Televizyon programcısı ve gazeteci Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken yaşadığı rahatsızlık sonucu trafik kazası geçirdi. Uca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kazanın kendisini kaybettiği bir an sonucu meydana geldiğini ve boyun şah damarının her iki tarafının da tıkalı olduğunu öğrendiğini belirtti. Uca, bir hafta boyunca Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım İnme Merkezi'nde tedavi göreceğini ve pıhtıların eritilmesi ve tıkanıklığın giderilmesine çalışılacağını ifade etti.
4 Kasım 2023

Türk tiyatrosunun tanınmış isimlerinden ve Devlet Tiyatroları'ndan emekli olan Kazım Akşar, 69 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ve Oyuncular Sendikası, Akşar'ın ölümü üzerine taziye mesajları yayınladı. Akşar, Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra uzun yıllar Devlet Tiyatroları'nda oyuncu ve yönetmen olarak görev yapmış, ayrıca ODTÜ ve Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştı.
28 Şubat 2023

Ankara-Kırıkkale yolunda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil yol kenarındaki direğe çarptı. Kazada araç sürücüsü A.B. ve yolcular M.B., E.B. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 yaşındaki A.U.U. da kurtarılamayarak öldü. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
28 Kasım 2023

94 yaşındaki tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Yılmaz Gruda hayatını kaybetti. Sanatçının vefat haberini menajeri Tümoy Özokur, Instagram hesabından duyurdu. Gruda, bir süredir böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle Özel Güngören Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Gruda, aynı zamanda Attila İlhan'la beraber mavi hareketini yaratan şairlerden biriydi.
26 Temmuz 2023

Oyuncu Berrak Tüzünataç'ın evinin terasında öpüşürken gizlice çekilen görüntülerin yayınlanması üzerine açtığı davada, yerel mahkemeler ve Anayasa Mahkemesi özel hayatın gizliliği ihlali olmadığına karar vermişti. Tüzünataç'ın AİHM'ye yaptığı başvuru sonucunda, mahkeme Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8'inci maddesini ihlal ettiğine ve Tüzünataç'ın özel hayatının ihlal edildiğine hükmetti. AİHM, haberin sorumlu gazetecilik standartlarına uymadığını ve yerel mahkemelerin daha fazla titizlik göstermesi gerektiğini belirtti.
8 Mart 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, gürültü sebebiyle çıkan tartışmada 72 yaşındaki T.Ü isimli şahıs, komşusu olan aynı aileden B.T. (71), H.T. (41), S.T. (40), M.T. (13) ve C.T'yi (11) tüfekle vurarak öldürdü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, dört kişinin olay yerinde, bir kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli T.Ü, olayda kullandığı tüfekle birlikte yakalandı.
23 Kasım 2023

Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, sabah yürüyüşünden döndükten sonra evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 63 yaşında vefat etti. Çok sayıda albüme imza atan ve sinema filmlerinde de rol alan Çaçan'ın cenaze töreni detayları müzisyen Ferman Toprak tarafından duyuruldu. Çaçan, 1960 yılında Ağrı'da doğmuş ve 1978'de TRT Erzurum Radyosunun düzenlediği yarışmayı kazanarak müzik dünyasına adım atmıştı.
12 Ocak 2023

Ünlü oyuncu Ünal Silver, 75 yaşında hayatını kaybetti. Silver, 'Muhteşem Yüzyıl', 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', 'Yalancı Yarim', 'Bir Bulut Olsam', 'Poyraz Karayel', 'Hokkabaz', 'Dedemin İnsanları' gibi birçok dizi ve filmde rol almıştı. Oyuncunun ölüm haberini menajeri Renda Güner sosyal medya hesabından duyurdu.
29 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü, A Milli Takım ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Akgün Kaçmaz'ın vefat haberini duyurdu. Kaçmaz, milli takım düzeyinde altı kez forma giymiş ve kulüp kariyerinde 10 sezon Fenerbahçe'de oynamıştır. Ayrıca Hacettepe, Karagümrük, Schwaben Augsburg ve Bandırmaspor takımlarında da futbol oynamıştır. Cenaze töreni yarın Marmaris'te düzenlenecek.
12 Kasım 2023

İstanbul Kadıköy'de bisiklet süren Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne sebep olan otomobil sürücüsü Temel Ünlü, kazadan aylar sonra teslim oldu. Kazanın ardından kaçan sürücünün yerine suçu üstlenen bir kişi gelmiş, ancak MOBESE kameraları sayesinde gerçek failin bu kişi olmadığı tespit edilmişti. Güzelgün, kazadan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
27 Eylül 2023

Uzun yıllar boyunca gazetecilik yapan ve Posta Gazetesi'nin baş yazarı olan Rauf Tamer, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 86 yaşındaki Tamer, 64 yıldır gazetecilik yapıyordu ve gündemdeki konuları Posta Gazetesi'ndeki köşesinde değerlendiriyordu. Tamer, kariyeri boyunca Cumhuriyet, Ekspres, Tasvir, Yeni İstanbul, Tercüman, Hürriyet, Sabah ve Star gibi pek çok gazetede görev yapmıştı.
20 Ekim 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonucu Yeni Malatyaspor'un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan, Malatya'da enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Türkaslan'ın eşi Kübra Türkaslan daha önce enkazdan yaralı olarak kurtarılmış ve eşi için yardım çağrısında bulunmuştu. Teknik Direktör Yılmaz Vural, Türkaslan'ın vefat haberini televizyon yayınında duyurdu.
7 Şubat 2023

Yunanistan'ın Mikonos Adası'nda tatil yapan 58 yaşındaki Türk vatandaşı Rıfat Tansel Tugal, sahibi ve kaptanı Türk olan bir tekneye giderken kullandığı botun kayalıklara çarpması sonucu hayatını kaybetti. Botu kullanan 23 yaşındaki Türk vatandaşı ise hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Tugal'ın naaşının Türkiye'ye nakledilmesi için işlemler başlatıldı.
21 Ağustos 2023

NTV'nin meteoroloji yüzü Gökhan Abur, 80 yaşında hayatını kaybetti. Yaklaşık iki yıldır kanser tedavisi görüyordu. 1943 yılında Afyon'da doğan Abur, İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji bölümünden yüksek mühendis olarak mezun oldu ve uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümü'nde görev aldı. Ayrıca müzik yaşamı da olan Abur, 14 tane 45'lik plağı ve bir albümü bulunuyor.
15 Eylül 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonucunda Adıyaman'da enkaz altında kalan Türk Halk Müziği sanatçısı ve öğretmen Aziz Taştan, eşi ve iki kızı hayatını kaybetti. Taştan ailesi, deprem sırasında Adıyaman merkeze bağlı Mimar Sinan Yeni Mahalle'deki evlerindeydi. Arama-kurtarma çalışmaları depremin üçüncü gününde de devam ediyordu.
8 Şubat 2023

Oyuncular Sendikası, 'Reflection' filmiyle tanınan oyuncu Noyan Arat'ın vefat ettiğini duyurdu. Arat'ın ölüm nedeni hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Noyan Arat, lise yıllarında tiyatroya başlamış ve İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesi'nde oyunculuk üzerine yüksek lisans yapmıştı. Profesyonel oyunculuk kariyerine 2013 yılından itibaren devam ediyordu.
2 Mayıs 2023

Ünlü şarkıcı ve besteci Baha Boduroğlu, kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybetti. Boduroğlu, Güzin Sokullu ile birlikte kurdukları 'Güzin ile Baha' grubu ve 'Disco Fasıl'lar ile tanınmaktaydı. Ayrıca 'Ateş Böceğim' şarkısının da bestecisiydi. Boduroğlu, gençlik yıllarında tiyatro ile başladığı sanat hayatını müzikle sürdürmüştü.
20 Temmuz 2023

MFÖ grubunun üyelerinden sanatçı Özkan Uğur, 69 yaşında lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Daha önce üç kez kanseri yenen Uğur, son aylarda hastalığın nüksetmesi sonucu entübe edilmiş ve vefat etmiştir. Özkan Uğur için 11 Temmuz Salı günü Taksim Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak ve Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecektir. Ayrıca aynı gün Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlenecektir.
8 Temmuz 2023

Süper Lig takımlarından Hatayspor'un Ganalı oyuncusu Christian Atsu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu yıkılan bir binanın enkazı altında kalarak hayatını kaybetti. Oyuncunun menajeri Nana Sechere, Atsu'nun vefat haberini duyurdu. Hatayspor Kulübü de Atsu'nun cenazesinin Gana'ya gönderildiğini ve futbolcunun unutulmayacağını belirten bir açıklama yaptı.
18 Şubat 2023

Beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olan oyuncu Kenan Işık, 76 yaşında vefat etti. 2014 yılında spor sonrası saunadan çıkarken dengesini kaybedip düşen Işık, kafa travması geçirmişti ve o zamandan beri komadaydı. Uzun süredir evinde tedavi gören Işık, Malatya doğumlu olup Gazi Üniversitesi mezunuydu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olarak görev yapmıştı.
29 Temmuz 2024
İşaretlediklerim