Todd Phillips'in yönetmenliğini yaptığı ve Joaquin Phoenix ile Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı 'Joker 2: Folie à Deux' filminin çekimleri New York'ta sürüyor. Lady Gaga, ilk Joker filminden ikonik hale gelen 'Joker Merdivenleri'nde görüntülendi. Bu merdivenler, Joker karakterinin dans ettiği sahne ile ünlü olmuştu. Yeni filmde Lady Gaga'nın canlandırdığı Harley karakteri, bu merdivenlerden çıkarken gösteriliyor. Filmin 4 Ekim 2024'te vizyona girmesi planlanıyor.
3 Nisan 2023

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, sakatlığı nedeniyle sahalardan 10 ay uzak kalacak. FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde sakatlanan Neymar, ülkesinin Belo Horizonte kentinde ameliyat edilecek. Sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık tespit edilen 31 yaşındaki oyuncu, sezon başında Paris Saint-Germain’den Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal’e transfer olmuştu.
1 Kasım 2023

2008-2009 sezonunda Galatasaray'da oynayan ve sonrasında Golden State Warriors'ta yardımcı antrenörlük yapan Sırp basketbolcu Dejan Milojevic, bir restoranda yemek yerken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Golden State Warriors takımı, Milojevic'in ani ölümü nedeniyle sosyal medya üzerinden bir taziye mesajı yayınladı ve bu durumun herkes için şok edici ve trajik bir kayıp olduğunu belirtti.
18 Ocak 2024

Geçen yılki Oscar Ödülleri Töreni'nde Will Smith'in Chris Rock'a attığı tokat sonrası yaşanan tartışmaların ardından, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi bu yılki törende benzer durumlarla başa çıkmak için bir 'kriz ekibi' oluşturduğunu duyurdu. Akademi CEO'su Bill Kramer, çok sayıda senaryo üzerinden plan yaptıklarını ve her türlü duruma hazırlıklı olduklarını belirtti. Akademi başkanı Janet Yang ise geçen yılki skandala yeterince hızlı yanıt veremedikleri için özeleştiri yaptı ve gelecekte daha etkin bir kriz yönetimi sözü verdi.
23 Şubat 2023

ABD'nin New York şehrinde bulunan Times Meydanı'na, ABD Açık tenis turnuvasını kutlamak amacıyla bir tenis kortu kuruldu. Bu etkinlikte, her seviyeden tenis oyuncusu, meydanın koşuşturmacasının ortasında bir tenis oyunu oynamaya davet edildi.
25 Ağustos 2023

ABD'de Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) ve Amerikan Televizyon, Radyo Sanatçıları (AFTRA) ile Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) arasında maaş ve yapay zeka kullanımına karşı iş güvencesi talepleri nedeniyle başlayan grev, 118 gün sonra geçici bir anlaşmayla sona erdi. Anlaşma, asgari ücretlerde büyük bir artış ve yapay zeka kullanımına ilişkin güvenceler içeriyor. Ayrıca emeklilik hakları ve sağlık sigortalarının kapsamı genişletildi. Daha önce Amerikan Senaristler Birliği (WGA) ile AMPTP arasında da benzer sebeplerle başlayan grev, beş ay sonra sona ermişti.
9 Kasım 2023

ABD'li pop şarkıcısı Michael Jackson'ın hayatını anlatan biyografik filmde, Jackson'ın yeğeni Jaafar Jackson amcasını canlandıracak. 26 yaşındaki Jaafar Jackson, bu rolü üstlenmekten onur duyduğunu belirtti. Filmin yönetmenliğini Antoine Fuqua yapacak ve senaryosu John Logan tarafından yazılacak. Michael Jackson'ın oğlu Prince, kuzeni Jaafar'ın babasını en iyi şekilde yansıtacağını düşünüyor.
31 Ocak 2023

Süper Lig'de MKE Ankaragücü'nün eski başkanının hakem Halil Umut Meler'e saldırması sebebiyle ertelenen 16'ncı hafta maçları, 9-11 Ocak tarihleri arasında oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan maç programına göre, 9 Ocak'ta dört, 10 Ocak'ta dört ve 11 Ocak'ta iki maç yapılacak. Ayrıca, 1'inci lig, 2'nci lig maçları ve Ziraat Türkiye Kupası 5'inci tur maçları da belirlenen tarihlerde oynanacak.
8 Ocak 2024

ABD'li ünlü basketbolcu Michael Jordan'ın 1998 NBA Finalleri ikinci maçında giydiği ve 'Son Dans' olarak adlandırılan ayakkabılar, açık artırma yoluyla 2,2 milyon dolara satıldı. Bu satışla birlikte, Jordan'ın ayakkabıları şimdiye kadar satılan en pahalı spor ayakkabıları oldu. Ayakkabıların 2 ile 4 milyon dolar arasında satılması bekleniyordu. Jordan'ın aynı finallerde giydiği forma da önceki yıl 10 milyon 100 bin dolara satılmıştı.
12 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş'ın İsviçre'nin Lugano takımıyla oynadığı maçta Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye parmak salladığı iddialarını reddetti. Büyükekşi, parmağıyla protesto seslerinin yükseldiği kale arkası tribününü ve diğer tribünü gösterdiğini ifade etti. Büyükekşi, protestoların organize olduğunu ve bu durumu Çebi'ye belirttiğini söyledi.
7 Ekim 2023

Japonya'da kumar oynamanın yasak olduğu bir dönemden sonra, 2018'de bazı oyunların oynanmasına izin verilmiş ve şimdi de Osaka şehrinde 2029 yılında açılacak olan ilk kumar kompleksi için onay verildi. Kompleksin 5,3 milyon metrekarelik bir alanda kumarhaneler, otel, konferans merkezi, alışveriş merkezi ve müze içermesi planlanıyor. Projenin yatırımcıları arasında ABD'li MGM ve Japon Orix Grubu bulunuyor ve kompleksin yılda 20 milyon ziyaretçi çekmesi ve bölgeye yıllık 7,5 milyar dolar ekonomik fayda getirmesi bekleniyor. Ancak Japon halkı arasında kumarhaneler konusunda endişeler ve fikir ayrılıkları bulunuyor.
14 Nisan 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci hafta maçında İsviçre takımı Lugano'ya 3-2 yenilen Beşiktaş'ta maçın ardından gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısından bir karar çıkmadı. Toplantı, taraftarların yoğun protestolarının ardından kulüp binasında gerçekleştirildi. Yaklaşık dört saat süren toplantının ardından siyah-beyazlı yönetim herhangi bir açıklama yapmadan stadı terk etti. Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin önce teknik direktör Şenol Güneş'le bir süre özel görüşme yaptığı, Güneş'in stattan ayrılmasının ardından Çebi ve yönetim kurulu üyelerinin bir toplantı daha gerçekleştirdiği öğrenildi.
6 Ekim 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında Ermenistan'ı deplasmanda 2-1 yendi. Ermenistan, maçın 10. dakikasında Ozan Kabak'ın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Türkiye, 35. dakikada Orkun Kökçü'nün golüyle beraberliği sağladı ve 64. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle öne geçerek maçı kazandı. Türkiye, gruptaki bir sonraki maçını salı günü Hırvatistan ile oynayacak.
25 Mart 2023

FIFA tarafından 2023 En İyi Erkek Oyuncu Ödülü için üç finalist açıklandı: Manchester City'den Erling Haaland, PSG'den Kylian Mbappe ve Inter Miami'den Lionel Messi. Ödül, 19 Aralık 2022 ile 20 Ağustos 2023 tarihleri arasında erkek futbolunda en üstün performansı gösteren oyunculara verilecek ve kazanan 15 Ocak 2024'te Londra'da düzenlenecek törenle ilan edilecek. Ayrıca FIFA Puskas Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu Ödülü için de finalistler duyuruldu.
14 Aralık 2023

Dijital yayın platformu Netflix, maliyetlerini düşürmek amacıyla bu yıl harcamalarında 300 milyon dolarlık bir azaltma planlıyor. Şirket, ilk çeyrekte tahminlerin biraz üzerinde bir büyüme gösterdi ve şifre paylaşımını engellemek için planlarını ikinci çeyreğe erteledi. Ayrıca, reklam destekli hizmet gibi yeni gelir modelleri üzerinde çalışıyor ve geçen yıl iş gücünün %4'ünü azaltmıştı. Şu an için ek işten çıkarmalar veya işe alım dondurma gibi adımlar gündemde değil.
13 Mayıs 2023

Bu hafta sinema salonlarında iki yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. 'Hızlı ve Öfkeli' serisinin merakla beklenen final filmi izleyiciyle buluşuyor. Louis Leterrier yönetmenliğindeki bu filmde Vin Diesel, Jason Statham gibi isimler başrolleri paylaşıyor. Ayrıca romantik komedi, korku ve animasyon türlerinde de yeni filmler sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.
19 Mayıs 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek ve yarı final kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Çeyrek final maçları 11-12 Nisan'da, rövanşları ise 18-19 Nisan'da oynanacak. Yarı finaller 9-10 ve 16-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran'da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşecek. Eşleşmeler arasında Real Madrid - Chelsea ve Manchester City - Bayern Münih gibi dikkat çekici maçlar bulunuyor.
17 Mart 2023

Amerikan Futbolu Ligi'nde (NFL) Cincinnati Bengals ile oynanan maçta Buffalo Bills oyuncusu Damar Hamlin, Tee Higgins ile girdiği ikili mücadele sonrası yere yığıldı. 24 yaşındaki oyuncunun kalbi durdu ve saha içinde yapılan müdahale ile kalp atışları geri getirildi. Hamlin hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Maç, Bengals'ın 7-3 üstünlüğüyle devam ederken yarıda kesildi ve ertelendi.
3 Ocak 2023

Netflix'in Kasım ayı seçkisinde öne çıkan içerikler arasında David Fincher'ın yeni filmi 'The Killer', Squid Game'in devamı 'Squid Game: The Challenge' ve Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'i yıllar sonra bir araya getiren film 'İstanbul İçin Son Çağrı' bulunuyor. Ayrıca, 'Göremediğimiz Tüm Işıklar', 'NYAD', 'Terzi', 'SLY', 'Robbie Williams', 'The Crown', 'Leo', 'Obliterated' ve 'Virgin River' gibi dizi ve filmler de Kasım ayı seçkisinde yer alıyor.
1 Kasım 2023

Manchester City, Premier Lig'de lider konumda bulunan Arsenal'ı kendi sahasında 4-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj kazandı. Maçın ilk golü Kevin de Bruyne'den gelirken, John Stones, tekrar de Bruyne ve Haaland'ın golleriyle maç sonuçlandı. Arsenal'ın tek golünü Holding kaydetti. Bu sonuçla Manchester City puanını 73'e yükseltti ve lider Arsenal ile arasındaki puan farkını azalttı.
27 Nisan 2023
İşaretlediklerim