Türkiye'nin tanınmış ressamlarından Orhan Taylan, 82 yaşında hayatını kaybetti. Taylan, 1 Mayıs kutlamalarının simgesi haline gelen iki elin tuttuğu kırmızı dünya ve etrafında uçuşan çiçekler temalı afişin de çizeri olarak biliniyor. Taylan'ın cenazesi, 6 Kasım Pazartesi günü Bebek Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.
4 Kasım 2023

ABD'nin Florida eyaletinde, ağzında bir kadının gövdesinin alt kısmını taşıyan bir timsah öldürüldü. Timsahın taşıdığı insan kalıntısının 41 yaşındaki Sabrina Peckham'a ait olduğu belirlendi. Peckham'ın ölüm nedeni hala belirlenmeye çalışılıyor. Peckham'ın bir evsiz olduğu ve civardaki ormanlık alanda evsizlerin kurduğu bir kampta yaşadığı öğrenildi.
25 Eylül 2023

Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 'Sazan Sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla bir suç örgütüne üye olmak suçundan gözaltına alındı. İstanbul başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, ikilinin örgütün gizli kasası oldukları iddia edildi. Küçükçekmece başsavcılığının yürüttüğü soruşturma sonucunda, 'suç gelirlerinin aklanması' suçundan gözaltı kararı çıktı ve İstanbul ile Kars'ta düzenlenen operasyonlar sonucu üç şüpheli yakalandı.
14 Kasım 2023

İran'da iki hafta önce gözaltına alınan 74 yaşındaki gazeteci ve siyasi aktivist Keyvan Samimi ile ilgili ailesi ve avukatı tarafından herhangi bir bilgi alınamadığı bildirildi. Kızı Adile Samimi, babasının yerinin ve dosyasının hangi mahkemede olduğunun bilinmediğini ifade etti. İran devlet televizyonu, Samimi'nin Taliban rejimi karşıtlarıyla bağlantı kurduğu ve İsrail destekli bir grupla görüştüğü iddialarıyla tutuklandığını duyurdu. Ayrıca, Samimi'nin Halkın Mücahitleri Örgütüyle bağlantılı olduğu öne sürüldü ve 2019'da Tahran Devrim Mahkemesi tarafından 3 yıl hapse mahkum edilmişti.
4 Mayıs 2023

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 82 yaşındaki Sıddıka A. evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Olay yerine gelen ekipler, yaşlı kadının bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi. Sıddıka A.'nın Alzheimer hastası eşi G.A. gözaltına alındı. Cenaze, incelemelerin ardından Bolvadin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
12 Eylül 2023

Gazeteci Tolga Akyıldız, 50 yaşında beyin anevrizması sonucu geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti. Akyıldız, babası gazeteci Erhan Akyıldız gibi genç yaşta vefat etti ve yakın arkadaşı Çağlan Tekil'in üç yıl önce aynı şekilde kaybettiği hayatın acı bir tesadüfüne dönüştü. Akyıldız'ın cenazesinde, hayatı boyunca tanıştığı ve etkilediği insanların yoğun ilgisi gözlendi. Mor ve Ötesi grubundan Harun Tekin, Akyıldız'ın anısını bir sosyal medya paylaşımıyla onurlandırdı.
5 Nisan 2023

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Cihan Çelik, babasının bir ayı saldırısından sonra aile hayvanlarına bakmaya başladı. Çelik, 'Sakıb' adını verdiği eşeğin kapıyı açma anlarını kaydedip Instagram hesabından paylaştı ve bu videolarla sosyal medyada dikkat çekti. Çelik, Sakıb ile olan dostluğunu gösteren videolar çekmeye devam ediyor ve aldığı olumlu geri dönüşlerden bahsediyor.
15 Ocak 2023

2010 ve 2013 yılları arasında internet meme'i haline gelen ve asıl adı Pup Balltze olan Cheems, kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Cheems, cheeseburger'a olan düşkünlüğü nedeniyle bu isimle anılmıştı. Sahipleri, köpeğin ölüm haberini Instagram hesabından duyurdu.
21 Ağustos 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) eski genel başkanlarından Deniz Baykal, 84 yaşında hayatını kaybetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal'ın vefat haberini sosyal medya üzerinden duyurdu. Baykal, daha önce beyin rahatsızlığı nedeniyle sağlık sorunları yaşamış ve son günlerde durumunun kötüleştiği bilgisi paylaşılmıştı. Deniz Baykal, yedi dönem Antalya milletvekilliği yapmış ve çeşitli hükümetlerde bakanlık görevlerinde bulunmuştu.
11 Şubat 2023

Avustralya'nın Victoria eyaletinde kısa bir gezintiye çıkan 48 yaşındaki Lillian Ip, yanlış bir dönüş yaparak çamura saplandı ve beş gün boyunca aracında mahsur kaldı. Bu süre zarfında annesine hediye etmek için taşıdığı bir şişe şarabı tüketti. Geçen cuma havadan yapılan arama sonucu acil durum hizmetleri tarafından bulunan Ip, hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
9 Mayıs 2023

Türk müzik grubu MFÖ'nün üyelerinden olan sanatçı Özkan Uğur, lenf kanseriyle olan mücadelesini kaybederek hayatını kaybetti. Daha önce üç kez kanseri yenen Uğur, son aylarda hastalığının nüksetmesi üzerine yoğun bakıma alınmış ve entübe edilmişti. Özkan Uğur'un vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden duyurdu ve merhuma rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.
8 Temmuz 2023

İspanya'da yapılan bir araştırmada, sağlıksız beslenme alışkanlıklarının agresif prostat kanseri riskini artırabileceği tespit edildi. 1992-1996 yılları arasında 15 bin 296 kişinin yemek yeme alışkanlıkları incelendi ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları bulunan 609 kişide agresif prostat kanseri geliştiği görüldü. Araştırmacılar, sağlıklı beslenmenin prostat kanseri riskini önlemek için iyi bir strateji olabileceğini ve diğer kronik hastalıkların riskini de azaltabileceğini belirtti.
23 Nisan 2023

Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan Ümit Mutlu A., tartıştığı eşi Büşra A. ve dört yaşındaki üvey oğlunu bıçaklayarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, anne ve oğlunun hayatını kaybettiğini belirledi. Zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Ailenin, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası şubat ayında Denizli'ye taşındığı öğrenildi.
6 Ağustos 2023

Yeşilçam'ın önemli seslendirme sanatçılarından Jeyan Tözüm, 94 yaşında hayatını kaybetti. Tözüm, Fatma Girik, Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit gibi birçok ünlü ismi seslendirdi. Sanatçının cenazesi, 30 Ekim Pazartesi günü Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Tözüm, sinema ve tiyatroda da önemli roller üstlenmiş, 2005'te 8. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde Bilge Olgaç Başarı Ödülü'nü almıştı.
29 Ekim 2023

Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden Yüksel Uzel, 73 yaşında kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. Cenaze namazı Yeniköy Camisi'nde kılınan Uzel, Yeniköy Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze törenine sanat ve sinema dünyasından ünlü isimler katıldı. Demet Akbağ ve Safiye Soyman gibi sanatçılar Uzel için duygusal açıklamalarda bulundular.
9 Ocak 2024

Evrensel gazetesinde yazan fotoğrafçı Özcan Yaman, Antakya'da kaldırımda yürürken bir hafriyat kamyonundan sarkan demirin çarpması sonucu yere düşerek ağır yaralandı. Kalça kemiğinde kırık ve akciğerlerinde kanama tespit edilen Yaman, Dörtyol Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay anında Yaman'ın yanında olan yazar Adil Okay, yaşananları Evrensel gazetesine aktardı.
28 Mart 2023

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, dağdan topladıkları mantarı yedikten sonra rahatsızlanan sekiz kişi, üçü çocuk, hastaneye kaldırıldı. Zehirlenenler arasında durumu ciddi olan iki kişi bulunuyor. Olay, mantar tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.
25 Ekim 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, sosyal medyada salamura zeytin tankında tepki çeken görüntüleri paylaşan bir kişi gözaltına alındı. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından kişinin ve görüntülerin kaydedildiği işletmenin tespitine yönelik çalışma başlattı. Görüntülerdeki kişinin M.A. olduğu tespit edildi ve gözaltına alındı. Görüntülerin çekildiği işletme ise mühürlenerek faaliyetten men edildi.
29 Temmuz 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde iki yaşındaki Murat Aslan Kılıç isimli çocuk, evde ölü olarak bulundu. Çocuğun vücudunda sigara yanıkları ve dayak izleri tespit edildi. Olayın ardından çocuğun annesi gözaltına alındı. Evde bulunan diğer iki çocuk ise sosyal hizmetler il müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Çocuğun kesin ölüm nedeni için örnekler Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
27 Ocak 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, Zeliha Yağmur isimli kadın, oğlu Sefa Yağmur tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Anne ve oğul arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu yaşanan olayda, zanlı olay yerinden ayrılamadan Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekipleri tarafından yakalandı.
27 Haziran 2023
İşaretlediklerim