İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Aydın'ın Kuşadası ilçesine ilerleyen yangın, 350 hektar ormanlık alanı yok etti. Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, can güvenlikleri nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi ve söndürme çalışmaları devam ediyor.
30 Haziran 2024

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Behram köyünde, Assos Antik Kenti’nin yer aldığı bölgede çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangın, rüzgarın etkisiyle sahil kesimine doğru ilerledi ve yaklaşık 31 hektarlık makilik ve otluk alan zarar gördü. Yangına 10 uçak, beş helikopter ve 225 personel ile müdahale edildi. Yangın, Assos Kazı Evi’ni teğet geçerken, antik kent içindeki otlar ve çalılıklar yandı.
26 Haziran 2024

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi. Yangın, ekili alanlarda başlamış ve yerleşim alanlarına sıçramıştı. Hastanede tedavi gören yaralılardan Zekiye Erdenli'nin de hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı arttı. Yangınla ilgili adli soruşturma başlatıldı ve hastanelerde yanık tedavi ünitesi eksikliği dikkat çekti.
23 Haziran 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de meydana gelen beş orman yangınının sebeplerini açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'de çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Hatay Belen'de çıkan yangının bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu meydana geldiği ve bu olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı, birinin tutuklandığı, diğerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ayrıca Mersin Gülnar'da çocukların ateşle oynarken yangın çıkardığı ve Çanakkale'deki yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
17 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Tunceli, Şanlıurfa, Batman ve Şırnak olmak üzere 13 il için sarı kodlu yağış uyarısında bulundu. Hakkari'de kar yağışı beklenirken, diğer illerde yağmur ve gök gürültülü sağanak yağışın olması öngörülüyor. Ayrıca, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Bingöl, Elazığ, Hakkari ve Batman'da şiddetli rüzgar beklentisi de uyarıya dahil edildi.
14 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gök gürültülü sağanak yağış beklentisi nedeniyle Türkiye'nin 15 iline sarı kod uyarısı verdi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder. Uyarılan iller arasında Adana, Edirne, Hakkari, Kars ve Mardin gibi çeşitli bölgeler bulunmaktadır. Ayrıca, bazı bölgelerde toz taşınımı etkisinin sürdüğü belirtilmiştir.
3 Mayıs 2024

Yunanistan'ın farklı bölgelerinde, özellikle Dedeağaç ve Meriç Bölgesi'nde 19 Ağustos'tan beri devam eden orman yangınları, şiddetli rüzgarlar nedeniyle altıncı gününde de kontrol altına alınamadı. Yangınlar, başkent Atina'nın 50 kilometre kuzeyindeki Parnita Dağı'ndaki yerleşim birimlerine yaklaştı. Yangınlar nedeniyle onlarca yerleşim birimi tahliye edildi, onlarca bina yandı ve 600 bin dönümün üzerinde ormanlık alan, tarım arazisi ve yerleşim alanı kül oldu.
24 Ağustos 2023

Çanakkale merkeze bağlı Kayadere köyü yakınında çıkan orman yangını nedeniyle dokuz yerleşim yeri tahliye edildi. Yangına 30 hava aracıyla müdahale edilmesine rağmen rüzgarın etkisiyle yangın büyümeye devam etti. Tahliye edilen köyler arasında Kayadere, Ulupınar, Belen, Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla bulunuyor. Tahliye edilen vatandaşlar Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu'nda misafir edilecek.
22 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ağrı, Artvin, Bitlis, Erzurum, Giresun, Hakkari, Mersin, Kars, Muş, Rize, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır olmak üzere 15 ili sarı kodla uyardı. Mersin için gök gürültülü sağanak yağış, diğer iller için ise çığ tehlikesi konusunda uyarıda bulunuldu. MGM'nin çığ uyarısı son üç gündür devam etmektedir.
9 Şubat 2024

Kilis'in Polateli ilçesinde Eğlen köyü yakınlarında çıkan orman yangını, Kilis Orman İşletme Müdürlüğü, Kilis Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangın, yaklaşık üç saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sonucunda 20 dönümlük ormanlık alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeni olarak elektrik direği şüphesi üzerinde duruluyor.
4 Haziran 2023

Adıyaman'ın Karadağ mevkiinde bir orman yangını çıktı. Yangını gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Adıyaman Orman Bölge Müdürlüğü ve Adıyaman Belediyesi'ne bağlı ekipler, yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.
5 Ağustos 2023

Çanakkale merkeze bağlı Damyeri mevkisinde başlayan orman yangını devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle alevler yeniden yükselmeye başladı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle alevleri söndürmeye çalışıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgedeki dokuz köyde 337 hane ve 1251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti.
23 Ağustos 2023

İzmir'in Menderes ilçesindeki Keler Mahallesi'nde belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 uçak, 16 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 7 dozer yangına müdahale etmek için sevk edildi. Yangının yerleşim birimlerini tehdit etmediği, ancak güvenlik amaçlı olarak Menderes ilçe merkezi ile Gümüldür mevkisindeki mahalleleri birbirine bağlayan kara yolunun trafiğe kapatıldığı belirtildi.
16 Eylül 2023

Yunanistan'ın Rodos Adası'nda altı gün önce başlayan ve kontrolsüz şekilde yayılan orman yangını nedeniyle 19 bin kişi tahliye edildi. Yunanistan İklim Bakanlığı, bu tahliye operasyonunun ülkede şimdiye kadarki en büyük tahliye operasyonu olduğunu belirtti. 16 bin kişi karadan, 3 bin kişi denizden tahliye edildi ve can kaybı yaşanmadı. Yangın nedeniyle dokuz kişi solunum problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı.
23 Temmuz 2023

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Çetibeli Mahallesi Balandağı mevkisinde ulaşımın zor olduğu bir alanda çıkan orman yangını, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hava ve kara operasyonlarıyla söndürüldü. Yangın sonucunda bir dekar ormanlık alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.
21 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Muş, Siirt, Van, Batman ve Şırnak illerini sarı kodla uyardı. Bu illerde kar, yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinleri uyarıldı.
20 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir de dahil olmak üzere 29 kente sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda, kuvvetli rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Özellikle Van ve Hakkari gibi yüksek kesimlerde kar erimesi nedeniyle sel ve heyelan riski bulunmaktadır. Vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları istendi.
11 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kars, Rize, Trabzon, Bayburt, Ardahan ve Hatay için sarı kodlu sağanak uyarısı yayınladı. Yayınlanan uyarıda, 29.08.2023 tarihinde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
29 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yayımladı. Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl ve Muş turuncu; Ağrı, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Erzurum, Hakkari, İzmir, Kars, Mardin, Muğla, Van, Şırnak ve Ardahan ise sarı kodla uyarıldı. Ağrı ve Erzurum'da kar ve yağmur, Kars ve Ardahan'da kar, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış ve diğer illerde yağmur bekleniyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, kuvvetli rüzgar, fırtına, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı.
6 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Yozgat, Sivas, Ordu, Giresun, Tokat ve bazı diğer ilçelerde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Uyarı yapılan iller arasında Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Burdur, Denizli, Eskişehir, Giresun, Isparta, Konya, Kütahya, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat bulunuyor.
23 Nisan 2023
İşaretlediklerim