Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde birçok seçmen, Vatan Partisi tarafından haber verilmeden sandık kurulu üyesi yapıldıkları için kendi sandıklarında oy kullanamadı. Gazeteci Alican Uludağ, bu seçmenlerin çoğunun HDP'li olduğunu ve oylarını kullanabilmek için öncelikle hangi sandıkta görevli olduklarını öğrenmeleri ve '142 belgesi' almaları gerektiğini belirtti. Vatan Partisi, seçmenlere ne sandık bilgisi ne de gerekli belgeyi vermiş. HDP YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, Vatan Partisi'nin bu hukuksuzluğuna ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını ve takipçisi olacaklarını açıkladı.
14 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, finans uzmanı Prof. Özgür Demirtaş ve gazeteciler Nevşin Mengü, Fatih Portakal, İsmail Saymaz ile arasının açıldığını ifade etti. İnce, bu kişilere mesajlar göndererek siyasetten anlamadıklarını ve kendisine oy veren kitleler hakkında yanlış bilgilendirdiklerini öne sürdü. Bu durum, İnce'nin Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anketlerde önde gözükmesine rağmen seçimin ikinci tura kalabileceği ve İnce'nin adaylıktan çekilmesi yönünde artan kamuoyu baskısının bir parçası olarak görülüyor.
16 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik'te düzenlenen toplu açılış töreninde Cengiz Kurtoğlu'nun 'Duyanlara duymayanlara' şarkısını söyledi. Sahnede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da bulunuyordu, ancak onlar şarkıya katılmadı. Erdoğan'ın performansı sosyal medyada ve Ekşi Sözlük'te gündem oldu ve çeşitli yorumlar alındı. Şarkının sözleri de makalede yer aldı.
28 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da bir cami açılışına katılmak üzere kente gitti. Ziyareti sırasında kentte asılan afişlerde, yazar Şeyhmus Diken'in kitabından alınan 'sırlarını surlarına fısıldayan' ifadesi kullanıldı. Diken, sosyal medya üzerinden bu duruma tepki göstererek, kitabının adının izinsiz kullanıldığını belirtti.
14 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ikinci tur seçimlerde oyunu İstanbul Üsküdar'daki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde kullandı. Oy kullanma işlemi sonrasında yaptığı açıklamada, seçimin gençlerin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayarak, umduğu sonucun gerçekleşmesini dilediğini ifade etti. Akşener, oy kullanma işleminin ardından Ankara'ya geçeceğini duyurdu.
28 Mayıs 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı ve Ankara milletvekili adayı Deniz Demir, Diken'e verdiği röportajda, ekonominin seçmenler tarafından en büyük sorun olarak görüldüğünü belirtti. CHP'nin gençlik örgütlerinden gelen Demir, ittifak partilerinin adaylarının kendi listelerinden gösterilmesi konusunda bir itirazlarının olmadığını ifade etti. Ayrıca, seçimlerin ilk turda kazanılacağı öngörüsünde bulundu ve CHP'nin gençlere yönelik vaatlerini sıraladı. Demir, seçim günü oyların korunması için yapılan hazırlıkları ve Ankara'da birinci olmayı hedeflediklerini de dile getirdi.
22 Nisan 2023

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, altılı masanın uzlaştığı ilkeler doğrultusunda hareket edeceklerini ve seçmenleri cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda da oy kullanmaya çağırdığını belirtti. Bu açıklama, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini ve iki lider arasında protokol imzalandığını açıklamasının ardından geldi. Özcan, Gelecek Partisi'nin kuruluş ilkelerinden taviz vermeden demokrasi ve hukukun güvencesi olmaya devam edeceğini ifade etti.
24 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, gazeteciler Nevşin Mengü, Fatih Portakal, İsmail Saymaz ve finans uzmanı Prof. Özgür Demirtaş ile arasının neden bozuk olduğunu anlattı. İnce, Mengü'nün yazdığı bir şeye itiraz edince Mengü'nün telefonu yüzüne kapattığını, Portakal'ın davetine katılmayı reddettiği için kızdığını, Saymaz'ı CHP sözcüsü gibi gördüğü için ve Demirtaş'ın siyaset hakkındaki yorumlarına katılmadığı için onlarla sorun yaşadığını belirtti. Gazeteciler ve Demirtaş ise İnce'nin kendilerine küstüğünü ve iletişim kurmadığını ifade etmişler.
19 Mart 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, Deniz Baykal'ın cenazesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşmasını eleştirdi. Özcan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, İnce'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmayan Erdoğan'ın elini sıkmaması gerektiğini ifade etti ve İnce'nin Erdoğan'ın siyasi tuzağına düştüğünü belirtti.
15 Şubat 2023

Memleket Partisi'nin İstanbul Fatih ilçe başkanlığı, genel başkanları Muharrem İnce'nin seçim otobüsünde yaptığı dansı taklit eden bir video çekerek Twitter üzerinden paylaştı. İnce'nin dansı, parti taraftarları tarafından beğenilmiş ve bir grup genç tarafından parti binası önünde tekrarlanmıştı. Muharrem İnce, dün partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmişti.
13 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir video mesaj yayınlayarak Türk milliyetçilerine, Atatürkçülere ve ülkücülere, cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a imza vermeleri için çağrıda bulundu. Özdağ, Türkiye'deki sığınmacı sorununa ve Türk milliyetçilerinin siyasi istismara uğramasına dikkat çekti. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verilerine göre, Sinan Oğan'ın şu ana kadar topladığı imza sayısı 25 bin 925 olarak açıklandı ve imza verme işlemi 27 Mart'ta sona erecek.
24 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki seçimlerde cumhurbaşkanlığı için resmi aday olabilmek adına imza toplama sürecinde. Anketlerde muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu'nun önde olmasına rağmen, İnce ikinci turda kazanacağını iddia ediyor. Ancak gerekli 100 bin imzaya henüz ulaşamadı. Halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan, İnce'nin bu ısrarına Twitter üzerinden bir mani paylaşarak tepki gösterdi. Erzincan'ın manisi, İnce'nin 2018 seçimlerindeki 'Adam kazandı' mesajına gönderme yapıyor.
24 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önümüzdeki yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı adayı olarak Ümit Özlale'yi göstereceklerini ifade eden Akşener, ittifak siyasetine karşı olduğunu ve bu durumun insanları kutuplaştırdığını söyledi. Akşener, İstanbul ve Ankara'nın eski ortağının partisi tarafından kaybedileceğini göze aldıklarını ve İYİ Parti'nin kuruluş ayarlarına döndüğünü belirtti.
6 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te katıldığı programda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının açıklandığı sırada yüz ifadesinin yanlış anlaşıldığını, mutsuz olmadığını belirtti. Akşener, İYİ Partili Koray Aydın'ın 'Beşli Çete' olarak bilinen şirketlerden birinin patronuyla görüşüp görüşmediği sorusuna bilgisi olmadığını söyledi. Ayrıca, altılı masadan ayrılışını ve geri dönüş sürecini, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile olan görüşmelerini detaylandırdı. HDP'nin Kılıçdaroğlu'na açık görüşme teklifine ilişkin de kendi görüşlerini ifade etti.
7 Mart 2023

CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, CHP'den istifa ettikten sonra partiyi eleştiren açıklamalar yapmıştı. Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, Aslı Baykal'ın AKP'ye geçiş yapabileceğine dair iddialarda bulundu. Ancak Aslı Baykal, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a, babası Deniz Baykal'ın Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde adaylık konusunun gündeme gelmediğini iletti. Odatv'ye konuşan Baykal, milletvekili adaylığı için AK Parti dahil birçok seçeneğin mümkün olduğunu ve Zafer Partisi'ne de girebileceğini söyledi.
5 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da seçim turu sırasında 'İlle de Roman olsun' şarkısını söyleyerek dikkat çekti. AKP'li kaynaklar, CHP'nin Roman milletvekili Özcan Purçu'yu tekrar aday göstermemesi ve Purçu'nun istifası sonrası Roman seçmenlerin bir kısmının AKP'ye yöneldiğini iddia etti. AKP'li kaynaklar, Soylu'nun şarkıyı bu nedenle söylediğini ve parti yönetiminin bu durumu olumlu karşıladığını belirtti. Türkiye'deki Roman nüfusunun en az 2 milyon 750 bin olduğu tahmin ediliyor ve bu demografik yapı siyasi partiler için önemli bir seçmen potansiyeli oluşturuyor.
22 Mayıs 2023

Komedyen Şahan Gökbakar, Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi Twitter üzerinden eleştirdi. İnce'nin adaylık süreci ve muhalefet oylarını böleceği iddiaları üzerine Gökbakar, İnce'yi eski partisinden yaralı olmakla ve intikam peşinde koşmakla suçladı. İnce ise seçimi ikinci tura bırakma amacını vurguladı ve Yüksek Seçim Kurulu'na adaylık için imza verdi.
22 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçimlerde yüzde 30 oy alacağını iddia etmiş ancak seçime iki gün kala adaylıktan çekilmiştir. Kesinleşmeyen sonuçlara göre partisi yüzde 0,92 oy alarak barajın altında kalmıştır. İnce'nin, özellikle Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik söylemleri ve seçim gecesi Erdoğan ile telefon görüşmesi yapması eleştirilmiştir. Analistler, İnce'nin kampanya sürecindeki tutumu nedeniyle oylarını erittiğini ve bir kısmını ittifak adaylarına kaptırdığını belirtmektedir.
15 Mayıs 2023

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Türkiye'ye üçüncü bir yol sunma çabasının başarısız olduğunu belirterek cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu. İnce, bu kararını Türkiye'nin yararına olduğunu ve seçim sonrası olası suçlamaların önüne geçmek için aldığını ifade etti. Adaylıktan çekilme kararı sonrasında bazı partililer, basın mensuplarına yönelik hakaretlerde bulundu. Ayrıca, İnce'ye yönelik sosyal medyada paylaşılan ve montaj olduğu iddia edilen özel görüntülerle ilgili gelişmeler de makalede yer aldı.
11 Mayıs 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partiden istifa ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Yanıkömeroğlu, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek üzüntüsünü ifade etti ve ülkenin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Bu istifa, İYİ Parti'den önceki istifaların ardından geldi; Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de partiden ayrılmıştı.
6 Aralık 2023
İşaretlediklerim