edeceğini ifade etti. Kınık, Kızılay'ın depremzedelere çadır ve gıda malzemesi satışı yapmasının ardından gelen eleştirilere, başarılarına atıfta bulunarak ve 'goygoycuların lafı ile hareket etmeyeceğini' söyleyerek yanıt verdi. Ayrıca, şu anda üretilen her çadırın AFAD'a gönderildiğini ve depolarında çadır kalmadığını belirtti.
28 Şubat 2023

İyi Parti'nin Antalya milletvekili adayı Mesut Yılmaz, partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Bu istifa, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve partinin Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem'in istifalarının ardından geldi. Mesut Yılmaz, istifasını 'bugün itibarıyla gördüğüm lüzum üzerine' ifadesiyle açıkladı ve daha önce partisini eleştiren bir paylaşım yapmıştı.
16 Kasım 2023

Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olarak atanmasının ardından bakanlıkta üst düzey atamalar gerçekleştirildi. İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Başkanlığı ve AFAD'ın çeşitli genel müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Ayrıca, Göç İdaresi Başkanlığı Yabancılar Genel Müdürü Gözde Özkorul görevden alındı ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliğine Yunus Emre Karaosmanoğlu atandı.
18 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, VAR'dan sorumlu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkan Vekili ve Profesyonel Müsabaka İcra Kurulu Üyesi Tolga Özkalfa'nın istifa ettiğini duyurdu. Federasyon, Özkalfa'ya hizmetleri için teşekkür ederek, yerine Dr. Cem Satman'ın getirildiğini açıkladı. Cem Satman, daha önce Süper Lig ve FIFA Yardımcı Hakemliği yapmış ve UEFA Fitness Direktörü Werner Helsen'in fitness ekibinde görev almış bir isim.
28 Şubat 2024

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), İsrail'deki güvenlik durumu nedeniyle ülkede yapılması planlanan tüm maçları erteledi. Hamas'ın askeri kanadı İzettin Kassam Tugayları'nın İsrail'e kapsamlı bir saldırı başlatması ve İsrail'in Gazze'yi bombalaması sonucu bölgedeki güvenlik durumu sebebiyle bu karar alındı. İsrail'de 17 Ekim'e kadar oynanması gereken karşılaşmalar ileri bir tarihe ertelendi.
8 Ekim 2023

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, 'ulusal morale zarar veren' veya 'düşman propagandasını yayan' kişiler ve medya kuruluşları hakkında gözaltı, mülkten çıkarma, yayın durdurma veya mala el koyma kararlarına olanak verecek bir düzenlemeyi yürürlüğe sokmayı planlıyor. Bu düzenleme, hem genel kamuoyu hem de yerel ve yabancı medya için geçerli olacak. İletişim bakanı, bir yayının 'düşmana yardım ettiğine' karar verirse, yayını durdurma, yayın ekipmanına el koyma, bir kişiyi yerinden etme ve kolluk kuvvetlerini harekete geçirme yetkilerine sahip olacak.
16 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi yakınındaki 24 yerleşim yerinin tahliye edildiğini duyurdu. Bu yerleşim yerleri arasında Nahal Oz, Nir Am, Mefalsim, Kefar Aza, Gevim, Or Haner, Ivim, Netiv Haasara, Yad Mordeşayi, Karmiya, Zikim, Kerem Şalom, Kisufim, Holit, Sufa, Nirim, Nir Oz, Ayn Haşloşa, Nir Yitzak, Beeri, Magen, Reim, Saad ve Alumim bulunuyor. Ayrıca İsrail ordusu, Hamas'ın beş deniz botu ile gece saatlerinde İsrail'e sızmaya çalıştığı ancak eylemin engellendiğini belirtti.
8 Ekim 2023

Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, bir e-ticaret firmasından manipülatif haber karşılığında para alındığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Bu iddiaların ardından Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu görevden alındı ve vakfın üç yönetim kurulu üyesi istifaya davet edildi. Son olarak, haber sitesinin genel yayın yönetmeni Mustafa Büyüksipahi, iddiaları doğrulayarak istifa etti ve gazetenin yazı işleri ekibinin bu durumdan haberdar olmadığını belirtti.
20 Haziran 2023

Anadolu Ajansı (AA) kameramanı Muntasır es-Savvaf, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitirdi. Savvaf'ın ailesinden de saldırıda hayatını kaybedenler oldu. AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Karagöz, taziye mesajı yayımlayarak, Gazze'deki İsrail saldırılarında bugüne kadar 71 gazetecinin hayatını kaybettiğini belirtti.
1 Aralık 2023

Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle 23 ilin emniyet müdürü ve 41 ilin jandarma komutanı değiştirildi. Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Bursa Valisi olarak atanırken, yerine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş getirildi. Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı'nda altı general bir üst rütbeye, 16 albay ise generalliğe yükseltildi. Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin emekliye sevk edildi.
16 Ağustos 2024

İsrail, Gazze Şeridi'nde Filistinliler için güvenli ilan ettiği bölgenin boşaltılmasını istedi. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Gazze kent merkezinde bazı bölgelerde operasyon düzenleneceğini duyurdu ve bölge sakinlerine tahliye çağrısı yaptı. Bu duyurunun ardından yüzlerce Filistinli bölgeyi terk etti. Daha önce güvenli ilan edilen El-Mevasi bölgesi ise 13 Temmuz'da İsrail tarafından bombalanmış ve 90 Filistinli hayatını kaybetmişti.
28 Temmuz 2024

ABD, İsrail-Filistin savaşına müdahil olacak herhangi bir örgüt veya devlete karşılık verileceğini açıkladı. Bu açıklama, İsrail'in Gazze'ye karadan girmeye hazır olduğunu duyurmasının ardından geldi. İran veya İran destekli güçlerin de İsrail'in kara harekatı başlatması durumunda savaşa müdahil olacağı iddia edilirken, ABD bölgeye iki savaş gemisi gönderdi ve hava savunma sistemleri de nakledeceğini duyurdu. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail ile Hamas arasındaki savaşı genişletmeye kalkışacak herhangi bir örgüt veya ülkeye karşı askeri eylemde bulunmakta tereddüt etmeyeceklerini belirtti.
22 Ekim 2023

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas tarafından sunulan ateşkes teklifini kabul etmeyerek, yeni saldırılar için orduya emir verdiğini açıkladı. Netanyahu, Hamas'ın teklifinin gerçek dışı olduğunu ve kabul edilmesinin yeni bir kıyıma yol açacağını savundu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşen Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırıların birkaç ay içinde sonuç vereceğini ve Hamas'a karşı zaferin yakın olduğunu iddia etti. Ayrıca, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırı hazırlığı talimatı verdiğini belirtti.
7 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Erdoğan, bu eleştirilere sert bir dille yanıt vermiş ve eksiklikleri kabul etmişti. Depremin ardından 22 gün geçmesine rağmen herhangi bir yetkilinin istifa etmemesi dikkat çekerken, Erdoğan'ın grup konuşmasında hesap sorulacağını belirtmesi ve Ankara kulislerinde üst düzey görevden almaların konuşulmaya başlaması siyasi gündemi meşgul ediyor.
2 Mart 2023
İşaretlediklerim