Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezası alan annesi Gülten Sayın ile kavuşması, Meclis'ten geçen ve Resmi Gazete'de yayımlanan yasaya rağmen bürokratik engeller nedeniyle gerçekleşmedi. HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya üzerinden duruma tepki göstererek bürokratların tutumunu eleştirdi. Yeni yasa, çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazının ertelenmesine olanak tanıyor.
18 Nisan 2023

Ewing Sarkom hastalığına yakalanan altı yaşındaki Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak' suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılmış ve cezaevine girmişti. Yusuf Kerim'in annesini istediği yönündeki görüntülerin ardından kamuoyu ve siyasetçilerin çağrıları sonucu yargıda yapılan yeni düzenlemelerle kadın hükümlülerin cezalarının çocuklarının hastalığı nedeniyle ertelenebilmesi sağlandı. Bu kapsamda Gülten Sayın'ın tahliye kararı verildi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından duyuruldu.
19 Nisan 2023

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde, kira artışı nedeniyle tartıştığı kiracısını tabancayla vurarak öldüren Ertuğrul Öztunç, 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Öztunç, 16 yıldır evinde oturan Hüseyin Asar'ı öldürdükten üç gün sonra teslim olmuştu. İstanbul 39’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Öztunç'u 'haksız tahrik altında kasten öldürme' ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından mahkum etti.
23 Eylül 2024

Uşak'ta, 18 Ocak'ta bir tarla kenarında sırt çantası içinde bulunan bebek cesedi ile ilgili soruşturma sonucunda, bebeğin anne ve babası olduğu belirlenen iki şüpheli tutuklandı. Bebeğin annesi K.G. ve babası olduğu değerlendirilen S.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve hakimlikçe tutuklama kararı verildi. K.G.'nin ifadesinde, bebeği bakamayacaklarını düşündükleri için ölüme terk ettiklerini belirttiği öğrenildi.
23 Ocak 2023

Anadolu rock sanatçısı Cem Karaca'nın hayatını anlatan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' isimli film, Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca'nın şarkı hakları konusunda izin alınmadığını iddia ederek açtığı dava sonucu gösterimden kaldırıldı. İlkim Karaca, film vizyona girdikten bir gün sonra, 27 Ocak'ta gösterimin durdurulması için İstanbul Fikri ve Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu ve mahkeme İlkim Karaca'yı haklı bularak gösterimin durdurulmasına karar verdi. Yapım şirketi, 3,5 milyon lira teminat yatırılmasının ardından filmi vizyondan kaldırdı.
13 Şubat 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturmada bir şüpheli, cesedi muhtarla birlikte çuvala koyup gömdüğünü itiraf etti. Narin Güran'ın cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı ve muhtar dahil bazı akrabalar tutuklandı. Otopsi raporunda cesette ciddi çürüme olduğu ve kesin ölüm sebebinin henüz belirlenemediği belirtildi.
9 Eylül 2024

Ankara başsavcılığı, eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener hakkında anneannesini öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırladı. Şener, 31 Temmuz'da tartıştığı anneannesi Leyla Çetiner'i rehin almış ve silahla vurarak öldürmüştü. Baba Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve karşısındaki kişinin anneannesi olduğunu farkında olmadığını belirtmişti. Bilkent Şehir Hastanesi'nin raporunda, şüphelinin cezai sorumluluğunu etkileyecek akıl hastalığı bulunmadığı ifade edildi.
4 Eylül 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 23 şüpheli arasındaki köy imamı serbest bırakıldı. Narin'in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Narin'in amcası muhtar Salim Güran tutuklanmış, Nevzat Bahtiyar ise cesedi gömdüğünü itiraf etmişti. Soruşturma devam ederken, Narin'in ailesi ve diğer şüpheliler halen gözaltında bulunuyor.
11 Eylül 2024

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un ABD'nin Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Kurumu'nda tutulduğu fotoğraf yayınlandı. Cihantimur, 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama' suçlamasıyla yargılanıyor ve avukatı, müvekkilinin tutulduğu ıslah evindeki şartlardan memnun olmadığı için yerinin değiştirilmesini talep etti. Hakim, Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verdi. Eylem Tok ve oğlunun davası 27 Haziran'a ertelendi.
20 Haziran 2024

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 957'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis tarafından ablukaya alındılar ve en az 47 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, 25 Ağustos 2018'de yasaklanan 700'üncü buluşmalarından bu yana ilk kez Galatasaray Meydanı'nda toplanarak basın açıklaması okudu. 700. hafta buluşmalarında polis müdahalesi sonucu 23 kişi gözaltına alınmış ve 46 kişi hakkında dava açılmıştı. Geçen hafta gözaltına alınmayan Cumartesi Anneleri, bu hafta da meydanda toplanarak kayıpların bulunması ve faillerin yargılanması taleplerini yineledi.
11 Kasım 2023

İstanbul'un Kartal ilçesinde Melek Dönmez ve iki çocuğu evlerinde ölü bulundu. Yakınlarının bir süredir haber alamaması üzerine polise ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, kapıyı çilingir yardımıyla açarak içeri girdiklerinde üç kişinin cesediyle karşılaştı. Olayın gaz zehirlenmesinden kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.
31 Ocak 2023

2014 yılında Okmeydanı Cemevi'nde cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt'u öldüren polis Sezgin Korkmaz'ın yargılandığı davada, mahkeme görüntülerin izlenmesi ve bilirkişi raporu alınması talebini reddetti. Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ihlal kararında olayla ilgili görüntülerin mahkeme heyeti tarafından izlendiği ancak bu konuda bir bilirkişi incelemesi yapılmadığı belirtilmişti. Duruşmada, Kurt'un eşi Narin Kurt, 'Görüntüleri izlemeden haklıyı haksızı nasıl ayıracaksınız? Biz dokuz yıldır adalet bekliyoruz' dedi.
10 Ekim 2023

Fulya Soybaş, kadın cinayetlerinin artışına ve adalet sisteminin bu cinayetlere karşı yetersiz kalmasına dikkat çekiyor. Gülten Ataklı cinayetinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan polis memuru Mürsel Ataklı'ya mahkeme tarafından ceza indirimi uygulanması, adalet sistemine olan güveni sarsıyor. Ayrıca, 12 yaşındaki çocuğun velayetinin katilin ailesine verilmesi de büyük tepki çekiyor.
2 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Birlik Partisi'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2009 yılında geçirdiği helikopter kazası sonucu ölümüne ilişkin soruşturmayı sonuca vardıracağına dair söz verdi. Kılıçdaroğlu, Yazıcıoğlu'nun ölüm yıl dönümünde yaptığı açıklamada, Yazıcıoğlu'nun oğlu Fatih Furkan ile birlikte bu soruşturmayı sonuçlandıracaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun bu mesajı, Yazıcıoğlu'nun oğlu ile geçmişte yaptığı bir görüşmeye ait fotoğrafla birlikte paylaştığı belirtildi.
25 Mart 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Ateş'in annesine adalet sözü vererek, cinayetin arkasındaki en üst düzey sorumluların da yargılanacağını belirtti ve dört ay sonra durumun gözden geçirileceğini ifade etti. Ayrıca, halktan Sinan Ateş ve ailesi için dua etmelerini istedi.
28 Ocak 2023

Samsun’un Atakum ilçesinde 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü M.B., motosikletli kurye Sefa Şerif Efe'ye çarparak ölümüne neden oldu. M.B., üniversiteye gittiğini mazeret göstererek duruşmaya katılmadı. Sefa Şerif Efe'nin ailesi, sanığın en üst maddeden cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanık hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine ve trafik bilirkişisinden kusur raporu aldırılmasına karar vererek duruşmayı 24 Aralık’a erteledi.
24 Eylül 2024

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Baba Süleyman Sayın, oğlunun tedavisi için işinden ayrıldı. Sanatçı Haluk Levent ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun çabalarıyla anne kısa süreliğine oğluyla görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yusuf'un annesiyle birleşmesi için destek sözü verdi. TİP'li Kadıgil, annenin cezasının ertelenmesi için kamuoyuna çağrıda bulundu.
14 Ocak 2023

İstanbul Beykoz'da meydana gelen trafik kazasında, Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir'in kullandığı otomobil ile çarpışan motosikletteki 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Kaza sonrası gözaltına alınan Demir, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve ifadesinde kendini kusursuz bulduğunu belirtti. Kaza tespit raporunda, Demir ve motosiklet sürücüsü yüzde 50'şer kusurlu bulundu.
18 Temmuz 2024

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Hürriyet, Milliyet, Günaydın gazetelerinde yöneticilik yapmış Kemal Kınacı hayatını kaybetti. TGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada Kınacı'nın ailesine ve basın topluluğuna başsağlığı dilendiği belirtildi ve cenaze töreniyle ilgili bilgilerin daha sonra paylaşılacağı ifade edildi. Kınacı, 1933 Şanlıurfa doğumlu olup, mesleğe 1955 yılında başlamış ve Star gazetesinin kurucuları arasında yer almıştır.
3 Haziran 2023
İşaretlediklerim