İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

Sivas-Kayseri kara yolunda bir kadın sürücünün kaza yapması sonucu yardım etmek isteyen iki kişi, başka bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazayı gören R.Ö. ve yanındaki M.E.Ö., kaza yapan sürücüye yardım etmek için durdukları sırada hafif ticari bir aracın çarpması sonucu olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kaza yapan kadın sürücünün tedavisi devam ediyor.
8 Aralık 2023

Erzincan-Sivas kara yolunda bir minibüsün şarampole devrilmesi sonucunda dört kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı. Kaza, Sakaltutan Geçidi mevkisinde meydana geldi. Olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Minibüsteki kişilerin İstanbul'dan Erzurum'a dönen akrabalar olduğu belirtildi.
9 Temmuz 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kazada, 16 kabinden 128 kişi tahliye edilirken, sekiz kabinde 43 kişi kurtarılmayı bekliyor. Kurtarma çalışmalarına çeşitli kurum ve kuruluşlardan 543 arama kurtarma personeli, yedi helikopter, bir askeri kargo uçağı, 108 araç ve altı ambulans katılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma helikopterleri de kurtarma çalışmalarında aktif rol alıyor.
13 Nisan 2024

İzmir'in Menderes ilçesinde, Gaziemir'den Torbalı yönüne giden bir otomobil, makas atan başka bir aracın çarpması sonucu kontrolden çıkarak karşı şeride geçti ve bir minibüsle çarpıştı. Kazada otomobildeki üç kişi ve minibüsteki bir kişi hayatını kaybetti, beşi ağır olmak üzere toplam 21 kişi yaralandı. Kaza anı bir araç kamerası tarafından kaydedildi. Makas atan aracın sürücüsü Y.K., Menderes İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı.
1 Temmuz 2023

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Erzurum'un Karayazı ilçesinde seçim çalışmaları sırasında trafik kazası geçirdi. Kazada araçta sıkışan Beştaş, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı ve Karayazı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Beştaş'ın bilinci açık ve hayati tehlikesi bulunmuyor. Kazada yaralanan şoför ve ismi belirtilmeyen parti yöneticisi de hastaneye kaldırıldı.
13 Nisan 2023

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bir kişinin öldüğü ve 53 kişinin yaralandığı metrobüs kazasıyla ilgili beş kişi tutuklandı. Kazada, Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde karşı yönden gelen metrobüse çarpmıştı. Soruşturma kapsamında altı kişi daha gözaltına alınmıştı. Tutuklananlar arasında metrobüs şoförü, İBB yetkilileri ve yüklenici firmanın şantiye şefi bulunuyor.
31 Ağustos 2024

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir kişinin öldüğü, ikisi ağır 50 kişinin yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin bilirkişi ön raporu hazırlandı. Rapora göre, metrobüs şoförü, Beyaz Yol çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarıyı görmedi ve dönüş noktasını kaçırdı. Şoför aniden dönüş yapmak isteyince kaza meydana geldi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı ve şoför ile metrobüs hattında görevli bir kişi şüpheli olarak gözaltına alındı.
29 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Malatya'dan dönüş yapan arama kurtarma ekibini taşıyan midibüs, Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde devrildi. Kaza sonucu midibüste bulunan 13 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi.
15 Şubat 2023

İstanbul Kartal'da, park halindeki bir otomobile kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda otomobilde bulunan iki kişi öldü, biri olay yerinde bulunan bir kadın olmak üzere iki kişi yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis, saldırgan veya saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
18 Nisan 2023

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, 13 Nisan'da Erzurum'un Karayazı ilçesinde seçim çalışmaları sırasında trafik kazası geçirdi. Kazada araçta sıkışan Beştaş, itfaiye ekiplerince kurtarıldı ve bel kemiğinde kırık tespit edilerek ameliyat edildi. Beştaş, tedavisinin bir süre daha hastanede devam edeceğini Twitter hesabından duyurdu ve geçmiş olsun dileklerinde bulunanlara teşekkür etti.
18 Nisan 2023

İstanbul Sancaktepe'de, meslektaşları tarafından GPS sistemi üzerinden bulunan bir taksi içerisinde, taksi sürücüsü N.T silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde N.T'nin hayatını kaybettiği tespit edildi. Jandarma olay yerinde inceleme yaptıktan sonra ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
15 Kasım 2023

Bursa Şehir Hastanesi'nde görevli uzman doktor Nihan Alkış, hasta yakını T.E. tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Alkış, beyin cerrahi servisine kaldırıldı ve tedavisi devam ediyor. Saldırgan T.E. gözaltına alındı. Olayın ardından hastanedeki bazı poliklinikler grev kararı aldı. Sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta şiddeti önleyecek hiçbir tedbir almadığını vurguladı.
31 Ekim 2023

Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 sığınmacı buldu. Sığınmacılardan ikisinin öldüğü, yedisinin ise yarı baygın halde olduğu ve hayati tehlikeleri bulunduğu için hastaneye kaldırıldığı belirlendi. Diğer sığınmacılar Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Olayla ilgili aracın sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024

Amasya Merzifon'da bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Ankara'dan Tokat'a gitmek üzere yola çıkan otobüs, Merzifon organize sanayi bölgesi yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yaralılar Merzifon Devlet Hastanesine kaldırıldı.
30 Eylül 2023

İstanbul Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin acil servisinde gece saatlerinde silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda biri jandarma, biri polis memuru, biri özel güvenlik personeli ve iki sivil vatandaş olmak üzere beş kişi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmazken, saldırganlar olay yerinden kaçtı ve araçları Yenibosna'da terk edilmiş halde bulundu. Saldırganların yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.
31 Ağustos 2024

Düzce'nin Cumayeri ilçesi Harmankaya mevkisinde, mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole yuvarlandı ve 22 kişi yaralandı. Kazanın ardından sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar bulunuyor. Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, kazanın minibüsün freninin boşalması sonucu meydana geldiğini belirtti.
19 Eylül 2024

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde asırlık bir çınar ağacı bilinmeyen bir nedenle devrildi ve dokuz kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, ekipler ağacın kaldırılması için çalışmalara başladı.
22 Ağustos 2024
İşaretlediklerim