Portekizli ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Avrupa futbol liglerine dönüş yapmayacağını belirtti. Ronaldo, geçmişte Manchester United, Real Madrid ve Juventus gibi takımlarda oynadıktan sonra, 2021'de Manchester United'a dönüş yapmış ve Kasım 2022'de sözleşmesi feshedilmişti. Şu anda Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımında oynayan Ronaldo, Avrupa futbolunun kalite kaybettiğini ve Suudi Arabistan Ligi'nin bir yıl içinde Türkiye ve Hollanda liglerini geçeceğini iddia etti.
18 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Birleşmiş Milletler (BM), Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından platformda Afrika kökenlilere yönelik ırkçı ifadelerin kullanımında ciddi bir artış olduğunu belirtti. Rutgers Üniversitesi Ağ Bulaşma Araştırma Merkezi'nin araştırmasına göre, ırkçı bir kelimenin kullanımı yüzde 500 arttı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Musk'a ifade özgürlüğünün zararlı dezenformasyon için kullanılmaması gerektiğini vurgulayan bir mektup gönderdi. BM uzmanları ayrıca sosyal medya CEO'larına iş modellerinde insan hakları ve ırksal adaleti merkeze alma çağrısında bulundu.
7 Ocak 2023

Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, Binance ile yaptığı NFT tanıtım anlaşması sonrasında ABD'de zarar gördüğünü iddia eden yatırımcılar tarafından 1 milyar dolarlık tazminat davasıyla suçlanıyor. Ronaldo'nun NFT koleksiyonunun tanıtımı için Binance ile iş birliği yaptığı ve bu iş birliğinin sosyal medya üzerinden duyurulduğu belirtiliyor. Yatırımcılar, Ronaldo'nun duyurusunun ardından Binance aramalarının ABD'de %500 arttığını ve bu nedenle zarara uğradıklarını iddia ediyorlar. Hem Ronaldo'nun menajerlik şirketi hem de Binance, konu hakkında yorum yapmaktan kaçınıyor.
29 Kasım 2023

Beşiktaş'ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy, performansıyla dikkat çekmesine rağmen A Milli Takım kadrosundan ani bir kararla çıkarılarak Ümit Milli Takım kadrosuna gönderildi. Bu karar, Beşiktaş yönetimi ve taraftarlar dahil olmak üzere geniş bir kesim tarafından eleştirildi. Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, kararı skandal olarak nitelendirerek, genç oyuncunun milli takımda yer almasının Türk futbolu için büyük bir ödül olacağını belirtti. A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella ise yapılan değişikliğin oyunculara Ümit Milli Takım'ında daha fazla fırsat sunacağını savundu.
21 Mart 2024

Real Madrid, Paris Saint-Germain'den ayrılacak olan dünya yıldızı Kylian Mbappe'yi kadrosuna katmak için tarihi bir teklif sunuyor. BBC Sports'un paylaştığı bilgilere göre, Real Madrid Mbappe ile beş yıllık bir sözleşme imzalayacak ve yıldız oyuncuya net 15 milyon avro maaş ödeyecek. Ayrıca, Mbappe'ye imza atması karşılığında 150 milyon avro imza parası ödenecek, bu da futbol tarihinin en yüksek imza parası olacak.
20 Şubat 2024

Eski futbolcu Arda Turan, 2015 ve 2016 yıllarında toplamda 828 bin avro vergi kaçırmakla suçlanıyor. İspanya'da savcılık, Turan hakkında dava açılmasını talep etti. 2021 yılında başlatılan soruşturma tamamlandı ve Barselona'daki bir mahkeme dava açmak için ilk adımı attı. Ancak Turan, Maliye ile anlaşarak dava açılmadan sorunu çözebilir. Daha önce de Cristiano Ronaldo, Lionel Messi gibi ünlü futbolcular vergi kaçırma suçundan ceza almıştı.
27 Şubat 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, futbol maçlarında hükümet karşıtı sloganlar atan taraftarlara müdahale edilmemesi gerektiğini ifade etti. Yavaş, protesto hakkının anayasal bir hak olduğunu ve politikacıların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre bu tür protestolara katlanmak zorunda olduğunu belirtti. Ayrıca, olası cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda altılı masanın kararına saygı duyacağını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ortak iradesine karşı hareket etmeyeceğini söyledi.
27 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir videoda, seçim dönemlerinde Kürt vatandaşlara yönelik toplu yaftalama ve terörist muamelesi yapıldığını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi ve milyonlarca liranın sosyal medya trollerine harcandığını, bu trollerin insanları devlete yabancılaştırdığını ifade etti. Ayrıca, Türk ve Kürt halkının kardeşliğine vurgu yaparak, bu tür propagandalara karşı halkı uyardı ve kardeşlik hukukunun unutulmaması gerektiğini belirtti.
17 Nisan 2023

Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı ve eski futbolcu Samuel Eto’o hakkında şike soruşturması başlatıldı. Soruşturma, Eto’o'nun ikinci ligdeki Victoria United'ın başkanına yakın bir isimle yaptığı görüşme sonrası açıldı. Polise göre görüşmede Eto’o, Victoria United'ı bir üst lige çıkartma sözü verirken lig maçlarını buna göre ayarlayacağını dile getirmiş. Eto’o ve Victoria United iddiaları reddediyor.
30 Eylül 2023

Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı'nın 13 ülkede yaptığı araştırmaya göre, AB'deki siyahların yaklaşık yarısı ırkçılığa maruz kalıyor. Araştırmaya göre, siyahların en çok ayrımcılığa uğradığı ülke Almanya. Almanya'daki katılımcıların yüzde 76'sı son beş yılda ten rengi, göçmenlik geçmişi ya da dini inançları nedeniyle ayrımcılığa maruz kaldıklarını belirtti. İkinci sıradaki Avusturya'da ise katılımcıların yüzde 72'si ırk temelli ayrımcılığa maruz kaldıklarını belirtti.
25 Ekim 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, futbolla ilgili etkinliklerden üç yıl süreyle men edildi. Rubiales, önce görevinden uzaklaştırıldı ve sonrasında istifa etti. FIFA Disiplin Komitesi, Rubiales'in futbolla ilgili tüm faaliyetlerden üç yıl boyunca men edilmesine karar verdi. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti ve Rubiales hakkında uzaklaştırma kararı verilmişti.
30 Ekim 2023

ABD Yüksek Mahkemesi, üniversite başvurularında çeşitlilik sağlamak adına ırk unsurunun değerlendirilmesini yasakladı. Karar, üçe karşı altı yargıcın oyuyla alındı ve başvuruların öğrencinin kişisel deneyimlerine göre değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Bu kararla, üniversitelerin ırk temelli pozitif ayrımcılık yapması engellendi. Önde gelen üniversitelerden bazıları, çeşitlilik sağlamak için başvurularda öğrencinin ırkını da değerlendirmeye alıyordu.
29 Haziran 2023

Everton ve eski Beşiktaş futbolcusu Dele Alli, Gary Neville'ın podcast'ine konuk olarak çocukluk döneminde yaşadığı cinsel istismar ve zorlukları anlattı. Altı yaşında cinsel tacize uğradığını, yedi yaşında sigara içmeye başladığını ve sekiz yaşında uyuşturucu sattığını belirtti. Tottenham'da oynarken 24 yaşında futbolu bırakmayı düşündüğünü ve akıl sağlığı sorunları nedeniyle rehabilitasyon gördüğünü ifade etti. Gary Neville, bu sohbeti 'hayatımda yaptığım en duygusal, zor ama ilham verici sohbet' olarak nitelendirdi.
13 Temmuz 2023

Elif Çongur, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerlerindeki tartışmalı davranışlarını eleştiriyor. Yazıda, bu iki ismin saha içi ve dışı hareketleri, kibirli tavırları ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle sevilmediğini ve taraftarlar tarafından tepki gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, spor tarihimizdeki büyük isimleri yok sayan açıklamaları ve şahsiyetlerine yönelik eleştiriler de dile getiriliyor.
7 Mart 2024

Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Instagram hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla, eski takım arkadaşı Keita Balde'nin eşi Wanda Nara'ya mesajlar göndererek tacizde bulunduğunu iddia etti. Icardi, Balde'nin eşine gönderdiği mesajları ve fotoğrafları elinde bulundurduğunu, ancak bunları paylaşmayacağını belirtti. Ayrıca, Balde'ye ailesine ve diğer işlerine vakit ayırması gerektiğini söyledi.
26 Ocak 2023

İsveçli futbolcu Zlatan Ibrahimovic, Milan takımında oynadığı son maçın ardından futbolculuk kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Milan'ın Serie A'daki son maçında Hellas Verona'yı 3-1 yendiği maç sonrası düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Ibrahimovic, Milan formasıyla toplam 163 maçta 93 gol atmış ve takımın son iki lig şampiyonluğunda önemli katkılar sağlamıştı. Profesyonel kariyerinde 988 maçta 573 gol atan Ibrahimovic, birçok takımın formasını giymiş ve pek çok şampiyonluk yaşamıştır.
5 Haziran 2023

Süper Lig ekibi Ankaragücü, 18 Şubat 2024 tarihinde oynanan ve Galatasaray'ın 3-0 galip geldiği maçta, Galatasaray'ın Arjantinli oyuncusu Mauro Icardi'nin tribünlere sportmenlik dışı bir hareket yapması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) disiplin soruşturması başlatılması için başvuruda bulunacağını açıkladı. Olay, sosyal medyada büyük yankı buldu ve Icardi'ye ceza verilmesi çağrıları yapıldı. Galatasaray taraftarları ise görüntünün montaj olduğunu iddia ediyor.
20 Şubat 2024

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan liginde Al-Nassr ve Al-Shabab arasında 25 Şubat'ta oynanan maçta taraftarı tahrik ettiği gerekçesiyle bir maç cezası ve 30 bin Suud riyali para cezasına çarptırıldı. Maçın ardından Al Shabab taraftarlarının Lionel Messi lehine tezahürat yapması üzerine Ronaldo'nun ofansif hareketlerde bulunduğu belirtildi. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Ronaldo'nun cezaya itiraz hakkının olmadığını açıkladı.
29 Şubat 2024

İlber Ortaylı, geçtiğimiz hafta Türkiye'de yaşanan ve genel olarak büyük bir dehşete yol açmayan bir olayın, seçim atmosferi nedeniyle daha sakin bir şekilde ele alındığını belirtti. Olayın, futbol holiganlığından daha fazlasını içerdiğini ve provokasyonun soyunma odalarından havaalanına kadar uzandığını ifade etti. Ortaylı, Trabzon'da yaşananların milli ananelere uymadığını ve yurtiçi maçların Trabzon'da oynanmasına bir süre ara verilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Trabzonspor yöneticileri ve şehir ileri gelenlerinin Fenerbahçe takımına karşı saygın bir özür dilemediğini eleştirdi.
24 Mart 2024
İşaretlediklerim