Borsa İstanbul'da BNTAS ve FONET hisselerine 25 Mart'a kadar brüt takas tedbiri uygulanacak. Aynı süre zarfında BORSK ve DOBUR hisseleri kredili işlemlere konu edilemeyecek ve KSTUR hisseleri emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla alınmıştır.
26 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da MAGEN, PAPIL, SAMAT, FONET, SONME, KAPLM ve EUKYO olmak üzere yedi hisse senedine yeni tedbirler getirildi. Bu tedbirler arasında kredili işlemlere konu edilememe, emir paketi tedbiri, brüt takas uygulaması ve tek fiyat yöntemiyle işlem görme gibi farklı uygulamalar bulunmaktadır. Tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla uygulanmaktadır ve 5 Nisan'a kadar geçerli olacak.
7 Mart 2024

Borsa İstanbul'da CMBTN, DESPC ve TDGYO hisseleri 20 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. AVTUR hisseleri ise aynı dönemde tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek. Bu hisselerde daha önce uygulanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri de devam edecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önemli olduğu için alınmıştır.
21 Şubat 2024

Borsa İstanbul, BRKVY, CRDFA ve KAPLM hisselerine 22 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeme tedbiri uyguladı. Bu tedbir, hisselerin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla alındı. Tedbirin uygulanma sebebi ve detayları hakkında ek bilgi verilmedi.
23 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da PKENT, UFUK ve YONGA hisselerine yeni tedbirler getirildi. PKENT hisseleri 26 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. UFUK hisseleri aynı dönemde tek fiyat işlem yöntemiyle, YONGA hisseleri ise emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önem taşıyor.
27 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da altı hisse senedi, yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. DGATE, INTEM ve SMART hisseleri 28 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. KERVN, MEPET ve TGSAS hisseleri ise aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından uygulanmaktadır.
29 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da PATEK ve VESTL hisseleri 21 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. EUKYO hisseleri aynı dönemde emir paketi tedbiriyle, GARFA hisselerine ise brüt takas tedbiri uygulanacak. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından yönetilmesi amacıyla alınmıştır.
22 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da MIPAZ ve PKART hisselerine 13 Mart'a kadar brüt takas tedbiri uygulanmaya başlandı. Aynı dönemde KARYE hisseleri için de emir paketi tedbiri uygulanacak. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önemli olduğu belirtiliyor.
14 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da MARBL, REEDR, DOFER ve UFUK olmak üzere dört hisse senedine yeni tedbirler getirildi. MARBL ve REEDR hisseleri 14 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. DOFER hisselerine aynı dönemde brüt takas uygulanırken, UFUK hisseleri emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önem taşıyor.
15 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da, BNTAS ve MEGMT hisselerine yönelik yeni tedbirler uygulanmaya başlandı. BNTAS hisseleri 11 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilemeyecekken, MEGMT hisselerinde aynı dönemde brüt takas uygulaması gerçekleştirilecek. Bu tedbirler, hisse senetlerindeki olağanüstü hareketlilik veya piyasa düzenini koruma amacıyla alınmış olabilir.
12 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da, FONET ve KLYGO isimli iki hisse senedi üzerine yeni tedbirler getirildi. Bu tedbirler kapsamında, söz konusu hisseler 15 Mart tarihine kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek. Bu karar, hisse senetlerinin piyasa değerlerindeki dalgalanmaları kontrol altına almak ve yatırımcıları korumak amacıyla alındı.
16 Şubat 2024

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 15 Şubat tarihli bülteninde İş Yatırım Ortaklığı AŞ (ISYAT) pay piyasasındaki işlemlerinde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107'nci maddesinde belirtilen 'işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı' suçunun maddi unsurlarının gerçekleştirildiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle iki kişiye altı ay süreyle geçici işlem yasağı uygulandığını duyurdu. Bu kanun maddesi, sermaye piyasası araçlarının alım-satımı, emir verme, iptal etme, değiştirme veya hesap hareketleri gerçekleştirilmesini kapsıyor ve bu eylemlerin piyasa fiyatlarının sağlıklı oluşumunu engelleyecek şekilde gerçekleştirilmesini yasaklıyor.
16 Şubat 2024

Beşiktaş kulübüne ait hisseler 29 Mart 2024'te ani bir artışla 51.5 liradan 89.3 liraya yükseldi, ardından hızla düşerek 28.14 liraya indi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Veysel Karadeniz, Nuri Budakoğlu, Adem Karataş, Muammer Geçgel, Engin Meral ve Neslihan Kaya'nın manipülasyon yaptığını belirleyerek bu kişilere altı ay geçici işlem yasağı uyguladı. Bu kişiler, borsada işlem görmeyen hisseleri Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvurarak işlem görmesini sağladı ve manipülatif işlemlerle Beşiktaş kulübüne ve yatırımcılara büyük zarar verdiler. Beşiktaş kulübünün piyasa değeri bu işlemler nedeniyle yaklaşık 6 milyar lira düşerek 6.7 milyar liraya indi.
14 Mayıs 2024

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), Hazine mülkiyetindeki HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Boyçelik Metal A.Ş. ve Bizim Menkul Değerler A.Ş.'yi satışa çıkardı. HES Hacılar A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisseleri ve Boyçelik Metal A.Ş.'nin yüzde 27,49 oranındaki hisseleri 22 milyar lira muhammen bedel üzerinden satışa sunulacak. Bizim Menkul Değerler A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisseleri ise 380 milyon lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkarıldı. İhaleler 13 ve 28 Ağustos tarihlerinde yapılacak.
9 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan Resmi Gazete’deki kararlara göre, 12 şirketin hazineye ait hisseleri Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) aktarıldı. Bu karar, 6741 sayılı Kanunun 4’üncü maddesi gereğince alındı ve şirketlerin ana ortaklık-iştirak ilişkileri korunarak gerçekleştirildi. Aktarılan şirketler arasında Koza-İpek Holding ve Koza Altın İşletmeleri gibi önemli firmalar bulunuyor.
20 Ağustos 2024

Borsa İstanbul'da işlem gören Akbank ve Anadolu Efes, yatırımcılarına temettü olarak bilinen kar payı ödemesi yapacaklarını duyurdu. Akbank, 26 Mart'tan itibaren hisse başına net 1,72575 lira, Anadolu Efes ise 30 Mayıs'ta hisse başına 2,115 lira temettü ödeyecek. Bu ödemeler, şirketlerin elde ettiği karın hissedarlarla paylaşılması anlamına geliyor.
24 Mart 2024

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto paraların ihracı, satışı ve dağıtımı için yetkilendirilmiş şirketlerin listesini yayınladı. SPK, faaliyet başvurusu ve tasfiye beyanında bulunan şirketleri açıkladı. Eksik veya yetersiz bilgi ileten şirketler listeye dahil edilmedi. Kuruluşların yetkilendirilmesi için ikincil mevzuatın yürürlüğe girmesi ve SPK'ya başvuru yapmaları gerekecek.
6 Ağustos 2024

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Koza-İpek Holding'e ait Bebek'teki yalıyı satışa çıkardı. Yalı, bağımsız değerleme şirketleri tarafından 750 milyon lira olarak değerlendirildi. Satış ihalesi 27 Haziran'da açık teklif ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenlerin gerekli belgeleri ve şartnameyi 25 Haziran'a kadar TMSF'ye ulaştırmaları gerekiyor.
28 Mayıs 2024

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Hazine mülkiyetindeki beş varlığı daha satışa çıkardı. Satışa çıkarılan varlıklar arasında RHG Enertürk Enerji, Sibelres Elektrik, Muradiye Elektrik, Betim Enerji ve Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bulunuyor. İhale ilanları Resmi Gazete'de yayınlandı ve her bir varlık için belirlenen muhammen bedeller ve ihale tarihleri açıklandı.
10 Temmuz 2024

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı döviz işlemi yaptırdığı tespit edilen 25 internet sitesine erişim engeli getirilmesine karar verdi. Bu karar, SPK'nın 28 Mart tarihli bülteninde duyuruldu. Kararın alınma sebebi, bu sitelerin Sermaye Piyasası Kanunu'nun 99'uncu maddesinin dördüncü fıkrasına aykırı hareket etmesi olarak belirtildi.
29 Mart 2024
İşaretlediklerim