Uzun yıllar boyunca farklı kanser türleriyle mücadele eden ve bu süreçte deneyimlerini sosyal medya üzerinden paylaşan Ayşenur Parlak, yoğun bakımda hayatını kaybetti. Eşi Savaş Parlak, eşinin vefat haberini Instagram hesabından duyurdu. Ayşenur Parlak, daha önce kemik kanseri, meme kanseri ve lenfoma ile mücadele etmiş ve son olarak kolon kanseri teşhisi almıştı. Ayrıca '10 Amazon Yüksek Doz Yaşam' kitabının yazarlarından biriydi.
13 Kasım 2023

Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, sabah yürüyüşünden döndükten sonra evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 63 yaşında vefat etti. Çok sayıda albüme imza atan ve sinema filmlerinde de rol alan Çaçan'ın cenaze töreni detayları müzisyen Ferman Toprak tarafından duyuruldu. Çaçan, 1960 yılında Ağrı'da doğmuş ve 1978'de TRT Erzurum Radyosunun düzenlediği yarışmayı kazanarak müzik dünyasına adım atmıştı.
12 Ocak 2023

Ünlü oyuncu Ünal Silver, 75 yaşında hayatını kaybetti. Silver, 'Muhteşem Yüzyıl', 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', 'Yalancı Yarim', 'Bir Bulut Olsam', 'Poyraz Karayel', 'Hokkabaz', 'Dedemin İnsanları' gibi birçok dizi ve filmde rol almıştı. Oyuncunun ölüm haberini menajeri Renda Güner sosyal medya hesabından duyurdu.
29 Ağustos 2023

Oyuncular Sendikası, 'Reflection' filmiyle tanınan oyuncu Noyan Arat'ın vefat ettiğini duyurdu. Arat'ın ölüm nedeni hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Noyan Arat, lise yıllarında tiyatroya başlamış ve İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesi'nde oyunculuk üzerine yüksek lisans yapmıştı. Profesyonel oyunculuk kariyerine 2013 yılından itibaren devam ediyordu.
2 Mayıs 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 43 yaşındaki Evren Adıgüzel, başına yorgun mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olay, Adıgüzel'in Panayır Mahallesi'ndeki bir kahvehanede arkadaşlarıyla otururken meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri, Adıgüzel'i Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırdı ancak kurtarılamadı. Adıgüzel'in ailesi, mutluluğa kurşun sıkılmaması çağrısında bulundu.
19 Ağustos 2024

Kocaeli'nin Köseköy Mahallesi'nde babalarına ait iş yerinde Y.G. ile ikiz kardeşi E.G. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında E.G. kalp krizi geçirerek yere yığıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak genç birey, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak Y.G. polis tarafından gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
30 Ağustos 2023

Çağdaş Hukukçular Derneği, Hatay'da gözaltına alınan Ahmet ve Sabri Güreşçi kardeşlerin işkence gördüğünü ve Ahmet Güreşçi'nin gözaltında yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ahmet Güreşçi'nin ön otopsi raporunda beyin kanaması ve vücudunda darp izleri tespit edildi. Sabri Güreşçi'nin hala gözaltında olduğu ve avukatlar tarafından işkenceye uğradığı gözlemlendi. Ayrıca avukatlar, jandarma tarafından tehdit edildiklerini belirtti.
13 Şubat 2023

Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden ve ‘Yaşa Fenerbahçe’ marşının unutulmaz sesi Nesrin Sipahi, 89 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ani bir rahatsızlık sonucu vefat ettiği bilgisi Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay tarafından duyuruldu. Sipahi, müzik kariyerine klasik batı müziği ve şan dersleri alarak başladı ve 1953'te TRT Ankara Radyosu'nda kadrolu sanatçı olarak göreve başladı. 1998 yılında devlet sanatçısı unvanını alan Sipahi, müziğe katkılarından dolayı 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görüldü.
16 Mart 2024

Artı TV ve Artı Gerçek'in kurucu yayın yönetmeni olan Celal Başlangıç, bir süre tedavi gördüğü Almanya'da hayatını kaybetti. Radikal Gazetesi ve Evrensel Gazetesi'nin de kurucuları arasında yer alan Başlangıç için cenaze töreni, Köln'deki Nordfriedhof Mezarlığı'nda düzenlenecek. Tören, cuma günü gerçekleştirilecek.
6 Mayıs 2024

Ekonomim gazetesi başyazarı Osman Arolat, 80 yaşında hayatını kaybetti. Arolat, 22 Ekim Pazar gününden bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlayan Arolat, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu ve 1962’de gazeteciliğe başladı. Uzun yıllar haber ajansçılığı, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk yaptı. Son olarak Ekonomim gazetesinin kuruluşunda yer aldı ve başyazarlığını üstlendi.
31 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ünlü şair Nazım Hikmet Ran'ı vefatının 60. yılında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenecek bir etkinlikle anacak. Etkinlik, 3 Haziran Cumartesi günü saat 21:00'de başlayacak ve edebiyat, sinema, tiyatro, müzik dünyasından birçok sanatçının katılımıyla gerçekleşecek. İstanbullular, etkinliğe 'İstanbul Senin' uygulaması üzerinden kayıt yaptırarak ücretsiz katılabilecekler. Anma gecesinde, Yetkin Dikinciler anlatımı ve Ferhat Livaneli orkestrasının müzikleri eşliğinde, Nazım Hikmet'in şiirleri ve şarkıları seslendirilecek.
30 Mayıs 2023

62 yaşında hayatını kaybeden yazar ve sunucu Metin Uca'nın ölümünden sonra, daha önce bir YouTube programında dile getirdiği yakılarak ölmek istediği yönündeki vasiyeti sosyal medyada yeniden konuşulmaya başlandı. Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanarak kaza yapmış ve hastanede yoğun bakımda yaşam mücadelesini kaybetmişti. Vasiyetinde, Türkiye'nin özgür bir ülke olması durumunda yakılarak ölmek istediğini ve küllerinin İstanbul Boğazı'na serpilmesini arzuladığını ifade etmişti.
17 Kasım 2023

Hürriyet gazetesinin, Kahramanmaraş depreminde kaybolan altı yaşındaki Neval Akgöl'ün öldüğü ve Antakya'daki bir kimsesizler mezarlığına gömüldüğü yönündeki haberi aile tarafından yalanlandı. Aile, DNA test sonuçlarının henüz çıkmadığını ve kendilerine ulaşan fotoğrafın Neval'e ait olabileceğini belirtti. Aile, çocuklarının 50 numaralı mezarlıkta olmadığını ve doğru bilginin kendilerine ulaşmadan basına yansımayacağını ifade etti. Neval Akgöl, deprem sonrası ambulansa bindirildikten sonra kaybolmuş ve ailesi tarafından aranmaya devam ediliyor.
25 Şubat 2023

İskenderunspor'un antrenörü İbrahim Halil Ölmez, yaşanan büyük depremin ardından enkaz altından çıkarılarak yoğun bakıma alınmıştı. Hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Ölmez için İskenderunspor kulübü bir taziye mesajı yayınladı. Kulüp, Ölmez için Allah'tan rahmet dilerken, ailesine ve camiaya başsağlığı temennisinde bulundu.
8 Şubat 2023

68 yaşındaki yazar ve şair Roni Margulies, kanser tedavisi gördüğü bir süre sonrasında hayatını kaybetti. Margulies, 2002 Yunus Nadi Şiir Ödülü'nü 'Saat Farkı' kitabıyla kazanmıştı. Ayrıca, İngiliz şairler Ted Hughes ve Philip Larkin ile İsrailli şair Yehuda Amihay'ın şiirlerini Türkçeye çevirdi. En çok satan kitabı 'Bugün Pazar, Yahudiler Azar' oldu.
19 Temmuz 2023

Aşk-ı Memnu dizisinde 'Süleyman Efendi' karakteriyle tanınan Türk oyuncu Rana Cabbar, 78 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir hastanede yoğun bakımda tedavi gören Cabbar'ın ölüm haberi Oyuncular Sendikası tarafından duyuruldu. Sendika, Cabbar'ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.
20 Nisan 2023

Türk televizyon dizilerinin tanınmış yönetmeni Yalçın Yelence, 69 yaşında hayatını kaybetti. 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' gibi popüler dizilere yönetmenlik yapmış olan Yelence, ocak ayı başında yoğun bakıma alınmıştı. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Yelence, kariyeri boyunca birçok unutulmaz televizyon yapımına imza attı ve belgesel dalında ödüller kazandı. Yelence'nin cenazesi, İstanbul Kartal'da kaldırılacak.
20 Ocak 2023

Mehmet Özyürek, 8,8 santimetre uzunluğundaki burnuyla 1997 yılında Türkiye'nin en uzun burunlu kişisi seçildi ve sonrasında Guinness Rekorlar Kitabı'na 'dünyanın en uzun burunlu adamı' olarak kaydedildi. 2011 yılında bu unvanı resmi olarak aldı. Beyin ameliyatı için Rize Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi'ne giden Özyürek, ameliyat öncesinde geçirdiği kalp krizi sonucu 74 yaşında vefat etti.
18 Mayıs 2023

Pablo Picasso, Edward Hopper, Rene Magritte ve Joan Miro gibi ünlü ressamların eserleri, yapımından itibaren geçen 95 yılın ardından telif hakkı süresini doldurarak kamu malı haline geldi. Bu durum, eserlerin yeniden kullanım haklarının herkese açık olması anlamına geliyor. Artnet'in haberine göre, telif hakkı süresi dünya genelinde farklılık gösteriyor; Avrupa'da bu süre eser sahibinin ölümünden sonra 70 yıl, Afrika ve Asya'da ise 50 yıl olarak uygulanıyor.
7 Ocak 2023

Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in 'Kumkapı Balıkçıları' adlı sergisi, Yapı Kredi bomontiada'daki Ara Güler Müzesi'nde ziyarete açıldı. Doğuş Grubu Sanat Danışmanı Çağla Saraç, bu serinin Güler'in en önemli çalışmalarından biri olduğunu belirtti. Güler, bu foto-röportaj dizisini 1952 yılında yedi gün boyunca Jamanak gazetesi için hazırlamış. Sergide, gazetede yayımlanan fotoğrafların yanı sıra yazılar da sergileniyor.
7 Mayıs 2024
İşaretlediklerim