ABD'nin Texas, Oklahoma ve Arkansas eyaletlerinde etkili olan fırtına nedeniyle en az 11 kişi hayatını kaybetti. Texas’ın Cooke bölgesi Şerifi Ray Sappington, hayatını kaybedenlerden üçünün aynı aileden olduğunu ve ölenlerin arasında iki ve beş yaşlarında iki çocuğun bulunduğunu belirtti. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve ölü sayısının artabileceğinden endişe edildiğini ifade etti. Yetkililer, yedi kişinin Texas’ta, iki kişinin Arkansas’ta ve iki kişinin de Oklahoma’da hayatını kaybettiğini açıkladı.
26 Mayıs 2024

Rusya’nın Dağıstan bölgesinde Mahaçkale ve Derbent kentlerinde düzenlenen silahlı saldırılarda 15 polis ve bir papaz hayatını kaybetti. Saldırılar sonrası bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, saldırıların terör eylemi olduğunu ve dış güçlerce planlandığını belirtti. Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlattı.
24 Haziran 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pennsylvania'daki mitingi sırasında suikast girişimine uğradı ve kulağından yaralandı. Saldırıda bir izleyici hayatını kaybederken, iki kişi ağır yaralandı. Saldırgan olay yerinde öldürüldü ve FBI, saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden, Trump'la telefonda görüştü ve olayın ardından yaptığı açıklamada, ABD'de siyasal şiddete yer olmadığını vurguladı.
14 Temmuz 2024

ABD'nin orta kesimindeki eyaletlerde meydana gelen şiddetli hava olayları ve hortumlar, özellikle Iowa'nın Greenfield kasabasında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Iowa eyalet polisi, ölü ve yaralı sayısının fazla olduğunu doğruladı ancak kesin rakam vermedi. Iowa Valisi Kim Reynolds, 15 ilçe için acil durum ilan etti ve Başkan Joe Biden'dan federal afet yardımı talep edeceğini belirtti. ABD Ulusal Meteoroloji yetkilileri, Texas'tan Michigan'a kadar en az 329 şiddetli fırtına kaydedildiğini ve bu hava şartlarının hafta sonuna kadar sürebileceğini bildirdi.
22 Mayıs 2024

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde, Batı Philadelphia'nın Parkside bölgesinde düzenlenen Ramazan Bayramı etkinliğine silahlı saldırı gerçekleştirildi. Yaklaşık 1.000 kişinin katıldığı etkinlikte üç kişi yaralandı ve olayla ilgili beş kişi gözaltına alındı. Pennsylvania Valisi Josh Shapiro, saldırı sonrası sosyal medya hesabından Philadelphia Müslüman toplumuna yönelik üzüntüsünü dile getirdi.
11 Nisan 2024

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, Alaska Havayolları'na ait bir uçağın havadayken panelinin patlamasıyla ilgili soruşturmanın ön raporunu yayımladı. Raporda, paneli sabitleyen cıvataların yerine takılmadığı belirtildi. Soruşturma, Boeing'in Washington'daki fabrikasında panelin onarımı sırasında dört cıvatanın çıkarıldığını ve yerine takılmadığını ortaya koydu. Alaska Havayolları, yaşanan olay sonrası yolculara 1500'er dolar tazminat teklif etti.
7 Şubat 2024

ABD'nin Texas eyaletinde 8 Temmuz'da meydana gelen 'kategori 1' şiddetindeki Beryl Kasırgası nedeniyle ölenlerin sayısı 36'ya yükseldi. Kasırga, Houston başta olmak üzere birçok bölgede şiddetli rüzgar ve yağışlara neden oldu, caddeler su altında kaldı ve elektrik kesintileri yaşandı. Eyalet genelinde 3 milyon kişiyi etkileyen elektrik kesintileri için eyalet meclisinde bir komisyon kuruldu. Ayrıca, Houston'daki iki havalimanında 1000'den fazla uçuş iptal edildi.
26 Temmuz 2024

ABD'nin batı bölgesinde, yüksek irtifada uçan ve kimliği belirsiz bir balon tespit edildi. Balon, Colorado eyaleti üzerinde yaklaşık 12 bin metre irtifada uçarken görüldü ve doğuya, Georgia eyaletine doğru sürüklendiği belirtildi. İlk incelemeler sonucu balonun bir tehdit oluşturmadığı kaydedildi. Bu olay, ABD ile Çin arasında daha önce yaşanan bir krizi hatırlattı; Çin'e ait olduğu iddia edilen bir istihbarat balonu, ABD'nin hassas askeri tesislerinin üzerinden geçmiş ve Amerikan ordusu tarafından düşürülmüştü.
24 Şubat 2024

ABD'nin Kansas City şehrinde, Amerikan futbolu şampiyonluk kutlaması olan Super Bowl sırasında silah sesleri duyuldu. Olay, kutlamaya katılan binlerce kişinin panikle dağılmasına neden oldu. Polis, olayla ilgili olduğu düşünülen iki kişiyi gözaltına alarak soruşturma başlattı. Kutlamaya katılan bazı kişilerin yaralandığı bildirildi.
15 Şubat 2024
İşaretlediklerim