HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, 13 Nisan'da Erzurum'un Karayazı ilçesinde seçim çalışmaları sırasında trafik kazası geçirdi. Kazada araçta sıkışan Beştaş, itfaiye ekiplerince kurtarıldı ve bel kemiğinde kırık tespit edilerek ameliyat edildi. Beştaş, tedavisinin bir süre daha hastanede devam edeceğini Twitter hesabından duyurdu ve geçmiş olsun dileklerinde bulunanlara teşekkür etti.
18 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tansiyon ve kalp ritmindeki bozukluklar nedeniyle Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. Parti yetkilileri ve İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun açıklamalarına göre Akşener'in sağlık durumu iyi ve kontrol altında. Yapılan tetkiklerde ciddi bir sorun tespit edilmedi ve Akşener bir gün sonra taburcu edildi. Zorlu, Akşener'in yoğun çalışma temposundan dolayı yorulduğunu ve birkaç gün istirahat edeceğini belirtti.
13 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tansiyon ve kalp ritmindeki bozukluklar nedeniyle Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener'i hastanede ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in sağlık durumunun iyi olduğunu ve en kısa sürede taburcu olmasını umduğunu ifade etti.
13 Ocak 2023

Diyarbakır'da, Gaziantep-Ağrı seferini yapan 'Yeni Diyarbakır' firmasına ait bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, beş aylık bir bebek dahil olmak üzere toplam beş kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili iki şoför ve bir muavin gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu ve 14 kişinin tedavi sonrası taburcu edildiğini açıkladı.
7 Ocak 2023

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, koşu yaparken düşerek yüzünde darbeye bağlı ezilme meydana geldi. Yaralanma nedeniyle Scholz, Hessen eyaletinde katılmayı planladığı Sosyal Demokrat Parti'nin eyalet meclisi seçim kampanyası için düzenlenecek etkinliklere gitmeyecek. Ancak hafta içinde katılacağı diğer etkinliklerin bu durumdan etkilenmeyeceği belirtildi.
3 Eylül 2023

Belçika, Türkiye'de meydana gelen depremin ardından yardım amacıyla Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 6 bin metrekarelik bir sahra hastanesi kurma çalışmalarına başladı. Belçika Acil Müdahale Ekibi'nden 43 kişilik bir grup, hastane kurulumu için Türkiye'ye ulaştı. Yaklaşık 8 milyon avro maliyetinde olacak hastane, günde 100 kişiyi tedavi edebilecek kapasitede olacak ve 20 kişiyi barındırabilecek. Sağlık personeli Salı günü Türkiye'ye hareket edecek ve hastanenin Perşembe gününe kadar hizmet vermeye başlaması planlanıyor.
12 Şubat 2023

Muğla'nın Ula ilçesinde, eski ekonomi bakanı Nihat Zeybekci'nin içinde bulunduğu pikap devrildi. Kazada Zeybekci ve yanındaki kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
12 Haziran 2023

Kadıköy'de, Doğanay Güzelgün adlı bisiklet sürücüsüne çarpan ve henüz sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil, Güzelgün'ün ölümüne sebep oldu. Kazanın ardından olay yerine gelen bir kişi suçu üstlendi ancak MOBESE kameraları bu kişinin kazayı yapmadığını ortaya çıkardı. Görgü tanıkları ve Güzelgün'ün arkadaşları, kazanın olduğu yerde ve polis merkezi önünde toplanarak tepkilerini dile getirdiler. Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Gazi Bilir, trafikteki hız sorununa ve Karayolları Trafik Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
18 Temmuz 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da gerçekleşen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremler sonucunda 294 kişinin yaralandığını, 18 kişinin durumunun ağır olduğunu ve bu kişilerin Adana ve Dörtyol'a nakledildiğini duyurdu. Ayrıca, deprem nedeniyle bazı sağlık kurumlarında çatlaklar oluştuğu ve hastaların tedbir amaçlı sevk edildiği bilgisini verdi. Sahra hastanelerinin hizmet vermeye devam ettiği belirtildi.
21 Şubat 2023

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Erzurum'un Karayazı ilçesinde seçim çalışmaları sırasında geçirdiği trafik kazası sonucu ameliyat edildi. Beştaş'ın bel kemiğinde bir kırık tespit edildi ve şu anda yoğun bakımda gözlem altında tutuluyor. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Beştaş'ın durumunun iyi olduğunu ve omurilikte bir sorun olmadığını belirtti.
14 Nisan 2023

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptığı sırada fenalaşarak bayıldı ve Bilkent Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanede Bitmez'i ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, Bitmez'in iki ana damarının tıkalı olduğunu ve kalp-akciğer pompasıyla hayati fonksiyonlarını sürdürdüğünü belirtti. Koca, Bitmez'in durumunun 'son derece kritik ve ciddi' olduğunu ifade etti.
12 Aralık 2023

Bursa'nın Keles ilçesinde Mehmet Arslan, kalp krizi geçiren annesini hastaneye yetiştirmeye çalışırken direğe çarptı. Kazada sürücü Mehmet Arslan olay yerinde hayatını kaybetti. Annesi Emine Arslan ise kaldırıldığı Keles Devlet Hastanesi'nde kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.
17 Ekim 2023

Ankara-Kırıkkale yolunda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil yol kenarındaki direğe çarptı. Kazada araç sürücüsü A.B. ve yolcular M.B., E.B. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 yaşındaki A.U.U. da kurtarılamayarak öldü. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
28 Kasım 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı tatilinin ilk gününden itibaren Türkiye genelinde 17 bin 774 trafik kazasının meydana geldiğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, kazaların bir kısmının ölümle sonuçlandığı belirtilerek, vatandaşlardan trafik kurallarına uymaları istendi. Bakan Koca, olası sağlık hizmeti ihtiyacı için helikopter ve kara ambulanslarının hazır olduğunu belirtti.
2 Temmuz 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 448 sağlık çalışanının öldüğünü açıkladı. Ayrıca 528 sağlık çalışanının yaralandığını ve Adıyaman'da 17 bin 499 hastanın taburcu edildiğini belirtti. Bakan Koca, deprem bölgesindeki illerde tıbbi imkanların seferber edildiğini vurgulayarak yeni can kayıplarını önlemek için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
23 Şubat 2023

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 83 yaşındaki emekli korgeneral Hakkı Kılınç, ailesiyle görüş sırasında baygınlık geçirdi ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kılınç'ın daha önce de Vertigo, görme ve kalp hastalıkları gibi sağlık sorunları olduğu biliniyor. Aynı cezaevinde kalan ve aynı odayı paylaşan başka bir emekli korgeneral Vural Avar da hayatını kaybetmişti. Avar'ın ölümü sonrasında Adalet Bakanlığı, hasta ve yaşlı hükümlüler için bir genelge yayımlamıştı.
5 Ocak 2023

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, koşu sırasında düşerek yüzünde darbeye bağlı ezilme oluştu. Scholz, bu olayın ardından Twitter hesabından tek göz korsan bandı taktığı bir fotoğraf paylaştı. Paylaşımında, durumun göründüğünden daha kötü olmadığını ve takipçilerinin meme'lerini merak ettiğini belirtti.
4 Eylül 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Şubat'ta 11 ili etkileyen ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremler sonrasında yaşanan sorunlara dikkat çekti. Gazeteci Fatih Altaylı'ya Kurban Bayramı'nda yaptığı açıklamalarda, insanların çadırlarda ve konteynerlerde zor şartlarda yaşadığını, kalıcı konutların bir an önce bitirilmesi gerektiğini, yeni imar planlarının olmamasının inşaatları geciktirdiğini ve su sorununun acilen çözülmesi gerektiğini ifade etti. Altaylı, Koca'nın depremin toplumun gündeminden hızla düşmesinden ve yeterli toplumsal duyarlılık gösterilmemesinden rahatsız olduğunu yazdı.
4 Temmuz 2023

Kastamonu'nun Devrekani ilçesine bağlı Yazıbelen köyünde hayvan otlatan Ali Osman Celiloğlu, ayı saldırısına uğradı ve ağır yaralandı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılan Celiloğlu'nun hayati tehlikesi bulunuyor ve tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
6 Eylül 2023

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın seçim konvoyu sırasında Okmeydanı'nda yolu kapatan ekiplere hasta taşıyan aracın geçişine izin verilmesini isteyen bir kişi, 'siyasi parti faaliyetini zorla engellemek' suçlamasıyla tutuklandı. Olay, Yıldız'ın Twitter hesabından 'marjinal grupların saldırısı' olarak nitelendirilmesi ve iktidar gazeteleri tarafından 'DHKP-C provokasyonu' olarak gösterilmesinin ardından yaşandı. Gözaltına alınan kişilerden biri, MHP'ye uzun yıllar hizmet ettiğini belirterek PKK ile ilişkilendirilmesini reddetti. Gözaltına alınan kişilerden biri serbest bırakıldıktan sonra tekrar tutuklandı.
25 Mayıs 2023
İşaretlediklerim