Milli boksör Tuğrulhan Erdemir, 17 Şubat 2024'te İspanya'nın Alicante kentinde yapılan doping kontrol testinde yasaklı bir diüretik madde tespit edilmesi nedeniyle Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılamayacak. Uluslararası Test Ajansı (ITA) tarafından yapılan açıklamada, Erdemir'in numunesinde hidroklorotiyazid maddesi bulunduğu belirtildi ve geçici men cezası verildi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi Dopingle Mücadele Dairesi (CAS ADD) bu cezayı onadı. Erdemir'in avukatı Anıl Gürsoy Artan, sporcunun yasaklı madde kullanmadığını ve kararın haksız olduğunu savundu.
26 Temmuz 2024

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'ndaki çeyrek final maçında Çin'i 3-2 yenerek yarı finale yükseldi. Bu başarı, milli takımın tarihinde ilk kez olimpiyatlarda yarı finale çıkması anlamına geliyor. Yarı finalde, İtalya-Sırbistan eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak olan takım, Daniele Santarelli yönetiminde mücadele ediyor. Maçın setleri 22-25, 25-21, 26-24, 21-25 ve 15-12 olarak sonuçlandı.
6 Ağustos 2024

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda judoda kadınlar 48 kilo J1 kategorisinde Ecem Taşın Çavdar, bronz madalya kazandı. Champ-de-Mars Arena’da düzenlenen müsabakalarda milli sporcu, üçüncülük maçında Yunanistan’dan Emmanouela Masaurou’yu mağlup etti. Ecem, Rio 2016'da da bronz madalya kazanmıştı ve Paris 2024'te bu başarısını tekrarladı.
5 Eylül 2024

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'ndaki yarı final karşılaşmasında İtalya'ya 3-0 yenildi. Bu sonuçla milliler, 10 Ağustos Cumartesi günü Brezilya ile bronz madalya maçına çıkacak. A Milli Kadın Voleybol Takımı, tarihinde ilk kez olimpiyat oyunlarında yarı finale yükselmişti. Bu mağlubiyet, takımın madalya umutlarını bronz madalya maçına taşıdı.
8 Ağustos 2024

Fransa, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları öncesinde binlerce evsiz göçmeni otobüslerle Paris dışına gönderdi. Göçmenler, barınma sözlerinin tutulmadığını ve bilmedikleri sokaklarda yaşamaya zorlandıklarını belirtiyor. Paris ve çevresinde yaklaşık 100 bin evsiz bulunuyor ve mevcut sığınaklar yetersiz kalıyor. Bu durum, büyük spor etkinliklerinin sosyal sorunları gözler önüne sermesi açısından yeni bir örnek teşkil ediyor.
11 Temmuz 2024

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 1500m serbest finalinde 14:41.22 ile dünya gençler rekoru kırarak 5'inci sırada yer aldı. Bu başarı, Türkiye'nin yüzme sporundaki gelişimini ve genç sporcuların uluslararası arenada elde ettiği başarıları göstermektedir. Tunçelli'nin performansı, hem Türkiye'de hem de dünya genelinde dikkat çekti.
4 Ağustos 2024

Polonya'da düzenlenen 3'üncü Avrupa Oyunları'nda Türk milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 50 kilo finalinde Fransız rakibi Wassila Lkhadiri'yi 5-0 yenerek altın madalya kazandı. Aynı oyunlarda kick boks branşında yarışan milli sporcu Emine Arslan da 52 kiloda İtalyan Nicole Perona'yı 3-0 mağlup ederek altın madalyaya ulaştı. Önceki gün ise milli boksör Busenaz Sürmeneli, 66 kiloda altın madalya elde etmişti.
2 Temmuz 2023

Portekiz'in Madeira Adası'nda düzenlenen Avrupa Para Yüzme Şampiyonası'nda Türk sporcular önemli başarılar elde etti. Turgut Aslan Yaraman, erkekler S7 100 metre sırtüstü kategorisinde dünya rekoru kırarak gümüş madalya kazandı. Kadınlar SM5 200 metre karışık yarışında ise Sevilay Öztürk bronz madalya elde etti. Yaraman, eski dünya rekorunu kırarak finale yükseldi ve finalde Avrupa ikincisi oldu.
25 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları açılış resepsiyonuna davet edilmedi. Erdoğan, torununun LGBT gösterileri olacağı uyarısı üzerine gitmediğini iddia etmişti. Ancak France 24'ün haberine göre, Erdoğan'ın yanı sıra Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman da davet edilmedi.
31 Temmuz 2024

Paris'te 26 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyat oyunlarının rekor sıcaklıklarda oynanacağı tahmin ediliyor. Meteo France'ın raporuna göre yazın nem oranının normalin üzerinde olması bekleniyor ve bu durum sporcuların sağlığını ve performansını olumsuz etkileyebilir. Britanya Sürdürülebilir Spor Derneği'nin raporunda da sporcular aşırı sıcaklar nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı uyarıldı. Fransa'da geçen yıl aşırı sıcaklar nedeniyle 5 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.
27 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul, 28-30 Haziran tarihleri arasında Maltepe ve Adalar'da Su Sporları Festivali düzenliyor. Festivalde sutopu, yelken ve yüzme branşlarında yarışmalar yapılacak. ENKA, Galatasaray, İTÜ GVO, ODTÜ ve Uludağ Olimpik'in 12 yaş altı takımları sutopu maçlarında karşılaşacak. Yüzme yarışları Maltepe Su Sporları Merkezi ve Büyükada'da gerçekleştirilecek, yelken yarışları ise Heybeliada Su Sporları Kulübü'nde yapılacak.
27 Haziran 2024

45'inci Dünya Satranç Olimpiyatı'nda Türkiye, ikinci turda da başarılı sonuçlar elde etti. Kadın A Milli Takımı, Bosna Hersek'i 3,5-0,5 skorla yenerken, Erkek A Milli Takımı Faroe Adaları'nı 3-1 mağlup etti. Türkiye Satranç Federasyonu, kadınlar kategorisinde IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WIM Gülenay Aydın ve WIM Hayale İsgenderova'nın mücadele ettiğini belirtti. Erkek takımında ise GM Mustafa Yılmaz, GM Ediz Gürel, GM Yağız Kaan Erdoğmuş ve GM Emre Can yer aldı.
12 Eylül 2024

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail'de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Erkekler 800 metre serbest kategorisinde yarışan Tunçelli, 7.48.75'lik derecesiyle şampiyona rekoru kırdı ve olimpiyat A barajını geçti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tunçelli'yi tebrik etti.
6 Eylül 2023

Milli boksör Esra Yıldız Kahraman, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 57 kilo çeyrek final karşılaşmasında Brezilyalı Jucielen Romeu'yu yenerek yarı finale yükseldi. İlk raundu 5-0 kazanan Kahraman, ikinci raundu 4-1 kaybetti ancak son rauntta üstünlük sağlayarak 4-1'lik galibiyetle adını yarı finale yazdırdı. Kahraman, olimpiyat madalyasını garantiledi ve 7 Ağustos'ta Tayvanlı boksör Lin Yu Ting ile finale yükselme maçına çıkacak.
4 Ağustos 2024

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu ilk maçında Sırbistan'ı 3-1 mağlup etti. Takım, gruptaki ikinci maçını Slovenya'yla oynayacak. Türkiye, grupta ev sahibi Japonya'nın yanı sıra ABD, Slovenya, Sırbistan, Tunus, Mısır ve Finlandiya'yla mücadele edecek. Grupta ilk 2 sırayı alan takımlar 2024 Paris bileti alacak.
30 Eylül 2023

Milli boksör Hatice Akbaş, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 54 kilo boks finalinde Çinli Yuan Chang'a mağlup olarak gümüş madalya kazandı. 23 yaşındaki Akbaş, Türkiye'ye bu önemli başarıyı kazandırarak olimpiyat ikincisi oldu. Bu sonuçla birlikte Türkiye, olimpiyatlarda bir madalya daha kazanmış oldu.
9 Ağustos 2024

45’inci Dünya Satranç Olimpiyatı'nın birinci turunda, Türkiye A Milli Kadın ve Erkek takımları rakiplerini 4-0 mağlup etti. Kadın takımı Honduras'ı, erkek takımı ise Porto Riko'yu yenerek turnuvaya güçlü bir başlangıç yaptı. Turnuva, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 23 Eylül'e kadar devam edecek. Organizasyonda erkeklerde 197 ülkeden 978, kadınlarda ise 184 ülkeden 915 sporcu mücadele ediyor.
11 Eylül 2024

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası finalinde Hırvatistan'a 84-71 mağlup oldu. Bu sonuçla Türkiye, gelecek yıl düzenlenecek FIBA Olimpiyat Elemeleri'nde oynama hakkını kaybetti. Hırvatistan ise elemelerde mücadele etme hakkı kazandı. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda 12 takım mücadele edecek.
21 Ağustos 2023

Milli sporcu Aysel Önder, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda para atletizm kadınlar 400 metre T20 finalinde gümüş madalya kazandı. Önder, elemelerde 54.96'lık derecesiyle yeni dünya ve paralimpik rekoru kırarak finale yükselmişti. Finalde 55.23'lük derecesiyle ikinci olan Önder, sevincini Türk bayrağıyla kutladı. Altın madalyayı Ukrayna'dan Yulia Shuliar, bronz madalyayı ise Hindistan'dan Deepthi Jeevan Ji kazandı.
3 Eylül 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024 Süper Kupa karşılaşmasının 3 Ağustos'ta Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacağını duyurdu. Bu önemli futbol etkinliği, Türkiye'deki futbolseverler için büyük bir heyecan kaynağı olacak. Karşılaşma, Türkiye'nin en prestijli futbol stadyumlarından birinde gerçekleştirilecek.
11 Temmuz 2024
İşaretlediklerim