Türk Lirası'nın değer kaybı ve enflasyonun artmasıyla birlikte hükümet ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zincir marketleri fiyat artışlarından sorumlu tuttu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, marketlerle etiket fiyatları konusunda görüşmeler yaptı. Bu süreçte ŞOK Marketler, ocak ayı boyunca temel ihtiyaç ürünlerinden oluşan bin üründe fiyatları sabitleyeceğini duyurdu. ŞOK Marketler CEO'su Uğur Demirel, bu kararın hem ekonomiye hem de müşterilerin bütçesine katkı sağlayacağını ifade etti.
1 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın eşi Hatice Uysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın eşi Nursen Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yayınladıkları videolu mesajla kadınlara 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için oy kullanma ve sandığa sahip çıkma çağrısında bulundu. Mesajlarında, çocukların ve kadınların özgürce yaşayabileceği bir ülke için bu eylemin önemine vurgu yaptılar.
26 Mayıs 2023

Yeni bir araştırma, dişi hayvanların ayırt edici özelliklere sahip erkekleri eş olarak seçmeyi diğer dişilerden öğrendiğini ortaya koydu. Araştırmacılar, dişi hayvanların büyüklerinin veya akranlarının eş seçimlerini kopyalayabileceğini ve ayırt edici erkekler için bir tercih geliştirebileceğini belirtti. Ancak genç dişilerin hataları, erkeklerde tek bir çekici özelliğin diğerlerini geride bırakarak öne çıkmasını engelliyor ve zaman içinde dişilerin tercihlerinde değişikliklere bile yol açabiliyor.
9 Ekim 2023

Şırnaklı inşaat işçisi Nezir Ayas, beş yaşında bir düğünde halay başı olarak dans etmeye başladı ve bu yeteneğiyle bölgede ve yurt dışında tanındı. Sosyal medyada yayılan videoları sayesinde 'Michael Jackson Nezir' lakabını alan Ayas, Kanadalı şarkıcı Justin Bieber tarafından Instagram'da paylaşıldı. Ayas, düğünlerde gençlerin koluna girmek için yarıştığı popüler bir halay başı haline geldi ve en büyük hayali olan düğünler ve halayı dünyaya tanıttı.
29 Ocak 2023

İspanya'nın Granada kentinde yaşayan bir kadın, internette tanıştığı ve kendisini ABD'li ünlü aktör Brad Pitt olarak tanıtan bir kişi tarafından 170 bin avro dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dolandırıcı, kadına Brad Pitt'in fotoğraflarını göndererek ve onunla film çekme vaadiyle güvenini kazandı. Dolandırıcı daha sonra kadından çeşitli giderleri karşılamak için para talep etmeye başladı. Kadının avukatı, dolandırıcı hakkında dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı ve para aklama suçlarından şikayette bulunduklarını açıkladı.
30 Haziran 2023

ABD'li oyuncu Angelina Jolie, yaklaşık 20 yıl boyunca Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde çalıştığını ve insan haklarına yönelik hedeflerinin olduğunu belirtti. Adaletin ve insan haklarının herkese eşit olmadığını, bazı kişilerin suçları için hesap vermediğini ifade etti. Jolie, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını ve BM'nin bu konudaki tutumunu eleştirerek, dünya liderlerinin bu suçlara ortak olduğunu söyledi. Ayrıca, BM görevini bırakacağını ve yerel kuruluşlarla doğrudan çalışacağını duyurdu.
23 Aralık 2023

Pandemi sürecinde öne çıkan lojistik sektöründe, Türk şirketleri yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Ekol şirketinin ardından, sektörün büyük oyuncularından Kıta ve Alışan da hisse satışı için yabancı şirketlerle görüşmelere başladı. ABD'li BDP International ve Dubaili Aramex, Türk lojistik şirketlerine talip olan yabancı firmalar arasında yer alıyor. Sektör yetkilileri, tedarik zincirindeki sorunların ve döviz kur avantajının yabancı yatırımcıların Türk lojistik şirketlerine olan ilgisini artırdığını belirtiyor.
5 Ocak 2023

Amerikan Kızılhaçı, eşcinsel ve biseksüel erkeklere yönelik kan bağışı yapmasını engelleyen kısıtlamaları kaldırdığını duyurdu. Yeni ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarama yönergelerine göre, diğer erkeklerle tek eşli cinsel ilişkiye giren erkekler, diğer tarama kriterlerini karşıladıkları sürece bağışta bulunabilecek. Daha önce, erkeklerle cinsel ilişkiye giren erkeklerin kan bağışı yapmadan önce üç ay boyunca cinsel ilişkiden uzak durması gerekiyordu. Bu bekleme süresi artık, cinsel yönelimi veya cinsiyeti ne olursa olsun yeni bir partnerle veya birden fazla kişiyle cinsel ilişkiye girmiş veya anal seks yapmış herkes için geçerli olacak.
8 Ağustos 2023

Türkiye'de 10. yılını kutlayan Spotify, en çok dinlenen sanatçı, şarkı ve podcastleri derledi. 2013 ile 2017 yılları arasında pop müzik en çok ilgi gören tür oldu. 2017'den sonra hip hop da en çok dinlenenler listesine girdi. En çok dinlenen sanatçılar listesinde Ezhel, UZI ve Sezen Aksu öne çıkarken, en çok dinlenen şarkı Madrigal grubunun 'Seni Dert Etmeler' parçası oldu. En çok dinlenen podcast ise psikolog Beyhan Budak'ın 'Kendine İyi Davran'ı oldu.
12 Ekim 2023

Türkiye'de gerçekleşen seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda yarışacak. İktidarın uyguladığı 'heterodoks' ekonomi politikaları nedeniyle yüksek enflasyon ve düşük faiz oranları devam ederken, Kılıçdaroğlu 'ortodoks' politikalara dönüş vaadiyle yatırımcıların ilgisini çekmişti. Seçim sonuçlarının belirsizliği ve Erdoğan'ın kazanması durumunda ekonomik dengesizliklerin devam edeceği endişesi, uluslararası yatırımcılar ve ekonomi aktörleri arasında kötümser yorumlara yol açtı.
15 Mayıs 2023

Çok sayıda dizi, film ve reklamın görüntü yönetmenliğini üstlenen İlker Berke, 55 yaşında hayatını kaybetti. Berke'nin ölüm sebebi açıklanmadı. Hacettepe Üniversitesi’nde iktisat okurken fotoğraf, video ve sinema sanatıyla ilgilenmeye başlayan Berke, 150’den fazla reklam filminde kamera asistanı olarak çalıştı. 'Fasülye', 'Mayıs Sıkıntısı' ve 'Gönül Yarası' gibi yapımların görüntü yönetmenliğini üstlendi.
24 Eylül 2023

ABD'li oyuncu Patrick Dempsey, People dergisi tarafından 2023 yılının 'yaşayan en seksi erkeği' olarak ilan edildi. 57 yaşındaki Dempsey, bu haberi ilk duyduğunda şaşkınlık yaşadığını ve bir şaka olduğunu düşündüğünü ifade etti. Aynı zamanda bir araba yarışçısı olan Dempsey, yakında gösterime girecek 'Ferrari' filminde de rol alıyor. Habere çocuklarının nasıl tepki vereceğini merak ettiğini belirtti.
8 Kasım 2023

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'SES Yılın Kadınları' ödülleri, toplumsal cinsiyet eşitliği ve barış için dayanışmaya katkıda bulunan, kadın hakları mücadelesinde öncü olan 13 kadın ve gruba verildi. Ödüller, Pera Müzesi'nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Ödül alanlar arasında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Kızılcık Şerbeti dizisinin oyuncuları ve meme kanseri teşhisinde yenilikçi bir icat geliştiren Canan Dağdeviren gibi isimler yer aldı. Gastronomi alanında ödüllü Şef Ebru Baybara Demir, yaptığı işlerde Atatürk'ten ilham aldığını belirtti.
19 Ocak 2024

Psikologlar ve ilişki uzmanları, kalıcı aşkı bulma konusunda çeşitli önerilerde bulunuyorlar. Dr. Helen Fisher, partner seçiminde seçici olmayı ve değerlerimizi paylaşan kişilerle ilişki kurmayı öneriyor. Jaime Bronstein, sezgilere güvenmenin önemini vurgularken, Damona Hoffman sabır ve açık iletişimin gerekliliğini belirtiyor. Dr. Gary Lewandowski, arkadaşlık, bağlılık ve uyumluluğun önemine işaret ediyor. Dr. Wendy Walsh, aşkın bir beceri olduğunu ve öğrenilebileceğini ifade ediyor. Logan Ury, bilinçli flört etmenin ve Dawoon Kang, sevgi dolu bir ilişkiye odaklanmanın önemini vurguluyor. Adam LoDolce ise özgüven geliştirmenin ve yüksek standartlar belirlemenin kalıcı aşk için anahtar olduğunu belirtiyor.
21 Ocak 2024

Hollywood oyuncusu Robert Pattinson, ES dergisine verdiği röportajda, erkeklerin de mükemmel beden baskısı altında olduğunu ve bu hedefin imkansız olduğunu ifade etti. Kendisinin de bu baskıya maruz kaldığını ve çeşitli diyetler denediğini, özellikle kalori saymanın bağımlılık yarattığını söyledi. Ayrıca, Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho tarafından yönetilen ve Edward Ashton'ın romanından uyarlanan distopik bilim kurgu filmi Mickey 17'de başrol oynayacağını belirtti.
21 Ocak 2023

Türkiye'de yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve siyasi tercihler yabancı yatırımcıları ülkeden uzaklaştırmışken, 14 Mayıs seçimlerinin ardından yabancılar Türk Lirası'ndan kazanç elde etme yollarını araştırıyorlar. ABD merkezli yatırım grubu TCW ve State Street Global gibi firmalar, sabit para birimi tahvilleri ve dolar borçlanıp lira faizi almak gibi yöntemlerle yıllık %9-10 civarında gelir elde ettiklerini belirtiyorlar. Ayrıca, Türkiye'deki yatırımcıların borsaya yönelmesi ve Koç Holding ile Ford Otomotiv hisselerindeki artışlar dikkat çekiyor. Ancak, bu durumun Türkiye'deki seçimleri olumlu etkilemediği ve ülkenin ekonomik geleceğine dair şüpheci yorumlar yapıldığı ifade ediliyor.
16 Mayıs 2023

ABD'de Shane Co. isimli bir mücevher markası, 30 gün boyunca düzenli olarak yatak toplayan bir kişiye bin dolar (yaklaşık 29 bin lira) ödül vereceği bir yarışma başlattı. Marka, bu yarışmayla güne planlı başlamanın önemine dikkat çekiyor ve yatak toplamanın stresi azalttığını, sabah düzenini sağladığını iddia ediyor. Yarışma yalnızca ABD vatandaşlarına açık olup, kazanan 22 Aralık'ta açıklanacak.
27 Kasım 2023

Geçtiğimiz yıl vefat eden Avusturyalı milyarder ve sanat koleksiyoneri Heidi Horten'ın 700 parçalık mücevher koleksiyonu, Cenevre'deki Four Seasons Hotel des Bergues'de düzenlenecek çevrimiçi müzayedelerde satışa sunulacak. Müzayedenin toplamda 150 milyon doların üzerinde gelir getirmesi ve Elizabeth Taylor'ın mücevher koleksiyonunun 116 milyon dolarlık rekorunu geçmesi öngörülüyor. Elde edilen gelir, Heidi Horten Vakfı'na aktarılacak. Ayrıca, Christie's, müzayedenin gelirlerinin bir kısmını Yahudi soykırımıyla ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarına bağışlayacağını açıkladı.
29 Nisan 2023

ABD'nin haftalık yayınlanan Time dergisi, her yıl düzenlediği 'yılın kişisi' anketinde 2023 yılı için pop şarkıcısı Taylor Swift'i seçti. Swift, Eras turnesiyle gişe rekorları kırmasının yanı sıra, online bilet satış sitesi Ticketmaster hakkında soruşturma açılmasına neden oldu. Ayrıca, '1989 (Taylor’s Version)' albümü 2023'ün en çok satan albümü oldu ve 'yılın şarkısı' dalında yedi Grammy adaylığı ile tarihe geçti. Swift'in Eras turnesi, sinemada da 'Taylor Swift: The Eras Tour' adıyla gösterilerek 200 milyon dolar hasılat elde etti.
6 Aralık 2023

Iğdır'da bir berber, çıraklarını yarı çıplak soyundurup dükkanın içinde süründürdü. Bu anları çeken berber, görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine gözaltına alındı. Berber E.D, olayın bir şakadan ibaret olduğunu savundu. Ancak Iğdır Valiliği, görüntülerde yer alan mağdurların 15, 13 ve 18 yaşında olduğunu belirterek, olayla ilgili adli süreç başlatıldığını duyurdu.
27 Eylül 2023
İşaretlediklerim