Diyarbakır Barosu, Sur ilçesinde baro üyesi bir avukata 'kolluk kuvvetleri' tarafından saldırı yapıldığını ve avukatın kolunun kırıldığını duyurdu. Baro, işkence ve kötü muamelenin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, saldırıyı ve işkenceyi kınadı. Ayrıca, faillerin hızla tespit edilip açığa alınmalarını ve delillerin korunmasını talep ettiğini belirtti ve hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
1 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlık önünde gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, saldırıda iki saldırganın öldüğünü ve iki polisin hafif yaralandığını belirtti. Yaralanan polislerin hayati tehlikesinin olmadığını ifade eden Yerlikaya, terörle ve suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
1 Ekim 2023

Medya patronu Acun Ilıcalı, sahibi olduğu dijital yayın platformu Exxen'de abonelik ücretlerinin yüksek olmasının nedeninin yasa dışı internet TV hizmeti (IP TV) olduğunu belirtti. Korsan yayıncılığın sona ermesi durumunda ücretlerin dörtte bire düşeceğini ifade etti. Türk futbolunun gelişimi ve Anadolu takımlarının geleceği için korsan yayıncılığın engellenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Şampiyonlar Ligi yayın hakları için büyük maliyetlere katlandıklarını ve korsan yayın yüzünden zarar ettiklerini söyledi.
4 Temmuz 2023

Çaykur Rizespor ile Ankaragücü arasında oynanan ve 1-1 sona eren maçın ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı sonucunda hakem yere düşerken, Koca'nın yanındakiler de Meler'e saldırdı. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Faruk Koca dahil üç kişi tutuklanırken, üç kişi daha gözaltına alındı ve adli kontrol talep edildi.
12 Aralık 2023

İstanbul'da Filistin'e destek mitinginde 'Kelime-i Tevhid' bayrağı taşıyan İsmail Aydemir'i yumrukladığı için tutuklanan Ege Akersoy hakkında tahliye kararı çıktı. Olay, 1 Ocak'ta TÜGVA'nın öncülüğünde düzenlenen ve 308 sivil toplum kuruluşunun katıldığı bir eylem sırasında gerçekleşti. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olan Akersoy, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklanmıştı.
17 Ocak 2024

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafında yer alan 13 sosyal medya fenomeninin ifadeleri alınacak. Fenomenler, suç gelirlerinin aklanması, vergi usul kanunu ve bahis kanunlarına muhalefet suçlarından soruşturuluyor. MASAK tarafından savcılığa gönderilen rapor doğrultusunda, şüphelilerin ifadelerinin alınması ve mal varlıklarına ilişkin bilgilerin savcılığa ivedilikle gönderilmesi istendi.
18 Aralık 2023

Dilan ve Engin Polat çifti, daha önce 'kara para aklama' ve diğer suçlamalarla gündeme gelmişti. Şimdi ise Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması olayına ilişkin 'silahlı saldırıya azmettirme' suçlamasıyla tutuklandılar. Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilen çift, hakimlik kararıyla tutuklanma talebiyle gözaltına alındı. Daha önce mal varlıklarına el konulmuş ve 24 kişiyle birlikte gözaltına alınmışlardı.
14 Kasım 2023

Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden dokuzu, aralarında örgüt elebaşı Özgür Saral'ın da bulunduğu kişiler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Kasım 2023

Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve para aklama ile vergi kaçırma iddiaları sonrasında soruşturma başlatıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan araştırma sonucunda, çiftin mal varlıklarına el konulma kararı alındı ve yurt dışına çıkışları yasaklandı. Ayrıca, çiftin ikinci derece yakınları ile 16 şirket ve 8 kişi hakkında da soruşturma başlatıldı.
13 Ekim 2023

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Sağlık kontrollerinin ardından Vatan Emniyet'e götürüldü. Gözaltına alınma sebebi henüz bilinmiyor.
20 Eylül 2023

Uçankuş TV ve internet sitesinin sahibi Can Tanrıyar, iktidardan isimler hakkında iddialarda bulunan Muhammed Yakut'a bilgi, belge ve fotoğraf aktardığı iddiasıyla tutuklandı. İstanbul Başsavcılığı, Yakut'un videoları sonrası soruşturma başlattı ve Tanrıyar'ın Yakut ile birlikte hareket ettiği iddialarını soruşturuyor. Tanrıyar'ın evinde yapılan aramada Yakut'a yazılmış bilgi ve belgeler bulundu. Tanrıyar, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.
29 Nisan 2023

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın seçim konvoyu sırasında Okmeydanı'nda yolu kapatan ekiplere hasta taşıyan aracın geçişine izin verilmesini isteyen bir kişi, 'siyasi parti faaliyetini zorla engellemek' suçlamasıyla tutuklandı. Olay, Yıldız'ın Twitter hesabından 'marjinal grupların saldırısı' olarak nitelendirilmesi ve iktidar gazeteleri tarafından 'DHKP-C provokasyonu' olarak gösterilmesinin ardından yaşandı. Gözaltına alınan kişilerden biri, MHP'ye uzun yıllar hizmet ettiğini belirterek PKK ile ilişkilendirilmesini reddetti. Gözaltına alınan kişilerden biri serbest bırakıldıktan sonra tekrar tutuklandı.
25 Mayıs 2023

Antalya'da, çeşitli suçlardan dolayı Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan 18 yabancı uyruklu kişi, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Bu kişiler arasında Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Moldova, İran ve Kanada vatandaşları bulunuyor. Yakalanan şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilecek.
3 Ocak 2024

Show TV'de yayınlanan mizah programı Güldür Güldür, 'Dış güçlerin oyunu' konulu bir skeçle izleyicilerin karşısına çıktı. Skeçte, birçok batılı ülkenin Türkiye'yi kıskandığı ve ülkeye yönelik sinsi planları mizahi bir dille anlatıldı. Skeçte, 'büyük oyunun' bir kozmik oda ya da askeri karargâhta değil, bir kıraathanede bozulduğu sahnelendi. Skeç, içlerinden birinin ucuz kıyma almak için Et ve Süt Kurumu'na gitmesiyle sona erdi.
23 Temmuz 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin öldüğü silahlı kavgaya karışan bir kişinin daha yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, olayın şüphelilerinden M.Ö.'den sonra S.Ö de yakalandı. Diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
31 Temmuz 2023

YSK'nın paylaştığı veriler ile ıslak imzalı tutanakların uyuşmaması sonucu tartışmalar baş gösterdi. Bu duruma tepki olarak Ankara'da YSK binası önünde 'Demokrasi Nöbeti' adı altında bir eylem başlatıldı. Mezopotamya Ajansı'nın raporuna göre, polis müdahalesi sonucu eyleme katılan 10 kişi gözaltına alındı.
16 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu üzere, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda 16 ilde eş zamanlı olarak 'Kahramanlar-40' adı verilen IŞİD operasyonu gerçekleştirildi. 9 Ocak'ta başlayan operasyon sonucunda toplam 70 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda ayrıca çok miktarda para, Hawala dekontları, kayıt defterleri ve dijital materyaller ele geçirildi.
11 Ocak 2024

Televizyoncu Metin Uca, Ankara'ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı'na geldiğinde kimlik kontrolü sırasında hakkında arama kararı olduğu anlaşıldı ve gözaltına alındı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılan Uca'nın gözaltına alınma nedeni, oyununda okuduğu Fatih Sultan Mehmet'in bir sözü nedeniyle hakkında yapılan şikayet olduğu gazeteci Murat Ağırel tarafından Twitter üzerinden paylaşıldı.
2 Şubat 2023

Ankara'da bir eğlence mekanı çıkışında, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunan ve havaya ateş eden üç emniyet personeli gözaltına alındı. Olay, 24 Ağustos günü saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Saldırganların biri çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisi ise polis memuru olduğu belirtildi. Şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar.
24 Ağustos 2023
İşaretlediklerim