Adana'nın Sarıçam ilçesinde, Selçuk Şimşekli'nin kullandığı otomobil park halindeki bir tıra arkadan çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Şimşekli olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yemliha Nergis Yolcu da yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol, çalışmaların tamamlanmasının ardından tekrar açıldı.
21 Ocak 2024

İstanbul'da yağışlı hava, trafik yoğunluğunu artırdı ve toplu taşıma araçları ile duraklarda kalabalıklar oluştu. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok noktada trafik yoğunluğu gözlemlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu haritasına göre, trafik yoğunluğu yüzde 90 oranında. Yağış nedeniyle yollarda biriken sular, trafikte güçlük çekilmesine neden oldu. Kentte toplu taşıma araçlarında da yoğunluk yaşandı.
2 Kasım 2023

Sivas'ın Gürün ilçesinde bir yolcu otobüsü devrildi. İlk belirlemelere göre iki kişi yaşamını yitirdi, 25 kişi yaralandı. İstanbul-Van seferini yapan otobüs, Pınarbaşı-Gürün kara yolunda devrildi. Kazanın ardından sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi.
15 Ekim 2023

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde yağışın da etkisiyle trafikte ve toplu taşıma noktalarında yoğunluk yaşandı. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldi ve seferler geçici olarak Kabataş-Güngören istasyonları arasında sınırlı kaldı. Deniz ulaşımında da olumsuz hava koşulları nedeniyle aksamalar ve gecikmeler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, sabah 09:11 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 olarak ölçüldü.
4 Aralık 2023

İzmir'in Konak ilçesinde, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan Konak yönüne giden bir hafif ticari araç, tramvay hattına girerek bir aydınlatma direğine çarptı ve takla attı. Kazanın ardından ters dönen aracın sürücüsü, kendi imkanlarıyla araçtan çıkarak olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri, ihbar üzerine bölgeye sevk edildi ve kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.
5 Ocak 2023

İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

İstanbul'un Esenler ilçesinde, 'asker eğlencesi' adı altında bir tüneli trafiğe kapatan üç sürücüye toplam 6 bin 965 lira para cezası verildi. Trafik ekipleri, sosyal medyada yayınlanan videolar üzerine harekete geçerek, 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen olayın şüphelilerini gözaltına aldı. Şüphelilere, Karayolları Trafik Kanunu'na göre 'tünel içerisinde duraklama ihlali' ve 'saygısızca araç kullanmak' suçlarından ceza uygulandı.
17 Aralık 2023

İstanbul Kağıthane'de bir sürücü, seyir halindeyken başka bir otomobilin önünü kesip içerisindekilere saldırmaya çalıştı. Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan araştırma sonucu sürücü gözaltına alındı. Sürücüye çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle 10 bin 831 lira para cezası verildi ve aday sürücü olduğu için ceza puanının 75'i aşması sebebiyle ehliyeti daimi olarak iptal edildi. Ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle adli işlem başlatıldı.
10 Ocak 2024

Hindistan'ın kuzeyinde 12 Kasım'da çöken bir karayolu tünelinde mahsur kalan 41 işçi, günler süren kurtarma operasyonlarının ardından kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarında, iş makinelerinin arızalanması üzerine 'fare madencileri' olarak adlandırılan ve dar alanlarda insan gücüyle kazı yapabilen uzman kazıcılar devreye alındı. Bu kazıcılar, 90 santimetre genişliğinde bir tünel kazarak işçileri kurtarmayı başardı. 'Fare madenciliği' Hindistan'da tartışmalı ve tehlikeli bir yöntem olarak biliniyor.
28 Kasım 2023

Philadelphia 76ers takımının NBA oyuncusu Kelly Oubre Jr., yaya olarak karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Olay sonrasında Jefferson Hastanesi'ne kaldırılan Oubre, tedavi edildikten sonra taburcu edildi. ABD basınına göre, bu kaza nedeniyle Oubre'nin bir süre basketbol sahalarından uzak kalması bekleniyor, ancak tüm sezonu kaçırması öngörülmüyor.
12 Kasım 2023

İtalya'da, alkollü araç kullanımını önlemek ve trafik kazalarını azaltmak amacıyla ücretsiz taksi hizmeti projesi test ediliyor. Proje, özellikle gece kulüplerinden çıkan ve alkol seviyesi yasal sınırı aşan kişilere uygulanıyor. Ancak, projenin gençleri aşırı alkol tüketimine teşvik ettiği ve hizmetin vergilerle karşılanacağı eleştirileri var.
8 Ağustos 2023

New York City, Kia ve Hyundai otomobil üreticilerine, araçlarının kolaylıkla çalınabildiğini ve bu durumun ölüm ve yaralanma risklerini artırdığını iddia ederek dava açtı. Dava dilekçesinde, şirketlerin maliyetleri düşürmek amacıyla 1990'lardan beri yaygın olan motor immobilizer teknolojisini kullanmadıkları belirtiliyor. İddiaya göre bu durum, hırsızlık vakalarının artmasına ve kamu güvenliğinin tehlikeye girmesine yol açmış. Dava dosyasında, çalıntı araçlarla ilgili ölümcül kazaların ve diğer ciddi olayların detaylarına yer verilmiş.
9 Haziran 2023

İstanbul TEM Otoyolu’nda altı aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında iki kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Kaza, İSTOÇ mevkisinde Ankara istikametinde meydana geldi. Kazaya karışan araçların sürücüleri tutanak tutarken, aynı yönde ilerleyen üç araba da bu araçlara ve sürücülere çarptı. Olay nedeniyle otoyolun Ankara istikametindeki üç şerit geçişlere kapatıldı, ancak yol temizliğinin ardından trafik normale döndü.
15 Eylül 2024

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'dan İstanbul'a gitmekte olan bir yolcu otobüsünün kazaya karıştığını belirtti. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.
26 Mayıs 2024

Bitlis-Van kara yolunun Kuskunkıran Tüneli yakınlarında yolcu otobüsüyle tır çarpıştı. Kazada otobüs şöförü ve bir yolcu hayatını kaybetti, dördü ağır olmak üzere 30 kişi yaralandı. Olay yerine jandarma, polis, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı.
9 Haziran 2024

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

Düzce'de D-100 kara yolunda yedi aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Kaza, İstanbul istikameti Kaynaşlı Darıyeri Hasanbey köyü mevkisinde meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Kazada tırlardan birinde çıkan yangında sürücü öldü, araçlarda bulunan yedi kişi yaralandı.
19 Ağustos 2024

Ankara Eskişehir yolunda bir yolcu otobüsü üst geçit direğine çarptı. Kazada dokuz kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Vali, kazada fren izinin olmadığını ve şoförün uyumuş olabileceğini belirtti. Olay yerine çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi ve güzergah trafiğe kapatıldı.
9 Ağustos 2024

Mersin'de TAG Otoyolu'nun Yenice Mahallesi mevkisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti ve 40 kişi yaralandı. Kazaya karışan Star Diyarbakır firmasına ait yolcu otobüsünün sürücüsü Ali G, tedavisinin ardından gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Kazada yaşamını yitiren 10 kişinin kimlikleri belirlendi ve otopsi işlemleri tamamlandı. Yaralılardan sekizinin durumu ağır.
27 Mayıs 2024
İşaretlediklerim