Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde konuştu. Ekonomide yaşanan sıkıntıların büyük bir kısmının iktisadi değil, siyasi saikle hayata geçirilen oyunların ürünü olduğunu belirtti. Kendi ülkelerinde asla uygulatmayacakları yöntemleri Türkiye'ye karşı kullanan yapıların operasyonlarını kabul etmenin mümkün olmadığını ifade etti. Ekonomide yaşanan sıkıntıların bir bedeli olduğunu ve bu durumun arka planında böyle bir durum olduğunu söyledi.
22 Ağustos 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, eski futbolcu Önder Özen ve eski milli basketbolcu Remzi Dilli ile birlikte partinin spor politikalarına dair 10 maddelik bir manifesto açıkladı. Manifestoda, sporda bütünlüklü planlama, sporun herkese bedava ve kolay ulaşılabilir olması, eğitim ile sporun paralel hale getirilmesi, tüm spor dallarına destek, spor emekçilerinin sorunlarının çözülmesi, sporda şiddetin önlenmesi, spor yönetiminin demokratikleşmesi, mali denetim ve federasyon yönetimlerinde nitelikli kadroların bulunması gibi talepler yer alıyor.
3 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ayasofya'da kıldığı bayram namazının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce belirlenen 'daha fazla açılış' hedefi yerine miting sayısını artıracağını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanında mitingler düzenleyerek gidilmedik il bırakmamayı hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, AKP'nin Çukurova İlçe Başkanlığına yapılan saldırı hakkında muhalefeti eleştirdi ve terörle mücadeledeki kararlılığını vurguladı. Diken'in daha önceki haberinde Erdoğan'ın mitinglere ağırlık vereceğine dair bilgiler verildiği belirtildi.
21 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kayseri ve Suriye'de artan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin bayrağına ve ülkesine sığınan mazlumlara uzanan elleri kırmasını bildiğini belirtti. Bu açıklama, Türkiye'nin hem iç hem de dış politikadaki kararlılığını vurguluyor. Ayrıntılar henüz tam olarak açıklanmadı.
2 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçmişte oy toplamak için kullandığı imar affı uygulamasını yeni dönemde kaldıracağını ve affedilemez suçlar arasına alacağını belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, hükümetin imar barışı düzenlemeleri eleştirilere konu oldu. Erdoğan, geçmişte bu düzenlemeyi anlatarak oy istemişti. Ancak en az 50 bin insanın hayatını kaybetmesinin ardından AKP seçmeninin de tepkili olduğu görülen imar affına karşı çıktığını ifade etti.
13 Nisan 2023

Elif Çongur, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerlerindeki tartışmalı davranışlarını eleştiriyor. Yazıda, bu iki ismin saha içi ve dışı hareketleri, kibirli tavırları ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle sevilmediğini ve taraftarlar tarafından tepki gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, spor tarihimizdeki büyük isimleri yok sayan açıklamaları ve şahsiyetlerine yönelik eleştiriler de dile getiriliyor.
7 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı. Burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun depremzedelere 'bedava ev' sözünü eleştirdi. Erdoğan, Hatay'da 32 bin 600 konut, 7 bin 800 köy evi ve depo olmak üzere toplam 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini belirtti.
2 Eylül 2023

Erman Toroğlu, Türk futbolunda yaşanan sorunlara dikkat çekerek, bu durumun sorumluluğunun herkes tarafından paylaşıldığını belirtti. Maça çıkan takımlar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve basın dahil olmak üzere hiçbir kesimin tamamen masum olmadığını ifade etti. Toroğlu, bazı basın mensuplarının insanları birbirine düşürmeye çalıştığını ve bu durumun futbolun içindeki sorunları daha da derinleştirdiğini vurguladı. Ayrıca, TFF'nin yönetim şeklini eleştirerek, sorunların çözümü için acil eylem çağrısında bulundu.
8 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında konuştu. Erdoğan, depremzedelere bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evi yapılacağını sözünü tekrarladı ve deprem felaketinin üstesinden geleceklerini ifade etti. İktidar, deprem sonrası yardım organizasyonu ve koordinasyon eksikliği nedeniyle eleştirilmiş ve Erdoğan bu eleştirilere sert yanıt vermiş, daha sonra ise 'helallik' istemişti.
3 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki sekiz ulusal televizyon kanalının ortaklaşa düzenlediği 'Türkiye Tek Yürek' adlı canlı bağış yayınına telefonla katıldı. Erdoğan, yurt içi ve yurt dışından AFAD hesaplarına yapılacak bağışların tamamının depremzedeler için harcanacağını ifade etti. Ayrıca, deprem sonrası yıkılan binaların yerine bir yıl içinde güvenli konutlar inşa edilmesi hedefini dile getirdi. Bu açıklama, bilim insanlarının deprem bölgelerinde hızlı inşaat politikasının yanlış olduğuna dair uyarılarına rağmen yapıldı.
15 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da deprem riski altındaki binaların durumu ve şehir planlaması hakkında konuştu. Riskli binaların yıkılıp, zemin etütleri uygun olan yerlerde yeniden inşa edileceğini belirtti. İstanbul'a yeni nüfusun gelmesinin engelleneceğini ve mevcut nüfusun deprem riski az olan bölgelere dağıtılacağını ifade etti. Ayrıca, Kanal İstanbul projesi çerçevesinde iki yeni şehir kurulacağını ve 500 bin konutun dönüştürüleceğini söyledi. Ekonomiye dair ise düşük faiz politikasının devam edeceğini ve enflasyonun düşmeye devam edeceğini belirtti.
19 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adıyaman ziyaretinde, Kahramanmaraş depremlerinin ilk günlerinde istenilen düzeyde çalışma yürütemediklerini kabul ederek halktan 'helallik' talep etti. Daha önce depremle ilgili eleştirilere sert yanıtlar veren Erdoğan, AFAD ve Kızılay'a yönelik eleştirilere kulak asılmaması gerektiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Türkiye'nin 21 günde ayağa kalkmak üzere olduğunu ifade etti.
27 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa'da düzenlenen bir törende kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm maliyetlerinin yarısının devlet tarafından karşılanacağını ve İstanbul'da kira yardımının 3 bin 500 TL'den 5 bin 250 TL'ye yükseltileceğini duyurdu. Ayrıca, evini dönüştürmek isteyenlere düşük faizli kredi imkanı sunulacağını ve enflasyonla mücadelede faiz oranlarının düşürüleceğini belirtti. Erdoğan, politik rakiplerine yönelik eleştirilerde de bulundu.
21 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından yapılan ilk kabine toplantısında Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en büyük sorunun enflasyon baskısı olduğunu vurguladı. Antalya'daki teleferik kazası ve Beşiktaş'taki yangın faciası gibi olaylara da değinen Erdoğan, muhalefetin ve medyanın tutumunu eleştirdi. Ayrıca, seçimler sonrası muhalefetin sergilediği olumlu tavrı takdir ettiğini belirtti. Enflasyonla mücadelede kalıcı çözümler arayışında olduklarını ve popülist adımlardan kaçındıklarını ifade etti. İsrail ile ticaret konusunda yapılan eleştirilere de yanıt vererek, Türkiye'nin askeri amaçla kullanılabilecek malzemelerin satışına izin vermediğini söyledi.
16 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada, ekonomide 'rasyonel fiyatlamaların' başladığını ifade etti. Ayrıca, muhalefetin yönetimindeki belediyelerin gerçek belediyecilikle buluşacağını söyledi. Suriye'nin kuzeyindeki güvenlik durumuna ve İsrail'in Filistin politikasına da değinen Erdoğan, asgari ücretin işçi ve işveren memnuniyetini sağlayacak şekilde belirleneceğini vurguladı.
6 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı'nda, AR-GE faaliyetleri bakımından dünyanın en büyük ilk bin firmasının Türkiye'de kuracağı yeni merkezlerin personel giderinin yarısını beş yıl boyunca karşılayacaklarını açıkladı. Ayrıca, sanayinin verimlilik odaklı dönüşümüne rehberlik eden model fabrikaların sayısının artırılacağını ve elektrikli araç yatırımlarına yönelik teşvik paketlerinin devreye alınacağını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin teknoloji alanında büyük yatırımlar çekmeyi hedeflediğini ve enerji sektöründe de önemli teşvikler sunacaklarını ifade etti.
26 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarının bitmek üzere olduğunu ve vatandaşların e-Devlet üzerinden hasar durum raporlarına ulaşabileceğini belirtti. Enkaz altından 114 bin 834 kişinin kurtarıldığını ve 1 milyon 684 bin vatandaşın barınma ihtiyacının giderildiğini ifade etti. Yeni yerleşim yerlerini zemin sıvılaşmasını önlemek amacıyla ovalardan dağlara doğru kaydırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, depremden etkilenen 11 ildeki TOKİ taksit ödemelerinin üç ay süreyle ertelendiğini ve çeşitli ekonomik destek paketlerinin devreye alındığını açıkladı.
20 Şubat 2023

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday olduğunu ve kulübün mali sorunlarını çözmek için bir planı olduğunu açıkladı. Yıldırım, kulübün bankalara olan borcunu arsaları değerlendirerek kapatmayı ve stadyum kapasitesini artırmayı hedefliyor. Ayrıca, Yıldırım, Ali Koç döneminde kulübe hiçbir mal varlığı katılmadığını ve mevcut yönetimin tesislerde bakım onarım yapmadığını iddia etti. Yıldırım, seçimi kazandıkları takdirde Fenerbahçe'ye 70 milyon euro kazandıracak projeler gerçekleştireceklerini belirtti.
31 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bütçeyle ilgili çalışmaların sonuçlarını yılbaşı civarı neticelendirmeyi planladığını belirtti. Hükümet, deprem maliyetlerini gerekçe göstererek Meclis'ten 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin liralık ek bütçe geçirmişti. Ek bütçeyle yılın son beş ayında elde edilmesi öngörülen vergi geliri, 1 trilyon 150 milyar 496 milyon 400 bin lira olarak hesaplandı. Erdoğan, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacaklarını ifade etti.
24 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kardeşliği futboldan başlatmak istediğini belirterek, Amedspor'un Diyarbakır'daki ilk maçına gideceğini açıkladı. Hacıosmanoğlu, futbolun adil yönetilmesi gerektiğini vurguladı ve yabancı kuralında kalıcı kararlar alınması gerektiğini söyledi. Ayrıca, yasadışı bahisle mücadele edeceklerini ve etik kurallarına uyacaklarını belirtti.
7 Ağustos 2024
İşaretlediklerim