Belçika'nın Anvers kentinde, Türk mafyasına ait olduğu belirlenen iki lüks villa açık artırma yoluyla satışa çıkarıldı. Villalar, altın kaplama eşyalar, pahalı mozaikler, yüzme havuzu ve geniş bahçeler gibi lüks özelliklere sahip. Açık artırma 19 Kasım'da başlayacak ve başlangıç fiyatı villa başına 680 bin avro olarak belirlendi. Belçika devleti, villaları satın alacak kişilerin karşılaşabileceği olası sıkıntılardan sorumlu olmayacağını belirtti.
5 Eylül 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, geçen yıl Türkiye'de kayıtlara geçen 6 bin 345 yabancı damat ve 31 bin 29 yabancı gelin bulunuyor. Yabancı gelinler arasında Özbekler ilk sırayı alırken, Suriyeliler ikinci, Azeriler üçüncü sırada yer aldı. Yabancı damatlar arasında ise Almanlar 2009'dan bu yana ilk sırada bulunuyor. İlk beşte ayrıca Suriyeliler, Avusturyalılar, Afganlar ve Azeriler yer alıyor. Ayrıca, TÜİK verilerine göre Türkiye'de ilk evlenme yaşı yükseldi.
23 Şubat 2024

Andrew Francis-Tan ve Hugo Mialon'un yürüttüğü bir araştırmaya göre, alyans ve düğün için yapılan yüksek harcamalar boşanma olasılığını artırıyor. Araştırmaya 3 bin evli insan katıldı ve sonuçlar, 2 bin doların üzerindeki alyans harcamalarının ve 20 bin doların üzerindeki düğün masraflarının boşanma riskini önemli ölçüde yükselttiğini gösterdi. Özellikle 2 bin ile 4 bin dolar arasında bir yüzüğe harcama yapmanın, daha az harcamaya kıyasla boşanma riskini 1,3 kat artırdığı belirtildi.
7 Mart 2024

Barcelona'da konut krizi nedeniyle düzenlenen bir gösteride bazı vatandaşlar, turistlere su tabancasıyla su sıktı. Bu eylem, özellikle Britanya basınında geniş yer buldu ve Barcelona Belediyesi tarafından kınandı. Belediye Başkan Yardımcısı Jordi Valls, turizme karşı protestoların saygılı bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti. Şehirde son 10 yılda kiralar yüzde 68, ev fiyatlarıysa yüzde 38 arttı ve bu durum konuta erişimi zorlaştırdı.
8 Temmuz 2024

Kuzey Kıbrıs'ta 2005 yılında kurulan Taşınmaz Mal Komisyonu, 1974'te güneye göç eden Kıbrıslı Rumların geride bıraktığı taşınmaz mallar üzerindeki hak taleplerini değerlendirmektedir. 17 Mayıs 2024 itibariyle komisyona yapılan 7 bin 590 başvurudan 1775'i sonuçlandırılmış ve toplamda 444 milyon 884 bin 746 sterlin (yaklaşık 18 milyar lira) tazminat ödenmesine karar verilmiştir. Bu tazminat miktarı, Rum mülklerinin toplam değerinin sadece yüzde 5'ine denk gelmektedir.
21 Mayıs 2024

Antalya'daki Limak Lara Hotel, Britanya üzerinden yapılan bir rezervasyon sonrası müşterinin Türk olduğunu anlayınca 120 avro 'milliyet farkı' adı altında ek ücret talep etti. Bu durum sosyal medyada büyük tepki topladı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otel hakkında inceleme başlatıldı. Bakanlık, otelden resmi savunma talep etti ve mevzuat gereği cezai işlem uygulanacağını belirtti.
28 Nisan 2024

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin popüler bölgesi Terezvaros'ta, Airbnb tarzı kısa süreli kiralamalar yasaklandı. Bu karar, emlak fiyatlarının ve kiraların artmasına neden olan aşırı turizmle mücadele amacıyla alındı. Yasak, 1 Ocak 2026'dan itibaren yürürlüğe girecek. Avrupa Parlamentosu da daha önce benzer düzenlemeler yaparak konut sorununa karşı halkı korumayı hedeflemişti.
16 Eylül 2024

New York şehrinde yapılan son sayımlara göre evsiz insan sayısı son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Evsiz sayısı geçen yıla göre yüzde 2,4 artarak 4 bin 140 kişiye çıktı. Bu artış, şehrin her gece 70 bin kadar göçmene barınak sağlamakta zorlandığı bir dönemde gerçekleşti. Geçen ay, tek başına yaşayan yetişkin göçmenlerin barınaklarda kalma süresine 30 günlük bir sınırlama getirilmişti.
17 Haziran 2024

Romanya vatandaşları, Türkiye'ye yapacakları 90 günü aşmayan turistik seyahatlerinde vize muafiyetinden yararlanabilecek. Bu karar, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18'inci maddesi uyarınca alındı ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlandı. Ancak, umuma mahsus pasaportu olan Türk vatandaşları Romanya'ya seyahat etmek için vize almak zorunda. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaportu olan Türk vatandaşları ise 90 güne kadar vizeden muaf olacak.
21 Mayıs 2024

80’li ve 90’lı yıllarda vergi rekortmeni olan genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın Şişli’deki dairesi 12 milyon 775 bin TL’ye satılıyor. Manukyan, kazancını gayrimenkule yatırarak büyük bir servet edinmişti. Ölümünden sonra mirası oğlu Kerope Çilingir’e, ardından torunları Dora ve İlda Çilingir’e geçti. Manukyan’ın Türkiye ve Kıbrıs’ta birçok otel, fabrika, daire ve arsası bulunuyor.
9 Temmuz 2024

İtalya'nın tarihi kenti Venedik, turist sayısının kent sakinleri sayısını aşması üzerine, günübirlik turistlerden şehir merkezine giriş için 5 avro ücret almaya başladı. Bu uygulama, yılın belirli günlerinde ve belirli saatlerde geçerli olacak. Giriş ücreti ödemeyenler için 50-300 avro arasında para cezaları uygulanacak. Venedik yönetimi, aşırı turizmin etkilerini azaltmak için daha önce de büyük yolcu gemilerinin şehre girişini yasaklamış ve tur gruplarına sınırlamalar getirmişti.
26 Nisan 2024

Venedik Belediyesi, 25 Nisan-14 Temmuz tarihleri arasında günübirlik turistlerden alınan 5 avro giriş ücreti uygulamasının test aşamasını tamamladı ve bu süreçte 2,2 milyon avro toplandığını açıkladı. Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, uygulamanın kent sakinleri, çalışanlar, öğrenciler ve turistler için kenti daha yaşanabilir kılmayı amaçladığını belirtti. 2025'ten itibaren giriş ücretlerinin düzenli olarak alınacağı duyuruldu.
15 Temmuz 2024
İşaretlediklerim