A Haber'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında yapılan, 'Teröriste eli değmemesi mühim değil, başka şekilde değmiştir' ifadesine İYİ Partililer tepki gösterdi. Sosyal medyada infial yaratan bu sözler üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cinsiyetçi ve ahlak dışı söylemleri kınadığını belirtti. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, partilileri A Haber önünde yapılacak basın açıklamasına davet etti. İYİ Partililer, A Haber merkezinin kapısına dayanarak Meral Akşener lehine sloganlar attı.
29 Nisan 2023

ABD'de New York Belediyesi tarafından işletmelere yardımcı olmak amacıyla geliştirilen bir yapay zeka sohbet robotunun, yasalara aykırı tavsiyelerde bulunduğu ortaya çıktı. Ekim 2023'te kullanıma sunulan robot, cinsel taciz iddiaları ve hamilelik durumları hakkında işten çıkarma, atık yönetimi politikalarına aykırı davranışlar ve hatta fare tarafından kemirilmiş peynirin servis edilmesi gibi konularda işletmelere yanlış yönlendirmeler yaptı. Bu durum, yapay zeka destekli modellerin kamu sektöründe kullanımının risklerini gündeme getirdi.
4 Nisan 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, HDP'nin Meclis'te derdini anlatma isteğinin meşru olduğunu ifade etti. HDP ve Yeşil Sol Parti'nin, cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını açıklamalarının ardından bu yorumu yaptı. Yavaş, HDP'nin parlamenter sisteme dönülmesini istediğini ve Selahattin Demirtaş'ın 'PKK silah bırakmalı' açıklamasına atıfta bulunarak, HDP'nin Meclis'te güçlü bir şekilde yer almak isteyebileceğini belirtti.
29 Nisan 2023

ABD'de 2024 seçimleri öncesinde, New Hampshire'da yapılan ön seçimden bir gün önce seçmenlere, ABD Başkanı Joe Biden'a aitmiş gibi gönderilen sahte bir ses kaydı, yapay zeka teknolojisi kullanılarak oluşturulduğu ortaya çıktı. Ses kaydını oluşturan kişi, New Orleans eyaletinde sihirbazlık yapan Paul Carpenter olarak tespit edildi. Carpenter, ses kaydını yapay zeka tabanlı bir program kullanarak oluşturduğunu ve bu işlem için sadece 1 dolar harcadığını, toplamda ise 150 dolar aldığını belirtti. Ses kaydının dağıtımı ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti.
24 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a su uzatılan ve bu sırada Erdoğan'ın suyu almaktan çekindiği bir video dolaşıma girdi. Videoda, oğlu Bilal Erdoğan'ın suyu uzatmasıyla Erdoğan'ın suyu aldığı ve içtiği görülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir televizyon programında bu video hakkında yorum yaparak, Erdoğan'ın durumuna üzüldüğünü ve 'arkasında gülenler'e dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. İmamoğlu, Erdoğan'ın yakınlarının onun bu haline güldüğünü belirtti.
23 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık döneminde PKK kurucusu Abdullah Öcalan'ı serbest bırakma girişiminde bulunduğunu öne sürdü. Yavaş, Erdoğan'ın imzasının bulunduğu 2003, 2006 ve 2013 yıllarına ait kanun tekliflerini göstererek bu iddialarını destekledi. Erdoğan'ın seçim kampanyasında muhalefeti 'terörle ilişkili' olarak gösterdiği ve bu konuda suçlamalarda bulunduğu belirtilirken, muhalefetin ise gerçek görüntüler ve belgelerle bu suçlamaları yalanlamaya çalıştığı ifade edildi.
21 Mayıs 2023

Metro İstanbul, sosyal medya üzerinden yayılan ve Metro İstanbul ile İstanbulKart iş birliği iddia edilen bir kampanyanın dolandırıcılık amaçlı olduğunu duyurdu. Şirket, bu tür duyurulara itibar edilmemesi gerektiğini ve hukuki süreç başlattığını belirtti. Metro İstanbul, resmi sosyal medya hesapları ve web sitesi dışındaki duyuruların güvenilir olmadığını vurguladı.
15 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay'da yaşanan yıkımın ardından, istifası istenen Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kendisi hakkında dezenformasyon ve yalan haber yapıldığını iddia etti. Savaş, bu haberlere karşı tazminat davası açacağını ve elde edilecek geliri depremzedelere bağışlayacağını Twitter hesabından duyurdu. Öncesinde Rönesans Rezidans'ın müteahhidi hakkında 'idealist bir insan' ifadesini kullanması ve benzer ihmaller nedeniyle eleştirilen Savaş, istifa çağrılarına karşı Hatay'ı ayağa kaldırmadan görevinden ayrılmayacağını belirtmişti.
25 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısının ardından yaptığı açıklamada masayı terk ettiğini duyurdu ve masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ifade etti. Bu gelişme üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmeye gönderdi. Kılıçdaroğlu ayrıca Millet İttifakı'nın diğer üyeleriyle de telefonda görüşmeler gerçekleştirdi.
3 Mart 2023

Muğla Valiliği, resmi Twitter hesabından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın etkinliklerini içeren bir video paylaştı. Bu durum, kamu kurumlarının tarafsız olması gerektiği ilkesiyle çeliştiği için eleştirilere yol açtı. Eleştirilerin ardından valilik, paylaşımın yorumlarını kapattı ve önceki yorumları gizledi. Ayrıca, Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın medyaya servis ettiği fotoğraflarda Mustafa Kemal Atatürk yerine daha çok Erdoğan'ın portresinin yer alması dikkat çekti.
15 Ocak 2023

İstanbul Başsavcılığı, seçim sonuçları hakkında yanıltıcı bilgiler yaydığı ve deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik yanlış algı oluşturabilecek provokatif paylaşımlar yaptığı iddiasıyla sosyal medya hesaplarına yönelik soruşturma başlattı. Bu soruşturma kapsamında, oyuncu Zeynep Beşerler'in Twitter hesabından yaptığı, seçim sonuçlarını eleştiren paylaşım nedeniyle şüpheliler arasında olduğu belirtildi. Beşerler'in paylaşımında 'Bu ülke için bu kadar geri zekalı çok fazla, yazık' ifadelerini kullandığı aktarıldı.
15 Mayıs 2023

ERÇİMSAN A.Ş., milyonlarca dolarlık borçları nedeniyle fabrikalarını düşük fiyatlara satmak zorunda kaldı. Bu süreçte, şirketin en büyük ortağı olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir söz hakkı veya bilgisi olmadığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı Sekmen, şirket yönetiminin ve Lütfü Yücelik ailesinin, belediyenin hisselerini de değerinin altında satmaya çalıştığını iddia etti. Sekmen, durumu Cumhurbaşkanı'na ilettiğini ve sorunun çözülmesi için talimat verildiğini belirtti.
27 Nisan 2024

DEM Parti, Van büyükşehir belediyesi başkanlığına seçilen Abdullah Zeydan'ın adaylığının iptali ve mazbatanın AKP'li Abdulahat Arvas'a verilmesine itiraz etmek için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. Zeydan, yerel seçimlerde 220 bin 919 oy alarak Arvas'ı geride bırakmıştı. DEM Parti'nin başvurusunda, Zeydan'ın memnu haklarının iadesine dair kararın Adalet Bakanlığı tarafından onaylandığı ve bu durumun Zeydan'ın kusuru olmadığı belirtildi.
3 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, Kahramanmaraş depremleri sonrası İHA ve SİHA'ların afet bölgesindeki performansını eleştiren bir tweet üzerine 150 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtı. Aydın Aydoğan isimli kullanıcının tweet'inde, Bayraktar'ın şirketi tarafından üretilen dronların bir kısmının donduğu ve uçamadığı iddia edilmişti. Bayraktar'ın avukatları, bu iddiaların İHA ve SİHA sistemlerine olan güveni sarsıp başarılarını karaladığını savunarak dava dilekçesine İHA ve SİHA'larla ilgili olumlu haberler ekledi. Aydoğan ise eleştiri hakkını kullandığını ve sadece AFAD başkanının söylediklerini paylaştığını belirtti.
13 Nisan 2023

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir etkinlikte ağlamasına neden olan Kürtçe şarkının Türk düşmanlığı içerdiğini iddia etti. Ancak, Akif Beki'nin yazısına göre, bu iddia gerçeği yansıtmıyor. Şarkı, Rojda tarafından Yaşar Kemal'i anma gecesinde söylenmiş ve siyasi bir yanı olmayan, aşk üzerine bir halk şarkısıdır. Beki, Özdağ'ın bu iddiasıyla ilgili olarak ya yanlış bilgilendirildiğini ya da bilerek provoke etmeye çalıştığını öne sürüyor.
7 Mart 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP Kayseri Milletvekili ve eski savunma bakanı Hulusi Akar'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olabileceğine dair dedikoduların kendisine ulaştığını belirtti. Altaylı, AKP'nin Mansur Yavaş'ın karşısına sürpriz bir isim çıkaracağını ve bu ismin Hulusi Akar olabileceğini ifade etti. Ancak Altaylı, bu durumun kesin olmadığını, sadece konuşulduğunu bildiğini ekledi.
3 Ağustos 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı bir dönem daha görev alması için aday göstereceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, CHP'nin 100'üncü yıl etkinliklerinin üçüncü gününde yaptığı konuşmada, Yavaş'ın büyükşehir belediye başkanı olduğunu ve adayları olduğunu ifade etti. Yavaş, daha önce 30 Ağustos'ta bir kez daha aday olduğunu açıklamıştı.
10 Eylül 2023

Van'da, yüzde 55 oy oranıyla Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçimi, İl Seçim Kurulu kararıyla iptal edildi ve ikinci sıradaki AK Partili aday Abdülahat Arvas Belediye Başkanı olarak açıklandı. Zeydan, daha önce 'örgüt propagandası' suçundan hüküm giymiş ve kamu haklarından yasaklılık cezası almıştı. Ancak, cezasının bitimine dair mahkeme kararı üzerine aday olmuş ve seçilmişti. Adalet Bakanlığı'nın son dakika müdahalesiyle, Zeydan'ın kamu haklarından yasaklılığının devam ettiği ve seçiminin iptal edilmesi gerektiği belirtildi.
3 Nisan 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla aldığı ceza ve siyasi yasak sürecine başlanmasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik soruşturmaların adil olmayan bir rekabet anlayışını yansıttığını ve hukuk dışı davranışlarla gerçekleştirildiğini ifade etti. İmamoğlu, bu durumu 'merdiven altı imalatı' olarak nitelendirerek, soruşturma imalathanesi kurulduğunu ve hızlarına yetişemediklerini belirtti.
1 Ocak 2023

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasında gizli kamera ve böcekler bulduğunu açıkladı. CHP yandaşı medya bu durumu skandal olarak nitelendirdi. Ancak, Köksal'ın savcılığa verdiği cevaplar ve böceklerin imha edilmesi, olayın doğruluğu konusunda şüpheler uyandırdı. İki ihtimal üzerinde duruluyor: ya böcekler bulunmadı ve yalan söylendi, ya da böcekler bulundu ama yerleştirenler tanıdık çıktı.
17 Mayıs 2024
İşaretlediklerim