Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübüne ihtar cezası verdi. Cezanın sebebi, Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası finalinde 'sportif ekipman talimatına aykırı' eylemi olarak belirtildi. Fenerbahçe, finalde beş yıldızlı formayla katıldığı için PFDK'ye sevk edilmişti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bundan sonraki maçlarda yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı.
10 Ağustos 2023

Rahmi Turan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a hitaben yazdığı yazıda, geçmişte Fenerbahçe'yi yıkmaya çalışan adayları protesto etmesini talep etti. Turan, Ali Koç'un genel kurula katılmasını ve Fenerbahçe karşıtı adaylara oy vermeyerek onları protesto etmesini beklediğini belirtti. Ayrıca, Koç'un kürsüye çıkarak Fenerbahçe'nin tutumunu açıklamasının ve bu adaylara neden oy vermeyeceğini duyurmasının Fenerbahçe'ye yakışan bir tepki olacağını ifade etti.
16 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı Süper Kupa maçında, talepleri karşılanmadığı için 19 yaş altı takımıyla sahaya çıkmış ve maçın ikinci dakikasında sahadan çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu durum üzerine Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip ilan etmiş ve Fenerbahçe'ye 4 milyon lira para cezası vermişti. Fenerbahçe'nin itirazı üzerine, TFF Tahkim Kurulu cezayı 400 bin liraya indirdi.
26 Nisan 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, bir işinsanı ile yaptığı sohbette öğrendiğine göre Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önerdiğini yazdı. TFF'nin önemli sponsorlarından birinin patronu, Ali Koç'un Avrupa takımlarının Suudi Arabistan'da oynayarak ciddi gelir elde ettiğini belirterek, Süper Kupa finalinin de orada oynanması fikrini federasyona sunduğunu aktardı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi daha önce kararın Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rızasıyla alınacağını belirtmişti. Kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

Beşiktaş, sözleşmesini 4 Kasım 2022 tarihinde fesheden eski futbolcusu Tyler Boyd'a, FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararı gereğince 956 bin avro tazminat ödeyecek. Bu ödeme, fesih tarihinden itibaren yıllık yüzde faiz ile birlikte yapılacak. Boyd, Beşiktaş'a 2019 yılında transfer olmuş ve 2020-21 sezonunda Sivasspor'a kiralanmıştı. İlgili hukuki süreç halen devam etmektedir.
12 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu toplantısında yapılan oylama sonucunda Fenerbahçe'nin ligden çekilmeyeceğini ve lige devam edeceğini duyurdu. Bu açıklama, Fenerbahçe-Adana Demirspor maçında hakem Ali Palabıyık'ın tartışmalı kararları sonrası gündeme gelmişti. Fenerbahçe camiası içerisinde bazı kesimler takımın ligden çekilmesini talep etmiş, ancak yapılan oylamada 11'e karşı 3 oyla ligde kalma kararı alınmıştır.
4 Şubat 2023

Beşiktaş, sezon başında Burnley'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Hollandalı futbolcu Wout Weghorst ile yollarını ayırdı. Weghorst, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda Milli Takımı ile gösterdiği performansın ardından Manchester United ile anlaşma sağladı. Beşiktaş, oyuncunun sözleşmesinin feshedilmesi için Manchester United'dan 3 milyon avro bonservis bedeli aldı. Weghorst'un ayrılığı sonrası Beşiktaş, eski futbolcusu Vincent Aboubakar ile görüşmelerini sürdürüyor.
12 Ocak 2023

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçını terk etmesi nedeniyle kulübe ciddi yaptırımlar uyguladı. Bu kararla birlikte, Fenerbahçe hükmen mağlup sayıldı ve üzerine 4 milyon TL para cezası verildi. Bu ceza, Fenerbahçe'nin maç sırasında aldığı kararlardan kaynaklanıyor.
11 Nisan 2024

Fenerbahçe, Al-Ahli'de forma giyen 27 yaşındaki Fransız sol kanat oyuncusu Allan Saint-Maximin'i kiralık olarak transfer ediyor. Oyuncunun maaşının yarısının Fenerbahçe tarafından ödeneceği ve sözleşmede zorunlu satın alma opsiyonunun bulunmadığı belirtildi. Saint-Maximin'in bu akşam İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçmesi ve resmi imzayı atması bekleniyor. Fenerbahçe ayrıca bugün Oğuz Aydın ve Cenk Tosun'u da transfer ettiğini duyurdu.
16 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Fransız kanat oyuncusu Allan Saint-Maximin'in 1 yıllığına kiralık transferi için Al-Ahli kulübü ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Transfer kapsamında Fenerbahçe, Al-Ahli'ye toplam 8 milyon avro ödeyecek ve oyuncunun maaşı Al-Ahli tarafından karşılanacak. 27 yaşındaki futbolcu, 2024-2025 sezonunda Fenerbahçe forması giyecek.
17 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve 10 futbol kulübünü çeşitli gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Çebi ve Beşiktaş Kulübü, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ye gönderildi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Gaziantep Futbol Kulübü ve Hatayspor da çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Eylül 2023

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, İspanya'nın köklü futbol kulüplerinden Real Madrid ile altı yıllık bir sözleşme imzaladı. Madrid'e özel bir uçakla giden Güler, sağlık kontrolünden geçtikten sonra Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez'in de katıldığı bir törenle resmi sözleşmeyi imzaladı ve basına tanıtıldı. Perez, Arda Güler'in Real Madrid'in geleceği için önemli bir yetenek olduğunu belirtirken, Güler ise Real Madrid'in efsanesi olmak istediğini ifade etti.
7 Temmuz 2023

Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde başarılı bir başlangıç yapmasına rağmen, sezonu kupasız kapattı. Başkan Ali Koç'un kararları ve yönetim tarzı eleştirilirken, Jorge Jesus'un gönderilmesi ve yıldız transferleri de tartışma konusu oldu. Kulüpte yaşanan iç anlaşmazlıklar ve yabancı oyuncuların şikayetleri de gündeme geldi. Ayrıca, kulübün başkanlık seçimi yaklaşırken, Ali Koç'un yeniden aday olması ve diğer potansiyel adaylarla ilgili spekülasyonlar devam ediyor.
13 Mayıs 2024

Süper Lig'in 20 kulübü, yaz transfer döneminde toplamda 276 futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Bu futbolcuların 191'i yurt dışından, 85'i ise Türkiye içinden transfer edildi. Yurt dışından en fazla oyuncuyu Atakaş Hatayspor transfer etti. Süper Lig takımları, transferde en çok İngiltere'de top koşturan futbolcuları tercih etti.
16 Eylül 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Sportif Direktör Mario Branco ve yeni Teknik Direktör Jose Mourinho, basın toplantısında transfer sürecini anlattı. Mourinho, Fenerbahçe'ye gelme kararını projeler üzerinden aldığını ve ilk olarak Branco tarafından arandığını belirtti. Mourinho, Fenerbahçe için çalışacağını ve projelerde istikrarın önemli olduğunu vurguladı. Bu transferin ardından Fenerbahçe hisseleri yükselişe geçti.
3 Haziran 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile eşleşti. İlk maç 7 Mart'ta, rövanş ise 14 Mart'ta oynanacak. Fenerbahçe'nin bu turu geçmesi durumunda çeyrek final kuraları 15 Mart'ta çekilecek. Turnuvanın final maçı ise 29 Mayıs'ta Yunanistan'ın başkenti Atina'daki AEK Arena'da gerçekleştirilecek.
23 Şubat 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Özbek'in kendisine yönelik 'Cesaretin varsa gel' çağrısını 'ucuz kabadayılık' olarak değerlendirdi. Koç, Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunda önemli bir derbiyi kazandığını ve gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, Süper Kupa'da yabancı hakem istemelerinin nedeninin tescillendiğini ve ligdeki dengesizliklerin altını çizdi. Özbek'in düello çağrısına ise televizyonlarda tartışma teklif ederek yanıt verdi.
20 Mayıs 2024

Fenerbahçe'nin Olağanüstü Genel Kurulunda, kulübün ligden çekilme kararının oylanması beklenirken, bu madde oylanmadı ve başkan Ali Koç tarafından ligden çekilmenin mümkün olmadığı açıklandı. Bu durum, genel kurul üyeleri arasında hayal kırıklığı yarattı ve kongrenin heyecanını sona erdirdi. Mehmet Arslan, Fenerbahçe'nin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olduğunu ve Fenerbahçesiz bir lig veya Türkiye'nin düşünülemeyeceğini vurguladı.
4 Nisan 2024

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler, Real Madrid'e transfer oldu. Güler, futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı ve 2019 yılında Fenerbahçe altyapısına geçti. Eski antrenörü İsmail Erel, Güler'in Fenerbahçe tarafından tesadüfen keşfedildiğini belirtti. Fenerbahçe'nin scout ekibinin başka bir oyuncuyu izlemek için gittiği bir maçta Güler'in performansını fark ederek raporladığı ifade edildi.
8 Temmuz 2023

Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, takımın sezonu şampiyon tamamlaması halinde adaylığını çekeceğini duyurdu. Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Yıldırım, Galatasaray'ı yenmenin yeterli olmadığını ve tüm maçların kazanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Beşiktaş'ın Jose Mourinho'ya teklif ettiği iddia edilen 7 milyon avro hakkında da yorumlarda bulundu.
22 Mayıs 2024
İşaretlediklerim