11 Şubat'ta hayatını kaybeden eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara'da düzenlenen cenaze töreninin ardından Devlet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazına ve defin törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gibi siyasi liderlerin yanı sıra çok sayıda siyasetçi, eski TBMM başkanları ve partililer katıldı.
14 Şubat 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde Türkiye İşçi Partisi (TİP), gazeteci yazar Umur Talu'yu milletvekili adayı olarak duyurdu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Talu'nun adaylığını kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti ve özgür basın için mücadeleyi kazanacaklarına olan inancını belirtti. TİP, daha önce de tanınmış oyuncular ve gazetecileri partiye katmıştı.
6 Nisan 2023

1996 yılında gözaltında öldürülen gazeteci Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili adayı oldu. Daha önce memur olarak çalıştığı kurumdan ayrılarak aday adayı olan Göktepe'nin adaylığı, TİP Başkanı Erkan Baş tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Meryem Göktepe, adaylığını kabul ettiğini ve Hasan Hüseyin Korkmazgil'in bir şiiriyle ifade etti. Ayrıca, Çorlu tren faciasında oğlunu kaybeden Mısra Öz'ün de TİP'ten milletvekili adayı olduğu belirtildi.
28 Mart 2023

Ünlü Türk sanatçısı Sezen Aksu, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) seçim şarkısını seslendirdi. TİP, seçim şarkısını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak, Sezen Aksu'nun katkısını duyurdu. Şarkının sözleri 'Atın ölümü arpadan, hadi gelin arkadan Yarı yolda bırakan taş olsun!' şeklinde. Parti, seçim şarkısını ve Sezen Aksu'nun fotoğrafını içeren bir görseli de paylaştı.
9 Nisan 2023

CHP Parti Meclisi üyesi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Deniz Demir, TÜİK'in 2019 yılından sonra intihar vakalarına ilişkin verileri açıklamadığını belirtti. Demir, artan enflasyon ve hayat pahalılığının yurttaşları mutsuz, umutsuz ve çaresiz bir noktaya getirdiğini ve bu durumun intihar vakalarını artırdığını ifade etti. Ayrıca, son bir haftada yaşanan intihar vakalarını sıralayarak, verilerin açıklanmamasının bilimsel çalışmaları engellediğini ve AKP iktidarının bu konuda adım atmadığını eleştirdi.
25 Ocak 2023

Türk sinemasına yıllarca hizmet etmiş olan Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden İnanoğlu, hastaneye kaldırıldığı gün doktorların tüm çabalarına rağmen vefat etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İnanoğlu'nun ölümü üzerine taziye mesajı yayınladı. İnanoğlu, sinema sektörüne yönetmen yardımcısı olarak adım attığı 1957'den itibaren, yönetmen, yapımcı, senaryo yazarı ve iş insanı olarak Türk sinemasına büyük katkılarda bulunmuştu.
2 Nisan 2024

Diyabet, bariatrik ve metabolik cerrahi uzmanı Prof. Dr. Alper Çelik, uygun olmayan hastalara ameliyat yapmak ve sonucunda ölümlere sebebiyet vermek suçlamalarıyla üç yıl süreyle meslekten men edildi. İstanbul Tabip Odası'nda Çelik hakkında çok sayıda şikayet dosyası bulunmakta ve soruşturma devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı Sağlık Meslekleri Kurulu, Çelik'e verilebilecek en ağır cezayı uygulayarak, onu meslekten geçici olarak men etti. Ayrıca, Çelik'i koruyan ve hastanesini denetlemeyen sağlık çalışanlarına da ceza verildi.
9 Mayıs 2024

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 2015 yılında Diyarbakır'da öldürülmüştü ve olayla ilgili üç polis memuru yargılanmaktadır. Savcı, bu polislerin beraatini talep etti, çünkü olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda Elçi'yi vuran kurşunun kaynağı tespit edilememiştir. Diyarbakır Barosu, savcının bu talebine tepki göstererek, adaletin sağlanması için 12 Haziran'da yapılacak karar duruşmasına katılım çağrısı yaptı.
29 Nisan 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, hasta yakınlarının saldırısına uğrayan doktor Mustafa Hürkal Tezvar, 15 günlük tedavisinin ardından taburcu edildi. Tezvar, 40 yıllık meslek hayatında böyle bir olayla ilk kez karşılaştığını ve artık hekimliğe devam etmek istemediğini belirterek emekli olmak istediğini açıkladı. Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu olay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sorununu bir kez daha gündeme getirdi.
12 Ağustos 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Hatay belediye başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmesi sürecine dair ayrıntıları paylaştı. Zan, sosyal medyada paylaşılan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, AKP'den 5 milyon dolar ve TRT'de pozisyon istediği duyulmuş, ancak kayıtların montaj olduğunu iddia etmişti. Şık, Zan'ın kayıtların yargıya taşınmasından kaygılandığını ve sadece haberleşmenin gizliliğini ihlalden suç duyurusunda bulunmak istediğini belirtti. Adli bilişim ve siber güvenlik uzmanlarından alınan rapor, kaydın kesintisiz ve manipüle edilmemiş olduğunu gösterdi.
26 Mart 2024

Türkiye'nin tanınmış tarihçilerinden Prof. Dr. Zafer Toprak 77 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm haberini meslektaşı Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan sosyal medya üzerinden duyurdu. Zafer Toprak, Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nün kurucu başkanlığını yapmış ve Tarih Vakfı'nın kurucuları arasında yer almıştır. Ayrıca, 'Darwin'den Dersim'e Cumhuriyet ve Antropoloji' adlı eseriyle 2012 yılında Sedat Simavi Ödülü'ne layık görülmüştür.
3 Haziran 2023

Türkiye İstatistik Kurumu, pandemi sonrası ilk defa 2019-2021 yılları arasındaki ölüm verilerini paylaştı. 2019'da 435 bin kişinin öldüğü Türkiye'de, pandeminin başladığı 2020'de 507 bin 938, 2021'de ise 565 bin 594 kişi hayatını kaybetti. 2020'de Covid-19 kaynaklı ölüm sayısı 22 bin 136 iken, 2021'de bu sayı 65 bin 198'e yükseldi. Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre pandemi süresince toplam 101 bin 492 kişi öldü. TÜİK, önceki yıllarda her yıl düzenli olarak ölüm istatistiklerini yayımlarken, pandemi döneminde üç yıl boyunca bu verileri açıklamamıştı.
23 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Gezi Parkı davasında hüküm giymiş avukat Can Atalay ve vergi uzmanı Ozan Bingöl'ü milletvekili adayı olarak duyurdu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, adaylıkları sosyal medya üzerinden ilan etti. TİP, seçimlere yaklaşırken tanınmış isimleri aday göstermeye devam ediyor. Daha önce de çeşitli meslek gruplarından tanınmış kişiler TİP tarafından aday gösterilmişti.
9 Nisan 2023

Ünlü şef Ali Ronay, Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından İstanbul 1'inci bölge üçüncü sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi. Dünya çapında ve Türkiye'de çeşitli şehirlerde çalışmış olan Ronay, aynı zamanda The Taste Türkiye ve Şef Akademi gibi televizyon programlarında da yer almış bir isimdir. Şu anda kendi şirketi Ronay's International Hospitality & Restaurant Services'de şirket sahibi ve Ronay's Deli'de şef ortağı olarak görev yapmaktadır.
9 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay belediye başkanı adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğini açıkladı. Bu karar, CHP'nin depremdeki sorumluluğuna rağmen Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi üzerine gelen eleştiriler ve halkın tepkisi sonrasında alındı. TİP, Gökhan Zan'ın adaylığının geri çekilmesinin gerekçesi olarak, Zan'ın kabul edilemez ilişkilere girdiğine dair iddialar ve bu durumun Hatay halkına bir hakaret anlamı taşıdığını belirtti. Zan, iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu savunarak hukuki süreç başlatacağını ifade etti.
17 Mart 2024

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partiden istifa ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Yanıkömeroğlu, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek üzüntüsünü ifade etti ve ülkenin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Bu istifa, İYİ Parti'den önceki istifaların ardından geldi; Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de partiden ayrılmıştı.
6 Aralık 2023

Gaziantep'te 2012 yılında bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan, ölüm yıldönümünde anıldı. Türk Tabipleri Birliği (TTB), 17 Nisan'ı 'Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü' olarak ilan etti. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2015-2022 arasında 23 bin sağlık çalışanı şiddet mağduru oldu. TTB, sağlıkta şiddetin artarak devam ettiğini ve Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın bu duruma zemin hazırladığını belirtti.
17 Nisan 2023

Gazeteci ve yazar Metin Münir, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ve 79 yaşında hayatını kaybetti. Münir, Turkish Daily News, BBC, London Times, Financial Times ve Sunday Times'ın Türkiye temsilciliğini yapmış, Güneş Gazetesi'nde genel yayın yönetmenliği ve birçok gazetede köşe yazarlığı yapmıştı. 2012 yılında Milliyet'teki işine son verilen Münir, 2015-2020 yılları arasında T24'te yazılarına devam etmişti.
24 Eylül 2023

Hatay Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, Covid-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Eris varyantına karşı etkili aşılar için harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. TTB ayrıca, halk sağlığı önlemlerinin sürdürülmesinin önemini hatırlattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni varyantlara karşı koruyan güncel Covid-19 aşılarıyla ilgili açıklaması tepkilere yol açtı.
30 Eylül 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmadı. Özyağcı'nın kaçırılmasında kilit isim olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Ocak 2023
İşaretlediklerim