Elif Çongur, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerlerindeki tartışmalı davranışlarını eleştiriyor. Yazıda, bu iki ismin saha içi ve dışı hareketleri, kibirli tavırları ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle sevilmediğini ve taraftarlar tarafından tepki gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, spor tarihimizdeki büyük isimleri yok sayan açıklamaları ve şahsiyetlerine yönelik eleştiriler de dile getiriliyor.
7 Mart 2024

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile Belçika'da oynadığı maçta yaşanan tribün olayları sebebiyle sarı lacivertli taraftarlara üç maçlık deplasman yasağı uyguladı. Fenerbahçe, söz konusu maçı 3-0 kazanmış ve çeyrek finale yükselmişti. Ancak maç sırasında sahaya çok sayıda meşale atılması disiplin ihlali olarak değerlendirildi. Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi Olympiakos olacak.
15 Mart 2024

Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal'ın Ankaragücü maçı sonrası yaptığı 'Hatayspor karşısında bambaşka bir takım göreceksiniz' açıklamasının ardından Hatayspor maçında beklenen üstün performansı sergiledi. Maç boyunca oyunun kontrolü büyük oranda Fenerbahçe'deydi. Takım, defans ve hücumda yüksek konsantrasyon ve organizasyon yeteneği göstererek Hatayspor'un hücum girişimlerine izin vermedi ve gol atma beklentilerini karşıladı.
3 Mart 2024

Ahmet Hakan, UEFA'nın Merih Demiral'a Bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle iki maç ceza vermesini eleştiriyor. Hakan, bu cezanın haksız ve çifte standartlı olduğunu savunarak, UEFA'nın benzer durumlarda daha hafif cezalar verdiğini belirtiyor. Yazıda, bu kararın Türk düşmanlığına dayandığı iddia ediliyor ve milli takımın bu duruma karşı daha motive olacağı vurgulanıyor.
6 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2024'te görev yapan bir hakem hakkında spekülasyonlara değindi ve bu hakemin ikinci maçına çıkacağını belirtti. Büyükekşi, Gürcistan ile oynanan ve Türkiye'nin 3-1 kazandığı maç hakkında da konuştu ve Gürcistan milli marşının ıslıklanmasının Türkiye'ye yakışmadığını ifade etti. Ayrıca, TFF'deki başkanlık seçimiyle ilgili kulüplerin erken seçim taleplerine yanıt verdi ve mevcut yönetimin sorumluluklarını vurguladı.
19 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçının ertelenmesi için talepte bulunduğunu açıkladı. Bu talep, Trabzonspor ile oynanan ve olaylarla sonuçlanan lig maçının ardından geldi. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle birçok Fenerbahçeli oyuncu yaralanmış ve saha içi karışıklıklar yaşanmıştı. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlatmış, 12 kişi gözaltına alınmış ve beş kişi tutuklanmıştı.
21 Mart 2024

Erman Kunter, Montella'ya yönelik eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, takımın genç ve yetenekli olmasına rağmen tecrübesiz olduğunu vurguladı. Montella'nın takımı zorlu bir süreçten başarıyla çıkardığını hatırlatan Kunter, geçmişte Türkiye'de eleştirilen Löw ve Del Bosque gibi isimlerin sonradan büyük başarılar elde ettiğini örnek gösterdi. Kunter, bu olumsuz atmosferin takımı kötü etkileyebileceğinden endişe duyduğunu ifade etti.
26 Haziran 2024

Galatasaray Kulübü, Türkiye Süper Lig'deki tartışmalı hakem kararlarının uluslararası bir heyet tarafından incelenmesi için bir çağrıda bulundu. Kulüp, bu sezon ilk beş sıradaki takımların maçlarının tartışmalı görüntülerinin yabancı hakemler tarafından değerlendirilmesini ve sonuçların televizyonda yayınlanmasını önerdi. Ayrıca, tüm Türk futbol paydaşlarını adalet için bir araya gelmeye davet etti. Bu çağrı, özellikle Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı hakem kararları sonrasında geldi.
4 Şubat 2023

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u 'terörist'e benzeterek, Koç'un Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur'a tehditler savurduğunu iddia etti. Ancak, olayın muhatabı Erden Timur, Özbek'in bu iddialarını yalanladı. Fenerbahçe taraftar sayfası 'Tek Yol Fener' bu durumu alaycı bir şekilde sosyal medyada paylaştı. Derbi öncesi ve sonrası tansiyon yüksek kalmaya devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor ile oynanan ve olaylarla sonuçlanan maç sonrası futbolcularını övdü ve onlara yönelik ceza verilmesi için yapılan baskılara dikkat çekti. Koç, maçın ve sonrasında yaşananların planlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin şampiyonluktan edilmeye çalışıldığını belirtti. Ayrıca, Trabzon'da yaşanan güvenlik zafiyetlerine ve maç sırasında alınmayan önlemlere işaret etti. Fenerbahçe yönetimi, yaşananlar nedeniyle Süper Lig'den çekilme gündemiyle toplandı.
2 Nisan 2024

Fenerbahçe, 100 yılı aşkın futbol tarihinde beşinci kez Avrupa'da yarı final şansını yakaladığı bir maça çıktı. İsmail Kartal, en iyi kadrosuyla sahaya çıktı ancak takımın önemli oyuncularından Fred'in performansı beklenen seviyede değildi. Maç sırasında hakem kararları ve VAR incelemeleri tartışma konusu oldu. Olympiakos'un sistemli oyunu karşısında Fenerbahçe, maçı kaybederek yarı final şansını yitirdi.
19 Nisan 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i kamuoyu önünde tartışmaya davet etti. Koç, tartışma çağrısında kendisine yönelik eleştirilerin ve haklılık durumunun netleştirilmesini istedi. Özbek ise bu çağrıya yazılı bir açıklama ile olumsuz yanıt verdi. Açıklamasında, Koç'un çağrısının futbolu saha dışına çıkarma amacına hizmet ettiğini ve sahadaki başarısızlıkları telafi etme çabası olarak gördüğünü belirtti. Özbek, futbolun sahada oynandığını ve adaletin herkes için önemli olduğunu vurgulayarak, tartışma teklifini reddetti.
24 Ocak 2023

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylar hakkında konuştu. Doğan, Trabzonspor'un ceza alması gerektiğini kabul ederken, adaletin herkes için eşit olması gerektiğini vurguladı. Sahaya giren taraftarların ve yaşanan şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'de benzer olayların yaşandığını ancak Trabzonspor'a yönelik bir adaletsizlik olduğunu iddia etti. Süper Lig'in 30. haftasında oynanan ve olaylı geçen maçta Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği, maç sonrası yaşanan şiddet olayları ve gözaltına alınan taraftarlar hakkında bilgi verildi.
20 Mart 2024

Fenerbahçe'nin zorlandığı bir maçta Cengiz Ünder, rakip ceza sahasında buluştuğu topla sol ayak içiyle kalecinin ulaşamayacağı bir yere gol atarak takımına önemli bir katkı sağladı. Maçın bu anına kadar Fenerbahçe'nin orta saha üretimi ve rakip ceza sahasında etkili olma istatistikleri olumsuz yöndeydi. Mert ve Ferdi ilk yarıda Antalyaspor savunmasına karşı etkili olamazken, Fred'in eksikliği hissediliyordu.
4 Şubat 2024

Fenerbahçe, İsmail Kartal'ın yönetiminde ikinci yarıya iki değişiklikle başladı ve maç boyunca stresli anlar yaşadı. Mert Hakan'ın uzaktan attığı golle öne geçen sarı lacivertliler, Weilton'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Ancak Batshuayi'nin girmesi ve VAR'dan gelen penaltı kararı sonucu kazanılan golle maçı kazanmayı başardılar. Bu galibiyetle Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını sürdürdü. Gökhan Aktürk, eğer tüm maçlar deplasmanda oynansaydı Fenerbahçe'nin lider olabileceğini belirtti.
11 Mart 2024

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, spor yorumcularına tehdit ettiği ve Süper Lig'in yayıncı kuruluşuna müdahale ettiği iddialarını yalanladı. Spor muhabirleri Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç, Orta'nın beIN Sports'a baskı yaptığını ve VAR odasından bir görüntüyü maç özetine koydurduğunu iddia etmişlerdi. Orta, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu, görüntülerin MHK'nın kullanım yetkisinde olduğunu ve yasal haklarını kullanacaklarını belirtti.
18 Mart 2023

Ercan Taner, Beşiktaş'ın savunma hataları ve etkisiz hücum performansı nedeniyle maçlarda erken gol yeme alışkanlığının bir gelenek haline geldiğini belirtti. Al-Musrati'nin büyük bir hata yaparak gol yemesine neden olduğunu ve takımın savunma ve hücumda etkisiz kaldığını vurguladı. Beşiktaş'ın ilk yarıyı kötü bir performansla kapattığını ve takımın bu durumdan nasıl çıkacağının merak konusu olduğunu ifade etti.
12 Mart 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, bir işinsanı ile yaptığı sohbette öğrendiğine göre Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önerdiğini yazdı. TFF'nin önemli sponsorlarından birinin patronu, Ali Koç'un Avrupa takımlarının Suudi Arabistan'da oynayarak ciddi gelir elde ettiğini belirterek, Süper Kupa finalinin de orada oynanması fikrini federasyona sunduğunu aktardı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi daha önce kararın Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rızasıyla alınacağını belirtmişti. Kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

Beşiktaş, Portekiz'in Benfica kulübüyle Joao Mario'nun satın alma opsiyonuyla kiralık transferi konusunda anlaşmaya vardı. 31 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusu, 2024-25 sezonu sonuna kadar Beşiktaş forması giyecek. Geçen sezon Benfica formasıyla 51 maçta 9 gol ve 4 asist kaydeden Mario, Portekiz Milli Takımı'nda da 56 kez forma giydi.
5 Eylül 2024
İşaretlediklerim