Adana-Pozantı otoyolu Soğukpınar mevkisinde Giresun-Hatay seferini yapan bir yolcu otobüsü, arkadan bir TIR'a çarptı. Kazada, otobüs sürücüsü Mustafa Erden ve muavin Müslüm Berçin hayatını kaybetti. Yaralanan 12 yolcu, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Cenazeler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
1 Eylül 2023

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde bir tır sürücüsü silahlı bir kişi tarafından rehin alındı. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, yolu her iki yönde trafiğe kapattı. Zanlı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmek istedi ve bu görüşmenin sağlanmasının ardından tır sürücüsünü serbest bıraktı. Zanlı daha sonra silahıyla birlikte teslim oldu ve gözaltına alındı. Olayın çözülmesiyle otoyol tekrar trafiğe açıldı.
23 Aralık 2023

Doç. Dr. Gülay Ceylaner, kızı Beste'nin ağır bir trafik kazası geçirmesinin ardından, kazaya sebep olan TIR şoförünün daha önce de ölümlü kazalara karıştığını öğrenince tepki gösterdi. Şoförün daha önce iki kişiyi öldürdüğü ve bir kazada da bir ölü bir yaralı olduğu belirtildi. Ceylaner, şoförün ehliyetinin iki yıl alındığını ve iki ay hapis yattığını, ancak aflarla serbest kaldığını ifade etti. Şoförün şu anda yargılandığını ve ehliyetini geri aldığını belirterek, trafikte can kayıplarına yol açanların daha ağır cezalarla karşılaşması gerektiğini savundu. Ceylaner, change.org'da başlattıkları 'Trafikte can alanlar artık durdurulsun' başlıklı imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.
17 Kasım 2023

Samsun'un Bafra ilçesinde Mehmet Apaydın yönetimindeki otomobil, saman yüklü bir traktörün römorkuna çarptı. Kazanın ardından Apaydın araçtan inerek yola uzandı ve bu sırada başka bir otomobil onun üzerinden geçti. Apaydın ağır yaralanarak Bafra Devlet Hastanesine kaldırıldı ve durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
21 Mayıs 2023

Kadıköy'de, Doğanay Güzelgün adlı bisiklet sürücüsüne çarpan ve henüz sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil, Güzelgün'ün ölümüne sebep oldu. Kazanın ardından olay yerine gelen bir kişi suçu üstlendi ancak MOBESE kameraları bu kişinin kazayı yapmadığını ortaya çıkardı. Görgü tanıkları ve Güzelgün'ün arkadaşları, kazanın olduğu yerde ve polis merkezi önünde toplanarak tepkilerini dile getirdiler. Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Gazi Bilir, trafikteki hız sorununa ve Karayolları Trafik Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
18 Temmuz 2023

Milli sporcu Buket Kaya, Kayseri'de meydana gelen bir trafik kazasında hayatını kaybetti. 21 yaşındaki Kaya, Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü'nde 3'üncü sınıf öğrencisiydi ve 2019'da Rusya'nın başkenti Moskova'daki 5'inci Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştı. Kaza, Kaya'nın içinde bulunduğu otomobilin bir tır ile çarpışması sonucu meydana geldi.
23 Ekim 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, kumar borcu nedeniyle husumetli iki grup arasında bir kıraathanede silahlı kavga çıktı. Kavgada beş kişi hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye kaldırdı, ancak üç kişi daha kurtarılamadı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatarak güvenlik önlemlerini artırdı.
12 Mayıs 2023

Diyarbakır'dan Bodrum'a giden bir yolcu otobüsü, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi Haydarlı yol ayrımı Karabedir Kavşağı'nda devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre altı kişi yaşamını yitirdi ve çok sayıda yolcu yaralandı. Olay yerine ambulans, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi.
5 Şubat 2023

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Sivas'tan İstanbul'a seyreden bir yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada 12 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Otobüsün kontrolünü kaybederek karşı şeride geçtiği ve ardından şarampole düştüğü belirtildi. Kazanın nedeni olarak dikkatsizlik ve tedbirsizlik gösterildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
21 Ağustos 2023

İstanbul'da iki gün önce kaybolan taksi şoförü Osman Karaca, Şile'de ormanlık bir alanda aracının içinde silahla vurulmuş halde ölü olarak bulundu. Karaca, kaybolmadan önce Ümraniye Tepeüstü'nden yabancı uyruklu bir yolcu alarak Şile'ye gideceğini durağa ve eşine bildirmişti. Arkadaşları ve ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunulan Karaca'nın bulunması için arama çalışmaları yürütülmüştü. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, incelemelerin ardından Karaca'nın cenazesini morga kaldırdı.
7 Şubat 2023

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde İstanbul'dan Malatya'ya giden Medine Turizm'e ait bir yolcu otobüsü devrildi. Kazaya aynı istikamette seyreden bir kamyonun da karışması sonucu dört kişi yaşamını yitirdi, 36 kişi yaralandı. Olay yerine ambulans, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
2 Ocak 2024

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu M.E. isimli kişi, aracıyla üç kişiye çarptı. Olayda M.E.'nin kuzeni olduğu belirlenen B.E. hayatını kaybetti, diğer iki kişi yaralandı. Olayın ardından kaçan M.E.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Olay anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
13 Eylül 2023

İstanbul Ümraniye'de bir düğün konvoyunda yolu trafiğe kapatarak drift atan ve bu anları sosyal medyada paylaşan sürücülerden beşi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, olayın 2 Eylül'de TEM Otoyolu Ümraniye mevkisinde gerçekleştiğini belirledi. Drift yaptığı belirlenen sürücü B.G'ye 31 bin 296 lira ceza kesildi ve sürücü belgesine 60 gün süreyle el konuldu. Konvoyda trafiği tehlikeye düşürdüğü belirlenen 14 sürücüye de ceza kesildi.
4 Eylül 2023

Karaman'ın merkezine bağlı Aybastı Köyü yakınlarında bir cipin kontrolden çıkarak takla atması sonucunda, içerisinde bulunan mermer ocağı çalışanlarından beş kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı, yaralı ise tedavi altına alındı.
3 Nisan 2023

Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde bir pikabın üzerine kaya düştü ve pikap şarampole devrildi. Kazada, pikapta bulunan Mehmet Nuri Dağlı hayatını kaybetti. Ağır yaralanan sürücü Hadi Aslan ile Bülent Aslan ve Halil İbrahim Kaçkan hastaneye kaldırıldı.
8 Ağustos 2023

İstanbul Küçükçekmece'de, bir grup sürücünün araçlarından inerek trafikte halay çektiği ve bu durumun trafiği duraklatması sonucu, sürücülere toplam 18 bin 277 lira para cezası kesildi. Sürücüler E.E, H.K, Ö.N, D.G. ve G.A.K. polis ekiplerince yakalandı ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan adli işlem yapıldı.
29 Ağustos 2023

Mersin'in Akdeniz ilçesinde, B.S. yönetimindeki bir otomobil, D-400 kara yolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan Abdulhaluk Ölmez (20) ve Şükran Tonk (20) isimli iki gence çarptı. Kazada her iki genç de olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Gençlerin cenazeleri otopsi için hastane morguna kaldırıldı.
14 Ocak 2024

İstanbul Kartal'da, park halindeki bir otomobile kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda otomobilde bulunan iki kişi öldü, biri olay yerinde bulunan bir kadın olmak üzere iki kişi yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis, saldırgan veya saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
18 Nisan 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, tarlada uyuyan bir bebek, geri manevra yapan bir kamyonetin altında kaldı. Bebek, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kamyonet sürücüsü jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
4 Eylül 2023

Ankara Keçiören'deki bir apartmanda çıkan yangına müdahale eden dört itfaiye eri dumandan etkilendi. Müdahale sırasında bir itfaiye eri hayatını kaybetti, biri ise entübe edildi. Diğer iki itfaiye erinin durumu ise ağır. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
4 Ekim 2023
İşaretlediklerim