MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilişkilendirilmesine karşı çıkarak, partililere yönelik yargısız infaz yapanların hesabının ahirete bırakılmayacağını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 17 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştı. Ateş'in dayısı, katillerin Meclis'te olduğunu iddia etmiş ve Sinan Ateş'in partide güçlenmemesi için öldürüldüğünü savunmuştu.
26 Ocak 2023

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı eylemleri sırasında Aydın Aydoğan'a kötü muamelede bulunan polislerden biri olan Kenan Şaban Süzgün'ün 1'inci sınıf emniyet müdürü yapıldığını tespit etti. Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suç duyurusunda bulunduktan sonra polisler tarafından gözaltına alınmış ve kötü muameleye maruz kalmıştı. AYM, polislerin kötü muamele yasağını ihlal ettiğine hükmetmiş ve Aydoğan'a 45 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar vermişti. Dosya, AYM kararı gereği yeniden açıldı ve soruşturmayı 17 Aralık soruşturmasını kapatan savcı Ekrem Aydıner yürütüyor. İfade veren polisler olayı hatırlamadıklarını veya Aydoğan'a müdahale etmediklerini iddia ediyorlar.
8 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in katillerinin dört ay sonra adalet önüne çıkarılacağını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanırken, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Kılıçdaroğlu, gençlere ve CHP'de siyaset yapan ülkücülere verdiği sözü hatırlatarak, Sinan Ateş'in unutulmayacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyada kendisine 'züppe' diyen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Özkan, Erdoğan'ı 'gösteriş müptelası' olmakla eleştirmişti. AKP'li Mahir Ünal, Özkan'ın bu sözlerini alıntılayarak adalet bakanını göreve çağırdı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir başsavcılığının Özkan hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Özkan hakkında ayrıca 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
26 Ağustos 2024

İsmail Saymaz, AK Parti'nin İstanbul'da seçimleri kazanabilmek için DEM Parti üzerinde baskı kurduğunu ve siyasi rüşvet ile şantaj yoluyla destek aradığını belirtiyor. DEM Partililerin bu baskılara boyun eğmeyip CHP'nin adaylarına oy verdiğini ve bunun sonucunda AK Parti'nin Van'da dolaylı bir yargı müdahalesi ile kayyum atama çabasına giriştiğini ifade ediyor. Saymaz, bu durumun Türkiye'deki siyasi atmosfer ve demokrasi açısından endişe verici olduğunu vurguluyor.
4 Nisan 2024

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, avukatı Can Sevinç'i kumar oynadığı ve bazı işadamlarından para aldığı gerekçesiyle azletti. Sevinç, Çakıcı'yı Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve Sinan Ateş cinayetleriyle ilişkilendiren ifadeler kullandıktan sonra özür diledi ve Çakıcı'nın iddialarının doğru olduğunu kabul etti. Sevinç, özür dilemesine rağmen önceki tweet'lerini silmedi.
19 Ocak 2023

Van Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde en çok oyu alan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığı gerekçesiyle mazbatası AKP'li aday Abdulahat Arvas'a verildi. Bu karara tepki gösteren avukatlar, İstanbul Adliyesi'nde adalet nöbeti tutmak ve basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, açıklama yapılmasını engelleyerek en az 14 avukatı gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve ÖHD Eş Başkanı Esra Erin de bulunuyor.
3 Nisan 2024

Hrant Dink'in katili Ogün Samast, mahkemede verdiği ifadede, cinayetten önce Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in kendisine 'Devlet arkamızda' dediğini iddia etti. Samast, 2006'da Erhan Tuncel'in evinde yapılan bir toplantıda bu konuşmaların geçtiğini ve Yasin Hayal'in kendisini tehdit ettiğini belirtti. Samast, ayrıca Samsun'da polis tarafından yakalandıktan sonra kendisine destek gösterildiğini ve 'Rahat ol' denildiğini ifade etti. Duruşma sonrası Samast için adli kontrol uygulamasının devamına ve bir sonraki duruşmanın 29 Mayıs 2024'te yapılmasına karar verildi.
6 Mart 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili davada savcılık iddianameyi hazırladı. İddianamede, Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve diğer yetkililer dahil 42 kişi hakkında 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Olayda iki kurumun da ihmali olduğu belirtiliyor ve bu ihmallerin ölümlere yol açtığı iddia ediliyor.
1 Ağustos 2024

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisini 'Sorosçu ve casus' olarak nitelendirmesine tepki gösterdi. Kavala, casusluk suçlamasının haksız olduğunu ve yargıda düşman hukuku uygulamalarını meşrulaştıran söylemler olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür iddiaların demokrasi kültürüne zarar verdiğini ifade etti. Osman Kavala, 2 bin 201 gündür hapiste bulunuyor.
10 Kasım 2023

Gaziantep'te depremde yıkılan Ayşe-Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi Mehmet Ertan Akay, binanın dönemin mevzuatına uygun yapıldığını iddia etti ve site sakinlerinin sonradan yaptığı altyapı çalışmalarının temele zarar verebilecek nitelikte olduğunu öne sürdü. Akay, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' ve 'imar kanununa muhalefet' suçlarından tutuklanmıştı. Ayrıca, binanın yapıldığı dönemde zemin analizi şartı olmadığını ve statik projede adının formalite olarak geçtiğini belirtti. Deprem sonrası savcılığa giderek hakkında soruşturma olup olmadığını öğrenmeye çalıştığını ve kaçma niyetinin olmadığını ifade etti.
13 Şubat 2023

Seçil Erzan’ın avukatı, Fatih Terim’in Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde müşteki olarak verdiği ifadenin usule aykırı alındığını iddia etti. Erzan, Denizbank’ın Levent Büyükdere şubesinde nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Terim, ifadesinde Erzan ve Rüya Sağır’ın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmasına rızasının olmadığını belirtti. Avukat, Terim’in ifadesinin tarafların katılımına açık belirlenmiş bir tarihte yeniden alınmasını talep etti.
22 Ağustos 2024

Haziran 2010'da gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can ile ilgili davada, dört polis memuru 'resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek' suçundan altı yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, işkence suçlamalarıyla ilgili olarak ise karar vermek yerine dosyayı İstanbul başsavcılığına gönderdi. Duruşmada sanık polisler mahkemede hazır bulunmadı ve savunmalarını SEGBİS aracılığıyla yaptı. Onur Yaser Can'ın kardeşi Ezgi Sevgi Can ve avukatları, mahkemeden işkence ve intihara sürükleme suçlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunmasını talep etti. Mahkeme, sanık bilirkişi Zafer Kökdemir'in beraatına karar verdi.
5 Haziran 2023

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, sokak kedilerine kezzap ve asit döktüğü gerekçesiyle Murat Özdemir isimli şüpheli gözaltına alındı ve tutuklandı. Özdemir, 'ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme, acımasız ve zalimce muamelede bulunma' suçlarından hakimliğe sevk edildi. Şüpheli, tutuklama kararının ardından yaptığı açıklamada, hayvanları ve güvercinleri boğdukları için ve onları etle besleyenlere kızdığı için bu eylemi gerçekleştirdiğini belirtti.
7 Ağustos 2023

Sinan Ateş davasının dördüncü celsesinde, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ı cinayeti azmettirmekle suçladı. Ayşe Ateş, eşinin kendisine bu iki ismin öldürülmesi için talimat verdiğini söylediğini belirtti. Duruşmada ayrıca, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü asayiş şube müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alınmasıyla ilgili sahte polis tutanağına dair suç duyurusunda bulundu. Duruşma yarın devam edecek.
4 Temmuz 2024

Ankara'da müzisyen Onur Şener'in 'istek parça' tartışması sonucu öldürülmesine ilişkin yargılanan beş sanığın duruşması gerçekleşti. Sanıklar, olay günü yaşananları anlatarak Şener'in psikolojisinin bozuk olduğunu iddia etti. Tutuklu sanıklar İlker Karakaş, Ali Gündüz ve Semih Soyalp'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi ve duruşma 8 Mart'a ertelendi. Maktulün yakınları ve tanıkların ifadeleri alındı, sanıkların cinayetle ilgileri olmadığını savunmalarına rağmen, maktulün ailesi sanıkları suçladı.
25 Ocak 2023

Batman'da intihar eden İpek Er'in tecavüz iddiasıyla suçlanan ve sonrasında serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle oyuncu Ezgi Mola'ya açılan davanın ardından, Mola'ya destek veren şarkıcı Melek Mosso hakkında da hakaret davası açıldı. Mosso, sosyal medyada yaptığı paylaşımda 'Tecavüzcüleri koruyan bu sisteme yazıklar olsun' demişti. Mosso, iddianamede Orhan'ı doğrudan hedef almadığını belirtti, ancak savcılık paylaşımı hakaret olarak değerlendirerek 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep etti.
30 Ocak 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hürriyet gazetesini ziyaret ederek gazetecilere yönelik açıklamalarda bulundu. Tunç, 'sansür yasası' olarak bilinen Dezenformasyon Yasası'ndan tutuklanan gazeteci Tolga Şardan'ın 'suç işlediğini' iddia etti ve gazetecilere sınır çizdi. Tunç, gazetecilerin tutuklanmasına 'gönlünün razı olmadığını' söylese de onlara sınır çizmeyi ihmal etmedi. Ayrıca, 'Ceren Özdemir'i öldüren kişi açık cezaevine alındı' gibi asılsız haberlerin yayınlandığını belirtti.
3 Kasım 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklu mali müşaviri ve aynı zamanda avukat olan Ahmet Gün, 'kara para aklama' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 'etkin pişmanlık' hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. İstanbul Anadolu Adliyesi'nde ifade veren Gün, Polat çiftine ait şirketlerin sahte fatura düzenlemek için kurulduğunu ve bu firmaların diğer şirketlere de sahte fatura düzenlediğini itiraf etti. Savcılık, Gün'ün ifadesini yetersiz buldu ve 'etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırmayacağı' belirtildi. Polat çifti ve diğer şüpheliler hakkında daha önce de mali suçlarla ilgili soruşturma yürütülmekteydi.
16 Kasım 2023
İşaretlediklerim