Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,4 büyüklüğündeki depremde 70 kişinin öldüğünü ve 200 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca, 200 bina yıkıldı. AFAD, depremin büyüklüğünü ve merkez üssünü doğruladı.
6 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeyi dördüncü kez ziyaret etti. Malatya ve Kahramanmaraş'ta depremzedelerle görüşen Kılıçdaroğlu, esnafın ve sanayicinin kısa vadede faiz borçlarının silinmesi ve kredi borçlarının yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca nitelikli eleman eksikliği ve çiftçilerin sorunlarına dikkat çekerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın destek protokolüne ve diğer büyükşehir belediyelerinin benzer desteklerine işaret etti. Kılıçdaroğlu, devlet yönetiminin liyakatle ve planlı bir şekilde olması gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2023

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından, gönüllüler yardımların depremzedelere ulaştırılmasında sorunlar yaşandığını belirtiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depreme müdahalede istenilen hızın sağlanamadığını kabul etti. Sosyal medya üzerinden organize edilen yardımlar bölgeye gönderilse de, özellikle Elbistan çevresindeki köylere yardım ve kurtarma çalışmalarının ulaşmadığı, koordinasyon eksikliği olduğu ifade ediliyor.
10 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremler sonrasında, AKP'nin seçimleri ertelemek için Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) devreye sokacağı öne sürüldü. Depremler, Türkiye nüfusunun yüzde 15'ini etkileyen bölgelerde meydana geldi ve 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerin ciddi güçlüklerle karşı karşıya olduğu belirtildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerin 18 Haziran'a ertelenebileceğini ifade etti. Habertürk yazarı Fatih Altaylı ve gazeteci Deniz Zeyrek, seçimlerin altı ay veya bir yıl ertelenebileceğine dair duyumlar aldıklarını paylaştılar.
13 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta gerçekleşen iki büyük deprem sonucu 6 bin 444 bina yıkıldı ve can kaybı 14 bin 14'e ulaştı. Hükümetin deprem müdahalesi eleştirilirken, bir depremzede kadın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sadece ATV kanalını izlediğini ve diğer kanallardan haberdar olmadığını iddia ederek ATV'nin enkaz alanına gelip çekim yapmasını istedi. Bu anlar bir TikTok kullanıcısı tarafından kaydedildi.
9 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrası birçok kişi yardım amacıyla bölgeye gitmek istiyor. Ancak Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent, bölgeye gönüllü olarak daha fazla kişinin gelmemesi gerektiğini belirtti. Levent, bölgede zaten çok sayıda kişinin bulunduğunu ve fazla gönüllünün yarardan çok zarar getirebileceğini ifade etti. Profesyonel ekiplerin, araç ve gereçlerin gelmesinin uygun olduğunu, ancak gönüllüler için şu anın doğru zaman olmadığını vurguladı.
9 Şubat 2023

6 Şubat'ta Türkiye'nin güneyinde meydana gelen iki büyük deprem, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerini sarsarak geniş bir bölgeyi etkiledi. Depremler, Türkiye'nin birçok kentinde hissedildi ve 10 ilde ciddi hasara yol açtı. Hatay, en çok zarar gören yerlerden biri oldu ve ilk 24 saatte neredeyse hiç arama kurtarma çalışması yapılmadı. Reuters haber ajansı, deprem sonrası enkaz haline gelen bölgelerin fotoğraflarını yayınladı.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem, çevre illeri de etkileyerek büyük bir yıkıma yol açtı. AFAD'ın 12'nci gün yaptığı açıklamaya göre, depremler sonucunda can kaybı 38 bin 44'e ulaştı. Yaralı sayısı ise 108 bin 68 olarak güncellendi.
17 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası yerel yönetimlerin önemli bir rol oynadığını belirtti. Hatay'ın Defne ilçesinde CHP'li büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının engellemelere rağmen halka hizmet etmeye devam ettiğini ve deprem bölgesine hızla müdahale ederek birçok yarayı sarmaya çalıştıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, tüm belediye başkanlarına teşekkürlerini sundu.
22 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda en az 6 bin 444 bina yıkıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem bölgesindeki incelemeler sırasında ihmali olanların hesap vereceğini belirtti. Diyarbakır başsavcılığı başta olmak üzere yedi şehirde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını ve teknik bilirkişi heyetlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Soruşturmalar, binaların yapımını üstlenen ve imara aykırı değişiklik yaparak yıkılmasına neden olan kişilerin tespiti üzerine yoğunlaşacak.
10 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, 2013 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17 Ağustos depremini anarken attığı 'Deprem değil bina öldürür' tweetini yeniden gündeme getirdi. 6 Şubat'ta yaşanan ve çok sayıda can kaybına yol açan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, iktidarın deprem politikaları eleştirilirken, Baş Erdoğan'ın bu sözlerini hatırlatarak 'Önce senden kurtulmamız gerekiyor' ifadesini kullandı.
13 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği Adana'da incelemelerde bulundu. Çukurova ilçesindeki Yurt Mahallesi'nde yıkılan bir apartmanın enkazında yürütülen arama kurtarma çalışmalarını izledi ve yetkililerden bilgi aldı. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile birlikte bölgedeki çalışmaları takip eden Kılıçdaroğlu, incelemelerinin ardından Hatay'a hareket etti.
7 Şubat 2023

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Depremler sonucunda çok sayıda bina yıkıldı ve can kaybı ile yaralı sayısı artmaya devam ediyor. Hükümetin resmi açıklamalarına göre durum kontrol altında, ancak deprem bölgesinden yardım çağrıları devam ediyor ve bazı bölgelere henüz kurtarma ekipleri ulaşamamış durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da yaptığı incelemeler sonrası durumun kontrol altında olduğunu ve asıl sorunun sosyal medyada yayılan yanlış haberler olduğunu ifade etti.
7 Şubat 2023

6 Şubat'ta Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen ve büyüklükleri sırasıyla 7,7 ve 7,6 olan iki deprem sonrasında, Adıyaman'da devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında 45 yaşındaki Ramazan Yücel isimli bir kişi, depremin 207'nci saatinde enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Bu arada depremler sonucu can kaybının 31 bin 974'e yükseldiği bildirildi.
14 Şubat 2023

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, 6 Şubat'ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen iki büyük depremin ardından yaşanan yıkımın ekranlardan görünenden çok daha fazla olduğunu ifade etti. Buluntu, insanların hem maddi hem de manevi olarak büyük zarar gördüğünü, iş gücünün yarısının kaybedildiğini ve finans kuruluşlarından borçların dondurulmasını beklediklerini belirtti. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar'ın kendilerine moral verdiğini ve desteklerini ifade ettiğini aktardı.
9 Şubat 2023

Gaziantep'te sabah saat 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde 14 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybı sayısının 76'ya ulaştığını duyurdu. Yerel saatle 7:05'te yapılan açıklamada 6 binanın yıkıldığı ve 79 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te sabah saat 4.17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem sonucunda 18 kişinin öldüğünü ve 200 kişinin yaralandığını, ayrıca 60 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybının 76'ya ulaştığını duyurdu. Şanlıurfa Valisi Ayhan, 15 kişinin öldüğünü ve 30 kişinin yaralandığını belirtti.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Adıyaman'da yardım ekiplerinin geç ulaşması, yetersiz ekipman ve koordinasyonsuzluk nedeniyle birçok kişi enkaz altında hayatını kaybetti. İlk günlerde kurtarma çalışmaları yetersiz kalırken, şehirde yağmacılık olayları da baş gösterdi. İnsanlar temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, yağmacılıkla mücadelede silah kullanımı ve 'vur emri' iddiaları ortaya çıktı. Sosyal medya üzerinden yayılan bilgilerle Suriyelilerin yağmacılıkla suçlanması ve linç edilme korkusu yaşanıyor. Valilikte ise karmaşa hakim ve yardım çalışmalarında koordinasyon eksikliği göze çarpıyor. Depremzedelerin hükümete yönelik öfkesi artarken, AKP'ye olan güvenin sarsıldığı belirtiliyor.
11 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti. Toplam 4.497 enkazdan 308'inde çalışmaların devam ettiğini, bazı bölgelerde ise arama kurtarma faaliyetlerinin tamamlandığını ifade etti. Ayrıca, bölgede herhangi bir ulaşılamayan köy olmadığını ve ihtiyaç duyulan malzemelerin, özellikle kuru gıda ve hijyen ürünlerinin, en az bir yıl süreyle gerekeceğini vurguladı.
13 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde gerçekleşen depremde 80 kişinin öldüğünü, 600 kişinin yaralandığını ve 581 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD, depremin merkez üssünün Kahramanmaraş olduğunu ve 7,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Gaziantep valiliği, deprem sonrası 657 ihbar aldıklarını ve 531 göçük olduğunu bildirdi.
6 Şubat 2023
İşaretlediklerim