ABD'li oyuncu Johnny Depp, Alice Cooper ve Joe Perry'den oluşan Hollywood Vampires grubu, dünya turnesi kapsamında İstanbul'daki Life Park'ta konser verdi. Türk rock müziğinin tanınmış isimlerinden Ogün Şanlısoy da konser öncesinde sahne aldı. Konser, Neo Events ve Stellar organizasyonuyla gerçekleşti ve katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Grup, konser gelirlerini DEC deprem yardım fonuna bağışlayacağını duyurdu.
10 Haziran 2023

2024 Grammy Ödülleri'nde kadın sanatçılar büyük başarılar elde etti. Taylor Swift, 'Midnights' albümüyle 'Yılın Albümü' ödülünü dördüncü kez kazanarak önemli bir rekora imza attı. Miley Cyrus, 'Flowers' şarkısıyla 'Yılın Kaydı' ve 'En İyi Solo Pop Performansı' ödüllerini alarak ilk Grammy'lerini kazandı. Billie Eilish, Barbie filmi için yazdığı 'What Was I Made For?' şarkısıyla 'Yılın Şarkısı' ödülünü aldı. Jay-Z, törende yaptığı konuşmada eşi Beyoncé'nin 'Yılın En İyi Albümü' ödülünü hiç kazanamamasını eleştirdi.
5 Şubat 2024

Dünyaca ünlü Britanyalı rock gitaristi Jeff Beck, 78 yaşında bakteriyel menenjitten dolayı vefat etti. The Yardbirds grubuyla ün kazanan ve gitar müziğine büyük katkılarda bulunan Beck, birçok müzik türünü etkilemiş ve iki kez Rock and Roll Hall of Fame'e seçilmiştir. Mick Jagger ve Sir Rod Stewart gibi ünlü isimler Beck için taziye mesajları yayınladılar.
12 Ocak 2023

Komedyen Chris Rock, geçen yıl Oscar Ödül töreninde Will Smith'ten aldığı tokata ilişkin duygularını, Netflix'in ilk canlı şovu olan 'Selective Outrage' programında dile getirdi. Rock, tokadın hala acıttığını ve bu olayla ilgili kendisini 'mağdur' olarak görmediğini belirtti. Ayrıca, Smith ile fiziksel bir kavga etmediğini, Smith'i hayatı boyunca sevdiğini ve desteklediğini ifade etti. Geçen yılki Oscar töreninde Smith, eşi Jada Pinkett'e yapılan bir şaka üzerine Rock'a tokat atmış ve bu olay büyük yankı uyandırmıştı.
5 Mart 2023

Amerikan müzik dergisi Rolling Stone, 2023 yılının en iyi 100 albüm listesini yayınladı. Listede birinci sırayı, 2024 Grammy Ödülleri'nde dokuz kategoride aday gösterilen SZA'nın 'SOS' albümü aldı. İkinci sırada indie süper grubu Boygenius'un 'The Record' albümü yer alırken, listeye çeşitli müzik türlerinden sanatçılar ve gruplar girdi. Yıl sonuna doğru müzik dergilerinin geleneksel olarak yaptığı bu tür listeler, müzik dünyasında yılın değerlendirmesini sunuyor.
4 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası, caz serisi kapsamında çok sayıda ödüle sahip caz sanatçısı Dave Holland'ı ağırlayacak. Holland, 16 Mart'ta CSO Ada Ankara'da bir caz konseri verecek. Konserde Holland'a, caz ve füzyon gitaristi Kevin Eubanks ve caz bateristi Eric Harland eşlik edecek. Konser biletleri internet üzerinden ve CSO ADA ANKARA'nın gişesinden satın alınabilir.
13 Mart 2023

The Byrds ve Crosby, Stills ve Nash gruplarının kurucularından olan Amerikalı müzisyen David Crosby 81 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ölümü, eşi Jan Dance ve eski grup arkadaşı Graham Nash tarafından duyuruldu. Crosby, uzun süredir kalp krizi, diyabet ve hepatit C gibi sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu ve 1994 yılında karaciğer nakli geçirmişti. Altmış yıllık müzik kariyeri boyunca birçok hit şarkıya imza atan ve iki kez Rock and Roll Onur Listesi'ne alınan Crosby'nin son albümü 2021'de yayımlanmıştı.
20 Ocak 2023

Müzik sektöründe 70 yaşını aşmış ancak enerjilerini kaybetmeyen ve kariyerlerine devam eden yedi sanatçı bulunmaktadır. Bu sanatçılar arasında Pink Floyd'un kurucusu Roger Waters, The Beatles'ın kurucusu Paul McCartney, The Rolling Stones'un frontman'i Mick Jagger, ABD'li müzisyen Bob Dylan, Bruce Springsteen, Fleetwood Mac grubunun üyesi Stevie Nicks ve Eagles'la bilinen Joe Walsh bulunmaktadır. Bu sanatçılar, yaşlarına rağmen hala konserler veriyor, albüm çıkarıyor ve müzik sektörüne katkıda bulunuyorlar.
25 Eylül 2023

Eminem, son stüdyo albümü The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) ile Billboard 200 listesinde 11’inci kez 1 numaraya yükseldi ve albümü 2024’ün en çok satan rap albümü oldu. Bu başarı ile Eminem, Bruce Springsteen, Barbara Streisand ve Kanye West ile birlikte Billboard 200’de en çok 1 numaraya yerleşen beşinci sanatçı oldu. Eminem’in geri dönüşü, rap dünyasındaki yerinin sarsılmaz olduğunu gösterdi.
22 Temmuz 2024

Britanyalı heavy metal grubu Iron Maiden'ın solisti Bruce Dickinson, solo kariyerinin ilk Türkiye konserini 19 Temmuz 2024'te İstanbul KüçükÇiftlik Park'ta gerçekleştirecek. Yeni solo albümü 'The Mandrake Project' ve yeni teklisi 'Afterglow Of Ragnarok'u duyuran Dickinson, Avrupa turnesi kapsamında Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Konser biletlerinin yakında satışa sunulacağı bildirildi.
6 Kasım 2023

Oscar ödüllerinin mizahi bir eleştirisi olarak kabul edilen Altın Ahududu Ödülleri'nin bu yılki adayları duyuruldu. Marilyn Monroe'nun hayatını anlatan 'Blonde' filmi, sekiz farklı kategoride adaylık elde etti ve en çok aday gösterilen yapım oldu. İki Oscar ödüllü Tom Hanks, 'Elvis' ve 'Pinokyo' filmlerindeki performanslarıyla en kötü erkek oyuncu kategorisinde aday gösterildi. Sylvester Stallone da 'Kahramanın Dönüşü' filmiyle aynı kategoride yer aldı. Ödül töreni, Oscar'dan bir gün önce, 11 Mart'ta gerçekleştirilecek.
23 Ocak 2023

Efsanevi gospel şarkıcısı ve Whitney Houston’ın annesi Cissy Houston, 91 yaşında Alzheimer hastalığı nedeniyle New Jersey'deki evinde hayatını kaybetti. İki kez Grammy Ödülü kazanan Houston, Elvis Presley ve Aretha Franklin gibi ünlü isimlerle sahne almış ve uzun bir müzik kariyerine sahipti. Houston, solo kariyerinde de birçok ünlü sanatçıyla çalıştı ve kızının anısına kitaplar yazdı. Ailesi, Houston'ın kaybının derin bir üzüntü yarattığını belirtti.
8 Ekim 2024

Amerikan müzik şirketi Sony Music, pop müziğin efsane ismi Michael Jackson'ın şarkılarından oluşan kataloğun yarısını yaklaşık 600 milyon dolara satın aldı. Bu anlaşmanın, bir solo sanatçı için şu ana kadar yapılmış en büyük anlaşma olduğu belirtiliyor. Kataloğun değerinin toplamda 1,2 milyar doları aştığı tahmin ediliyor. Anlaşma, Jackson'ın sahibi olduğu Mijac şirketi aracılığıyla Ray Charles, Elvis Presley ve Aretha Franklin gibi diğer ünlü sanatçıların bazı şarkılarını da kapsıyor.
11 Şubat 2024

ABD'li pop ve caz şarkıcısı Tony Bennett, 96 yaşında hayatını kaybetti. Bennett, 'I Left My Heart In San Francisco' gibi hitler yaratarak Frank Sinatra'dan Lady Gaga'ya kadar birçok hayran kazandı. 2016'da Alzheimer teşhisi konan Bennett'in ölüm nedeni henüz açıklanmadı. Bennett, 70'ten fazla albüm yayımladı ve 19 Grammy ödülü kazandı.
21 Temmuz 2023

Türk DJ ve müzik yapımcısı Mahmut Orhan, dünyaca ünlü Coachella Müzik Festivali'nde performans sergiledi. Festival, yüksek bilet fiyatları ve çeşitli eleştirilere rağmen, Orhan'ın performansıyla dikkat çekti. Orhan, bu yılın başlarında yayınladığı 'Pangea' isimli albümüyle de festivaldeki dinleyicilere kendini tanıtma fırsatı buldu. Performansı, Orhan'ın kariyerinde önemli bir adım olarak görülüyor ve ardından gelen Türk sanatçılar için de bir yol açıcı niteliğinde.
18 Nisan 2024

Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödüllerini kazanarak EGOT statüsüne ulaşan 18 sanatçı bulunmaktadır. Bu ödüllere ek olarak Pulitzer veya Peabody ödülünü de kazanan beş sanatçı ise PEGOT statüsüne sahiptir. EGOT kazananlar arasında besteciler, oyuncular, yapımcılar ve yönetmenler yer alırken, PEGOT kazananlar arasında Barbra Streisand ve Rita Moreno gibi isimler bulunmaktadır. EGOT fikri ilk olarak 1985'te Philip Michael Thomas tarafından ortaya atılmış ve popülerlik kazanması '30 Rock' dizisiyle olmuştur. EGOT'a giden yolun genellikle müzik çalışmalarından geçtiği belirtilmektedir.
11 Mart 2023

Kanserle mücadele eden ve 69 yaşında hayatını kaybeden MFÖ grubunun üyesi Özkan Uğur için Atatürk Kültür Merkezi'nde bir veda töreni gerçekleştirildi. Törene siyaset ve sanat dünyasından birçok kişi katıldı. Uğur'un yakın dostları ve ailesi duygusal konuşmalar yaptı. Özkan Uğur'un cenazesi, Taksim Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.
11 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında dünya çapında tanınan sanatçılar ve ünlüler, Türkiye'ye sosyal medya üzerinden destek ve taziye mesajları yayımladı. Oscar ödüllü oyuncu Russell Crowe, Antonio Banderas, Dua Lipa, Mark Ruffalo, George Takei, Evgeny Grinko, Yngwie Malmsteen ve Manowar gibi isimler, depremden etkilenenler için üzüntülerini ve dayanışma duygularını ifade ettiler. Mark Ruffalo ayrıca AHBAP Derneği'ne destek olunması çağrısında bulundu.
7 Şubat 2023

Cinsel taciz iddiaları nedeniyle uzun süredir kamuoyu önünde görünmeyen aktör Kevin Spacey, İtalya'nın Torino kentindeki Ulusal Sinema Müzesi tarafından verilen ömür boyu başarı ödülünü aldı. Beş yıl aradan sonra ilk kez bir topluluk önünde konuşan Spacey, duygusal bir konuşma yaparak müzeye ve menajeri Evan Lowenstein'a teşekkür etti. Spacey, müzeye cesaretinden dolayı minnettar olduğunu ve kendisini 'kutsanmış, minnettar ve alçakgönüllü' hissettiğini ifade etti.
17 Ocak 2023

Rock’n Roll'un Kraliçesi olarak bilinen ABD'li müzisyen Tina Turner, 83 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık sorunları arasında kanser, inme ve böbrek yetmezliği bulunan Turner, 1980'lerde hit şarkılarıyla tanınmış ve birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuştu. Ike & Tina Turner grubuyla müziğe adım atan ve solo kariyerinde büyük başarılar elde eden Turner, 180 milyondan fazla albüm satışı ve sekiz Grammy Ödülü ile müzik dünyasında önemli bir yer edinmişti.
24 Mayıs 2023
İşaretlediklerim