İstanbul Bakırköy'de birlikte yaşayan Cavide Sevgi Arapoğlu ve Mustafa Kolay, başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Çiftin işe gitmemesi üzerine endişelenen arkadaşları, çilingir yardımıyla eve girdi ve çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. Polis ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede kapının zorlama izi olmadan içeriden kilitlendiğini belirledi. Çiftin cesetleri, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
20 Temmuz 2023

Osmaniye'de bir apartman dairesine uyuşturucu baskını düzenlendi. Baskın sırasında evdeki şüpheli, jandarma ekiplerine ateş açtı. İki jandarma personeli ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan biri, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralının tedavisi devam ederken, şüpheli gözaltına alındı.
20 Eylül 2023

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, İstanbul Gaziosmanpaşa'da evinin önünde saldırıya uğradı. Saldırı sonrası Valilik, şüphelilerin E.D, Y.G. ve R.B. olduğunu ve R.B.'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı. Daha sonra Y.G. ve E.D. de yakalanıp gözaltına alındı ve adliyeye götürüldükten sonra serbest bırakıldılar. Kılıç, daha önce 'ordotoks' İslam görüşlerine mesafeli duruşu nedeniyle hedef gösterilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ihraç edilmişti.
28 Mart 2023

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki bir evde, polis ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucunda derin dondurucuda yabancı uyruklu üç kişinin cesedi keşfedildi. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, evin çevresinde güvenlik önlemleri aldı. İlk bulgulara göre ölen kişilerin yabancı uyruklu oldukları tespit edildi.
18 Haziran 2023

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüne ilişkin dava sonuçlandı. Mahkeme, altı polise 'bilinçli taksirle ölümüne neden olma' suçundan indirimli üç yıl dokuz ay hapis cezası verdi. Ayrıca, Yıldırım'ın iş arkadaşı ve oğlunu darp eden polislerden altısına da 'kasten yaralama' suçundan indirimli 3 ila 6 bin TL adli para cezası verildi, ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mahkeme, beş polisin de tüm suçlardan beraatine hükmetti.
18 Eylül 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde emekli bir polis memuru tarafından ormanlık alanda kafası ve kolları kesik bir erkek cesedi bulundu. Olay, emekli polis memurunun ailesiyle yürüyüş yaptığı sırada fark edildi ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve ceset otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili incelemesi devam etmektedir.
19 Ocak 2023

İstanbul Galata Köprüsü'nde düzenlenen 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek' eylemi sonrası 'Kelime-i Tevhid' bayrağı taşıyan İsmail Aydemir, Şişhane Meydanı'nda yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan, olay yerinden kaçarken trafik polisi tarafından yakalandı. Yaralanan Aydemir hastaneye kaldırıldı. Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen saldırgan E.A, tutuklanarak Karaköy Polis Merkezi'ne götürüldü.
1 Ocak 2024

Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yayın yasağı getirildi. Büyükçekmece 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği, olayla ilgili hazırlık soruşturması sonuçlanıncaya kadar kamu güvenliği, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması gerekçeleriyle yazılı, görsel ve internet ortamında faaliyet gösteren medyada, sosyal medya ile her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yasaklanmasına hükmetti. Olayın ardından yapılan çalışmada şüphelilerden M.Ö, polis ekiplerince gözaltına alındı.
31 Temmuz 2023

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı'ndan David Carrick, kadınlara yönelik en az 49 cinsel taciz suçu işlediğini itiraf etti. Carrick, 2003 ve 2020 yılları arasında 17 yıllık sürede işlediği suçların çoğunu Hertfordshire bölgesinde gerçekleştirdi. Kurbanlarından bazılarıyla çevrimiçi çöpçatanlık uygulamaları aracılığıyla tanışan Carrick, görevini onların güvenini kazanmak için kullandı. Carrick'in itirafları sonrasında maaşı kesildi ve görevi kötüye kullanma süreci başlatıldı, cezası 6 Şubat'ta açıklanacak.
17 Ocak 2023

Japonya'nın Gifu eyaletindeki Kara Öz Savunma Kuvvetleri'ne ait Hino atış poligonunda, bir asker adayının eğitim tüfeğini ateşlemesi sonucu iki subay öldü, bir subay yaralandı. 18 yaşındaki asker adayı cinayete teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı. Olayın gerçekleştiği poligonun çevresinde sivil bir yaralanma olmadığı bildirildi ve saldırganın silahlı saldırıyı itiraf ettiği açıklandı.
14 Haziran 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023

İsveç'in Malmö kentinde Iraklı mülteci Salvan Momika tarafından düzenlenen bir Kuran yakma eylemi sonrasında çatışmalar çıktı. Protestocular, Momika'nın Kuran yakmasını engellemeye çalıştı ve polise saldırdı. Olaylar sonucunda onlarca araç ve bir garaj ateşe verildi, üç kişi gözaltına alındı. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, olayları 'korkunç' olarak nitelendirdi ve hükümetin bu olaylarla mücadele edeceğini belirtti.
4 Eylül 2023

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, bir otomobil içerisinde bıçaklanmış bir erkek cesedi bulundu. 112 Acil Sağlık ekipleri, ihbar üzerine olay yerine giderek C.D isimli şahsın bıçaklandığını ve hayatını kaybettiğini tespit etti. Olayla ilgili polis ekipleri, aracı inceleyerek iki şüpheliyi gözaltına aldı.
3 Temmuz 2023

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüyle ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, Yıldırım'ın yaralanmalarının hafif nitelikte olduğunu ve işkence suçunun oluşmadığını belirtti. 12 polis hakkında 'bilinçli taksirle ölümüne neden olma' suçundan indirimli üç yıl dokuz ay hapis cezası verildi. Ayrıca, Yıldırım'ın iş arkadaşı ve oğlunu döven polislere 'kasten yaralama' suçundan indirimli 3 ila 6 bin TL adli para cezası verildi. Beş polis ise tüm suçlardan beraat etti.
19 Ekim 2023

6 Şubat'taki depremin ardından Diyarbakır'dan Adıyaman'a gönüllü olarak enkaz kurtarma çalışmalarına katılmak üzere giden beş genç, jandarma tarafından şüpheli bulunup polise teslim edildi. Emniyette işkence gördükleri, üzerlerine soğuk su dökülüp elbiseleri çıkarıldıktan sonra çıplak halde şehir dışına bırakıldıkları iddia ediliyor. Gençlerin telefonlarına el konuldu ve bir gencin sakladığı telefonla haber vermesi sonucu avukatlar olay yerine gitti. Gençlerin vücutlarında işkence izleriyle bulunduğu belirtiliyor.
12 Şubat 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir sitede çalışan M.A. isimli birey, ailevi ve psikolojik sorunlar nedeniyle üç çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti. Polis ekipleri, ihbar üzerine gittikleri dairede dört kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Sancaktepe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve konunun tahkikat altında olduğu belirtildi.
27 Ocak 2023

İran'da, Mehsa Emini'nin başörtüsü kuralına uymadığı gerekçesiyle 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından durdurulan 'ahlak polisi' devriyeleri, protestolar sonrası 10 ay sonra yeniden başlatılıyor. İran Polis Teşkilatı Sözcüsü, başörtüsü kurallarını ihlal edenlere karşı ülke genelinde devriyelerin kurulacağını ve uyarıların dikkate alınmaması durumunda kişilerin adli makamlara sevk edileceğini belirtti. Bu karar, başörtüsü takmayı bırakan kadınların sayısının artması ve rejim yanlısı muhafazakarların baskısı sonucu alındı.
17 Temmuz 2023

Brezilya'nın Rio de Janeiro, Sao Paulo ve Bahia eyaletlerinde polis, uyuşturucu çetelerine karşı baskınlar düzenledi. Rio de Janeiro'da çıkan çatışmada 10 kişi öldü, aralarında bir çete liderinin de bulunduğu belirtildi. Sao Paulo'da beş gün süren Kalkan Operasyonu'nda 16 kişi, Bahia eyaletinde ise 19 şüpheli öldü. Operasyonlar sonucunda 58 kişi gözaltına alındı ve 385 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.
3 Ağustos 2023

İstanbul Kartal'da, park halindeki bir otomobile kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda otomobilde bulunan iki kişi öldü, biri olay yerinde bulunan bir kadın olmak üzere iki kişi yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis, saldırgan veya saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
18 Nisan 2023
İşaretlediklerim