Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu tesisleri hasar gören Hatayspor, İstanbul Riva'daki eğitim tesislerinde konaklamaya başlamıştı. Ancak, İstanbul 8'inci İcra Dairesi tarafından konaklama bedeli olarak 4 milyon 944 bin TL haciz işlemi uygulandı. Hatayspor Başkan Vekili Aydın Toksöz, kulübün mali durumunun zorluğuna dikkat çekerek Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yardım talep etti. Ayrıca, Kulüpler Birliği, Hatayspor'un borcunu kapatmak için resmi görüşmelere başladı.
6 Mayıs 2024

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halini 30 Kasım 2024'e kadar uzattı. GİB'in resmi sitesinde yapılan açıklamada, bu bölgelerdeki mükelleflerin beyanname ve bildirim verme sürelerinin ertelendiği belirtildi. Detaylı bilgilere GİB'in resmi internet sitesinden ulaşılabileceği ifade edildi.
3 Eylül 2024

Kızılay Sağlık Grubu'nun İstanbul, Konya ve Kayseri'de işlettiği dört hastane ile Altıntepe ve Bakırköy'deki iki tıp merkezi uzun süreliğine kiralanacak. Kızılay Basın Müşaviri Selahattin Bostan, kiralamaların ardından Kızılay'ın işlettiği herhangi bir hastane veya tıp merkezi kalmayacağını doğruladı. Kiralamalar için Medical Park, Medicana ve Medipol gibi özel sağlık gruplarıyla görüşmeler yapılıyor. Kızılay, kaynaklarını kan torbası üretimi ve yaşlı bakımı gibi stratejik alanlara yönlendirmeyi planlıyor.
6 Haziran 2024

Hatay'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, Antakya ve Defne ilçelerinde sele neden oldu. Birçok cadde ve sokak ulaşıma kapanırken, Antakya-Samandağ karayolunda araçlar suya gömüldü. AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede çalışmalarına devam ediyor. İki ilçede eğitime ara verildi.
26 Mayıs 2024

Hatay'ın merkez ilçeleri Antakya ve Defne'de, sağanak yağışlar nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, kentteki olumsuz hava koşullarının devam ettiği bildirildi. Bu durum, ilçelerdeki tüm okulları etkileyerek eğitim öğretime geçici bir duraklama getirdi.
13 Mayıs 2024

Türkiye'de toplam 24 şehir hastanesi bulunmakta ve 14'ünün yapımı devam etmektedir. Bu hastaneler, kamu-özel işbirliği modeliyle finanse ediliyor ve büyük ölçekli yapılarıyla dikkat çekiyor. Ancak, Prof. Dr. Raşit Tükel'e göre, bu modelin maliyeti yüksek ve sağlık hizmetlerine erişimde bazı sorunlar yaratıyor. Yatak sayısı artmıyor, mevcut hastaneler kapatılıyor ve şehir dışına inşa edilen bu hastanelere ulaşım zorlaşıyor. Ayrıca, en çok gelir getiren bölümler özel sektöre veriliyor ve kamu kaynakları özel şirketlere aktarılıyor. Tükel, sağlık hizmetlerinin daha etkin ve bütünlüklü sunulabilmesi için şehir içinde orta ölçekte yatak kapasitesine sahip hastanelerin korunması gerektiğini vurguluyor.
25 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Kararı ile Amasya, Bingöl, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Niğde, Mersin, İstanbul ve Samsun illerinde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren karara göre, orman sınırları dışına çıkartılan alanların en az iki katı kadar devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlar orman oluşturmak amacıyla kullanılacak. Bu taşınmazlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edilecek.
2 Ağustos 2024

Hatay İl Sağlık Müdürü Tunga Barçın, ameliyatların malzeme eksikliği nedeniyle ertelendiği iddialarının ardından istifa etti. Barçın, istifası sırasında eldiven eksikliği iddialarını reddederek, Hatay'da sağlık hizmetlerinde herhangi bir sorun olmadığını belirtti. 6 Şubat 2023'teki yıkıcı depremin ardından Hatay'da sağlık hizmetlerinde aksamalar yaşanmış ve bu durum milletvekilleri, tabip odası, sağlık meslek örgütleri ve yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
8 Ağustos 2024

Kızılay Sağlık Grubu, İstanbul, Konya ve Kayseri'deki dört hastane ile Altıntepe ve Bakırköy'deki iki tıp merkezini kiraya verme kararından vazgeçti. Kızılay Basın Müşaviri Selahattin Bostan, hastanelere ayrılan bütçenin yaşlı bakımına harcanacağını belirtmişti. Kızılay Yönetim Kurulu, yapılan değerlendirmeler sonucunda hastane ve tıp merkezlerinin Kızılay Sağlık Grubu tarafından işletilmeye devam edilmesine karar verdi.
30 Haziran 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, 'Yap-Kirala-Devret' modeliyle yapılan 18 şehir hastanesine 2024 bütçesinden 83 milyar 694 milyon lira aktarılacağını açıkladı. Şahbaz, devletin cebinden bir kuruş harcanmayacağı söylenen şehir hastaneleri için kamu kaynaklarından yüz milyonlarca liralık tıbbi cihaz alındığını belirtti. Ayrıca, şehir hastanelerinin kamu sağlık harcamaları içerisinde büyük bir mali yük oluşturduğunu ve sözleşmelerin ticari sır gerekçesiyle kamuoyundan gizlendiğini vurguladı.
28 Ağustos 2024

Temiz Hava Hakkı Platformu, Türk Tabipleri Birliği ve Hatay Tabip Odası'nın iş birliğiyle Hatay Antakya'da yapılan 30 günlük toz ölçümleri, havadaki toz miktarının olması gereken limitin dört kat üstünde olduğunu gösterdi. Deprem sonrası yıkılan binalardan kaynaklanan toz, halk sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Özellikle molozlardan demirin ayrıştırılması sırasında yüksek toz salınımı yaşanıyor ve bu durum bebek, çocuk, gebe kadınlar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanları etkiliyor. Ayrıca, PM2.5 için yasal bir limit değer tanımlanmaması eleştiriliyor ve acilen ulusal limit değerlerin belirlenmesi çağrısı yapılıyor.
9 Şubat 2024

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki bazı alanlar, Cumhurbaşkanı Kararı ile orman sınırları dışına çıkartıldı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere, devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacak.
31 Ağustos 2024

Beyoğlu Kaymakamlığı, Beyoğlu Belediyesi'ne ait bazı birimlerin taşınma konusunda özensiz tavır sergilediği gerekçesiyle tahliye edildiğini açıkladı. Belediye yöneticilerinin kaymakamlık binasındaki belediye birimlerine girişlerinin engellendiği bildirildi. Kaymakamlık, tahliye kararının depreme karşı riskli binaların boşaltılması gerektiği için alındığını belirtti. Belediye Başkanı İnan Güney, bu durumu tüm ilçeyi cezalandırmak olarak nitelendirdi.
20 Eylül 2024

Hatay'da deprem sonucu yaralanan 15 yabani kuş, Mustafa Kemal Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edildi. Tedavi süreçleri tamamlanan kuşlar, Alahan Mahallesi'ndeki ormanlık alana bırakıldı. HMKÜ Veteriner Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, depremler sonrası yabani hayvanların tedavisine devam edildiğini belirtti ve bu süreçlerin zorluklarına dikkat çekti.
10 Mayıs 2024

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Varnava'da başlayan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle Attiki'nin çeşitli bölgelerine yayıldı. Yangın nedeniyle Penteli'deki Amalia Fleming Hastanesi'nin de tahliye edildiği bildirildi. Yunan basınındaki haberlere göre, yüzlerce itfaiyecinin müdahalesine rağmen kontrol edilemeyen yangın nedeniyle birçok yerleşim yeri tahliye edildi. Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, yangının olağanüstü tehlikeli olduğunu belirtti.
12 Ağustos 2024

Antalya'nın Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal'ın makam odasındaki eşyalar, yaklaşık 100 milyon liralık borç nedeniyle haczedildi. Belediyenin 70 milyon lira karşılığında hizmet aldığı firma, faiziyle 100 milyon liraya yaklaşan alacağını tahsil edemediğini belirterek icra dairesine başvurdu. İcra dairesi, alacaklı firmanın talebini onaylayarak belediye binasındaki eşyaların haczedilmesine karar verdi. Haciz işlemi sırasında belediye başkanı borcu ödeyemeyecek durumda olduklarını belirtti.
20 Ağustos 2024

Merkez Bankası, yeni 200 TL ve 50 TL'lik banknotların tedavüle verildiğini açıkladı. Bu banknotlarda yapılan tek değişiklik, banknotlardaki imzaların güncellenmesi oldu. VIII. tertip 200 TL banknotlarda Başkan Dr. Fatih Karahan ve Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay'ın, VII. tertip 50 TL banknotlarda ise Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan ile Başkan Dr. Hafize Gaye Erkan'ın imzaları yer alıyor. Yeni banknotlar, önceki tertiplerle aynı boyut ve görünüme sahip olup, eski banknotlarla birlikte tedavül edecek.
5 Nisan 2024

Türkiye, Resmi Gazete'de yayınlanan bir cumhurbaşkanı kararı ile 7 bin yabancı hastanın tedavi giderlerini karşılayacak. Bu düzenleme, sadece Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurumları ve devlete ait üniversite hastanelerinde geçerli olacak. İlk açıklamalarda, bu hastaların bir kısmının Filistinli olduğu ve Türkiye'nin küresel sağlık katkıları çerçevesinde insani yardım faaliyetleri yürüttüğü belirtildi. İletişim Başkanlığı, bu kararın mülteci veya geçici koruma altındaki kişilerle ilgisi olmadığını vurgulayarak kamuoyunu yanıltıcı bilgilere karşı uyardı.
12 Mayıs 2024

2023 yılında Türkiye'deki hava kirliliği raporuna göre, Hatay en kirli hava kalitesine sahip il olarak kaydedildi. Greenpeace Akdeniz tarafından yapılan analizde, İskenderun Merkez ilçesi Türkiye'nin en kirli havasına sahip bölgesi olarak belirlendi. Hava kirliliğinde fosil yakıtların yanı sıra, deprem sonucu yıkılan binalardan kaynaklanan asbest tehlikesi de önemli bir faktör olarak vurgulandı. Türk Tabipler Birliği ve uzmanlar asbest tehlikesine dikkat çekse de, yetkililerin bu konuda yeterli önlem almadığı belirtildi.
9 Şubat 2024

Sakarya'da 1000 yataklı Şehir Hastanesi'nin şantiye alanında işçilerin kaldığı prefabrik yapının metal tavanı çöktü. Olayda 15 işçi yaralandı ve çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu, sadece bir işçinin ayağında kırık tespit edildiği bildirildi. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, olayla ilgili idari ve adli soruşturmaların yapılacağını belirtti.
14 Ağustos 2024
İşaretlediklerim