CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da yüzde 40'lık bir kısmı açılan sandıkların sonuçlarına dayanarak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,42 oy oranıyla önde gittiğini belirtti. Açıklanan verilere göre, diğer adayların oy oranları ise Recep Tayyip Erdoğan için yüzde 43,91, Meral Akşener için yüzde 4,37 ve Muharrem İnce için yüzde 0,29 olarak sıralandı.
14 Mayıs 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu olan avukat Can Atalay, Hatay'dan TİP milletvekili olarak seçildi. Avukatları, Atalay'ın mazbatasını alarak tutukluluğun sona ermesi için başvuruda bulundu, ancak Atalay hala serbest bırakılmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Atalay'ın hukuksuz bir şekilde tutuklu tutulduğunu ve bunun hesabını soracağını belirtti. Kılıçdaroğlu, adalet sistemindeki erozyonun durdurulması ve Atalay'ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.
5 Haziran 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ihracına karşı açtığı dava, Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme, ihracın hukuka uygun olduğunu belirtti. Özcan, parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmiş ve sonrasında partiden ihraç edilmişti. İhraç kararının ardından Özcan, kararı yargıya taşıyacağını duyurmuştu.
9 Ekim 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ataşehir Örnek mahallesinde bulunan partisinin temsilciliğine ateş açıldığını duyurdu. Yaklaşan seçimler öncesinde siyasi gerginlik artarken, bu olay İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırının ve CHP İstanbul İl Başkanlığı yakınlarında gerçekleşen havaya ateş açılma olayının ardından meydana geldi. Kaftancıoğlu, saldırıyı gerçekleştirenlerin cesaretini iktidarın siyaset anlayışına ve korkularına bağladı.
19 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı açtığı manevi tazminat davasını kazandı. Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelik 'beşli çetenin hamisi, tahsildarı, pazarlamacısı' ifadeleri nedeniyle 50 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Kılıçdaroğlu bu ifadeleri, bazı kamu projeleri ve ihalelerle ilgili eleştirileri sırasında kullanmıştı.
10 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karşı açtığı tazminat davasını kazandı. Soylu, 18 Kasım'daki bütçe görüşmelerinde Kılıçdaroğlu'nu 'kara para aklamak'la suçlamış ve hakaret etmişti. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik aracılığıyla açılan dava sonucunda Soylu'nun 40 bin lira tazminat ödemesine karar verildi.
7 Eylül 2023

CHP'den daha önce bir yıl süreyle ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partinin Bolu Belediye Meclisi'ndeki bir kadın üyesiyle olan diyalogu ve parti yönetimine yönelik eleştirileri nedeniyle disipline sevk edilmişti. Cezası 10 gün önce sona eren Özcan, şimdi de kesin ihraç talebiyle yeniden disipline sevk edildi. Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını eleştirmiş ve parti yönetiminde değişim talep etmişti. Disiplin kararı sonrası Twitter üzerinden 'Başkaldırıyorum' mesajı paylaştı.
22 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli suçlardan hüküm giymiş dört kişinin cezasını affetti. Bu kişiler arasında, Hizbullah davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Mehmet Emin Alpsoy ve '28 Şubat' davasından müebbet hapis cezasına çarptırılan eski korgeneral Çetin Saner bulunuyor. Alpsoy ve Saner'in cezaları sağlık durumları gerekçe gösterilerek kaldırıldı. Ayrıca, kasten öldürme ve uyuşturucu ticareti suçlarından hüküm giymiş iki kişinin daha cezaları sakatlık hali nedeniyle kaldırıldı.
3 Mayıs 2023

Şair ve yazar Ataol Behramoğlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılandı. Savcı, Behramoğlu'nun sözlerinin hakaret değil ağır eleştiri niteliğinde olduğunu belirterek beraatini talep etti. Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi de Behramoğlu'nun beraatine karar verdi. Behramoğlu, beraat kararını Twitter hesabından memnuniyetle karşıladığını ifade etti.
26 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerde ve TRT'de gösterdiği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK yöneticisiyle yan yana olduğunu gösteren montajlı videoya Ankara 6'ncı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından erişim engeli konuldu. Bu karar, Kılıçdaroğlu'nun kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesiyle alındı. CHP, Erdoğan'a bu montaj nedeniyle 1 milyon liralık dava açmıştı ve Kılıçdaroğlu'nun avukatı montaj görüntüleri yayınlayan hesaplar hakkında da yasal işlem başlatmıştı.
25 Mayıs 2023

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' ve 'devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçlarından dolayı fezleke hazırlandı. Adalet Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesinin ardından fezleke, TBMM'ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. Tanrıkulu'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirileri nedeniyle hakkında soruşturma açılmıştı. Bu durum, partisi CHP içerisinde de tepkilere neden olmuştu.
18 Eylül 2023

Sosyal medya üzerinden iktidar çevreleriyle ilgili yolsuzluk iddialarını dile getiren Muhammed Yakut, AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'a hakaret ve iftira suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakut'un yurt dışında olması ve sosyal medya hesaplarının Türkiye'nin talebi üzerine engellenmesinin ardından, Anadolu başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Yakut'un bir yıl dört aydan sekiz yıl bir aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. İddianame, Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
31 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanlığı dönemindeki bir ihaleyle ilgili 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla yargılanıyor ve bu dava kapsamında hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor. Mart 2024'teki yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul adayının İmamoğlu olması beklenirken, Büyükçekmece 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşması, dosyanın Sayıştay denetçileri tarafından incelenmesi için ve seçim sonrasına, 24 Nisan 2024 tarihine ertelendi.
30 Kasım 2023

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yapılan suç duyurusu sonrasında savcılıkta ifade verdi. Büyükekşi, Çakar'ın kendisi hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet ve 'hakaret' suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Çakar, İstanbul Adliyesi'nde avukatı eşliğinde ifade verdikten sonra, Türk yargısına güvendiğini belirterek durumu gazetecilere açıkladı.
4 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı tanıdığını iddia ederek yakınlarını cezaevinden çıkarmak isteyen kişilere tahliye sözü karşılığında para alan Mehmet Erdem Özönder'e 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 7,5 yıl hapis ve 120 bin TL adli para cezası verildi. Özönder, sosyal medyada kendini 'hukuk müşaviri' olarak tanıtıyordu ve aynı suçlamadan iki sayfa adli sicil kaydı bulunuyordu. Özönder'in ofisinde çalışan avukatlar hakkında da sanıkların suçuna iştirak ettikleri gerekçesiyle 'dolandırıcılık'tan suç duyurusunda bulunuldu.
9 Eylül 2023

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, Kadıköy'de hasta tutukluların serbest bırakılması talebiyle düzenlenmek istenen bir yürüyüş sırasında polis müdahalesine tepki gösterince bir polis amiri tarafından tokatlandı. Bu olayın ardından Encü'nün avukatları, polis memuru C.S. hakkında işkence suçlamasıyla tutuklanması talebiyle suç duyurusunda bulundu. Olay anını görüntüleyen bir muhabir de kısa süreliğine gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.
10 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Ateş'in annesine adalet sözü vererek, cinayetin arkasındaki en üst düzey sorumluların da yargılanacağını belirtti ve dört ay sonra durumun gözden geçirileceğini ifade etti. Ayrıca, halktan Sinan Ateş ve ailesi için dua etmelerini istedi.
28 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) İstanbul il başkanlığı için adaylıklarını açıklayan isimlere bir yenisi daha eklendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteğini alan Cemal Canpolat, adaylığını Twitter üzerinden duyurdu. Daha önce de Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 27 ilçe başkanının desteğiyle adaylığını açıklamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı 'değişim' dalgası İstanbul'daki kongrelerde öne çıkıyor.
25 Eylül 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayında iktidarı dolaylı olarak suçlayarak, 'hapisten çıkarılan çetelere öldürtüldüğünü' iddia etti. Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında altı kişi tutuklanmış, ancak tetikçi henüz yakalanamamıştı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ve videoda, ülkeyi mafyalara ve çetelere bırakmayacaklarını, Sinan Ateş'in ailesinin adalete kavuşacağını belirtti ve herkesi uyardı.
4 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, 'kayyım rektör' protestolarına katıldıkları gerekçesiyle yargılandı. Berke Gök'e 18 ay, E.K.'ye 14 ay ve diğer öğrencilere birer yıl hapis cezası verildi. Duruşma sırasında avukatlar ve izleyiciler dışarı çıkarıldı ve yerlerine çevik kuvvet polisleri oturtuldu. Hakim Talip Ergen, avukatların reddi hakim talebini reddetti ve duruşma avukatlarla devam etti. Kararın istinaf yolu açık olduğu ve kesinleşene kadar öğrencilerin cezaevine girmeyecekleri belirtildi.
3 Şubat 2023
İşaretlediklerim