Bursa'nın Nilüfer ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle Uludağ Üniversitesi kampüsündeki ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, kampüsteki doğal yaşam alanında bulunan hayvanlar tahliye edildi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yangının kontrol altına alınması için hızlı müdahale gerektiğini belirtti. Yangın nedeniyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan bazı hastalar taburcu edildi.
30 Haziran 2024

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bilgi işlem sistemi 27 Ağustos Salı günü saat 15.30’dan itibaren çöktü ve henüz düzeltilmedi. Bu durum, fakültenin Cerrahpaşa, Dr. Murat Dilmener Hastanesi yerleşkeleri ve Haseki Kardiyoloji Enstitüsü’ndeki tüm muayene, laboratuvar, ameliyat ve diğer işlemlerin durmasına neden oldu. Sorunun, geçtiğimiz nisanda Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yapılan siber saldırıya benzer bir saldırıdan kaynaklanabileceği düşünülüyor. Hastane sadece acil vakalara hizmet verebiliyor ve hastane yönetimi henüz bir açıklama yapmadı.
28 Ağustos 2024

Hollanda'nın Ede şehrinde bir kafede çok sayıda kişi rehin alındı. Polis, olayın terör amaçlı gerçekleştirilmediğini açıkladı. Güvenlik önlemleri kapsamında, bölgedeki yaklaşık 150 ev tedbir amaçlı boşaltıldı ve insanlar güvenli bir yere tahliye edildi. Sabah erken saatlerde üç rehine serbest bırakıldı, ancak olay devam ediyor.
30 Mart 2024

Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenen Highfield Müzik Festivali'nde bir dönme dolapta yangın çıktı. Yangında en az 23 kişi yaralandı ve 16 kişi hastanede tedavi altına alındı. Yangının nedeni henüz bilinmiyor ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
18 Ağustos 2024

Başakşehir'de Turgut Özal Bulvarı'ndaki metro istasyonunun çıkışında, asansörün yanındaki duvarda bir delikte el yapımı patlayıcı bulundu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen bomba imha ekipleri, maddenin el yapımı patlayıcı olduğunu tespit etti. Küçükçekmece savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
15 Mayıs 2024

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda bulunan Grindavik kasabası yakınlarında son üç ay içinde dördüncü kez yanardağ patlaması meydana geldi. Patlama, yerel saatle 20:00 sularında Stora-Skogfell Dağı yakınlarında gerçekleşti ve lavlar, kasabanın kuzeyindeki koruma duvarlarına ulaştı. Grindavik ve turistik bölge Blue Lagoon'dan çok sayıda kişi tahliye edildi. Yetkililer, bu olayı son 3 aydaki 'en güçlü patlama' olarak nitelendirdi.
17 Mart 2024
İşaretlediklerim