Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisinin enkazında yapılan dalışta, kayıp altı kişiden birinin cesedi bulundu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede devam eden çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 51 metre derinlikteki geminin enkazında bir personelin cesedine ulaştığını açıkladı. Cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlendi. Gemi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta batmıştı.
17 Şubat 2024

Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında 'Joe 2' adlı yabancı bandıralı alüminyum yüklü ticari gemi battı. Geminin 14 Suriye uyruklu mürettebatından ikisi Sahil Güvenlik helikopteriyle, üçü ise diğer ticari gemiler tarafından kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı, sekiz kişinin aranmasına devam ediliyor. Denizdeki fırtına kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor ve olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.
5 Nisan 2023

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (BASKİ) ait arıtma tesisinde meydana gelen gaz kaçağı sonucu iki personel yaşamını yitirdi. Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç, pompa arızası tamir ederken gaz kaçağı meydana geldi. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Balcı ve Karakoç, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
31 Temmuz 2023

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı gemi, Karadeniz'deki fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'na sığınmış, ancak buradan ayrıldıktan sonra irtibat kesilmiştir. Gemiyle iletişim kurma çalışmaları sürerken, Zonguldak Valiliği arama kurtarma çalışmalarının başlatılacağını duyurdu. Sahil Güvenlik ve Milli Savunma Bakanlığı izleme çalışmalarını sürdürüyor ve AFAD ekipleri de göreve hazır bekletiliyor.
19 Kasım 2023

Ukrayna'nın Herson Limanı'nda bulunan Türkiye menşeli Tuzla gemisi saldırıya uğradı ve geminin köprü üstünde yangın çıktı. Olayda can kaybı yaşanmazken, Savunma Bakanlığı ve gemi sahipleri mahsur kalan 12 Türk gemisinin kurtarılması için görüşmeler yapıyor. Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği yetkilisi Hakan Çendik, gemilerin ve personelin en kısa zamanda güvenli bir şekilde bölgeden ayrılmasını beklediklerini ifade etti.
25 Ocak 2023

Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan 'Batuhan A' adlı altı kişilik mürettebatı bulunan kargo gemisinin enkazına su altı robotuyla ulaşıldı ve 3 boyutlu modellemesi çıkarıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, batığın deniz tabanına normal bir şekilde oturduğunu ve dalış için hazırlıkların yapıldığını belirtti. Gemi, Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkmış ve Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında boş can salı bulundu.
16 Şubat 2024

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında, 69 metre boyundaki 'BATUHAN A' isimli genel kargo gemisi su alarak battı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, olay yerine hızlı tahlisiye botları yönlendirdi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Türk vatandaşı oldukları değerlendirilen 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirtti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri, dalgaların 3 metreye yaklaştığı bölgede kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
15 Şubat 2024

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle Türk bayraklı Kafkametler adlı geminin batması sonucu kaybolan 12 kişilik Türk mürettebatın beşi ölü olarak bulunmuş, geri kalan yedi kişiye ise hala ulaşılamamıştır. Arama kurtarma çalışmaları 13. gününde devam etmektedir. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer ekipler karadan ve denizden arama faaliyetlerini sürdürmektedir. TCG Akın arama ve kurtarma gemisi de çalışmalara destek vermektedir.
1 Aralık 2023

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle batan Türk bayraklı Kafkametler adlı geminin 12 kişilik mürettebatından beşinin cesedine ulaşılmış, geri kalan yedi kişi ise hala bulunamamıştır. Arama kurtarma çalışmaları karada ve denizde 17'nci gününe girmiştir. 'Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi' arama çalışmalarına destek için bölgeye ulaşmış, Deniz Üs Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri de arama faaliyetlerine devam etmektedir.
5 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonu Türkiye'de meydana gelen fırtına ve aşırı yağışlar sonucunda Zonguldak açıklarında bir Türk bayraklı kuru yük gemisinin battığını ve bu olayda dokuz kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Batan gemideki 13 Türk mürettebattan birinin cansız bedenine ulaşıldı ve kayıp 11 mürettebat için arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Zonguldak, Batman ve Diyarbakır'da sel nedeniyle ölümler gerçekleşmiştir.
20 Kasım 2023

Samsun'un Bafra ilçesinde su kuyusu açma çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu iki işçi hayatını kaybetti. Olay, Evrenuşağı Mahallesi Çınarlık mevkiinde bir fındık tarlasında gerçekleşti. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, toprak altında kalan işçiler Sabri Bayraktar ve Mustafa Aydın'ın cenazelerine ulaştı.
10 Eylül 2024

Zonguldak Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle batan kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Daha önce bir kişinin cansız bedeni bulunmuştu ve şu anda kayıp 10 mürettebatın arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. AFAD, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.
23 Kasım 2023

İmralı Adası açıklarında üç gün önce bulunan cesedin, 15 Şubat'ta kötü hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batan ‘Batuhan A’ adlı kargo gemisinin sahibi ve kaptanı Murat Altıntaş’a ait olduğu belirlendi. Gemide görevli olan altı kişiden üçünün cesedi bulunurken, üç kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, cesedi 3 Mart'ta İmralı Adası açıklarında su yüzeyinde bulmuştu.
6 Mart 2024

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisindeki beş kişilik mürettebat için arama kurtarma çalışmaları dördüncü gününde sürüyor. Gemi, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında 51 metre derinlikte denizin tabanına oturmuş durumda. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Akın gemisinde görevli dalgıçlar, arama çalışmalarını sürdürüyor. Gemi, 14 Şubat'ta Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesine mermer tozu taşırken batmıştı.
18 Şubat 2024

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Adana Karataş limanından açılan Mahmutcan-1 adlı Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda Suriye güvenlik güçlerine ait iki gemi tarafından ateş açıldığını ve olay sonucunda iki Türk balıkçının hafif yaralandığını ve teknede maddi hasar oluştuğunu açıkladı. Bakanlık, olayı kınadığını ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasına konu olan bu olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
29 Mayıs 2023

İzmir'in Konak ilçesinde, denizde ayağına su dolu bidon bağlanmış bir erkek cesedi bulundu. Vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine gelen deniz polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri, yaşamını yitirdiği belirlenen kişiyi kıyıya çıkardı. Üzerinden kimlik çıkmayan erkek cesedinin, sol ayak bileğine iple bağlanmış içi su dolu iki bidon tespit edildi. Polis ekipleri, cinayet şüphesi üzerinde durarak olayla ilgili soruşturma başlattı.
25 Ekim 2023

Mısır'dan Bulgaristan'a giden 'AK DISCOVERY' adlı Barbados bandıralı kuru yük gemisinin makine dairesinde Çanakkale Boğazı'ndan geçişi sırasında yangın çıktı. Yangın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Bu süreçte boğazdaki gemi trafiği geçici olarak durduruldu ve yangında bir mürettebat üyesi yaralandı. Şu anda gemide soğutma çalışmaları devam etmektedir.
25 Nisan 2024

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle batan kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedeni bulundu. Şu ana kadar toplam üç mürettebatın cesedine ulaşılmış durumda. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından geri kalan dokuz kişiyi bulmak için arama kurtarma çalışmaları sürdürülmekte.
24 Kasım 2023

İstanbul'un Tuzla ilçesinde, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) bağlı taşeron bir firmada çalışan iki işçi, kanal çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybetti. Olayın ardından Anadolu Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve dört kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gözaltına alınan kişilerin kepçe ve kırıcı operatörleri olduğunu, müteahhitin ise Muğla'da arandığını açıkladı.
12 Ağustos 2024

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız iki maden ocağında meydana gelen kazalarda bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi ise göçük altında kaldı. Bölüm Mahallesi'ndeki kaçak maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Damarlı Mahallesi'ndeki ruhsatsız maden ocağında ise 32 yaşındaki Satılmış G. adlı işçinin yüksekten düşerek öldüğü iddia edildi.
17 Temmuz 2024
İşaretlediklerim