1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyen vatandaşlara yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerden altısı bugün serbest bırakıldı. İstanbul'da Saraçhane'de polis ile göstericiler arasında çıkan arbedede 217 kişi gözaltına alınmıştı. Daha sonra 182'si serbest bırakılmış ve 52 kişi tutuklanmıştı. Yapılan itirazlar sonucunda altı kişi serbest bırakıldı ve davanın ilk duruşması 17 Temmuz'da yapılacak.
21 Haziran 2024

Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Tahir Elçi davasında yargılanan üç polis memuru hakkında beraat kararlarının gerekçesini açıkladı. Mahkeme, Elçi’nin ölüm anına ilişkin herhangi bir görüntü bulunamadığını ve cinayet silahının hangi istikametten kim tarafından ateşlendiğinin tespit edilemediğini belirtti. Forensic Architecture tarafından hazırlanan raporda, Elçi’nin üç polis memurundan birinin ateşiyle öldürülmüş olabileceği belirtilmişti, ancak somut delil bulunmadığı için sanıkların beraatine karar verildi.
10 Temmuz 2024

Adıyaman'da Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezi'nde bir polis, meslektaşlarına ateş açarak iki polisi yaraladı. Olay sonrası polis merkezine çok sayıda ambulans sevk edildi ve yaralılar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırının nedenine dair henüz bir bilgi verilmedi.
27 Nisan 2024

Diyarbakır Valiliği, Starbucks ve Burger King şubelerine yapılan saldırıya bekçilerin müdahale etmediği iddialarını yalanladı. Valilik, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin, bekçilerin eylemcileri dışarıya çıkarttığı anlara ait olduğunu belirtti. İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili 16 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
24 Haziran 2024

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K., başında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleğiyle Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'ndaki çay bahçesinde beş kişiyi bıçakla yaraladı. Saldırgan gözaltına alındı ve Eskişehir başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Nöbetçi mahkeme, soruşturma tamamlanıncaya kadar olayla ilgili yayın yasağı kararı aldı.
13 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturmada iki şüpheli daha gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 11’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin’in yakınları da bulunuyor. Soruşturma devam ederken, olayla ilgili çeşitli iddialar ve ifadeler ortaya çıkıyor.
15 Eylül 2024

Kobani davasında 18'i tutuklu 108 siyasetçi hakkında karar verildi. Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 30 yıl üç ay, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e ise 10 yıl hapis cezası verildi. Diyarbakır Valiliği, bu kararlar üzerine olası protestoları gerekçe göstererek kente giriş ve çıkışları dört günlüğüne kapattı ve açık havadaki her tür toplantıyı yasakladı. Benzer yasaklar Van ve Mardin için de alındı.
16 Mayıs 2024

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde Yargıtay Savcısı Necip Cem İşçimen, Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izledikten sonra gişe sırasında saldırıya uğradı. Saldırıyla ilgili olarak yakalanan T.T.İ. adli kontrolle serbest bırakıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Diğer şüpheli E.G. ise hala aranıyor.
2 Eylül 2024

İzmir'de, Mezopotamya Ajansı, JINNEWS ve Gazete Duvar'ın muhabirleri ile DEM Parti'nin basın çalışanı olmak üzere toplam altı kişi gözaltına alındı. Polis, sabah saatlerinde gazetecilerin evlerine baskın düzenledi. Gözaltına alınanlar arasında Mezopotamya Ajansı'ndan Semra Turan, Delal Akyüz, Tolga Güney; JINNEWS'ten Melike Aydın ve Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu ile DEM Parti basın çalışanı Fatma Funda Akbulut bulunuyor. Gözaltı gerekçeleri henüz öğrenilemeyen gazeteciler, Çankaya'daki terörle mücadele şubesinde tutuluyor.
13 Şubat 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 23 şüpheli arasındaki köy imamı serbest bırakıldı. Narin'in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Narin'in amcası muhtar Salim Güran tutuklanmış, Nevzat Bahtiyar ise cesedi gömdüğünü itiraf etmişti. Soruşturma devam ederken, Narin'in ailesi ve diğer şüpheliler halen gözaltında bulunuyor.
11 Eylül 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin soruşturmada Ankara'da bir komiser daha gözaltına alındı. Gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yedi şüpheli tutuklanmıştı. Bakan Yerlikaya, emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporunun tamamlandığını ve bir komiserin daha gözaltına alındığını duyurdu.
22 Mayıs 2024

Gazeteci Murat Ağırel'e yönelik ölüm tehdidi içeren bir video sosyal medyada paylaşıldı. Videoda maskeli bir kişi, Ağırel'in öldürülmesi için ihale açıldığını iddia etti. Emniyet Genel Müdürlüğü, videoyu çeken iki kişinin gözaltına alındığını ve evlerinde yapılan aramalarda silah ve uyuşturucu bulunduğunu açıkladı. Şüphelilerin daha önce de çeşitli suçlardan kayıtları olduğu belirtildi.
5 Eylül 2024

Elazığ Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumunda bir kişi tel örgülerden atlayarak içeri girdi ve adli suçtan hükümlü Murat Bulut'u bacağından silahla yaraladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığını ve genel sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Olayla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlattı ve beş kişi gözaltına alındı.
9 Temmuz 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde sekiz yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada 21 kişi gözaltına alındı. Olay, yerel halk arasında büyük bir üzüntü ve endişe yarattı. Soruşturma devam ederken, yetkililer olayın aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor.
8 Eylül 2024

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çolak, Suriye'den gelen tartışmalı görüntüleri paylaşması üzerine gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Çolak, haftada bir polis merkezine imza vermeyi içeren adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Çolak, paylaştığı görüntülerin yalan olmadığını savundu.
4 Temmuz 2024

Elazığ Kampüs Açık Cezaevi'ne tel örgüden giren beş kişi, adli suçtan hükümlü Murat Bulut'u ateşli silahla bacağından yaraladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, olayın 5 Temmuz'da gerçekleştiğini ve yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Olayla ilgili olarak Musa Orhan ve ona yardım eden dört kişi tutuklandı.
10 Temmuz 2024

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin 2015 yılında Diyarbakır'da öldürülmesiyle ilgili davada, sanık üç polis hakkında beraat kararı verildi. Forensic Architecture tarafından hazırlanan raporda, Elçi'nin olay yerindeki üç polisten birinin ateşiyle öldürülmüş olabileceği belirtilmişti. Ancak soruşturmada Elçi'nin hangi silahtan çıkan kurşunla vurulduğu tespit edilemedi. Mahkeme, suçun sabit olmaması gerekçesiyle sanık polisler Mesut Sevgi, Fuat Tan ve Sinan Tabur hakkında beraat kararı verdi.
12 Haziran 2024

Danıştay, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Nisan 2021'de yayınladığı ve halkın eylemler sırasında cep telefonuyla ses ve görüntü kaydetmesini engelleyen genelgesini iptal etti. Bu genelge, polislerin orantısız şiddet görüntülerinin artması üzerine çıkmış ve gazetecilik örgütleri tarafından eleştirilmişti. Diyarbakır Barosu tarafından paylaşılan kararda, iptalin haberleşme ve basın hürriyeti haklarının kanunla sınırlanması gerektiği gerekçesiyle yapıldığı belirtildi. Danıştay daha önce de bu genelgenin yürütmesini durdurma kararı almıştı.
8 Mayıs 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, 24 şüpheli gözaltına alındı. Nevzat B., Narin'in cesedini Eğertutmaz Deresi'ne gömdüğünü itiraf etti ve muhtar Salim Güran'ın cesedi saklaması için kendisine 200 bin lira teklif ettiğini iddia etti. Nevzat B., savcılık ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.
10 Eylül 2024

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl Başkanı Mustafa Tekik, Batman Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Soruşturma çerçevesinde bir gün önce DEM Parti'nin Batman il binası aranmıştı. Gözaltı işlemi ve arama, soruşturmanın detayları hakkında daha fazla bilgi verilmeden gerçekleştirildi.
25 Nisan 2024
İşaretlediklerim