Türkiye, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesini kınadı. İran devlet televizyonu, Haniye’nin Tahran’da kaldığı konutuna düzenlenen saldırıda bir korumasıyla birlikte öldürüldüğünü açıkladı. Hamas, suikasti doğrularken saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bu saldırının Gazze’deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşıdığını belirterek, uluslararası toplumu İsrail’i durdurmak için harekete geçmeye çağırdı.
31 Temmuz 2024

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, tehdit edildiğini belirtti. Ayşe Ateş, eşinin ölümüyle ilgili olarak Ülkü Ocakları ve MHP'ye mensup kişiler tarafından sistematik bir itibarsızlaştırma ve tehdit kampanyası yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, bu kişilerin kurumsal kimliklerini kullanarak suç işlediklerini ve Sinan Ateş'in öldürülmesinden sonra kendisine ve arkadaşlarına tehditler savurduklarını söyledi.
12 Mayıs 2024

İstanbul Esenler'de kira nedeniyle tartıştığı ev sahibi S.A'yı bıçaklayarak öldüren S.B. tutuklandı. Olay, Tuna Mahallesi'nde gerçekleşti. S.B'nin daha önce 'kasten yaralama' ve 'güveni kötüye kullanma' gibi suçlardan kaydı olduğu belirlendi. S.B, 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
12 Eylül 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimi nedeniyle eleştirilerin odağında olan Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti. Trump, 13 Temmuz’da Pennsylvania eyaletindeki bir mitingde kulağından vurulmuş ve saldırıda bir kişi ölmüş, iki kişi ağır yaralanmıştı. Suikast girişimini engelleyemediği gerekçesiyle ABD Gizli Servisi yoğun eleştiri altında. FBI, suikast girişimiyle ilgili soruşturmasını sürdürüyor.
23 Temmuz 2024

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık, İstanbul Beykoz'da meydana gelen ve bir çocuğun ölümüne neden olan trafik kazası sonrası serbest bırakıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dosyada bir hata varsa itiraz yoluyla düzeltilebileceğini belirtti. Tunç, yargının vereceği kararla ilgili yorum yapmanın doğru olmadığını ifade etti.
13 Temmuz 2024

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 22 şüpheli hakkında dolandırıcılık ve tefecilik suçlamalarıyla iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelilerin 'Sazan Sarmalı' olarak bilinen dolandırıcılık yöntemini kullanarak mağdurları kandırdıkları belirtildi. Candan kardeşlerin, suç örgütü tarafından düzenlenen özel toplantılarda mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadıkları iddia edildi. Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek içinse sekiz yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
14 Mayıs 2024

Hamas, Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen bir saldırıda öldürüldüğünü doğruladı. Saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiği açıklandı. İran devlet televizyonu, Haniye'nin Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen saldırıda bir korumasıyla birlikte hayatını kaybettiğini bildirdi.
31 Temmuz 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da bir arkadaşıyla birlikteyken motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimlere uzanan iddianame, Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede 22 sanık, çeşitli suçlamalarla yargılanacak. Ayrıca, yurt dışına çıkış yasağı getirilen 17 kişi hakkındaki soruşturma ayrı bir dosya üzerinden devam edecek.
7 Mayıs 2024

Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu olayın ardından MHP'nin üye sayısında büyük bir düşüş yaşandı ve 16 bin 492 kişi partiden istifa etti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 17 kişi tutuklandı. Sinan Ateş'in dayısı, yeğeninin öldürülmesinin arkasında siyasi nedenler olduğunu iddia etti.
26 Ocak 2023

Fulya Soybaş, kadın cinayetlerinin artışına ve adalet sisteminin bu cinayetlere karşı yetersiz kalmasına dikkat çekiyor. Gülten Ataklı cinayetinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan polis memuru Mürsel Ataklı'ya mahkeme tarafından ceza indirimi uygulanması, adalet sistemine olan güveni sarsıyor. Ayrıca, 12 yaşındaki çocuğun velayetinin katilin ailesine verilmesi de büyük tepki çekiyor.
2 Haziran 2024

Hrant Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlileri ve Trabzon'daki sivil azmettiricilerin 'Anayasayı ihlal' ve 'FETÖ üyeliği' suçlarından yargılandığı dava başladı. İlk duruşmada altı sanığın sorgusu yapıldı ve dönemin Trabzon Terörle Mücadele Şubesi'nde komiser yardımcısı olan Adem Sağlam'ın ifadesi dikkat çekti. Mahkeme, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne cinayetle ilgili bilgi ve belgelerin istihbarat tarafından diğer birimlerle paylaşılıp paylaşılmadığını sorma kararı aldı. Sanıkların bir kısmı cezaevinde, bir kısmı firari, bir kısmı ise tutuksuz yargılanıyor. Duruşma savcısı, Adem Sağlam'ın Iğdır'da 'FETÖ üyeliği' suçlamasıyla yargılandığı başka bir dava ile bu davayı birleştirme talebinde bulundu ve mahkeme, Sağlam'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 20 Eylül 2023'te yapılacak.
14 Haziran 2023

HDP, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin 16. yıl dönümünde cinayetin tüm yönleriyle araştırılması için TBMM'ye önerge sundu. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, cinayetin devletin karanlık odakları tarafından işlendiğini ve talimat verenlerin hala yargılanmadığını belirtti. AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla önerge reddedildi.
18 Ocak 2023

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde üç katlı bir binanın çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetmiş, sekiz kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında binanın sahibi, giriş kattaki döner dükkanı sahibi ve eşi ile eski iş yeri sahibi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Çöken binanın yanında bulunan dört katlı apartman da güvenlik riski nedeniyle boşaltıldı.
3 Haziran 2024

İran hükümeti, başörtüsü takmayı reddeden kadınlara yönelik ağır cezaların uygulanacağı tehdidinde bulunarak, bu kadınları tespit etmek için halka açık alanlara kameralar yerleştirmeye başladı. İran emniyeti tarafından yapılan açıklamada, kameralarla tespit edilen kadınların gerekli cezaları alacakları ifade edildi. Ayrıca işyeri sahipleri de toplumsal normlara uyulup uyulmadığını denetlemeye çağrıldı. Bu gelişmeler, 22 yaşındaki Mehsa Emin'in 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra ölümü ve ardından başlayan protesto dalgası sonrasında yaşanıyor.
9 Nisan 2023

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık, İstanbul Beykoz'da meydana gelen ölümlü trafik kazası nedeniyle iki yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Kaza, 17 yaşındaki Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı motosikletin Kınık'ın otomobiliyle çarpışması sonucu meydana geldi ve motosikletteki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kınık hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma' suçlarından iddianame düzenledi. Davanın ilk duruşması 30 Ekim'de yapılacak.
5 Ağustos 2024

ABD Adalet Bakanlığı, İran ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir Doğu Avrupa suç örgütü üyeleri tarafından gazeteci Mesih Alinejad'ı öldürme planı yapıldığını ve bu plana karışan üç kişiye 'kiralık insan öldürme' ve 'kara para aklama' suçlamalarıyla dava açıldığını duyurdu. FBI Direktörü Christopher Wray, İran'ın ABD'deki tehditlerinin ciddiyetini vurgularken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İran hükümetinin aktivistlere yönelik saldırılarını eleştirdi. Mesih Alinejad ise kendisine yönelik suikast planının farkında olduğunu ve korkmadığını ifade etti.
28 Ocak 2023

30 Kasım'da Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne ilişkin soruşturma sürerken, kazanın ilk değerlendirmesini yapan ve araç sürücüsüne 'kusursuzluk raporu' veren polisler hakkında yeni bir soruşturma açıldı. Kazaya karışan ve 'asli kusurlu' bulunan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, yurt dışına çıkış yasağına rağmen Türkiye'den kaçmıştı.
10 Aralık 2023

Ermeni gazeteci Hrant Dink'in 2007 yılında öldürülmesiyle ilgili olarak, aralarında dönemin Emniyet istihbarat daire başkanı Ramazan Akyürek ve dönemin İstanbul Emniyet istihbarat şube müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 11 şüpheli hakkında yeni bir dava açıldı. İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, beş kamu görevlisine 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçu yüklenirken, Trabzon'daki azmettiricilere 'örgüt adına suç işleme' suçlaması yöneltildi. Dava, daha önce kamu görevlilerinin yargılandığı ve Mart 2021'de hükme bağlanan davanın devamı niteliğinde.
13 Haziran 2023

Irak'ta eski başbakan Mustafa el-Kazımi, 2020 yılında ABD'nin Bağdat Havalimanı'nda düzenlediği saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldürülmesi olayında ihmali olduğu iddiasıyla soruşturma altına alındı. O dönem Milli İstihbarat Servisi Başkanı olan Kazımi'nin, havalimanının egemenliğinin ihlal edilmesine göz yumduğu ve olayda kusuru bulunduğu iddia ediliyor. Irak medyasında yayınlanan belgelere göre, Kazımi hakkındaki şikayet üzerine resmi soruşturma başlatıldı.
1 Mayıs 2023

Kobani eylemleri sırasında öldürülen Yasin Börü'nün katilleri olarak suçlanan sanıklar, mahkeme tarafından beraat etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri, bu davada ağır cezalar verilmesi gerektiğini sıkça vurgulamıştı. Mahkeme, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a ise 30 yıl üç ay hapis cezası verdi. Ancak, Yasin Börü'nün ölümüyle ilgili suçlamalarda 36 sanık hakkında 'suçun sabit olmaması' nedeniyle beraat kararı çıktı.
16 Mayıs 2024
İşaretlediklerim